Jag trodde det var fredag...

Idag när klockan ringde så kände jag bara 'Gud vad skönt att det är fredag' och de sekundrarna jag verkligen trodde det var underbara....när jag sedan kom på att det 'bara' är torsdag så kändes det inte alls lika bra. Men det var ju bara att släpa sig upp. Men nu är det ju kväll....och imorgon när jag vaknar så är det ju fredag...en efterlängtad fredag....sportlov...Så skönt och så välbehövligt!

Lite foton från senaste tiden

2011-02-19


Vin & Deli i Karlstad. Gunilla hade två inträdesbiljtter och bjöd med mig på denna mässa. Det var jättetrevligt. Vi provade goda viner och mindre goda viner, mumsade i oss korv och choklad och sedan tog vi steget och provade drinkar oxå. Detta blev den klara favoriten för kvällen. Om jag hade tyckt att öl smakade gott hade jag garanterat provat Homer Simpsons favorit Duff Beer, men jag hoppade över det. Efter denna mässa så gick vi till Koriander och käkade och hade det trevligt. Det var en härlig kväll med babbel, och vi bestämde oss för att träffas snart igen. Men då ska vi inte dricka konstigt vin som smakar ananas eller inte det som smakade passionsfrukt heller. :)

2011-02-20


En dag med sol och kyla. Var ute på promenad och hade solen i ögonen och kylan bet i kinderna. När jag kom hem igen så bakade jag banamuffins och drack te. Fina muffinsformar med hjärtan på, men de var inte så bra, det rann ut och det blev rätt fula muffins, men de va ju goda. Så nu har jag ett gäng i frysen att ta fram nästa gång det blir solsken.

2011-02-21


Ja, vad ska man säga? Köpte toapapper och köpte ett 6pack och när jag kom hem och skulle plocka upp dem i badrummet så var en rulle helt konstig. Den var bara hälften så hög, hade ingen innerrulle och den var bara konstig överlag. Märklig men skojig....

2011-02-22


Jobb jobb jobb. Satt och rättade prov och läxförhör hela kvällen. Inte jätteroligt direkt! Men skönt att det blev så många klara.

2011-02-23

Brrrrrrrrrrr! Det är kallt! Kallt ute, ja det akn jag ta, men det är tråkigt när det är kallt inne. Men som tur är har jag ju världens bästa mamma så hon stickar ju raggsockor till mig. Skönt och mysigt att dra på sig på kvällen. Jag börjar tröttna på vintern nu. Men kylan ger ju vackra snöflingor. Men lite vår nu vore helt okej för mig! Skönt att ljuset har hittat hit iaf. Ljust på morgonen och ljust på eftermiddagen oxå. Skönt skönt! Efter sportlovet blir det ännu bättre och ännu ljusare. Lite varmare grader och bilen ska få snurra runt i tvättmaskinen så att man se vad det är för färg på den...Ljust nu är den bara smutsbrungrå, och det är inte en snygg färg kan jag lova.

 

2011-02-24

 

Dagens horoskop. Det här är ett foto som är så otroligt roligt, men tyvärr (?) är skämtet så otroligt internt att det är inte så mycket att säga. Bara att det att horoskopet inte har slagit in, men jag hoppas på morgondagen :)

 

 

Här kommer en LO på mig och Helene efter julklappsbytet på Café Råtorp.

 

Dagens plus: Mina elever

Dagens minus: När jag kom på att att det var torsdag

Dagens fundering: Varför är det så många bra böcker med på bokrean?

Bra avslutning på jobbveckan

Idag har jag varit en av lärarna som var med åk 9 till universitetet. Det var en väldigt bra dag på det stora hela. En guidad tur runt på skolan var ganska värdelös, guiden sa ju inget....

Fokus var på teknik denna dag. Vi skulle kolla på de studenter som jobbar med Clear River Racing, alltså de bygger en racingbil från noll och inget och sedan tävlar de med den. Vi fick se när de gjorde gjutformar och vi såg även avgjutningar. Jag tror inte dessa ska vara i bilen.....men om de ska det så vill jag oxå ha såna i min bil. Iaf sjöhästen.

Det var iaf kul att umgås med eleverna, det var en bra avslutning på en ganska kass veckan.

 

2011-02-16

 

Den här bilden ska symbolisera trassel. Det blev trassel i garnet när Fritz lekte lite med dem, men just denna dag var det mest trassel på jobbet. Jag ägnade 2/3 av min tid till att försöka lösa jobb-trasslet.....det gick sådär. Vad hände med det där att undervisa? Helt plötsligt har det hamnat i skymundan och så vill jag verkligen inte ha det. Det var en tung dag och jag gjorde så gott jag kunde, men det räckte inte.... Det är otroligt frustrerande. Jag vet inte vad mer jag ska kunna göra...

2011-02-17

Ännu en tung dag på jobbet, hinner inte göra lärarjobbet på jobbet, det får jag göra hemma. Lättade upp kvällen med fruktsallad, glass och te. Alltså mango och ananas....vad mer behöver man? :)

 

2011-02-18

Dagen på universitet får symboliseras av ägget. Det är den svävande salen i hus 21 som är den enda av sitt slag i världen. Vi var där inne på två föreläsningar, en om pengar och en om rymden. Väldigt bra båda två. Sedan var det tekniktävling för alla elever. Det var jättekul att se hur de löste olika problem. En bra dag på jobbet, skönt!

 

Efter universitetet så blev det fika med Maria. Väldans trevligt det med.

 

Har gjort en LO med min bror i fokus, detta med papper som jag hade köpt till mig, Maria och Helene när vi senast träffades för att skapa senaste gången. Det borde kanske ha varit ett kort på både mig och min bror, men så blev det inte. Det är bara texten som för tankarna åt det hållet.

 

Dagens plus: Alltihopa

Dagens minus: En guidad tur

Dagens fundering: Vad händer nästa vecka?

Jag är på dåligt humör!

Vissa dagar blir det inte bra. Det börjar inte ens bra. Är väl bara inne i ett dåligt stim nu. Så nu ska det stimmet gå över och imorgon är det en ny glad dag som bli bra. Lunchsällskapet är ju redan bokat och det blir toppen det! Bra att komma bort från jobbet ibland.

2011-02-14


Alla Hjärtans Dag! Jag hade bakat cookies till eleverna och bjöd dem. Chokladhjärtan på var en liten gullig detalj. Det kändes bra att få visa sin uppskattning och jag hoppas eleverna vet hur mycket jag och Björn tycker om dem. De är ju världens bästa. :)

Jag fick en hälsning under dagen som faktiskt gjorde mig 'lycklig och förvånad' för att citera Winnerbäck. Det kändes riktigt roligt och bra.

2011-02-15


Snöstjärnor. Så otroligt vackert formade, men så svåra att få bra foto på dem. Trots allt så kan det vara vackert...

Men även om det är vackert så finns det inget som går upp mot detta.


och ja, det är fortfarande så vackert att det gör ont....

Idag har jag utfört den otroligt äckliga sysslan 'Rensa golvbrunnen i badrummet'. Helt sjukt äckligt. Men oj så skönt det är när det är klart. Passade på att sanera hela badrummet, vad ska man annars göra för kul med all tid man får över när man slutar tidigt? Imorgon tror jag att jag ska fira med att skura golv. Herregud vilket roligt liv jag verkar leva. :)


Här har jag gjort ett Tack-kort till en ex-kollega som var inne och vikarierade när det körde ihop sig lite för oss. Jag tittade igenom mina fotostämplar och jag tycker väldigt mycket om dem fortfarande. Trots det har jag oanvända stämplar. Ska försöka använda dem. Hittade en som jag provstämplade tio gånger innan jag gav upp, den blir inte bra.... Men skam den som ger sig, ska prova lite andra dynor och papper.

I förra inlägget hade jag foto på mitt färgade salt som jag ska försöka använda ihop med embossingpulver eller UTEE. Man ska alltså strö saltet i det smälta UTEEt och sedan strö på lite EP ovanpå. Lite pyssligt kanske, men man kan ju prova iaf. :)

Dagens plus: Att det är ljust på morgonen
Dagens minus: Dåligt humör
Dagens fundering: Kan du inte sluta provocera och säga något snällt någon gång?

Katten som försvann

Man kan ju tycka att en katt inte kan försvinna i en lägenhet. Det borde ju vara något av en omöjlighet. Men plötsligt var Fritz borta. Han kom inte när jag lockade på honom och han låg inte på någon av sina vanliga platser. Så då kikade jag på Sixtens udda sovplatser som det höga ekskåpet, hatthyllan i hallen och såna ställen där en katt inte ska kunna ta sig. Men näe..... men så plötsligt fick jag syn på ett par rosa trampdynor...

Nu när det är kallt ute så känner väl Fritz av det han med. Så han kröp in i mitt påslakan och la sig under täcket. Täcket håller ju värmen och det blir varmt och skönt....så där låg han och sov en stund idag.

 

Jag har idag gjort ett julkort för vecka 6. Helt makalöst att jag redan har 6 julkort klara....

 

 

Så lite foton för varje dag.

2011-02-08

Tvättstuga. Jag missade ju en tid och fick därför ta ta på min enda tidiga dag jag kommer hem från jobbet. Värdelöst! Vad som var ännu tråkigare var ju att just denna tisdag så hade en långtradare vält och det var avstängt när vi skulle hem. Så vi fick åka tillbaka och ta vägen över Liljedal för att ta oss hem. Så jag blev ju så klart sen till denna tid. Så tvätten hann inte torka så det fick hänga halvtorr tvätt lite varstans i lägenheten. Usch och fy!

 

2011-02-09

Tanka bilen. Inte helt tomt, men lika bra att få det gjort, vore ju tråkigt att inte ta sig hela vägen till jobbet. Dyrt nöje att ha bil....

 

2011-02-10

Snö och kallt, nu får det ta slut på det. Mina vantar har gått sönder och är inte alls lika varma och sköna som de borde vara. Jag vet, det finns nya att köpa i affären....men jag tänkte att man kanske kan slippa det nu, och pigga upp sig till nästa vinter med nya fingervantar....

 

2011-02-11

Bokbytar-dagen. Träffade Diana som hade rensat bland sina böcker. Jag hade tingat dessa fyra. Hon fick tre av mina utrensade. Planen var väl egneligen för oss båda att göra sig av med böcker eftersom man har för många, men nu bytte vi istället. Bra idé iofs. Nu ska jag bara leta rätt på första boken av Giles Blunt.

 

2011-02-12

Ett mycket konstigt foto kanske....men detta är inget mindre än färgat flingsalt. Det kan ju låta konstigt förstås. Det är inget som ska ätas utan det ska få vara med i  ett kortprojekt längre fram. Hade tänkt använda det till det rost-oranga kortet jag gjorde, men det svängde iväg åt ett annat håll....så det blev inget.

Det var en härlig dag, solen sken och det var så kallt att snön knarrade under fötterna. Släpade dock inte med mig kameran på promenaden. Nu i efterhand så tycker jag att det var dumt....men det ska ju bli fler dagar med sol och många minusgrader....

 

2011-02-13

Idag har jag postat 3 kort som ska ut och fara i Sverige. Postade dem typ 13:05...hoppas att de kom iväg idag precis som tanken var. Ännu en dag med sol och knarr under skorna. Det är härligt.

 

Ja det var väl min vecka i bilder...kan man väl säga. Det finns så mycket jag skulle vilja fota, men det är så mycket som är omöjligt att lägga ut här på denna blogg. Så mycket att tänka på... Oftast är det väl ögonblick man vill fota, ögonblick som är över och förbi snabbare än vad kameran och huvudet är beredd på.

 

Här kommer en LO med Gustav (ifall man missar det). Under en fisketur i somras tröttnade han ganska snart och började med lite Silly Walks. John Cleese i all ära, men visst funkar detta oxå?

 

Dagens plus: Jag har hunnit med mycket

Dagens minus: Sista Sherlock Holmes

Dagens fundering: Hur länga kan man skjuta upp rengöringen av golvbrunnen?

 

Så kom det snö igen...

Trött tröttitrött trött. Ja, det är väl så det känns varje måndag. Men snart kan man se ljuset. Okej, jag sover i bilen och vaknar upp i Säffle, men idag såg det inte så mörkt ut tycker jag. Det är positivt. Igår sken ju solen och det kändes som om våren kommer även i år....men idag kom det stora flingor snö. Jag vill inte ha mer snö nu.

2011-02-06


Ja jag vet, det är inte det bästa fotot jag har tagit i mina dagar. Men jag blev exalterad av de gröna knopparna jag såg. Vad mer kan man begära av en söndag än detta? Ja, för min del kunde ju dagen varit bättre om jag hade kommit ihåg min tvättid. Jag trodde jag skulle tvätta 12, men det var då min tid slutade. Typiskt!

2011-02-07


Vad hände med mina vårgröna knoppar???? Snön trillade ner och...ja......vad ska man säga?

Jag scrappade lite till mitt släktalbum när jag var hos Maria.


Det här är min bror och kusins dop. Jag gillar fotot på de stolta föräldrana, men mest för att min äldsta bror ser otroligt rolig ut på det fotot. :) Det kändes bra att få denna LO gjord, jag blev väldigt nöjd med den. Jag har tummat länge på dessa foton så det var skönt att få det gjort.

Jag har även gjort julkort för vecka 4 och vecka 5.


Provade lite stämplar från en set clearstamps och legat ett tag. Blev väldigt förtjust i snöstjärnan.


Det står inte God Jul på det.....det kan komma att ändras....jag vet inte..... Men än så länge ser det ut såhär iaf.

Dagens plus: 8A
Dagens minus: 19 samtal på samtalskvällen på torsdag
Dagens fundering: Maila eller inte maila, det är frågan!


Några foton till

2011-01-31


Dags att färga håret. Utväxten var inte så snygg kan man väl sammanfatta det med. Skulle gärna färga håret riktigt riktigt rött, men det fäster inte, det bara rinner ur på ingen tid alls. Denna gång blev det lite åt det rödaktiga hållet, men inte alls så mycket som jag egnetligen vill. Men det är väl bara att bita ihop. När man har en rätt tråkig hårfärg får man ju försöka piffa till den så gott det går.

2011-02-01


Årets första (och antagligen enda) semla. Gunilla var här och fikade och hade köpt med sig semlor. Smaskigt! Vi hann prata och skvallra en hel del under kvällen. Väldans trevligt.

2011-02-02


Samtalskväll på jobbet.

2011-02-03


Friluftsdag med skolan. Det var pimpelfiske som stod på schemat. Inte min grej direkt eftersom jag ogillar isen. Men det blåste så mycket att det inte var många elever som gick ut på isen. De blåste nämligen tillbaka upp på land. De som väl kom ut på isen fick gå i ett par decimeter vatten och det gjorde att många blev blöta om tassarna. Hade ett par elever som blåste omkull på isen... Näe, det var bättre att vara i lä vid brasan och dricka varm choklad och äta smörgås med stekt ägg. Sedan kasta snö på eleverna och brotta ner dem i snön var ju ett plus så klart. (och ja jag fick tillbaka.....)

2011-02-04


ÄNTLIGEN! Anna och jag spelade ju badminton varje fredag när de bodde här i stan men nu har jag ingen att spela med. Det är skittråkigt! Men denna helg så är Anna me familj i stan och då bokade vi in en match. Jag kan ju skryta med att jag vann med 2-1 i set, men det var ingen skönspel direkt. Båda två var trötta.... Men det var otroligt kul och det vore ju skojigt att spela lite oftare....

2011-02-05


Vad är det med killar och tekniska prylar? De bara dras till dem, oavsett ålder. Här sitter Hannes i Jans knä för att kika in något spel på iPad och Alex var inte sen att kolla in vad de gjorde för kul. Vi andra ägnade oss åt fika och småpladder. Trevligt värre.

Nu sitter jag här med en kopp te och ska ta fram lite pyssel. Har massor med av idéer och känner mig riktigt inspirerad faktiskt.

Dagens plus: Fika med härliga vänner
Dagens minus: En ny granne...
Dagens fundering: Dax att möblera om?
RSS 2.0