Bröllop och dop

Den här helgen har gått i kärlekens tecken. Min ena bror har gift sig. De passade även på att döpa sina söner. Det hände en hel del skojiga saker i kyrkan, en liten smyg-grej som hände var att mitt ena brorsbarn pratade med mitt kusinbarn.
BB -Kolla Agneta har motorcykelbyxor på sig!
KB -Vad häftigt!
BB -Är det motorcyklarstövlar oxå?
KB -Näe det är det inte ser du väl!
BB -???
KB -Det är ju klack på de där stövlarna.

Motorcykelbyxor, tänker du nu, men det var ett par 3/4s jeans med två såna bältesspännen i nerkant. Det funkar visst som motorcykelbyxor. Vad vet jag? Använde mina nya stövlar och ramlade inte, fick inte skoskav och inte ens ont i fötterna. Lööövliiii.

Annat skojigt var när Gustav rättade prästen. :)

image479
Här är de, nygifta och nydöpta.

Vad fick de då för fina gåvor?
image480
En påse bröllops-soppa låter väl intressant? På innehållsförteckningen stod det '... grönsaker, klimp av mannagryn...' Mums....eller kanske inte alls så mums.... En kul grej (som dock inte kom från mig).

Jag gjorde en lite kärleksbok (skrämmande lik en annan jag har gjort.....

image481
Här är då framsidan. Hela boken är klädd med papper från Basic Greys kollektion 'Fusion' som jag blev kär i och köpte alla papper av, gissa om jag blev glad att jag hade (nästan) alla kvar ett år senare :) Hjärtat är guldembossat och från Octoberstamps, texten är oxå guldembossad och kommer från Lilla Papeprsbutiken.

image482
Finns inte så mycket att säga, rubons och lite utstansat med qk.

image483
Swirlstämpeln i bakgrunden är min älskade Tim Holtz-stämpel (snudd på favorit). På vänstersidan är ett hjärta från octoberstamps som är målat med torrchalks sedan överstämplat med ett texthjärta (som inte syns på fotot) och sedan en textstämpel som bakgrund från Hero Arts.
På högersidan är det en stämpel från Badanka som är målad med distresser. Glitterlim på hjärtat (så klart)

image484
Här 'är ett 'favoritcitat' om giftermål som jag inte akn låta bli att ta med. Sedan en fotostämpel från Borta med Vinden. Stämplat med metallicdyna, men det syns ju så klart inte nu....

image485
Stämpel från Penny Black som är målad med distresser. Punchade hjärtan och texten är från qk.

image486
Stämpel från Inkywings som jag gillar massor, så nu hoppas jag på fler bröllop :) Sedan en liten text från Siv Andersson.

image487
Ja, man måste ju skryta med sig själv oxå :)

Så var det ju de döpta gossarna oxå. Till dem gjorde jag varsin tavla.

image488

image489
Det är vad jag gjort i pysselväg senaste tiden.

Nu komemr det bli en tripp till Stockholm + Åland med jobbet och när jag komemr hem ska jag måla om mitt vardagsrum. Så det är väl det närmaste pyssel jag kommer. Jag sitter nu och ska bestämma vilken färg jag ska ha. Hur lätt är det då? Har några favoriter, så klart. Jag måste sätta upp en lapp till målaren tills imorgon bitti, så tiden tickar.....
Jag väljer på dessa kulörer
image490image491image492
image493image494

Jag vet att det inte hjälper, men ändå. Men visst är det även lite kul att det är två färger som heter Ingefära? :) Vilken färg har ingefära egentligen?

Dagens plus: Jag är hemma igen.
Dagens minus: Tiden gick så fort, trots att man fått en timme extra.
Dagens fundering: Är jag helt oförmögen att visa intresse?

Livet går i 180!

Galet men sant. Dagarna rusar förbi och jag hinner knappt vakna förrän det är dax att sova.

I helgen som var så var jag nere hos E i Ulricehamn. Vi hade otroligt roligt ihop (som vanligt) och vi var båda överens om att jag borde bo där nere istället så vi kunde träffas lite oftare. Får väl börja kika på jobb och se vad som kan tänkas hända i mitt liv. Allt är lite rörigt och det brukar ju var så på hösten när det är stressigt på jobbet och mörkret kommer tidigare och tidigare på eftermiddagarna.

Det är inte direkt stiltje på pyssel-fronten. Det är bara att jag inte kan visa så mycket här just nu. Det kan ha med att det är bröllop och dop i släkten i helgen som kommer :) Men jag har gjort ett beställningskort som jag kan visa iaf.

image478

Det är till Svante som ska döpas här i dagarna.

Mer kommer i bloggen längre fram.

Dagens plus: Jag har överlevt dagen
Dagens minus: Min jobb-dator är tvärdöd
Dagens fundering: Party-party

Det är enkelt att resa i tiden!

Jag har ju gjort det idag på morgonen och det var busenkelt. Det var bara att sätta i en skiva i cd-spelaren och vips var jag inte alls på väg till Säffle och vips var jag inte alls så vuxen som jag är nu (jaja, vi kan säga gammal då...)

Så om du har en bra skiva från förr hemma röstar jag för att du lyssnar på den. I mitt fall var det EMF's otroligt braiga skiva Schubert Dip som fick mig att komma tillbaka till gymnasiet. Inte för att jag saknar den tiden eller det livet, men det är otroligt vad man minns bra med musik :)

image477

7 hemligheter

Elwa har taggat mig i helgen! Jag ska berätta om sju av mina hemligheter....men först:


Reglerna:
¤ Länka till den som har taggat dig!
¤ Berätta 7 personliga sanningar om dig!
¤ Tagga 7 nya personer i slutet av ditt inlägg!
¤ Skriv ett meddelande i de 7 personernas blogg så att de uppmärksammar att de blivit taggade

Hemligheter? Hmmm...så många som 7? Vi försöker....

1. Jag har en tatuering

2. Jag är känslig för lukter och kräks lätt om det luktar äckligt

3. Jag har svårt att slänga levande växter och slutar vattna dem så de dör så att jag kan slänga dem. (Snacka om att förlänga lidandet... ;) )

4. Jag tycker coca-cola smakar äckligt.

5. Jag är sugen på att smaka banan-kaviar (De lovar ju att det är gott...)

6. Innerst inne är jag blyg

7. Jag är barnsligt förtjust i allt som har med julen att göra

Jag utmanar framför alla Christine. Du vet ju att du vill :) Annars utmanar jag er som vill, hojta gärna till så att jag kan kola in dina hemlisar :)

Det kan väl snöa 16 november?

Kanske konstigt att önska sig just ett datum, men det är ju som så att regeln säger att man får dricka årets första glögg när snön kommer. I år släpps Blossas årgångsglögg 16:e november. (Vilket iofs säkert betyder i början på månaden för så var det väl förra året?) 07:an smakar Havtorn+kanel vilket låter lockande. Nu undrar säkert du hur ofta man äter Havtorn, och näe, det gör man inte ofta. Men jag har provat havtornsmarmelad eller om det var sylt och den var god, inte sötslibbig utan lite syrlig. Blanda det med kanel och man har en hit. Så om snön kommer 16:e så får man ju dricka glöggen då och det vore ju toppen. Även flaskan är snygg i år. Möjligen kan det bli en ny favorit? Av årgångsglöggarna är annars 04:an min favorit. Hmmm.... när jag läser det jag skrivit så framstår jag ju som en glöggfantast, vilket jag kanske inte är. Men en mugg varm glögg vid juletid är ju underbart.

image476


Nu är det alltså söndag igen och hela helgen har gått. I och för sig har ju hela veckan gått oxå så det jämnar väl ut en del. Helgen har jag ägnat åt pyssel. Jag har haft stämpelkurs på Lilla Pappersbutiken och där träffade jag sex kvinnor som var laddade för stämpling och de gjorde alla hejdundrande fina kort. Jag fick massor av inspiration men tiden räcker inte...grrrr..... Kvällen tillbringade jag hemma hos Anna och Mattias och vi kollade på Transformers. Det var en riktigt bra film faktsikt, jag gillade den. När jag var yngre kollade jag gärna på Transformers när det gick som tecknat barnprogram och hur kunde man inte älska Optimus Prime och de andra autobotsen? När jag nu fick se filmen så kända jag bara 'wow'. Okej, om man tänker efter är det kanske inte världens bästa grej, men äh...varför ska man tänka så mycket? Jag tycker du ska se filmen om du inte sett den!

Idag har jag varit på IKEA och shoppat loss. Jag köpte massor med grejer men jag fick varken med mig servetter eller värmeljus hem, bara det är ju en bedrift. Planen var att köpa en matta att ha under bordet vid soffan. Hade spanat in en billig grön och när jag såg den på riktigt så var det inget snack om saken. Jag blev oxå tvungen (?) att köpa lite nya kuddfodral och piffa till det hela runt om oxå. Väl hemma åkte dammsugaren fram och det städades lite och den 'gamla' mattan fick flytta ut i köket och vips hade jag nästan två nya rum att vistas i. Bara det att den 'gamla' mattan borde nog åka till kemtvätten istället (ljus matta vid TV:n är dåligt dåligt dåligt...) men det känns ju jobbigt. Hur som haver är jag jättenöjd och vill väl mest visa upp det nya för alla som vill se? Någon som vill komma och fika? Hmmm...ska försöka tvinga hit någon under veckan iaf :)

Dagens plus: Mitt ny-piffade hem
Dagens minus: Helgen är slut (känslan som infinner sig varje söndag....)
Dagens fundering: Vad är det för skilnad på sylt och marmelad.....egentligen??

En dag som alla andra...

Jag har lekt lite med nya stämplar :)

image471
Bården är från Hero Arts och inte ny alls, bokstäverna är från Lilla Pappersbutiken och är sprillans nya. Det är det som jag har suttit och EZ-monterat och det var väl inte så himla skojigt. Men jag tycker det är otroligt läckert så det är ju verkligen värt allt kladd :)

image472
Här har jag liftat ett kort som Åsa gjort. Alla stämplarna kommer från Lilla Pappersbutiken. (Lite snett är det på riktigt oxå, men inte lika snett som det ser ut här....)

image473
Grover är bara underbar! Detta är en av mina nya stämplar och jag gillar den verkligen och har fler idéer med den. Återkommer med dessa idéer senare.

image474
Har använt falsk linne-teknik som jag tycker är rätt rolig och som blir effektfull. Lövet kommer från Lilla Pappersbutiken och texten från Octoberstamps.

image475
ett kort med tim holtz-stämplar (texten från Lilla Pappersbutiken). Jag gillar Tim Holtz mer och mer....ska leka lite mer med dem här framöver.

Idag har jag varit och klippt mig. Typ likadant fast kortare. Jag tror nästan min frisör hade en dålig dag idag, för hon blev lite sur på mig när jag bad henne klippa kortare än vad hon gjort från början. Visst tycker jag om det långa håret (för mig) men när det bara blir långt, platt och hängandes känns det mindre kul. Nu har lockarna kommit fram igen och det känns riktigt bra, jag är helnöjd. Inte bryr jag mig om den sura frisören heller, jag går tillbaka igen :)

Efter detta gick jag och träffade Christine för att ta en fika. Vi hade ju en hel del att prata om, men jag vet inte om vi blev något klokare på något sätt.... Hur som haver var det trevligt och jäklars vad snygg hon var i håret.... lugg......snyggt..men jag skulle bli galen med håret i ögonen, eller kan man vänja sig? Vi måste fixa till det här projektet som egentligen är hemligstämplat material. Många tankar snurrar i huvudet nu...

Sedan blev det dax för tvättstugan. Hur kul är det när man kommer ner och det sitter en lapp med texten 'TRASIG' på en av maskinerna? Men men, snart är det klart att gå ner och hämta allt och förhoppningsvis är det torrt oxå.

För er som funderat så kan jag tala om att Sixten är tillbaka välbehållen. Var han höll hus på lördagsnatten har jag ingen aning om, men jag hoppas att han inte tänker gå dit igen, för orolig blir jag. Men det blir ju jag för det mesta ;) Själv roade jag mig med sällskapsspel med komipsar i lördags. Rödvin till det och det blir en helkväll. Fantomenspelet var det enda som var konstigt, jobbiga regler och egnetligen, hur kul var det? Näe, nästa gång har jag en massa bra spel att spela istället. Har nog ett jag köpte för något år sedan som aldrig har öppnats. Fram för mer sällskapsspel!

Dagens plus: Kul att träffa Christine och snacka lite skit om allt och inget.
Dagens minus: Sommardäck och snövarning inför kommande dagar.
Dagens fundering(ar): Ska håret bli brunt? Ska håret bli mer rött? Ska håret ha slingor? Varför förstår vissa människor inte att det är dags att sätta punkt för vissa händelser och gå vidare i livet?

World Card Day

Ja igår var det World Card Day och jag blev uppmärksammad på Kort i Fokus. Som ni säkert förstår är jag stolt, glad och mycket överraskad. Det känns verkligen roligt och jag vill verkligen TACKA för utmärkelsen. Roligt att man kan inspirera lite :)

image470


Bäst av allt är att det inspirerar mig att göra mer grejer, så jag pysslar lite här hemma idag, men solen lockar och jag har en försvunnen katt att leta rätt på så jag har inte så himla mycket ro i kroppen iofs.... Plus att det som vanligt snurrar runt för många tankar i huvudet :)

Lite nytt

Har producerat ett par nya kort.

image468

image469

Ja, temat är ju rätt tydligt kan man ju säga :)

Igår var jag och köpte Ett Trykk, ett av mina kort var med i nya numret. Kan visa det här förrän om ett par månader, men ändå :) Det är kul att se sitt kort i tryck.

Idag har det varit en helvetes-dag på jobbet och det kommer inte bli bättre imorgon. Varför är elever som de är???

För att pigga upp dagen så var Familjen P här idag på fika. Efter ett par timmar hade alla reaktion på katten så det blev dags att åka hem, så nästa gång vi ska träffas så blir det nog inte hemma hos mig iaf :) Det var kul att träffas igen och det borde bli oftare men det är ju som så att det är svårt att passa in tillvaron på någo mystiskt sätt. Känns det igen?

Dagens plus: Fika-dejten
Dagens minus: Sitter och EZ-monterar ett alfabet och det är skittrist, men det blir bra när det blir klart.
Dagens fundering: Ska det aldrig bli helg och sovmorgon???

Tre saker...

Ja Christine.....vad ska jag säga mer än... Varför det??? ;)

Tre saker som alltid finns i min...
Kyl:
Mjölk, sockerärtor, kattmat (till Sixten)
Frys: kycklingfilé, blåbär, matlådor
Skafferi: knäckebröd, balsamvinäger, pasta
Handväska: (använder jag sparsamt, men då finns...) tuggummi, penna, gamla kvitton
Sminkväska: mascara, rouge, eye-primer
Badrumshylla: smycken, hårborste, lotion
Tvättkorg: tvätt....
Skohylla: sneakers, mina nya stövlar (knappt använda) och lite andra skor...typ
Förråd: bildäck (sommar eller vinter beroende på årstid), min tvärflöjt, ett stort otympligt ekbord
Hjärna: planer, vilda tankar, problem
Jackficka: bilnyckel (finns aldrig mer grejer där inte!)
Kryddskåp: salt, timjan,peppar (och massor mer som man MÅSTE ha)
Balkong: (altan?) döda växter (ska bli något vinteraktigt nu men när???), stolar och ett bord
Barskåp: vitt vin, någon sorts skumpa, baccardi
Köksbänk: Tekokare, stavmixer, grytlappar
Fruktkorg: banan, äpple och gärna färsk ananas men den åker in i kylen så fort den är skuren i så klart...
RSS 2.0