Det blev en sån där dag

Det borde inte ha blivit en sån dag, den började ju bra, åtminstone första timmen. :) Hoppade glatt in i bilen för att åka mot Säffle när jag har kört förbi 3 rödljus kommer jag på att jag har glömt min jobbdator hemma och i den hade jag ju så klart allt jag behövde för min första lektion... Bara att vända att åka hem, 3 rödljus. Hämta datorn, och sedan åka mot jobbet igen.....3 rödljus.... Otroligt att det var rött hela tiden oxå... Detta gjorde ju att vi kom en kvart senare till jobbet idag. Vilken dag som helst hade det funkat bra, men just idag skulle hela pesonalen samlas för lektionsstart för att tacka av en kollega som går i pension idag. Lite lagom stress med andra ord.

Avtackningen gick bra, åtminstone för mig och Eva...

Jag hade gjort ett kort iaf.

Fick hem nya stämplar från Octoberstamps som jag var tvungen att prova. Gillade damen och tar man turkos stämpeldyna så blir det ju bra av bara farten. Använde även mitt favoritpapper i bakgrunden, det vinröda KI Memories. Nu har jag bara en liten liten spillbit kvar. Jag har börjat planera vad jag ska ha min sista älskade bit till. Det kan bli nu i helgen på scrapmässan...

 

Resten av dagen förflöt på ett ganska bra sätt. Jag hann med att göra sånt där som har blivit liggandes. Strax före vi skulle åka hem gik brandlarmet på skolan. Dax att gå åt. Kaos! Ingen vet vart  vi ska gå ut, ingen vet någonting egentligen. Förutom att allt berodde på att det är för dålig ventiliation på skolan så att brandlarmet går när de steker lite häftigt i hemkunskapen. Detta var andra brandlarmet på tre dagar...

 

Åkte hem och tänkte jobba, men så kom jag på att jag inte kom åt de dokumenten jag behövde. Värdelöst!

 

Så vad har mer hänt? Ja, det var väl det....och så lite smått där emellan.

 

Dagens plus: Ännu ett flamsigt samtal med Maria

Dagens minus: En resa till Säffle är inte alltid bättre än en resa till Bergvik

Dagens fundering: Förkylning eller inte?

Man borde få post oftare

Igår när jag kom hem från jobbet hade det letat sig in två härliga brev bland reklamen. Det ena var en massa stämplar från Papermaze och det var ju så klart ett helt väntat brev. Men det andra var ett kuvert med ett stort rött hjärta på.  Vem blir inte glad för det? :) Glädjen blev inte mindre när det låg en chokladbit i oxå. Det var en hälsning från Maria-Therese, varför var inte Brolle med i kuveret oxå ? :) Jag blev iaf otroligt glad för detta, och jag tycker att man borde få brev med röda hjärtan på lite oftare!

Dagens plus: Städat och klart

Dagens minus: En tiondel

Dagens fundering: När ska jag ut och resa egentligen?

Jag lär mig powerpoint....mer och mer

Nu för tiden ägnar jag många kvällar åt poweroint.... Så mycket att lära sig! Det tar så sjukt mycket tid, och jag får väl erkänna att jag inte alltid fokuserar på det viktiga. Mycket tid går åt till att leta rätt på bilder. :) Svårt att bedöma tid oxå, men jag har lyckats hyfsat hittills men det är många förändringar från lektion till lektion. Det som förvånar mig mest med ppt är att när man hittar andra lärares presentationer om något är att de använder alla möjliga snurrande, swischande och allmänt störiga funktioner för att plocka in bilder och texter. Vad är viktigast i presentationen???

Nu försöker jag även lära mig att använda Notebook (programmet till smartboarden) och utnyttja alla funktioner. Men hej och hå vilken tid det tar. Har suttit många kvällar och fnulat med detta i hopp om att man ska lära sig av sig själv, men det verkar inte inträffa. Men nu finns en plan att stanna kvar en kväll i Säffle och leka lite och lära sig. Det enda problemet är att smartboarden i kemisalen inte är helt perfekt. När man skriver på den så ser det ut som en darrhänt treåring har skrivit. Min handstil är inte alltid helt felfri, men det där är ju löjligt. Tyvärr vet ingen vad det beror på....men förhoppningsvis går det att fixa.

På tal om handstil, jag funderar på att lägga lite pengar på att göra om min egen handstil till en font. Det vore ju lite kul att ha. Problemet är ju att jag skriver ju lite blandning mellan skrivstil och textat, det blir ju svårt att få ihop det snyggt, så det skulle ju bli en textad handstil som skulle vara min. Ska ta tag i det där....ska bara. :)

Jag har gjort ett beställningskort oxå. Det skulle vara till Eric som fyllde 50 år. Tanken var att det skulle vara ett kort som var svart och vitt.....det blev det ju inte alls...

Jag provade på att göra en sådan däringa fin vik-blomma som Diana gjort på många fina kort och LOs. Det funkade ju bra med lite stöttning av henne på msn. Det blev lite invecklat eller kanske utvecklat innan det blev klart. Men har man lim klarar man allt. :)

Jag embossade tunn metall med sifferdien. Sedan lite brun akrylfärg för att få fram siffrorna. Sedan blev det till att använda disco-alfabetet. Diana säger att det är ett konstigt alfabet, men jag håler inte med! Det var ett av de första 4x8-alfabeten jag köpte och jag tycker det är superfint. Tyvärr använder jag det på tok för sällan. Kanske kan jag ändra på det. Snart är det ju scrapmässa i Karlstad så då ska jag försöka få lite gjort, borde kort och LOs. Jag ska bra framkalla lite kort först....

 

Dagens plus: Beslutet att inte jobba något hemma idag.

Dagens minus: Ingen rast och ingen ro.

Dagens fundering: Hur tänker folk egentligen?

och dagarna går...

och går, och lite blir gjort och lite blir ogjort. Men det är väl så det ska vara.

Fick en fråga vilka skor det till sist blev som jag köpte, det blev ju inga av de som var med i valet förut. Hittade de silvriga men i svart, och då var valet enkelt. De blev nog egentligen en storlek för stora, men men....orkade inte skicka tillbaka och de ramlar ju inte av fötterna än så länge. De är snygga och sköna och vad mer begär man?

I och med att jag beställde min vanliga storlek och det blev en för stor betyder ju det att de vita med gröna kackerlackor passar.....lockande......men jag har ju fått restriktioner vad jag får köpa för mina pengar nu för tiden :)

 

Nu har vi väl kommit igång lite mer på jobbet. Känslan av att ständigt ligga steget efter finns fortfarande kvar. Kemisalen är fortfarande inte helt uppackad, och det som är upppackat hittar jag inte. Förvirrande! Men man lär sig väl snart. Mina smarta planer är dock inte alltid så himla smarta. Men jag trivs bra på jobbet. Det är otroligt fint och det är en otrolig häftig känsla att få vara med om detta.. Det rullar på och snarthar jag lärt mig hitta, snart har jag koll på salsnummer och snart kanske (jag) vi får en ny dator så att det funkar bra med Smartboard.

 

Förra veckan firade vi en kollega som har fyllt år. Jag gjorde ett solroskort. Solrosor är ju faktiskt otroligt fint. Nu blommar de som Karlstad Kommun sått oxå. Vackert vackert!

Solros-stämplen kommer från Stampsmith och den är målad med akrylfärger men även lite glittriga twinklar. Grattis-stämplen kommer från Kortmakaren och den är embossad i brun. En liten brun blingsten i solrosen piggade upp lite.

 

För övrigt på pysselfronten har det legat lite nere. Vet inte varför egentligen, jag brukar ju tycka att det är avstressande att pyssla. Men nu har jag städat lite bland grejerna och det har fått mig att fundera på ommöblering i min lägenhet. Halva idéen, eller kanske tre fjärdedelar är otroligt bra lösningar, men den sista biten är inte ett dugg bra egentligen. Frågan är ju om man kan leva med det dåliga när det bra är så bra, eller om man ska leva i det som är nu, som i och för sig är bra men med möjlighet till vissa förbättringar. Ja, mycket att fundera på!

 

Ska framkalla lite foton, för snart är det dags för mässa i Karlstad och då har jag en pysselplats på träffen. Det ska bli jätteroligt. Har ju en massa foton som jag vill scrappa, men när jag väl tar fram dem så blir det ändå inget. Kanske kan jag göra något med foton från skolans invigning? Släktfoton har jag ju i massor...

Dagens plus: Jag har hunnit göra mycket av allt jag skulle göra

Dagens minus: Att återigen vakna av den galna morsan, som är min granne, när hon skriker och gapar på sina barn.

Dagens fundering: Kommer det röda i håret vara kvar nu då?

RSS 2.0