Vecka 47 - Ljus

Den här veckan har det handlat om ljus. Jag funderade och funderade. Det finns ju uppenbara foton man kan ta.
 
Nu när det är mörkt ute så tänder jag ljus i stort sett varje kväll. Finns inget mysigare än levande ljus. Så visst kunde jag ha tagit tre foton på olika ljus som jag har här hemma, det hade varit en enkel match, men jag försökte ta några andra foton.....såhär kommer det...
 
Satt i bilen i Kristinehamn och solen försvann nästan bakom molnet. (Det hann ju bli grönt ljus och jag kunde inte stå där hur länge som helst... :) ) Det blev gyllene kanter på molnen men ljuset silade liksom igenom molnet ändå. Det är härligt med dagsljus.
 
Nu när det är mörkt ute är det bra med reflexer. Ljuset reflekteras och man syns. Jag som kör mycket bil vet hur viktiga reflexerna är, varför vet inte gångtrafikater och cyklister det oxå? Bara för att de SER betyder inte att de SYNS. Maria har möjligen tagit det här med reflexer ett steg längre än nödvändigt, om man tänker sig att man är civil. Detta är dock hennes jobbarjacka och den lös verkligen upp tillvaron igår när vi träffades. :)
 
Det är inte ens fullmåne, men vid hyfsat klart väder så lyser den verkligen upp den mörka natthimlen. (Jag vet att månen inte lyser utan bara reflekterar solen, så är det avklarat!) Detta var utan mitt fönster när det var sovdags.
 
Dagens plus: Mitt dillkött blev helt perfekt! :)
Dagens minus: Än så länge är allt bra.
Dagens fundering: Ta ledigt på fredag, eller inte?

Vecka 46 - Byggnader

Den här veckan har det varit byggnader i fokus och jag visste inte hur jag skulle vinkla detta. Extra fina, extra speciella, extra besökta, extra viktiga....eller bara de tre första.... Jag valde att fota de tre byggnader som jag har kallat hem när jag har bott i Karlstad.
 
I mitten av augusti 1993 flyttade hemifrån till en lägenhet i Karlstad. En stad jag inte visste mycket om, hade aldrig varit där och hade ingen anknytning dit. Jag fick en lägenhet via studentbostäder på Basungatan 40. Det var nära skolan och jag trivdes bra där, även om mina grannar var i skummaste laget. Mycket roligt har hänt i den lägenheten, men jag längtar inte tillbaka till Kronoparken.
 
Det är inte mästerfotografen som varit framme, men jag hade ju glömt att fota mitt andra hem. Detta är Jungmansgatan 8 i Viken som var mitt hem i några år. Jag minns faktiskt inte när jag flyttade hit, men oj vad jag trivdes här. 8:e våningen gav mig en otrolig utsikt över Mariebergsviken och en inglasad balkong på det så var det perfekt. Långt till skolan men nära till Kåren.....om nu det var en bra prioritering. Men man kan ju inte bo i en etta i all evighet...
 
En tvåa på oerhört vackra Lamberget blev nästa anhalt. Tror det var de första dagarna under 1999 som flyttlasset gick hit, och sedan har jag blivit kvar i samma stadsdel, samma hus till och med. Har dock bytt trappuppgång och lägenhet och lite sådär, men ändå. Nu är det en trea, och kanske är det onödigt lyxigt, men jag vill inte flytta från Lamberget som det känns nu. Men vem vet vad som händer i framtiden.
 
Dagens plus: Har haft myshelg med mamma och pappa.
Dagens minus: Har inte hunnit rätta alla matteprov än...
Dagens fundering: Har jag koll på veckan som kommer?
 
 
 

Vecka 45 - Symmetri

Denna vecka har det handlat om symmetri.
 
Det här är en stickad tröja som jag verkligen älskar. Jag har haft den i många år (tänker inte ens berätta när jag köpte den, SÅ gammal är den!) och den är underbar att använda. Nu var det ett tag sedan, den hänger dock i hallen. Jag gillar det flätade mönstret och ja, det är väl symmetri i den här bilden? :)
 
Tegel är fint. Jag gillar det. Om jag någonsin kommer ha ett eget hus så hoppas jag att det blir ett tegelhus. Vackert i olika nyanser, gammalt som nytt. De vackra tegelhusen i Danmark är något jag länge brundrat och fascinerats av.
 
Det har varit mycket bil senaste tiden, så då letade jag upp ett symmetriskt bilmärke.
 
Nu ser jag fram emot en ny vecka med nya foton och nya saker som händer. Niorna är ute på PRAO och det brukar ju betyda luft i schemat, jag har dock lovat att vikariera en hel del så det blir ungefär som en vanlig vecka. Men snart går jag in i perioden där jag har ledig period från NO åk 7. Då ska det äntligen lugna sig lite och det kommer väl kännas skönt att jag fram tills dess jobbat mer än 100%, blir skönt att gå ner i tid. Perfekt inför betygssättningen. Har vilda planer på matriser, ska försöka utarbeta bra till nästa termin...det är inte så enkelt som man kan tro.
 
Dagens plus: Ska snart åka till Helene och göra julkort, ska bli superkul!
Dagens minus: Jag kommer inte hinna lyssna klart på Keplers senaste bok, den är mycket bra (hittills i alla fall :) )
Dagens fundering: Varför inte säga det du menar?

Vecka 44 - Te

Veckans tema har varit te. Ett helt perfekt tema, både för mig och Diana som är tedrickare av stora mått. Jag dricker ju te varje dag, flera muggar. På sommaren är det inte lika mycket te, det känns för varmt då. Iste tycker jag är sådär gott.
 
Det är när det är mörkt ute och regnet smattrar mot rutan och man tänder lite ljus som är det perfekta tevädret. 3-4 muggar är inte alls ovanligt dessa kvällar. En kopp te när jag rättar prov, en kopp te när jag kollar TV, en kopp te när jag slösurfar, en kopp te när jag pysslar, en kopp te när jag läser bok. Ja, det passar bra med te hela tiden.
 
När jag var yngre drack jag varken kaffe eller te, inte heller läsk (kolsyrat är fortfarande inte min starka sida) och saft var godtagbart, om den var röd. Detta gjorde att jag var en ganska krånglig gäst, även om JAG var fullt nöjd med ett glas vatten så tyckte alltid de som bjöd att vatten var för torftigt. Så jag beslöt mig för att dricka te, för det var ju inte så hemskt som kaffe. Så nu när jag kommer på besök så funkar te, jämnt och ständigt! Just detta foto är taget hos Helene och hon bjuder på lyxte från Kusmi.
 
När det gäller te så finns det många varianter och mycket att välja på. Här är några sorter som finns i min tehylla. Uppe till vänster ett grönt te, det är riktigt gott med gröna teer men har nu får tiden övergått till svarta teer igen. Uppe till mitten har vi Kvittente, det smakar ungefär som röda ferraribilar och är en favorit när jag är godissugen. Uppe till höger har vi ett te som man kan köpa i vilken affär som helst, jag är inte petig med några "märkes"-teer. Nere till vänster är det ett Chaite, det gillar jag på hösten. Men jag dricker det inte så som man "ska" dricka te det med mjölk och så. Jag vill ha mitt te som det är, inget i eller så. Nere i mitten är ett kryddigt chokladte, som jag inte tror innehåller te men men, detta är ett lyxte som jag brukar ha på jobbet. Det smakar både choklad, kanel och ingefära. Det är jättegott och det piggar verkligen upp. Det är något ayurvediskt grejs, jag har ingen koll på vad det är egentligen men skitsamma liksom. Nere till höger är det tepinnar liksom, en fiffig grej. Hårda rör som teet ligger i och funkar som påse och sked på en gång. Det är earl grey, ett högst ordinärt te, men jag gillar det. Det jag inte gillar är roiboosteer och inte heller english breakfast eller yellow label. Jag gillar de smaksatta teerna, fruktiga eller kryddiga eller både och.
 
Det var det....nu får det minsann bli en kopp te till :)
 
Dagens plus: Nyinköpta lila temuggar
Dagens minus: Tanken på jobb imorgon
Dagens fundering: Nationella provet snurrar i huvudet hela tiden....
 
RSS 2.0