Favorit

Satt och bläddra igenom gamla foton och hittade dessa fina på aklejorna jag odlade för några år sedan. Jag fullkomligt älskar aklejor! Det är så vackert och skirt. Först och främst så förknippar jag dessa blommor med sommarstugan. I gruset framför huset växer de gammeldagsa aklejorna som 'bara' är rosa, blåa och vita. Härliga blandningar har så klart uppstått, dubbla, ljusblå, variegerade. Jag har själv odlat av fröer från dessa, men även dessa på foto nedanför, gula med långa sporrar, svarta och vita, bruna och gröna och de rosa super-dubbla. Men nu har jag ingen uteplats längre och det lilla landet jag hade ute på gården ligger nu under asfalt. Så i år blir det inga aklejor hos mig. Inser att jag verkligen saknar dem. Oj, jag har visst blivit en träfgårdsfanatiker....eller har jag kanske alltid varit det? :)

Till denna LO hade jag tidigt bestämt att det skulle handla om favoriter. Aklejerna har jag ju redan berättat om :) Jag passade även på att använda papper som är favoriter. Letade rätt på bitarna bland spillpapperet (jag MÅSTE verkligen använda spillet oftare och bättre än vad jag gör nu!) och hittade det skimriga regnbågspapperet som jag gillar massor. Det mönstrade direkt under fotot är ett papper jag har haft liggandes länge, en stor bit som jag inte velat använda till 'vad som helst' eftersom det är så fint. Det platsade så klart på min favorit-LO. Jag har använt mitt Washington-alfabet och skrivit just ordet favorit. Det var ett alfabet jag bara 'var tvungen' att ha i början på min pyssel-bana. Nu är det ett av mina favorit-alfabet. Så den här LO:n är favorit på väldigt många sätt.

Igår bestämde jag mig för att ta ledigt på torsdag. Lite för att ladda upp inför de kommande nationella proven som kommer att trilla in nästa vecka. Jag tror jag behöver plocka ut dessa lediga dagar före sommarlovet, så det är väl lika bra att börja. Nu inser jag hur skönt det ska bli att vara ledig. Ska inte göra något speciellt, inte mer än att få på sommardäck på bilen (köpa ett par nya tippar jag på att det blir....) och så ska jag köpa mig en ny tekokare. Lite fix här hemma och så var det ju de där vitsipporna jag ska plocka oxå. I helgen blev det bara promenader utan blomplockning!

När jag har läst igneom instruktionerna till nationella proven så inser jag att jag står inför en omöjlig uppgift. Där står att jag inte bör diskutera elevernas provbetyg på individnivå utan istället visa dem deras kunskapsprofil och diskutera med dem. Jag håller med om att det vore jättebra att diskutera deras resultat (och efter det visa dem provbetyget). Det stod att det hämmar elevernas återkoppling och vidare utveckling om de fick veta sitt provbetyg... Men jag som får in 110 prov. Det finns ingen rimlig chans att jag i slutet på maj ska kunna diskutera med varje elev. Jag kan heller inte bara skita i att ge dem ett resultat och provbetyg, snacka om värdelöst för eleven. Har ingen bra lösning på det problemet. Så jag tänker inte så mycket mer på det nu utan fokuserar på allt annat som gäller dessa prov. Skolledningen har varit mycket tillmötesgående detta år så jag klagar inte alls på det, men jag tänker spara ledig dag till EFTER proven är rättade oxå, tror det kan behövas. Snart ska skolan packas ihop och flyttas och jag är rädd för att kraften ska tryta. Men efter förra året har jag lärt mig att säga nej och ta hand om mig själv på ett helt annat sätt. Kanske kan man säga att jag inser mina egna begränsningar? :)

Nåja, varför lösa dessa problem när jag nu ska försöka lösa morgondagens problem. Dax att vara spelkonstruktör till kemispelet för 7orna imorgon.

Dagens plus: Flams och trams
Dagens minus: Steget efter
Dagens fundering: Vilken affär säljer tid?


Kommentarer
Angela

Vilket vackert foto!! & fin LO!

2010-04-30 @ 11:33:06
URL: http://trivsammastunder.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0