SEMESTER

Nu är det semester och det känns himlans bra faktiskt. Detta är första lediga dagen. Började med att sova riktigt länge, ovanligt länge. Antar att det var det som behövdes. :)

2011-06-18


Pysselträff på Rud. En trevlig och kreativ dag. Gjorde två LO och ett kort. Men framförallt så var det en massa skratt och skoj. Lena visade lite nya roliga grejer. Provade att göra halsband och fick även lite tips om glassine. Det ska jag leka lite med framöver har jag tänkt. Ska bara ståda i ordning i pyselrummet först.

2011-06-19


Man hoppas alltid på storvinst när man köper Triss. Varför skulle man annars köpa? Oftast slutar det som med denna lott. Vinst på 25 kronor (eller ja, oftast blir det väl en nitlott, men....). Jag vet att man inte kan köpa lycka för pengar, men jag är rätt säker på att man kan bli lite lyckligare iaf.  Jag brukar fantisera lite om vad jag skulle göra med pengarna om jag vann. Det är inte bara jag som skulle ha nytta av att jag vinner kan jag ju säga iaf. Men jag fortsätter drömma och köper en lott då och då. Denna vinst byter jag ut mot en ny lott...

2011-06-20


En kväll på travbanan. Det var jobbet som var iväg en kväll på Färjestadtravet. Vi fick en guidedad tur på området, fick klappa hästar och pratat med kuskar. Vi fick så klart tips om hur vi skulle satsa pengar denna kväll. Jag nöjda mig med att titta på hästarna. Det var en mycket trevlig kväll med hästar, mat och trevliga kollegor. Några vann och några förlorade, allt med ett leende på läpparna.

2011-06-21


Träffade Joakim för en fika. Av en slump tittade jag in i skyltfönstret bredvid fiket. Där stod det en lampa som bara skrek Maria. Så det blev ett foto och Maria gillade de där molnen så klart. Det var väl bara prislappen som inte riktigt gillades...

2011-06-22


Det var inte bara vi som var på lunch. En gräsand läste menyn och traskade in på restaurangen. Enrolig avslutning på detta läsåret. Plockade och packade och sorterade och grejade. Hann inte bli riktigt klar. Tar en tur till Säffle framöver. Dels för jobb, men även för vitt vin på en solig balkong tillsammans med goda vänner.

2011-06-23


Första dagen på semestern! Fika med Maria och Lena. Trevligt och mysigt. Vi åkte till Café August och det är ju ett väldans trevligt ställe. Och om ett par veckor ska jag dit och kolla in Stefan Sundström. Det ska bli toppen!

Ja, semester alltså. Det får vara dagens ord. Det har varit en härligt slapp dag. Imorgon ska det bli storstädning. Lägenheten ser ut som skrutt rent ut sagt. Så städa och fixa och flytta runt grejer och sedan får man väl se vad det blir... Ibland får jag för mig att jag ska byta plats på sovrum och pysselrum....men när jag tänker lite längre så känns det inte som någon bra idé. Men men. Jag ska bära grejer till vinden och försöka bli av med lite grejer i lägenheten. Det blir nog bra att få göra allt i lugn och ro liksom, att känna att man hinner göra klart det. Det har varit lite si och så med det senaste tiden. Allt blir bara halvdant gjort, om ens det.....

Men jag ska väl ta och visa upp några kort jag har gjort....det var ju längesedan sist..


Beställningskort till ett bröllop. Hjärtstämplarna kommer från Octoberstamps.


Stämpel från Stampinback. Provade även min nya embossingfolder och sandpapprade lite.


Tim Holtz-hjärtat är stansat i grungebard och sedan målat med alrylfärg. Vingarna har även crackleaccent på sig, därav den reflekterande ytan. Texten från Inkido.

Dagens plus: Semester-mys med Lena och Maria
Dagens minus: Jag glömde ju fixa med grattiskortet
Dagens fundering: Jaså? Midsommar redan? Har inte ens hunnit tänka på det än.....

Ännu mera foton

Fotsätter med fler foton :)

2011-06-06


Färsk mango är riktigt gott det.

2011-06-07


Fick ett fint vykort till min dörr. Men jag visste inte vem det var ifrån. Tänkte och tänkte och efter att ha rådfrågat Maria så förstod jag att vykortet var från Heléne. Det passar fint in bland de andra korten och piggar upp hallen.

2011-06-08


Industribesök på Somas. Varje år så åker åk8 och gör besök på olika industrier i Säffle. I år blev det Somas för min del, det var skoj för där har jag aldrig varit förut. De var mycket duktiga att fånga elevernas intresse. Bara att börja med att säga att det ska bli en tävling och att eleverna har chans att vinna biobiljetter gjorde dem sugna på att lyssna. Bäst av allt var väl att jag fick två biobiljetter utan att ens tävla :)

2011-06-09


Otroligt åskoväder med tillhörande regn!

2011-06-10


Ett nytt skal till telefonen. Härligt somrigt grönt och glittrigt. What's not to like?

2011-06-11


Hämtade ett paket med dessa härliga frimärken. Nu visste jag ju att det skulle vara härliga papper och sådär inuti paketet, men dessa mumsiga glassar piggade sannerligen upp.

2011-06-12


Gjorde klart ett bröllopskort som en kollega beställtav mig. Tog fram tången och stansade som en tok. :) Kortet blev väldigt bra, jag var väldigt nöjd med det och så även beställaren.

2011-06-13


Vattenkrig. Niorna brukar ha vattenkrig en dag nära skolavslutningen och i år var det då denna dag. Jag tog denna vattenballong från en sjua under min lektion. Vattenballonger inomhus är ingen bra idé!

2011-06-14


Årets första jordgubbar. Man behöver ju inte säga mer än så....Ljuvligt gott!

2011-06-15


Fick världens bästa sommargåva av klassen. En stor kruka med tomatplanta och kryddor. Härligt! I år så planterade jag inga kryddor på balongen, så detta passade ju perfekt. Så nu hoppas jag på solvarma tomater. Citrontimjan till laxen. Ja det blir perfekt!

2011-06-16


Skolavslutning! På förmiddagen var det som vanligt avslutning i By Kyrka för åk 7 och åk 8. Som vanligt fick jg äckligt skoskav. SUCK! På eftermiddagen hade åk9 sin avslutning. Världens finaste nior släppte vi i år (igen!). Kommer sakna dem så klart....

2011-06-17


Lupiner utanför bilfönstret. En del tror ju att Lupiner är ogräs, men det är de ju inte. Se så vackra de är! Idag har vi haft vårt avslutningsfika på jobbet, trots att vi jobar en bit in i nästa vecka oxå. Konstigt. Vi har tackat och avtackat och firat en hel del kollegor denna avslutning.

Sådär, det var alla foton för ikväll.

Dagens plus: Bara några få dagar kvar till semester
Dagens minus: Dagarna som är kvar är sjukt maffiga
Dagens fundering: Vad fasen har hänt med Storytel??

Nu är det sommar på riktigt!

Senaste tiden har all min tid och ork gått till mitt jobb. Mycket att hinna med innan skolavslutningen. Men trots allt så hann jag med allt jag skulle göra, även om mycket blev gjort i absolut sista minuten....

Men vi får väl börja där vi slutade förra inlägget...

2011-05-25

Powernap med Fritz. Trött och sliten efter jobbet. Sova 30 minuter, det funkar bra. Fritz kommer skuttandes direkt och kan inte tänka sig att lägga sig bredvid, måste ligga på... varmt och mysigt :)

 

2011-05-26

Nytt nummer av skoltidningen. Otroligt duktiga elever i nian som gjort sitt sista nummer. Detta fick mig sugen på att försöka fortsätta en skoltidning. Det är ju otroligt roligt. Samarbete med svenskan kanske? Får se om det går att lösa...

 

2011-06-27

Snart på väg till jobbet.... Regnet vräker ner och jag bara väntar. Sista dagen innan långledigt...ljuvligt skönt!

 

2011-05-28

Äntligen passade det in med fika hos Sven och Anna. Underbart söta Klara snurrade runt i sin sommarklänning. Vi ska ta och pyssla med glitter och sådant en dag. :)

 

2011-05-29

Frustration på hög nivå. Så nära...men så långt ifrån....

 

2011-05-30

Fika med Diana på Cafe Råtorp.

 

2011-05-31

Nybakade Pletzale. Ett bröd från min barndom! En klasskompis mormor bakade detta goda bröd och efter många många år så hittade jag ett recept, dock på spanska... Men med hjälp av Jessica så blev det ett recept som man hjälpligt kunde förstå. Mina pletzale blev dock lite för tjocka, men det går ju ändra till nästa gång.

 

2011-06-01

Maria hälsade på och vi pysslade tillsammans. Stora diskussioner om grodor, pussar och prinsar...

 

2011-06-02


En tripp till Säffle och en sväng i källaren på jobbet... Jag trodde det var en flygande robot, någon sa smärgel. Vem vet?

 

2011-06-03

Skepp o'hoj! Efter att ha spelat badminton med Anna såg blev det fika i solen på Café August. Ett mycket trevligt ställe i sommarsolen. Men trevligast var ju sällskapet, och bättre blev det när Mattias och Hannes kom oxå. Såg tyvärr ingen sjökapten!

 

2011-06-04

Besök i Mariebergsskogen med allra sötaste Hannes. Detta var före våffla och sylt :) En härlig dag i solen!

 

2011-06-05

De är stora och de är många. Getingarna alltså. De kommer in till mig och jag slår ihjäl dem.....

 

Pust, det får räcka med uppdatering för ikväll...resten av fotona kommer snart..... jag ska bara :) Det är fredag och det har varit en vecka med många sena kvällar så nu är jag sjukt trött. Så det får bli lite bok nu och sova. Imorgon är det pysselträff...

 

Dagens plus: Trecligt avslutningsfika med kollegorna.

Dagens minus: Skoskavet gör ont som.....tusan!

Dagens fundering: Varför heter det avslutningsfika när vi ska jobba tre dagar till?

 

 


RSS 2.0