Jag har äntligen gjort ett kort!

Det har varit lite stiltje på pysselfronten senaste tiden, men nu skulle det göras ett grattiskort till Diana så jag satte mig vid pysselbordet men inget hände. Men så kollade jag i Craft Stamper (underbar tidning) och vips hittade jag ett kort att lifta. Tog fram lite oanvända stämplar och körde igång.
 
Såhär blev kortet när det blev klart.
 
 
Det är stämplar från Tim Holtz och Nordic Art Stamps som jag har embossat med pearlEP för att få det som resist med hjälp av distresser. Fjärilarna har jag stämplat och klippt ut och fäst dem ovanpå. De är målade med distresser. Det kändes riktigt roligt att pyssla igen och det där med stämplarna är nog det bästa trots allt. :) Ser fram emot scrapträff på Orust på lördag.
 
När jag sedan tittade mer noga på kortet så hittade jag detta ordet.
 
Är det typ franska för bordell? :P
 
Det var kul att träffa Diana. Vi tog lite glass på Carli och sedan en sväng på stan. Trevligt trevligt.
 
Blogg.se har visst bestämt sig för att min blogg ska se konstig ut, ska ta en koll på det på typ söndag....
 
Dagens plus: Alla rockarna från kemisalen är tvättade, skönt att ha det projektet avklarat!
Dagens minus: Tråkig nyhet som snurrar i huvudet.
Dagens fundering: Vad ska jag baka till lördagens roadtrip?
 
 

Vecka 25 - Avvikande

 
Denna vecka var det Avvikande som var temat. Ett mycket svårt tema tycker jag själv. Även om man ibland ser avvikande saker så är det inte alltid läge att fota. Men här kommer mina foton.
 
Ja.....ibland är vägen avvikande. Inte alltid lätt att veta vilken väg man ska gå i livet. Ibland måste man svänga av på en liten kringelkrok, men det är det väl värt?
 
En avvikande bil. Helt otroligt liten, och med en kran på.... Vad är det för fel på en vanlig bil?
 
Jag avskyr hundöron i böcker. Men trots detta vikar jag det i pocketböcker. För det det känns inte som "riktiga" böcker. Helt ologiskt, men så gör jag...
 
Dagens plus: Jag har pysslat
Dagens minus: Det blåser
Dagens fundering: Vad ska jag ta för färg på naglarna?

Vecka 24 - Serier

Den här veckan var det serier som var i fokus. Min första tanke var "tecknade serier", min andra tanke var "tv-serier". Inget kändes direkt lockande så dagarna gick.... Så fick jag helt plötsligt ett förslag från en elev "Men ta foton så att de bildar en serie.". Skitbra! Så så fick det bli. Jag har därför 3 serier med 3 foton i varje...visste inte riktigt hur jag skulle räkna det hela.... :)

 

Serie 1 kallar jag för Skolavslutning. Det har varit det stora temat i min vecka. Allt har kretsat kring detta! Så först kommer fotot på alla nior som slutade på Tegnérskolan detta läsår. Sedan var vi inne i kyrkan på själva skolavslutningen. Efter detta var det middag på Hotellet för eleverna och sedan hoppade de upp på ett flak och åkte runt Säffle ett tag. Ungefär som att ta studenten...men de kallar det visst grundenten. :) Dagen efter detta så träffades vi igen för att dela ut betyg och för att gråta en skvätt och för att säga hejdå. En glad men sorglig dag. Emma i klassen har gjort två filmer som  gör att man alltid kommer minnas 9A :)Jag vet att det kommer nya ungar, en ny klass och jag vet att det kommer bli toppentoppen, men just nu så saknar jag dem. <3

Tillbaka till mina foton!

Serie 2 kallar jag Färga håret. Nu syns det inte så mycket skillnad i färg på fotona, men i verkligheten så blev håret mörkare och mer lila. Hade jag kunnat välja hade jag bara gjort det mer lila, inte mörkare..... men det är svårt nog att göra det lila. Så så fick det bli. :)

Serie 3 kallar jag för Bil. Behövde fylla på spolarvätska....det är väl ungefär vad jag klarar av när det gäller bilar. Gillar att det i displayen står vad som behövs, ALLA fel borde poppa upp där. Då skulle man inte behöva lyssna efter konstiga ljud, eller försöka märka andra grejer som inte märks.... :)

Sådär, det var mina serier det där.

 

Idag fick jag höra att min blogg blivit tråkig. Inga foton på sådant jag skapat, inte något roligt om mitt liv...bara fokus på fototriss. Så nu ska jag försöka bättra mig! Har blivit inspirerad att börja pyssla igen, det sitter hårt inne men nu är det snart semester så då ska jag försöka mig på lite tid vid pysselbordet...jag ska bara...... :)

 

Dagens plus: Spontanfika med Maria

Dagens minus: Jag hann inte

Dagens fundering: Varför känns det som om även jag har sommarlov trots att jag har arbetsdagar kvar?

Vecka 23 - Randigt

Veckans tema blev Randigt. Ett tema som jag nästan glömde bort..... Så det blev lite stressigt på slutet.

På jobbet har vi otroligt snygga fåtöljer, och sköna så klart. Om jag inte missminner mig så har Materia från Tranås ett finger med i spelet. Inte helt otippat. :)

Det blir lite randigt med persienner.

 


Mitt första försök att få randiga naglar, eller ja, kanske inte randiga, men tonade i två färger. Svårt att få det snyggt och svårt att bara få det på nageln. Men övning ger väl färdighet.

Dagens plus: Shopping med Maria.
Dagens minus: Att upptäcka att sjuornas matteprov ligger kvar på jobbet.
Dagens fundering: Varför lär jag mig inte att trots allt är sista veckan på läsåret stressig till tusen?

Vecka 22 - Baksidor


Vissa teman är ju lättare än andra, denna tillhör dock den svåra kategorin. I och för sig finns det ju många baksidor man kan fota, men ändå inte..... svårt det där! Men här kommer mina foton iaf.

Jag tycker det är kul med baksidor på telefoner, även kallade skal :) (japp, gränser ska man tänja lite på...) Jag har själv haft Periodiska Systemet på en baksida, men det blev slitet och nu har det även gått sönder så jag har nu ett gamalt skal på. Denna baksida har Evelina på sin mob. Hon har själv limmat på blingstenarna och jag gillar det verkligen. Men ja skulle ju pilla loss de där stenarna på nolltid..... Suck! Men jag skulle vilja ha en sådan baksida på min mob oxå.....fast kanske lila istället.... :)

 

 

Mina elever frågade efter veckans fototema (omvärlden är involverad :) ) och de ställde genast upp med de snyggaste baksidorna :)

 

 

Under skolresan så kollade vi på skräckis tillsammans. Vi såg Wrong Turn, en film som jag inte hade valt om jag hade kunnat välja. Jag har väl inget emot skräckisar direkt, jag gillar att bli rädd. Men denna var liksom inte otäck på det där krypande psykologiska sättet. Här var monstrena några inavlade typer som blivit superstarka kannibaler. Baksidan av att se skräckfilmer är ju så klart mardrömmar, något man tydligen aldrig blir för gammal för. Men denna film skrämde mig inte så jag klarade mig, frågan är hur det gick för eleverna. En hel del av dem var vakna hela natten....men det kanske inte hade med filmen att göra :)

 

Dagens plus: Snart klar med alla nationella prov, nu är det bara Cdelen kvar för några elever som skrev provet i efterhand.

Dagens minus: Det är kallt

Dagens fundering: Betyg.....

RSS 2.0