Helgen är redan slut....

Det var väl itne så länge sedan det var fredageftermiddag??? Jag förstår inte varför helgerna går så himla fort. Vad är meningen med det egentligen? I fredags så var jag helt färdig efter att ha jobbat. Nu har eleverna kommit och de två första dagarna har varit hektiska att lösa många praktiska saker. Allt har resulterat i att jag inte har någon planering klar för veckan som kommer. Det blir bra att börja med sovmorgon :) Jag har jobbat lite idag, har gjort ett vikarieschema för veckan som kommer, ska inte erbjuda mig till sådant längre fram, det tog betydligt längre tid än vad jag trodde. Visst gillar jag excel, visst gillar jag tabeller....men här ska man ta hänsyn till så himla mycket. Nog med jobb, det kommer mer imorgon så varför fundera på det idag?

Igår var Jan och Isa här. Isa 3 år ville nämligen pyssla. Har ni någon aning om hur mycket glitterlim som är LAGOM på ett kort för en treåring? :) Antagligen har ni det :) De flesta korten fick ligga kvar här på tork och kommer väl hämtas i veckan kan jag tro. Skickade även med en kasse med lite småprylar jag inte använder så ofta...... gröna blommor, dubletter av glitterlim och sånt som jag inte tycker är så bra längre :) Kanske har jag lyckats att lura ner en till i pyssel-träsket? :) Bäst av allt var att jag fick mina nya hissgardiner i sovrummet uppborrade och min hylla blev oxå den uppborrad, så det var toppen allting.

Efter att jag hade jobbat idag så kom jag igång med pysslandet. Har gjort en LO till skiss-tävlingen på Scrapperiet. Det blev ett litet suddigt foto eftersom ljuset inte var så bra och blixt är ju bara ännu sämre.... Men jag tror ni fattar ändå...Sedan fick jag en beställnign på ett kort som skulle vara till en som fyller 30år. Jag fick en del foton skcikade till mig som kunde användas i sammanhanget om det passade. Det är så svårt att välja då, så det blev ett litet album istället. Det ska sättas ihop med en jumpring är min plan. Beställaren har sett det och är supernöjd med det. Sedan kom då den svåra frågan 'Hur mycket vill du ha för det här då?' Jag vet aldrig vad som är rimligt svar på den frågan, emn jag tror vi båda blev nöjda, och det är väl viktigaste?


Ja, det var det det.... nu är min plan at göra ännu ett kort.... har en tävling som jag vill vara med i, kortet är fädigt i huvudet......vi får väl se om det blir färdigt på ritkigt oxå. Jag har nu precis lovat en kompis att prova att göra varma mackor på knäckebröd, bara för att se om det funkar och är gott.....det kan ju sluta hur som helst.

Dagens plus: Jag har fått mycket gjort
Dagens minus: Jag kom inte ut på promenad
Dagens fundering: När blir det ordning och reda i livet egentligen?

Jag är en vinnare :)

Såhär ser vinnarkoretet i Scraprooms sommartävling ut......och det är MOI som har gjort det. Åh vad jag är stolt. Så nu sitter jag här hemma och väntar på att få en vinst på posten. Det ser jag fram emot.

Jag har oxå fått awards från Chruss och från VeronikaP. Tack så jättemycket!Regler:
1. The winner can put the logo on her blogg
2. Link the person you recieved your award from
3. Nominate at least 7 other blogs.
4. Put links of those blogs on yours
5. Leave a message on the blogs of the girls you've nominated.

Jag vill då skicka awarden till alla underbara männsikor som kommer hit och tittar till mig och mitt liv.

I måndags var det kräftskiva på jobbet. Otroligt trevligt. Har hittat en tjej på jobbet som jag direkt kände att det kändes bra med, vi kan kalla henne..... Kött ;) Ibland är det bara för kul med vad en mobiltelefon föreslår för namn i telefonboken :) Hon har samma humor och vi skrattar och skojar och det känns bara bra. Vi är väldigt lika i saker och ting och det är kul att vi kommer ha en del med varandra att göra.

Lärde känna en hel del lite mer och jag blir bara mer och mer positivt till den häringa sammanslagningen mellan skolorna. Men visst är det jobbigt och visst kommer det bli en tung höst. Eleverna har inte kommit ännu men jag känner redan av stress-axlarna......inte så bra va? Men, jag tror jag vet vad som kan få ner mina axlar.....såååååå :)

Det blev bara en massa konstiga foton från festen så jag kan inget visa. Jag höll på att stjäla med mig en kattunge därifrån, den var ju så söt. Så röd och jag bara kom på hur mycket jag saknar Sixten-spixten. :( Jag lyckades dock att fota mitt Vita-Stenen uppdrag. Nu har jag fått ett nytt uppdrag, ett konstigt, ett svårt men inte omöjligt. Men hur ska jag göra det för att få det naturligt.... whatever....jag ska nog greja det fortare än man kan tro..... I och för sig skulle jag kunna berätta om det och jag skulle inte få några frågor och jag skulle få fotot jag bad om, men är inte det lite fuskigt?

Igår var jag på Öppningskväll. Det var Pappersarken som slog upp portarna. Det ska bli otroligt kul att se vad det kan bli av detta. Jag önskar dig Lena all lycka till i världen :) Visst tycker jag att det är tråkigt att Lilla Pappersbutiken blir borta, men förändring är inte bara dåligt. Så jag fortsätter förändra livet på fler plan. Tjolahoppsan! Berättar mer en annan dag.

Dagens plus: Pratstunden, det känns bara bra allting.
Dagens minus: Att tiden redan är slut.
Dagens fundering: Hur fasen ska allt bara lösa sig imorgon?

Det är kul att göra kort

Har fått två kort gjorda, och har ett par idéer i huvudet som är på väg ut...ska bara ni vet....


Här lekte jag loss massor. Stämplar från Prima, CherryPie, Tim Holtz (säger man Tim Holtz eller ska man säga Stampers Anonymous?) och Catslife Press. Plasten i förgrunden är OH-plast som jag kopparembossat och sedan blåst så länge att det gått hål. Duttat med med brun och svart Stazon. Klippt ut en bit och satt fast med stora mönstrade brads.


Här har vi stämplar från PaperBag, CherryPie och Rhonna Farrer.

Det är vad jag har att visa. Jag har pffat några lärarkalenderar oxå. Vi har alla fått likadana i år och nu har jag fixat till min egen samt 4 kollegors. Kul att de ber mig om det. Det blir rätt enkla grejer, det viktigaste är att det kommer namn på dem så att vi ser skillnaden på dem.

På jobbet är det för övrigt kaos. Varje dag är fylld av fallgropar och än har jag inte lärt mig att inte trilla i, men visst, några undviker jag galant. Imorgon är det kräftskiva på programmet och det ska bli otroligt roligt. Har saknat många av mina kollegor under sommaren, så det ska bli härligt att bara umgås med dem.

Jag saknar Sixten oxå. 7 veckor och han har fortfarande inte visat sig.


Dagens plus: Fika med Anna och Mattias (sista gången kanske.....som Karlstadbor...)
Dagens minus: Jag har inte gjort det jag har lovat.
Dagens fundering: Varför beter jag mig som en fjortis?

Svara med bara ett ord

1. Var är din mobiltelefon? FICKAN
2. Var är du? HEMMA
3. Ditt hår? UTSLÄPPT
4. Din mamma? TRANÅS
5. Din pappa? TRANÅS
6. Din favoritsak? SKIVSAMLINGEN
7. Vad drömde du i natt? MARDRÖM
8. Ditt mål? LYCKA
9. I vilket rum är du nu? ARBETSRUMMET
10. Din hobby? STÄMPLING  
11. Vad är du mest rädd för? DÖDEN
12. Hur vill du att ditt liv ser ut om sex år? BÄTTRE
13. Var var du igår kväll? HEMMA
14. Vad är du inte? IMPULSIV
16. Vad står överst på önskelistan? PENGAR
17. Var är du uppväxt? TRANÅS
18. Vad gjorde du senast? TVÄTTADE
19. Vad har du på dig? KLÄDER
20. Din TV? PÅ
21. Ditt husdjur? BORTSPRUNGEN
22. Din dator? PÅ
24. Ditt humör? TRÖTT
25. Saknar du någon? FOTSVETTSMANNEN
26. Din bil? SAAB
27. Vad har du inte på dig? SOLGLASÖGON
28. Favoritdjur? KATT
29. Hur var din sommar? SLAPP
30. Älskar du någon? JA
31. Favoritfärg? TURKOS
32. När skrattade du senast? NYSS
33. När grät du senast? FÖRUT

Jag kan ju inte låta bli att göra såna här saker....det går inte. Så nu vore det trevligt om du gjorde detta i din blogg oxå :) Lämna en kommentar och jag kommer och kollar :)

Dagens plus: Att allt funkade så bra på jobbet
Dagens minus: Att jag gjorde någon ledsen
Dagens fundering: Varför blir det fel när man ändå tror att man gör rätt?

En konstig händelse

Nu är tävlingen avslutad, tyvärr hamnade jag inte på prispallen med mitt kort.Jag har även gjort lite andra kortJag har även scrappat två tävlingsbidrag, ska bli spännande att se hur det går. Jag har även planer på att framkalla en hel del kort nu och se vad det blir. Såg en skiss som gjorde att det bara poppade upp en masa idéer i mitt huvud, känns kul. Vi får väl se vad det blir av det.

Nu till den konstiga händelsen. Även den utspelar sig i Kristinehamn (där händer allt konstigt! :) )
När jag och Maria åker hem till henne från en liten tripp på Kristinehamns gator så ser vi ett litet djur som ligger på vägen och är påkört. 'En igelkott' säger Maria. 'Näe, en ekorre' säger jag. Maria undrar om jag verkligen är säker på att det är en ekorre. Självklart är jag säker. :) När vi sedan åker för att handla lite ser även Maria att det är en ekorre. Hon ringer snabbt ett samtal och blir ombedd att ta med sig ekorren hem. (Redan här är det konstigt, men det blir värre...) Vi handla det vi ska på ICA, plus en extra kasse till ekorren. Jag stannar vid ekorren och när alla bilar (typ alla i kristinehamn kändes det som när vi väntade) kört förbi skuttar Maria ut för att plocka hem offret. Hon skuttar tillbaka i bilen utan ekorre och säger att det var bara för äckligt. Jag hör mig själv säga 'Ska jag gå ut och ta den'. VARFÖR säger jag så? Skitsamma, påsen är i min hand och det är dax för mig att hämta ekorren. Jag försöker att inte titta så mycket, men visst är det tarmar som ligger på vägen och det ser konstigt ut i ansiktet liksom. TJOFF! Ekorren är i påsen och jag småspringer tillbaka til bilen. Väl inne i bilen ger jag Maria kassen med den döda ekorren i. Det känns overkligt allting.....hur konstigt var inte detta??

Den döda ekorren ska användas till kräftbete, det ska tydligen var perfekt. Jag vet inte hur vanligt det är att kräftor får tag på ekorrar men :)

Dagens plus: Jag har scrappat klart ännu en LO
Dagens minus: Min Cuttlebug har gått sönder
Dagens fundering: VAR ÄR SIXTEN?
Man behöver inte alltid stämpla

Även om det är det roligaste och även om det är det som jag helst gör så är det roligt ibland att göra andra kort oxå.


Här blev det ett muffinskort där jag har lekt loss med min CB. Förutom själva muffinsformen där jag har använt vellum och sedan min lilla wellpapp-görare som jag knappt använt... Jag hittade mallen HÄR. Man viker alltså upp själva muffinsformen och kan skriva där. Tyckte det var lite sött och det var kul att göra och gick ganska fort, bra att göra när man är ute i sista minuten, om nu någon mer än jag är det :)
Här blev det ett paket-kort. Här finns mallen. Det var lite roligt, men det blir inte så stor yta att skriva på på insidan. Men man kan ju piffa utsidan en hel del. Men det gäller att göra det FÖRE man limmar ihop allt..... kan jag ju tipsa om :)

Sedan kunde jag ju itne motstå att göra ett sådant snurr-kort som så många redan har gjort. Jag är lite långsam ibland.... :)


Det jag inte tänkte på var att lilla humlan var lite väl liten... Eller jo, det tänkte jag på men klädde 50-öringen med gult papper som blomman, jag skulle ju tagit grönt papper som bakgrunden. Tankeverksamheten var inte på topp kan vi väl säga... Så nu har jag använt lilla humlan i clearstampsetet, allting känns bättre :) Bokstäverna är mitt nya superfina Licorice Stick, jag är så nöjd! Imorgon kommer det fram till mottagren (eller säger man senare idag? :) )

Jag har även scrappat en LO. En tävling så den är inskickad och jag kan inte visa den. Men den sitter nu i mitt album som ska handla lite om mitt liv. Det blir inte en Boken Om Mig, utan mer en Bok Just Nu eller något i den stilen. Har tänkt scrappa lite av mina vänner och personer och saker som är viktiga för mig eller som rör sig i mitt liv nu. Vi får väl se vad det blir. Men jag känner att jag flyter med rätt bra i pysslet nu, det blir väl annat när man börjar jobba igen kan jag tro.

Idag har jag lovat att jobba på Svenska Scrap- och Stämpelmässa i Göteborg. (Sidan är inte uppdaterad just nu, men sägs ska bli det snart...). Det ska bli skojigt, tror det kan bli löjligt roligt. Jag har även lovat att hålla i kurser till hösten, skoj-skoj-skoj. Det är otroligt roligt att ha det och det är underbart med allt gensvar man får. Allt detta har dock satt igång tankeverksamheten väldigt mycket för mig. Ni vet det klassiska 'Å ena sidan, men å andra sidan....'-syndromet har dykt upp. Kanske dax för några listor? Tjohej, listor är bra, det gillar jag! :)

Men nu ska jag läsa bok och sedan sova. Inga mardrömmar i natt, om jag får bestämma!

Dagens plus: Att umgås med Maria, det gör mig glad. :)
Dagens minus: Att vågen på VV stod på +. Nu har jag lovat att mitt nya liv ska börja, så det är väl inget annat att göra...
Dagens fundering: 'Å ena sidan, men å andra sidan....'-syndromet

Lite regn är bara bra

Idag har det varit lite halvdant väder vilket har passat perfekt. Jag har fått en hel del kort gjorda. Jag har till och med lyckats få in ett bidrag till en tävling. Det tillhör inte vanligheterna. Det kortet kan jag inte visa upp ännu dock.


Här har vi ett litet bröllopskort. Det är bara skimriga papper allting, men det syns ju inte i scannern. På det rosa papperet är det stämplat ett hjärta från Octoberstamps. Brudparet är från Reprint.Här är ett halvklart kort, missade att scanna inna jag gav bort det. Stämplen är från Inkywings och den är målad med akrylfärg och sedan lite 3dlack på diamanten. Sedan så tillkom det namn på brudparet under stämplen.Här är ett annat kärleks-kort. Hjärtat är från Octoberstamps och det är 3d-lackat. Texten är guldembossad och är från Lilla Pappersbutiken.

Jag har inte fått kärleks-fnatt, bara beställningar :)


Här har jag alcoinkat folie och fäst på ett kort. Stämplarna är från Lilla pappersbutiken. Några små DewDrops här och där och en 3d-lackad fjäril från QK. Min nya die funkar till 99%, till skillnad från den gamla som fungerade till 5%. Härligt att QK skickade mig en ny när jag klagade hos dem.


Här har jag alcoinkat en metallbit som jag sedan embossat med paisley. Det är lite ljusare än sådär så gratulerar-texten syns bättre på riktigt (för den syns knappt alls nu.....).


Här har jag provat min nya bk-die, det är bladen på min tulpan (jag vet att tulpanblad inte ser ut sådär.....). I och för sig är det ju bara halva som får vara med, för annasr blir det kosntigt. Tulpanen är lite chalkad och självklart glitterlimmad :)

Det är vad jag har hunnit med nu, det känns bra, det var ett tag sedan jag fick så mycket gjort. Jag har även präglat i metall, men jag vet inte vad jag ska ha det till riktigt....får klura vidare på det.

Så har jag blivit utmanad att göra ett sådant snurr-kort som alla gör nu för tiden. Så det ska det bli någon dag. Kanske på tisdag när det ska pysslas i Kristinehamn.

Jag har även gjort något mer idag. Jag har stämplat upp alla mina dynor som prov. Herregud vad många olika jag har. Men det är otroligt fiffigt att ha.


Så ser det ut. Jag har sprayat med fixativ över alla oxå så att de inte ska smeta ut sig om det blir lite fuktigt på dem. Så kan jag ju ha dessa att kolla vad som passar bäst till det jag håller på med. Det enda dumma nu är om jag får fler av någon sort och jag inte kan få dem i färgordning, för jag ka ju inte ge mig på att stämpla upp nytt då.....eller? :) Kanske vore det smartare att ha typ som en swatch-grej. Hur gör du? :)

Idag satt jag och kollade runt bland stämplar och grejer och insåg att jag har ett helt ark med clearstamps som jag itne ens använt......skärpning. Det ska jag försöka ändra på imorgon.

Dagens plus: Jag har fått mycket pysslat
Dagens minus: Fortfarande ingen Sixten
Dagens fundering: Hur många konstiga ord finns det egentligen?
RSS 2.0