Jag har gjort mina sista kort...

Ja inte för alltid förstås, för det verkar ju obehagligt. Jag har gjort mina sista kort som DT hos Annas Scrapbooking. Från och med månadsskiftet kommer jag istället jobba för Lilla Pappersbutiken. Det känns skönt att gå vidare och jag tror verkligen att jag kommer känna mig mer motiverad och inspirerad nu. Det är ju stämpling jag är mest intresserad av, scrappandet är nog inte för mig, jag är mer insnöad på teknikbiten (just nu iaf). Samtidigt känns det tråkigt att lämna Anna och mina DT-kollegor för det har varit otroligt roligt och spännande allting.

Det är väl lika bra att visa upp mina senaste kort.

image253
Jag gjorde ett mosaik-kort. Använde mig stämplar från Penny Black och Inkido. Jag har stämplat med distressen Broken China (har även duttat på bakgrunden till blomman med den dynan) och sedan är det diverse spillbitar som jag fyllt upp med och sedan strött på mikropärlorna. När man använder mikropärlorna så rekommenderar jag att använda en Tidy Tray.

image254
Man samlar upp pärlorna och så kan man enkelt tömma tillbaka dem i sin burk/påse. Dessa små pärlor far lätt omkring annars och hamnar på alla möjliga och omöjliga ställen. Väl investerade pengar alltså!

image255
Så gjorde jag ett kort med ett blush-papper från BG som stomme, gillar det där papperet massor men hade svårt att veta vad jag skulle göra. Så stämplade jag en groda från Penny Black och målade med distresser och så fick jag använda min Couzzle och skära ovaler av rosa och grönt prism-papper. Den vita texten är stansad med qk och det är Katie skinnimini jag har använt.

Sedan gjorde jag ett till kort, men det glömde jag att scanna *typiskt*.

Jag har redan börjat leka lite med Lilla Papperbutikens egna stämplar, här är ett kort jag gjort
image257
Paisley-stämplarna är verkligen en favorit, de är så otroligt fina. Jag kan bara rekommendera er att beställa en katalog från Lilla Pappersbutiken och kolla in hennes egna motiv och se om det är något som faller er i smaken. :) (Det gå finfint att beställa stämplar av Åsa på hennes sida även om hon inte har web-shop)

Så fick jag ju en fråga från Christine som frågade vad den gröna Cuttlebugen används till. Jo, det är liksom en stansmojäng, man stansar ut bokstäver och motiv och sådär med den. De bokstäverna jag använde på prinskortet är utstansade. Fråga igen om jag är luddig, jag vet ju precis hur det är :)

Dagens plus: Jag kom iväg till Friskis och körde ett pass
Dagens minus: Bilen är tvättad men inte ren

Dagens fundering: Varför ställde jag inte in cykeln i cykelförrådet i höstas så jag hade sluppit rostigt styre nu?

Det kom ett kort...

Idag när jag kom hem från en jobbig dag (onsdagar är alltid jobbiga för det är många lektioner och sådär) så låg där ett kuvert med handskriven adress på. Det är ju inte så vanligt nu för tiden.... Jag hade öppnat det på ungefär tre röda sekunder. Ett jättefint kort från Rosette som bara piggade upp en hälsning. Tack Rosette, jag blev oerhört glad och rörd. Roligt att du tänker på mig :)

Visst blir du nyfiken på hur kortet ser ut? Här kommer det.
58601-252
Jag hoppas på att Rosette har rätt i tanken om att prinsen dyker upp snart :)

När vi ändå pratar om Rosette så kan jag ju säga att jag idag satt och liftade ett kort som hon gett till mig vid ett annat tillfälle. Jag har nämligen fått i uppgift att göra ett kort till en kollega som är sjukskriven. Svårt att veta vad man ska göra så att det passar bra och jag satt och bläddrade i kort som jag fått och vips hade jag ett kort klart. Det blev såhär.

58601-251

(Har lagt till lite glitterlim efter scanningen) Jag har använt distresser och färgat in och sedan stämplat med distresserna. Damen är en ny stämpel som jag köpte i helgen, knasigt nog vet jag inte vad det är för märke på den. Det är ju helt knäppt, helt ny och ändå vet jag inget. Kanske du som tittar vet, tjoa gärna till då :)

Jag har även bestämt mig.....för att köpa en Cuttlebug. Det var så många som sa att den var det bästa valet så då litar jag på det helt enkelt. Godtrogen? Jag? Ja, det är väl så.... Så nu har jag beställt den till mässan nästa helg och en kompis ska ta med sig den hem. Den kan nog passa bra här hemma, men jag får vänta lite till på mitt Frankie, men det kan det väl vara värt?

58601-216


Hmmm.....nu när jag kollar på bilden så inser jag ju att den är inte speciellt snygg, men vad fasen. Skönhet är väl inte allt?

Nu kommer ljuset! Solen har strålat från en blå himmel och det kändes som vår, sedan skulle jag ut och gå och då var det lite kallt faktiskt, men det kändes ändå skönt. Snart är det påsklov, då hoppas jag på vackert väder, för jag måste ju putsa fönstrena som ser ut som hej kom och hjälp.

Dagens plus: Kortet från Rosette
Dagens minus: Det tog längre tid att skriva IUP-lappar än jag beräknat, jag hann inte ens EN klass på 1,5 timme.
Dagens fundering: Idag är det vårdagjämning, det betyder att dag och natt är lika långa. Är det natten TILL idag eller natten till IMORGON som räknas? Eller räknas det från midnatt till midnatt och att det då är 12 timmar ljus och 12 timmar mörker?

Tjejsnack vecka 12

Har varit lite dålig på det här med tjejsnacks-frågorna. Ska försöka bli bättre.

Denna vecka handlar det om våren

·Har du något vårtecken som innebär vår för dig?
Tussilago och blåsippor.


·Har du fått vårkänslor än?
Japp det har jag fått, på alla möjliga sätt och vis.


·Gör du något speciellt hemma när det blir vår?
Jag putsar fönstrena. Inte så kul, men det blir ju väldigt bra när det är gjort.


·Vad är det bästa med våren?
Ljuset kommer tillbaka


·Finns det något negativt med våren?
Det som göms i snö kommer upp i tö....

EFIT - 18 mars 2007

Så var det åter dags för en EFIT-dag i mitt liv.


09.00
image237
Vaknade i ett regnigt Ulricehamn.

10.00
image238
Jag och Eva byter lite VV-recept med varandra.

11.00

image239
Jag sitter i soffan och slappar medan Eva fixar lunch.


12.00

image240
Sparris-soppan smakade utsökt.


13.00
image241
Så kom Per och det blev lite fika. Mikael bar dock in pellets istället

13.45
image242
Efter en stunds hagel och snö var det dags att åka hem mot Karlstad igen.

14.45
image243
På väg, här är jag strax utanför Skövde.

15.45
image244
Nästan hemma. Snart är jag nämligen i Kristinehamn.

16.45
image245
Sixten ville gosa när jag äntligen kom hem igen. Hur skulle jag kunna motstå denna gosiga katt. Självklart blev det en stund i soffan.

17.45
image246
Packar upp väskan (Sixten är så klart med). Det blev lite kläder handlade men jag fick oxå en hel massa kläder av Eva. För stort för henne, lagom till mig. Toppen. (Tack för det Eva!)

18.45
image247
Lite klen middag kan man tycka, men det blev mos och fiskpinnar till morötterna.

19.45
image248
Tänder lite ljus och kryper upp i TV-soffan (med Sixten)

20.45
image249
Kokade te. Var ju tvungen att prova det nya Påskteet som inhandlades i Borås. Det var med smak av bergamott, passionsfrukt och persika (eler var det aprikos). Hur som helst, det var supergott!

21.45
image250
Står och väljer färg till naglarna....


Efter detta satte jag mig vid datorn för att fixa naglar och uppladdning av kort samt prata med folk på msn. blogg.se krånglade mer än lovligt, kan det bero på att många ska uppdatera sina bloggar just på söndagskvällen eler vad?

Jag har haft en bra helg med släkt och vänner. Skönt att komma bort från Karlstad ett kort tag, men jag vill ju inte att det ska vara måndag redan..... Men det är ju snart helg igen :)


Dagens plus: Borta bra, men hemma bäst
Dagens minus: Att allting krånglar för mig :(

Ut och åka...

Jag ska inte åka långt. Jag ska inte åka länge. Imorgon sticker jag direkt efter jobbet till Borås för att hälsa på min bror med familj. Kanske kan jag känna bäbis-sparkar i magen? (inte på mig eller min bror, utan på min svägerska) Det ska bli kul att träffa dem alla tre och magen. Ska försöka hinna med en sväng på stan, man måste ju köpa kläder när man är i Borås och jag har ju inget som passar längre. Dyrt men roligt kan man väl sammanfatta det med. (Jo, jag ska kolla stämplar oxå....)

På lördagen ska jag åka vidare till Ulricehamn för att umgås med en kompis som jag inte träffat på länge. Det ska bli jättekul. Än en gång ska jag dit och bli avundsssjuk på deras underbara hus..... Varför bor inte jag så?

På söndag är det sedan dax att styra kosan tillbaka till Värmland + att det är EFIT-dag. Dax att ladda batterierna redan nu alltså!

Dagens plus: Var på lönesamtal idag och det kändes bra, eller rättare sagt, skönt att få det gjort :)
Dagens minus: Vågen visade även idag på VV, -0,7 för att vara exakt.
Dagens fundering: Varför har Sixten fått för sig att det är okej att ha sönder saker?

Jag har gjort om härinne

Ja de tär så många som har så fina bloggar nu för tiden och jag ville ju så klart oxå prova på att göra en egen banner och se hur det funkar. Det funkade riktigt bra och det var verkligen roligt och det kommer säkert bytas banner då och då bara för att det är kul och att jag känner för lite nya saker. Det är några småsaker som jag inte kunde fixa till, men jag tänker inte tala om vilka, för då kan det hända att du lägger märke till dem. :)

Så är det då söndagkväll. Hur fort tar en helg slut egentligen? Denna helg tyckte jag att det var ett glas vitt vin på fredagskvällen och när jag sedan vaknade upp var det söndagkväll. Nu tror ni att det inte var ett glas utan mer en bag-in-box som jag drack på fredagkvällen och sedan försvann helgen i ett bakisrus, men så var det verkligen inte. Varför skulle jag behöva dricka så mycket vin för att vara glad? När jag köpte vinet i Säffle så bad kassörskan om leg. När hon fick det och jag flinade brett så sa hon bara 'Du får känna dig hedrad'. Vad annat kan man göra när man är född -74? :) Det lever jag på än :) Lördagen tillbrignade jag mest i TV-soffan med känslan av en förkylning som var på väg. Jag grundade detta antagnade på x antal nysningar (där 10<x>100) och att jag inte kunde somna utan nässpray. Men allt känns bättre idag, även om jag redan sniffat lite på nässprayen så att jag fick tårar i ögonen (Otrivin menthol är inte att leka med).

Jag gjorde några kort igår och jag satt även och organiserade mina qk-alfabet. Jag stansade ut alla bokstäver och limmade fast dem på lappar (så som de är på dien alltså själva ordningen och inte platsen) lapparna klistrade jag sedan fast på plastfickan så att jag vet var jag har allt. Självklart har jag dem i bokstavsordning (har lärt mig att alla människor inte tycker att det är det bästa systemet, men jag kan inte förstå hur ett annat system skulle kunna vara bättre!!!) men nu ser jag tydligt storlek och utseende. Jag lärde mig massor av att göra det. Som att Ginger har en bak-och-framvänd 9, eller är det bara hos mig? Jag insåg oxå att jag måste köpa ett nytt stansverktyg. Detta beroende mest på att jag häromveckan köpte mig ett frankie skinnimini som inte stansar helt hundra (något jag visste om när jag köpte det, men jag kunde liksom inte hålla mig ändå :) ) Jag funderar på Revolution eller en Cuttlebug och jag har självklart gjort små listor med fördelar och nackdelar.

Cuttlebug

58601-216
Fördelar: Priset, stor stansyta, suger fast i underlaget, tar alla dies (?)
Nackdelar: Ruskigt ful, känns plastig, måste köpas från USA och det blir dyr frakt, väntetid

Revolution
58601-218
Fördelar: Snygg, kan få den typ imorgon (om jag bara hade pengar)
Nackdelar: Tar qk-dies och inte så mycket mer, priset

Ja, inte blir jag klokare för det.... Om du som läser detta kan råda mig så gör gärna det :)

Två kort hade jag ju fått gjorda oxå. Då ska vi se hur de ser ut.

58601-214
Ballerinan letade sig fram igen, denna gång med cracle accent på, det är otroligt rolig effekt på det. Blir väldigt fint tycker jag. Ranger har roliga grejer, jag har även sepia-lacken, men den har jag itne använt ännu, kanske är det dax snart?

58601-215

Ett liknande kort kan man väl kommentera detta med :) Kul att leka lite.

Jag har även städat här hemma, dammsugit och torkat golv efter det att målarna lämnat slipdamm i hela lägenheten. så nu har jag fint tak och ett rent hem, än så länge. Städade i pysselhörnan oxå, det var så fint.....sedan kom jag på att jag skulle ju göra en banner till bloggen, och vips såg det ut som hej kom och hjälp igen. Förstår inte hurdan jag är.......

Men nu är det dax att sova, imorgon ska jag ju jobba, och jag har fortfarande inte rättat proven som jag borde ha gjort.....

Dagens plus: Jag vann i badminton över Anna trots att hon hade nytt racket. Men jäklars vad jag fick slita för det...
Dagens minus: Jag har inte varit till brevlådan med brev och kort som jag har lovat.
Dagens fundering: Vart tar det vita i snön vägen när den smälter?

Torsdag

80%. Ja, det är det vi gjort av arbetsveckan idag. Det är så jag och M avslutar dagen tillsammans, genom att säga hur många % av veckan vi gjort. Kanske är det helt galet, men det känns ju skönt ju högre % det är. Vi har även räknat ut hur många % en vecka är av läsåret och av terminen. Så man kan ju vända och vrida på siffror hur man vill.

På tal om det, idag hade jag fått ett stort kuvert från Statistiska Centralbyrån (eller SATANISKA Centralbyrån som inte samhällskunskapslärare på gymnasiet sa....) med ett helt häfte med frågor. Det handlar om 'Lärares undervisning och utbildning'. Jag är väl en av de få som tycker om såna grejer. Så jag ska snart sätta mig framför TV:n och fylla i denna. Som ni kanske märkt i denna blogg är jag helt fascinerad av frågor, listor och utmaningar, så detta är ju perfekt till mig. Jag är även en sådan som gladeligen svarar på telefonundersökningar. Galen? Ja, i ganska hög grad :)

Hade tänkt mig att sitta och pyssla lite idag, men det blir nog inget med det. Klockan börjar närma sig Medium och det får räcka med det idag. I helgen ska jag pyssla lite är tanken. Så ska jag spela badminton på söndag förhoppningsvis, ska bara ringa och boka tid. Jag kommer behöva en badminton-partner typ varannan fredag i fortsättningen. Jag tar SJÄLVKLART emot anmälningar här i min blogg! :)

Dagens plus: De har varit och skrapat bort den krackelerade färgen i mitt halltak och har spacklat. Äntligen på gång!
Dagens minus: VV-vågen stannade på -0,8kg och jag fick ännu en stjärna.
Dagens fundering: I recept står det att man ska ha 1 cm färsk ingefära. Vaddå 1 cm? Hur bred ska den vara då?

Jag har blivit utmanad...

....av Kaad att skriva sex underliga/egendomliga saker om mig själv

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Tillslut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör enlista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Okej, här kommer min lista

1. Jag tycker att fötter är läskigt.

2. Jag är känslig för äckliga lukter. (Vet inte hur många gånger jag hängt över grannens staket och kräkts för att det luktar så äckligt i soprummet, men nu har jag lärt mig...)

3. Jag skulle vilja vara med vid en obduktion för att få se hur kroppen ser ut på riktigt inuti.

4. Jag äter gärna både lingonsylt och ketchup till pommes frites och korv.

5. Jag är uppväxt utan video eftersom min pappa var övertygad om att det snart skulle komma något bättre sätt att kunna spela in och kunna kolla på film. Men visst tog det lång tid innan DVD blev något alla vet vad det är?

6. Jag har två naglar på mina lilltår.

Jag vill utmana

Anna

Annelie

Christine

Linda

Mattias

VeronikaP

Vasaloppet

Ja itne för att jag har åkt det, men det är otroligt roligt att titta på när andra åker. En typisk traditon att följa, och i år var det ju faktiskt väldigt spännande.

Idag är det söndag och imorgon är det alltså dags att börja jobba igen. Hur kul verkar det? Hur kul är det att jag itne gjort något av det där jobbet som jag tog med mig hem? Tur att klockan bara är 19 nu, för då har jag ett par timmar på mig att jobba. Det måste ju göras och ingen annan verkar ju göra det åt mig...

Jag har idag gjort några fler kort, jag är inne i ett stim av kreativitet och då är det ju bara att köra på. Här är vad jag åstadkommit med några av mina nya stämplar.
58601-208
Ballerinan är från Stampsmith och den är stämplad emd svar memories dyna och sedan har jag lagt på pearl-EP så det blev ett fint lilatonat skimmer. Prickigt band från Åhléns, blommor och sedan en crystalbrad.

58601-209
Rut-stämplarna kommer från Hero Arts och är stämplade med lite olika gröna nyanser. Textstämpeln är från Lilla Pappersbutiken. Så sitter det gula gems i en cirkel (uppe till vänster)

58601-210
Det är bara en enda stämpel, smidigt när den är färdig-maskad :) Den kommer från Inkadinkado - Tin Can Mail. Målad med Adirondacks akrylfärger med lite skimmer, brun torrchalks i bakgrunden och lite 3d-lack på fjärilen.

58601-211
Har inte gillat House Mouse från Stampabilities, men har nu upptäckt att jag tycker att han/hon/de är riktigt fulsöta, så då köpte jag ett par. Tassavtrycken är oxå från Stampabilities, tyvärr gav de ruskigt mycket skuggtryck, så den måsta jag öva med. Blomman sitter på 3d-kuddar. Texten är Ginger till qk.

58601-212
Äntligen har Serena från Stampsmith fått flytta hem till mig. Sedan första gången jag såg den har jag velat ha den, men först nu har jag fått tummen ur att köpa den. Här stämplad med distressdyna och sedan distressEP på (Peeled Paint). Lite wire och pärlor och fyra guldbrads.

Nu kommer jag nog inte göra mer ikväll :)

Har haft lite tid att fundera på saker och ting när jag varit ledig. Kanske funderar jag för mycket, hmmm....vet ju att jag gör det, men kan inte låta bli. Funderar mycket på framtiden just nu. Jag har ju jobbet säkert nu när jag till sist fått fast tjänst och får tillgodoräkna mig alla år jag jobbat i kommunen. Men många av mina kollegor har inte samma tur när det lutar åt nedskärningar. Om man börjar fundera på vilka man kommer få jobba med och vilka som man inte får jobba med så känns det rätt så jobbigt. Vill man verkligen vara kvar då? Var skulle jag annars jobba? Det är ju inte direkt som om lärarjobben ligger och dräller omkring. Kanske måste man flytta på sig, men vill jag det? Trivs ju bra i Värmland och Karlstad och har ju många vänner här. Det är ju inte helt lätt att skaffa nya vänner när man är vuxen känns det som. Mattias bor i Stockholm och Anna ska nu börja jobba 50% där, men det känns som om de kommer flytta dit till sommaren typ... Vänskapskretsen krymper sakta men säkert av olika anledningar folk flyttar, folk får barn, folk slutar höra av sig....hur länge ska man klänga sig fast vid en vänskap man hade för många år sedan? På sätt och vis vore det skönt att flytta och se annat och göra annat och träffa nya människor, men det vana är det trygga och det känns ju bra det med. Ibland funderar jag till och med på att byta jobb, men inser rätt snart att min utbildning är ganska snäv och jag kan egentligen inget annat. Varför har man inte en kristallkula så man kan se in i framtiden?

Ska ut och gå en sväng nu, lyssna på en massa gamla Erasure-låtar, då blir man glad av bara farten. Det är bra det!

Dagens plus: Var hemma hos Diane idag och pysslade lite med henne och Veronika. Kul att göra något tillsammans.
Dagens minus: Jag tänker för mycket.

Man ska tacka för sig!

Jag har suttit och gjort lite Tack-kort som ska skickas runt om i landet.

58601-203
Blommorna från Hero Arts är målade med stämpelpennor och tack-stämpeln kommer från Lilla Pappersbutiken
58601-204

Snartlikt ett annat kort jag gjorde nyligen. Stämpel från Penny Black.

58601-205
Paisley-stämplarna kommer från Lilla Pappersbutiken och texten kommer från Inkido.

58601-206
Texten från Inkido, Pennan från Non Sequitur, swirlen från Autumn Leaves

58601-207
Text från Octoberstamps och blomman från Non Sequitur.

Lovet är slut, nu är det bara en helt vanlig fredagseftermiddag. Idag ska jag och Anna spela badminton med M och S. Rättare sagt, jag ska spela med S och nu jäklar står hedern på spel. Jag kan inte förlora ikväll för då får jag lida i hundraåtta år, ungefär.

Nästa fredag så ska jag och D förhoppningsvis ha spritfest. Det var längesedan och jag tror att både han och jag skulle behöva det. Låter konstigt jag vet, men så är det ibland, jag varken kan eller orkar förklara liksom.

Har egentligen inget viktigt att skriva här idag, ska jag då sluta svamla då kanske? :)

Dagens plus: Bilen gick igenom besiktningen utan problem
Dagens minus: Lovet är slut.

RSS 2.0