Jag jobbar på en cirkus

Ja, inte långt ifrån i alla fall. Freakshow är ett annat ord....... Kreativt kunskapscentrum är ett annat, minst lika skrattretande..... Idag fick jag nästan tokspel när jag satt på mitt arbetsrum och hörde kollegor sitta och skryta om vilken låg ambitionsnivå de har med jobbet. Vad är det att skryta med? Även om två av dem skojade så gör inte den tredje det och det är banne mig inget kul.

Betygen ska sättas och några väcker ångest-de-luxe, vilket jag än sätter blir fel, usch, varför finns det inte fler steg i betygssystemet? Känner en obehaglig stelhet i nacken och jag vill bara gnälla om hur synd det är om mig.... Äh vad fasen, ryck upp dig bara!!!! :)

Jag har nu gjort det jag trodde var omöjligt. Jag har köpt mig gå-stavar, men jag föredrar att säga att jag ägnar mig åt Nordic Walking, för visst låter det roligare. :) Jag tycker ändå att det ser töntigt ut och jag tänker endast var töntig ute på Skutberget. Gick 7,5km i tisdags med stavar. Samma tid som vanligt, men jag kände det ia rmarna och nacken och axlarna dagen efter. Effektiv träning, inget snack om saken men det ser ändå löjligt ut....men jag ser mig ju inte själv när jag stavar runt :)

Efter promenaden var det dax för badminton. Jag och Anna spelade mot K och E och nu smiskade vi upp dem rejält. Vi har aldrig vunnit en enda match förut och nu van vi två matcher med 2-0 i set båda gångarna. Vi har blivit bättre och nu ska de få kyssa våra fötter i fortsättningen :) (Det är lätt att vara kaxig nu...)

Idag var det våg-besök. -0.3kg sa vågen. Det går så otroligt segt nu. Men jag vet varför. Stressen och dåligt med vatten spelar in och jag ska skärpa mig, bara betygen är satta. Snart börjar livet igen!

Imorgon ska jag spela badminton med Mattis. Han sa att han gärna ville spela men att han skulle spela 100% och inget jävla kärringspel.... hmmm....vinner nog inte imorgon alltså....

Lördag är det stavar som gäller och sedan blir det nog Säffle på kvällen. Har pratat lite löst med Christine om att dricka vin och umgås. Konstigt det där, känner henne inte egentligen, bara genom bloggen och så klart att jag är kollega med hennes sambo, men vi har inte träffats alltför många gånger. Men det är alltid roligt att lära känna nya människor. Eller hur?

Dagens plus: Lasse Lindhs skiva som snurrar sig yr.
Dagens minus: Att det är så konstigt på jobbet och inget förstår något...eller?
Dagens fundering: Varför tappar man bort vänner så lätt?

Västergök är Bästergök

Idag var jag ute på Skutberget och promenixade på morgonen (9.00 räknas väl som morgon??) och höde årets första gök. Den kokoade i väster vilket gladde mig eftersom det är bäst så. Då började jag osökt fundera på de andra gökarna. Södergök är Dödergök, Östergök är Tröstergök och då Västergök är Bästergök. Men vad är Norrgöken? Har kompisar som har föreslagt Porrgök. Men känns det verkligen troligt? Vad skulle då det betyda? Jag har även hört en annan förklaring, man behöver inte funder på Norrgöken för göken gal aldrig i norr. Det känns nästa ännu mer otroligt. För den som jag idag kallar Västergök måste ju vara Norrgök för någon annan som var ute i skogen. Eller har göken stenkoll och ser till att den inte har någon söder om sig inom hörhåll? Sånt här kan ju göra vem som helst fundersam... Vet du hur det är så tala gärna om det för mig!

Jag har gjort ett kort och skickat till 'Johansson', glömde scanna dock. Men jag vägrade göra ett blått kort så det blev grönt. Lite allergisk mot kille=blått och tjej=rosa. Åh du Christine, LuckyLuke borde verkligen funka som förnamn, kan förstå ilskan :) Eller oxå som de säger i Vänner att det är coolt emd ett namn i bestämd form. The Hulk, funkar oxå bra på svenska Hulken. Men....tja.....jag vet inte....kan bli svårt att leva upp till ett sådant namn kanske...

I helgen har jag fått ett tackkort, ett av de finaste sorterna. Det ser ut såhärimage327
Enkelt och stilrent och så pärlor. Det är ju otroligt fint med pärlor och framförallt då sötvattenspärlor.

Åsa (Lilla Pappersbutiken) har nu börjat sälja pärlor, men än så länge är det bara facetterade pärlor, vilket inte alls är det sämsta. Hoppas på att få se sötvattenspärlor där oxå. Hon har lite nya idéer på gång och jag var där i lördags och gav min syn på saken, tror att det akn bli riktigt riktigt bra. :) Hon visade mig lite om pärlor vid smyckestillverkning då hon har många strängar på sin lyra så kan hon ju även det. Så nu är jag oerhört sugen på att prova att göra ett halsband. Men det är så jobbigt med nya hobbys, man måste köpa så mycket i början. Det behövs ju kedja/tråd, lås, pärlor, krokar lite verktyg och så.... Tja..... vi får väl se vad det blir. Här i stan är det väl bara Panduro som säljer pärlor i stort sortiment men de är så jäkla dyra att jag bara vägrar!

Nu ska jag jobba lite, har några inlämningsuppgifter att läsa och kommentera och så ska jag käka och så ska jag göra ett par kort...slappa ska jag oxå...om jag hinner ;)

Dagens plus: Vackert väder och jag har fått mycket gjort idag, men inte jobbat en minut, än så länge....
Dagens minus: Helgen är redan slut...
Dagens fundering: Norrgöken

Jag har blivit faster!

Ja, så då var jag faster igen. Eller hur man säger. Det blev en kille till och än har jag inte sett bild på sötnosen men enligt rykten så ska han vara jättesöt. Bebisens storebror tycker att de ska döpa honom till Johansson. Tja......varför inte... :) Han tycker inte det är så himla viktigt med förnamn och efternamn och sådär.... :)

Dagens plus: Jag blev faster igår.
Dagens minus: VV-vågen visade -0,2kg vilket är ruggigt bra med tanke på hur veckan sett ut
Dagens fundering: När spricker brännblåsorna på öronen sönder? (Friluftsdag i solen är inte bara härligt....)

Varför bra 24 timmar på ett dygn?

24 timmar räcker inte längre, jag måste ha fler timmar. Stressen har nu slagit till med full kraft, rakt i magen liksom. Jag ska göra än det ena än det andra och jag hinner varken det eller det. Kanske kan man lära sig att nej? Nåja, det går snart över (om en månad typ) och det finns de som har det värre när det gäller mycket. Så vem är jag att gnälla?

Jag har idag gjort ett beställningskort.
image326
Ett härligt grönt kort med stämpel från Magnolia.  Så är det mina härliga Frankie-bokstäver oxå. Åh vad jag tycker om dem!

Imorgon är det friluftsdag på jobbet. Jag har blivit ansvarig att lära eleverna lite eldvett, det kan ju bli spännande. Ska ta och läsa igenom materialet nu och se vad det blir. Hoppas på fint väder, för då kommer det bli en finfin dag på Duse. Har laddat batterierna till kameran så det kan nog bli ett och annat kort oxå.

Dagens plus: Jag har världens bästa mamma
Dagens minus: Jag har trasslat in mig i något jag inte kan reda ut (tror jag)
Dagens fundering: Jag borde kunna vinna mer än förlora! Sluta vara en fegis!

Helgen är redan slut

Det var ju långhelg, men hur kan det då vara att helgen tog slut fortare än man kunde ana? Jag förstår inte hur det är möjligt! Nu har det varit en väldigt bra helg ändå, så för den delen, men den kunde ju gärna få vara ett par dagar till!

Jag har gjort en massa kort i helgen, har fått ett par beställningskort gjorda och jag betar av listan ett efter ett. Har fått beställning på två brölopskort och har gjort två liknande kort, men ändå inte.....

image322
Här är det glammiga kortet. Rosa blingpapper där jag stämplat med stämpel från Hero Arts och embossat med pearlEP. Hjärtat är från Octobertamps och det har jag stämplat med versamark och sedan använt torrchalks. Har maskat och sedan stämplat med textstämpel från Hero Arts. Kärlek är en stämpel från Lilla Pappersbutiken. Så har jag använt organzaband och sidenband och fäst två bling-ringar från Prima. Texten är stansad med qk (Katie).

Det andra kortet som inte skulle vara pråligt, blev såhär
image323
Jag har gjort samma med hjärtat och sedan stämplat med text-hjärtat från octobertamps över och sedan lagt på den skimriga chalksen. Jag blev mycket nöjd med det.

Så var det dags att gå på födelsedagsfest igår och jag skulle fixa ihop ett kort. Jag gjorde då ett pop-up-kort, för det har jag aldrig gjort förut.
image324
Det är vit bazill som stomme och det turkosa är från basic grey. Blommor från Prima (Japp jag har köpt några stycken) och sedan lite organzaband och texten är Rubons (Måste köpa dessa, de är så otroligt läckra!!!!)

image325
Här har vi då insidan. De tre stämplarna är från Lilla Pappersbutiken, Kortmakaren och Octoberstamps. Kan ju nu säga att det var ganska pilligt att renklippa filuren..... Sedan är det då svarta rubons och cirkeln är en stämpel från....reprint tror jag. Det var kul att göra popup-kort så det kommer nog bli fler framöver.

Som ni förstår så var det altså min bästis Anna som fyllde år (eller fyller år snart kan man säga) och det firades igår. En otroligt lyckad fest. God mat, trevligt folk och tydligen så vilt att grannarna (från långt bort enligt Mattias) kom och sa till oss att vi skulle sänka musiken för det dunkade överallt. Var vi verkligen så högljudda? Jag skyller allt på allsången. :) Kom hem sent, eller tidigt och jag kände verkligen att det börjar bli sommar, det var ju ljust ute när jag gick hem. Åh vad jag längtar till sommaren!

Idag vaknade jag av en skrikandes Sixten som inte alls tyckte det var något skojigt inomhus. Halsbandet åkte på och han fick vara ute ett par timmar. Det verkar funka bra att ropa in honom, han törs väl inte gå så långt än så länge :) Han har seadn sovit sig igenom det mesta av dagen och jag längtar oxå efter att få sova. Känner mig trött och sliten. Vill inte alls jobba imorgon...inte ens lite!

Dagens plus: Det soliga vädret och att jag faktiskt hade ork att städa lite idag, ska bli mer i veckan....tror jag...
Dagens minus: Avfettningsmojjen på biltvätten var trasig så det blev extra jobb för mig.
Dagens fundering: När ska jag orka storstäda pysselrummet utan att börja pyssla och dra fram ännu mer grejer?

Jag har blivit publicerad!

Idag när jag var hos Anna så hade hon fått in juninumret av den norska stämpeltidnignen Ett Trykk. Så jag var ju tvungen att bläddra runt och hittade två (!) av mina kort. Jag kan inte visa dessa kort här i bloggen förrän om en månad, men då ska ni få se. Men ni kan ju alltid köpa tidningen :)

Jag är bara lite stolt :)

Dagens plus: Massor av plus idag. Dels publiceringen så klart men även den fina avtackningspresenten jag fick av Anna idag. TACK så jättemycket!
Dagens minus: Det har varit otroligt stressigt idag.
Dagens fundering: Varför?

Mer perfect pearls

Det var ju otroligt roligt att leka med dessa och jag gjorde ett kort till

image321

Här har jag då använt 3dlack och sedan stöpplat in bronsfärgad och lila perfect pearls. Det är vit glossig kartong. Så stämplade jag på OH-plast damen med vingar (från Inkywings) och även här har jag använt glitterlim på baksidan. När glitterlimmet var torrt la jg lim på just vingarna och limmade fast på bakgrunden. Sedan stämplade jag swirlar från Rhonna Farrer med lila stämpeldyna, texten är från Lilla Pappersbutiken.

Sedan fick kortet hoppa iväg till ett födelsedagsbarn :)

Fick en fråga hur mycket 3dlack jag använt och det är väl typ stort som en femkrona, lite mindre kanske. Både till detta kort och till det som jag drog med kreditkort på. (Där har jag lika mycket kvar att stämpla på) Kul att prova! Jag ska iaf köpa fler perfect pearls :)

Dagens plus: Kommentaren om att jag har fått en figur som en balettdansös. (ni som sett mig vet att det inte finns så tjocka balettdansöser, men tanken var mycket god :) )
Dagens minus: Den elaka häxan A skällde på mig idag och jag är benägen att bara lägga mig ner och dö och låta henne få som hon vill, även om hon inte har med saken att göra (mest troligt iaf).
Dagens fundering: Guldkort över sommaren på Friskis är både billigt och bra. Något för mig?

Så var det söndag igen...

Igår var det då lördag, inte helt otippat... Det var inte vilket lördag som helst utan det var EFIT-lördag. Men det glömde jag bort...så jag har inga kort att visa. Måste nog lägga in påminnelse i telefonen kvällen innan så att jag är med i matchen. Ska göra det sen...ska bara....

Jag har gjort några kort i helgen oxå. Hittade svart glossig kartong hos Anna och köpte två ark, de är snart slut... Det tråkiga är att det inte syns i scannern och det blir fula fingeravtryck på arket. Så jag fick sitta med bomullsvantar och pyssla och hur enkelt är det då? Jag gjorde det heller inte lätt för mig då jag skulle limma fast massa utstansade swirlar, de fastnade i allt katthår som sögs till vantarna på en gång. Pust. Men ni ska få se resultatet först och främst.

image317

Det är swirlar som hör till QK Revolution och det funkar superbra i min Cuttlebug. Jag är jättenöjd med det inköpet. Det enda jag int är helt nöjd med är att det blir skärmärken i C-plattan men det är bara B-plattan som finns att köpa lös. Så jag är så himla busig att jag lägger så att det skär i B-plattan istället. (Det kan oxå vara så man ska göra, men att jag har fattat fel och tror att jag kommit på en världsrevolutionerande nyhet....) Sedan stämplade jag gitarren från Inkywings på vit kartong och på OH-plast. På baksidan av plasten la jag turkost glitterlim på en del av gitarren. (Detta är nog något jag gillar mycket eftersom trycket syns ändå, jag kommer visa fler kort med samma teknik bara glitterlimmet har torkat :) ) Satte fast OH-plasten på den vita kartongen med svarta brads. Anledningen till att jag gör dubbeltryck är att det är svårt att få det ritkigt ritkigt jämnt på OH-plasten tycker jag, men jag kanske lär mig. Så monterade jag det vita på turkost bazzill och sedan på det svarta glossiga papperet. Stansade ut bokstäverna (QK Tangerine) och limmade på turkost papper och satte fast allt på stommen. Knöt prickigt band i kanten och använde två prickiga photoancors som deko. Kortet är gjort på beställning till en kille som konfirmeras och som gillar elgitarrer och falukorv. Precis, falukorv är skitsvårt så det skippade jag :) Det är väl inte ett traditionellt kort till en konfirmand, men beställaren var nöjd och det är ju huvudsaken.

Så gjorde jag ett till kort.
image318
Filurerna är från Kortmakaren och de är störtsköna! Ögonen och leendena är bara för härliga. Texten är en stämpel från Paper Salon som jag tyckte passade bra ihop med Filurerna. Bakgrunden är så klart det glossiga papperet, men det syns inte.... Jag vet precis vem jag vill skicka det här kortet till, men man kan väl säga 'Det är inte riktigt passande' så jag får ha det ståendes här hemma, det är nog inte helt lättsålt...

Så var jag tvungen att prova en lite ny teknik för mig. Jag har köpt Perfect Pearls som är ett fint pulver (superfint till och med) som är hur glittrigt som helst. Kan jämföra det med twinklar i pulverform eller superglittrig ögonskugga i puderform. Jag köpte lila och brons och måste nog ha fler, för attans vad roligt det var.

image319

Det syns ju inte så väl i scannern då men.... Bakgrunden är alltså svart glossig kartong där jag tömt på 3d-lack och sedan det bronsfärgade perfect pearls-pulvret och dragit med ett gammalt kreditkort. Sedan har jag blåst med varmluftspistolen och då bubblar sig 3d-lacket rejält, det syns bäst överst på bilden. Sedan stämplade jag med stämpel från Paperbag Studio, det syns inte så bra, men stämpeln ser alltså ut såhär egentligen.
image320
Så monterade jag det på två lager av bazzill och sedan sitter det på en benvit stomme (ska ta reda på vad dessa underbara stommar heter som jag köper av Åsa på Lilla Pappersbutiken. Synd bara att det inte finns i så många färger, för det är superhärlig kvalité!). På sidan är det en stämpel från Rhonna Farrer och på vissta ställen är det fyllt med kopparfärgat glitterlim.

Så har jag gjort klart mina ATC som ska bytas med Holland, men de är postade och jag har så klart inte scannat dem. Men de är gjorda iaf, och det får man ju vara glad för.

Annars har det varit en ganska slapp helg. Började med badminton på fredagen 1-1 i matcher och det får jag väl vara nöjd med, sedan blev det thai-mat med Anna och Mattias. Mumsigt värre. På lördagen var jag ute och promenixade lite, plockade lite här hemma och skulle till kompisar på kvällen men det blev ändrade planer så jag blev hemma istället. Såg de tre första låtarna på ESC, men kollade sedan på Hot Shots istället. Otroligt skojiga filmer och jag bryr mig inte om vem som vinner och inte vinner ESC.

Så blev det söndag och idag har jag städat lite mer seriöst och sedan har jag pysslat. Jag borde ha jobbat, men det blev inte så... Så gick en propp idag oxå. Hur ofta händer det då? Det har nog aldrig hänt mig, i vanliga fall hade jag inte blivit störd av det, men det var en röd propp som pajjade och jag har bara gröna hemma. Lagom kul eftersom jag redan hade varit iväg och handlat. Men eftersom jag har världens bästa grannar så fick jag en propp utan några större problem. Tack D för det. Lovade fest eller fika som tack, och nu tänker jag 'Varför inte både och?' :)

Så nu är allt som vanligt, söndagkväll med lite jobbångest som kommer krypande. Jag har ingen lust att jobba ikväll, inte minsta lilla. Jag tror jag tar lite chokladglass och varma hallon istället.

Dagens plus: Perfect Pearls var superkul att leka med
Dagens minus: Jag har inte promenixat, inte varit på friskis, inget alls...
Dagens fundering: Blir det aldrig sommarlov?

Jag i bilder...

Annelie hade gjort sitt liv i bilder och det var ju rätt kul att googla förra gången på nätet så jag gör det igen.

Exempel: Så mycket fyller jag nästa gång. Jag skriver 33 och använder den första bild som dyker upp


1. Så mycket fyller jag nästa gång.

image301


2. Min favoritfärg
image302


3. Mitt mellannamn (har ju två)
image303    image304


4. Det senaste jag åt
image305


5. Min dåliga ovana
image306


6. Min favoritfrukt
image307


7. Min favoritgrönsak
image308


8. Mitt favoritdjur
image309


9. Orten jag bor på (tog bild 2 för första bilden var en naken tjej och det känns som det kan kvitta)
image310


10. Det mest användbara redskapet i mitt kök
image311

11. Namnet på mitt husdjur
image312


12. Mitt senaste köp
image313

13. Något som gör mig lycklig

image314

14. Mitt förnamn
image315

15. Mitt efternamn
image316

Kan inte du göra så i din blogg oxå? :)


Mitt habegär har väckts

Jag har suktat efter dessa blommor länge nu.... Varför kommer de aldrig till Sverige?

image300

Vet att det finns rutiga varianter oxå, vill ha rutigt oxå.....

Tack Christine för korten från parttyt (obs! uttal!!!). Har använt ett av dem här i min blogg-profil. Det senaste nyaste kortet på mig :)

Dagens plus: Renbäddat i sängen
Dagens minus: Mina älskade döskalle-dojjor är trasiga och måste slängas....snart....
Dagens fundering: Varför har jag fortfarande ont i fotleden?

Jag blev ju utmanad....

Annelie sa att hon hade en liten utmaning på sin sida, hur skulle jag kunna motstå???

Tre saker som skrämmer mig:
Spindlar

Konflikter

Nedskärningarna på mitt jobb

Tre personer som får mig att skratta:  (idag)
Micke
Ronny
Eva

Tre saker jag älskar:
Min familj
Min katt
Mina vänner

Tre saker jag hatar:
Försöker att inte hata alls men...
Spindlar
Mobbing
När folk inte förstår mig

Tre saker jag inte förstår:
bilar
kepsar
rasister

Tre saker som finns på mitt skrivbord:

pennor
dator
vattenflaska

Tre saker jag gör just nu:
bloggar
lyssnar på musik
tänker på...en jag känner

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
skaffa barn
se pyramiderna
skriva en bok

Tre saker jag kan göra:
göra kort
köra bil
umgås med nya människor

Tre saker jag inte kan:
svetsa
förstå ryska
stå på händer

Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:
din inre röst
Lars Winnerbäck
de som har något att berätta

Tre saker jag skulle vilja lära mig:
Teckna
Att inte oroa mig för saker jag inte styr över
Fler språk

Tre favoriträtter:
Grillat
Rårakor
En smaskig kycklingsallad med cambozola och valnötter och bacon och lite till

Tre utmanade:
Christine
Anna
Mattias

 

Söndag i sängen

Jag och Sixten slappar lite i sängen idag. Inser att Sixten är en egoist, för han tar all plats i sängen och jag får försöka få plats så gott det går...

image295
Men han kan slappna av till 100% :)

Om jag ska berätta mer om Sixten så kan jag säga att han blir nog ingen bra utekatt. Idag tyckte jag att det var dags att släppa ut honom igen och halsbandet åkte på, han gick efter mycket lock och pock ut i trapphuset. Han sprang ner till porten och när jag öppnade den dörren ut till friheten så vände han tvärt och sprang tillbaka upp till lägenhetsdörren, så det var bara att släppa in honom. Får se när jag gör nytt försök, men han verkade inte ett dugg sugen på den världen iaf.

Men varför ligger jag och slappar i sängen när det är söndag och vackert väder? Jag är inte sjuk, men jag var på 40-årskalas igår och det säger väl allt? :) Det var en otroligt trevlig fest och man inser ju att man borde gå på fest oftare. Träffade både nytt trevligt folk och sådana jag känner sedan tidigare som är minst lika trevliga.

Igår fick jag lite pysslat oxå, några kort blev det.
image296
Mönstrat papper från foof-a-La som är underbart vackert. Stämpel från Lilla Pappersbutiken.

image297
Ett kort inför mors Dag. Ett skirt orange-tonat papper med glittermönster som jag fäste med 4 brads och sedan har jag använt stämpel från Lilla Pappersbutiken och stämplat med Adirondack Terracotta. Även färgat in den rivan kanten med den dynan. Sedan en massa fina organzaband knutna på ett runt gem som jag fäst på kortet.

image298
Här har jag gjort ett kort till födelsedagsbarnet (födelsedagsgrisen? :) ) från igår. Stämpel från Lilla Pappersbutiken som är vitembossad. Noterna är från qk.

image299
Ett snett kotr som jag inte orkar raka till...så ni får stå ut. Detta har jag liftat från min DT-mamma Åsa. Papper från Basic Grey och Chatterbox. Stämpel från Lilla Pappersbutiken. Blommor från youdo.

Ja det var allt jag har gjort. Jag har ett projket på gång till min mamma på Mors Dag, men det ligger bara och jag får inget gjort...det är skitjobbigt, får snart sparka mig i baken och göra något med det!

Har även fått i uppgift att göra en canvas om mig själv (med foto på) till Åsa som hon ska ställa i affären... Ska bara....tänkte jag om den hela tiden. Det blir nog till sommaren det :)

Om man skulle fixa lite mat (och matlådor) och slappa i soffan med en film. Imorgon är det dax att börja jobba igen och det lockar inte ett smack....inte ens lite....

Dagens plus: Jag lever fortfarande på alla komplimanger jag fick igår.
Dagens minus: Jag har inte fått mycket gjort idag


Fredag men kanske lördag?

Jobbigt när klockan går över midnatt, för det är ju fredag för jag har inte sovit ännu, men ändå är det lördag. För det byter ju inte dag för att man sover, men.....hmmm.....ja ni förstår :)

Idag var alltså Sixtens första dag som utekatt. Halsbandet funkade ypperligt bra (efter viss modifikation) vad jag menar är alltså att han brydde sig inte något nämnvärt om att ha det på sig. Min plan är att jag ska lära honom att halsband = ute och inget halsband = inne. Undrar om jag orkar hålla på att ta av och på detta halsband.

image288
Jag fick lyfta ut honom i gräset, först satt han bara vid dörren. Han gick omkring på löjligt korta ben.

image289
Han upptäckte snabbt att gräs och pinnar gick att tugga på utan att jag talade om för honom 'Nej, det där är mina blommor, inte kattmat!!!'

image290
Allting var ju spännande

image292
Till sist kom han på att om han gick omkring med halvrest ragg och stor svans så var han tuffaste kissen i kvarteret...

Efter 30 minuter tyckte jag att det var dags att lära honom att gå in oxå. Det var ingen lek, när jag öppnade dörren tog han chansen att bara springa. Så jag gick helt sonika och hämtade honom och när jag lyfte honom fräste han som en galning. Jag tog med honom in i trapphuset och tänkte få honom att gå i trappen upp till våning två och hem. Det var inte vad Sixten tänkte. Han la sig platt på sidan och viftade ilsket på svansen.
image293

Efter lite petande på honom så lommade han in. Då drabades han av en stressreaktion, eller något. Han bara låg och flämtade och när jag klappade honom så skrek han bara. När jag försökte lyfta honom så högg han mig. Vildsint värre. Så då lät jag honom ligga där på golvet och flåsa med öppen mun.

Efter ett tag var han med i matchen igen och åt upp två strömmingsfiléer och sedan somnade han på stolen i pysselrummet.

image294

Det tar på krafterna för en liten kissemiss att vara ute. Massor av nya intryck kan jag tänka mig. Han har itne varit galen efter att gå ut igen, han har mest suttit med nosen i springan på balkongdörren och annars har han legat i mitt knä och sovit. Han kan nog bli utekatt, trots att han bara är 11 månader (eller något i den stilen ungefär...)

Så var det badmintondax idag. Det gick skitdåligt och jag var sur och grinig. När jag ligger under gläds jag åt att min motspelare missar och tabbar sig och jag hånar henne verkligen. Är det så man ska vara? De stackars pensionärerna som spelar på samma tid tyckte nog att jag hade ett mycket ovårdat språk..... Men det blev 1-1 i matcher och det är ingen total förlust, men ändå.

Dagens plus: Allt gick bra med Sixten
Dagens minus: Läckberg-boken är snart slut
Dagens fundering: Kommer jag få till grattis-kortet imorgon?

Ett steg närmre...

Ja nu är Sixten ett steg närmre livet som utekatt. Igår köpte jag halsband och jag har precis tagit på honom det. När man köper färdighålade halsband så funderar jag alltid på vad de är tänkta till för djur, egentligen.... För det är inte till en vanlig huskatt. Sixten är varken onormalt stor eller onormalt liten utan mina ögon helt perfekt men halsbandet behövde ha nya hål för det. Jag gjorde fyra hål till, alltså 4 cm kortare än vad som var tänkt. Om det finns någon som fått på ett halsband utan att göra egna hål så måste de ju ha en liten tiger hemma, eller en minigris, eller...ja jag vet inte,  men inte en nomal katt i alla fall.

Som sagt, halsbandet är på och idag ska jag nog försöka komma mig för att släppa ut honom....jag tror det kommer lyckas :)

Själv var jag på VV igår. Jag har verkligen legat i den här veckan för att få vågskrället att visa minus så jag blev RIKTIGT glad när vågen visade -2,6kg. På en vecka. Det ger ju all motivation tillbaka. Okej, jag har varit ute och gått väldigt mycket nu när jag har varit ledig och det kommer bli svårt att hålla på med det när jag börjar jobba rent tidsmässigt, men en gång är bättre än ingen gång. Som Chruss skrev i kommentaren, Ja, jag mår väldigt bra nu. :)

Igår var Anna här och vi grillade......åh så gott..... Nu börjar man kunna leva på jordgubbar och grillat kött, det är härligt. Så därför blir det grillat idag igen :)

Nu är Sixten ovanligt tyst, får gå och kolla vad han gör nu...

GårDagens plus: Viktminskningen
GårDagens minus: De stora, feta, äckliga spindlarna börjar visa sig igen
GårDagens fundering: Undrar om han som klipper gräset blev sur för att jag gjorde ett litet land i gräsmattan...

En dag med sol, slappning och slöning

Jodå, de orden finns visst! I min värld! I smyg! Har inte gjort så himla mycket vettigt idag, började dagen med en stund i tvättstugan. hur kul är det då? Blir det roligare när puckot före drar över tiden med 20 minuter? Näe, det blir det inte. Men men, jag gick ett varv runt tjärnet och vips att 20 minuter gått och jag hann lyssna 20 minuter till på boken. Så blev jag lite rastlös så jag åkte ut till Skutberget och traskade iväg på 7,5km-banan. Lyssnade på min Anne Holt-bok som väl var sådär... Väl inne i djupaste skogen fick jag för mig att jag borde ju kunna springa oxå. Intervall-träning har man ju hört talas om. Jag hade inga skor för löpning eller sådär och jag sprang inte mycket, men lite iaf och det är bättre än inget. Skippade Friskis efter detta, det får ju finnas hejd på galenskapen :)

Sedan åkte jag till Hagahallen för att hämta mitt bokpaket från AdLibris. Där i fanns bl a Camilla Läckbergs senaste bok Tyskungen. Åhhhh....ska börja läsa den ikväll tänkte jag. Gilar hennes böcker massor och har fullkomligt slukat alla. Skönt att jag är ledig resten av veckan, för då får jag vara vaken hur länge jag vill :)

Efter bokhämtandet och glassinköp åkte jag hem till Anna och Mattias och vi käkade glass och varma hallon på deras balkong, lite sol tittade ner på oss oxå, skönt! Så skjutsade jag dem till tåget för att de skulle åka till El Stockholmo. Jag skulle aldrig orka flänga så tror jag. I och för sig har jag ju pendlat till Säffle i 8 år nu...men...ändå :)

Så kom jag hem och fixade lite mat och gosade med Sixten. Ska köpa halsband till honom imorgon, han ska få bli utekatt är tanken, men jag oroar mig redan. Första gångerna att släppa ut dem är ju värst, jag VET att allt kommer gå bra....men TÄNK OM...

Fick några kort gjorda oxå, fortfarande monokromatiska.

image286
Ett grönt kort med vita blom-rubons från dee's design. Så en guldembossad stämpel från Lilla Pappersbutiken och så en massa grönt organzaband.

image287
Ett lila kort, ballong-stämpeln kommer från Paper Salon och är piffad med glitterlim och liquid pearls. Texten är från Lilla Pappersbutiken och är stämplad med Adirondack's Raisin-dyna och sedan clearembossad. Ett par metallic-lila öljetter och ett mörklila satinband.

Har ett par till kort på gång, men de är inte monterade utan bara målade och halvfärdiga i tanken. Ska väl fortsätta på dem imorgon är tanken. Men nu är det dax att läsa bok.... Godnatt

Dagens plus: Jag har fått hem nya boken av Camilla Läckberg
Dagens minus: Jag hann (?) inte se Hot Fuzz idag
Dagens fundering: Varför finns det så knäppa killar?
RSS 2.0