Färgglatt

Har scrappat lite....


Det här är ett härligt kort på Andrea (mitt brorsbarn) som hon tagit på sig själv. Hur många gånger har man inte försökt det och det bara blir skit? :) Hon lånar gärna min kamera och det blir riktigt bra kort faktiskt. Tyckte att papperet från BG passade bra, även om kortet är lugnt så är Andrea en sprallig unge som jag älskar.

Så har jag scrappat något som kannke inte är lika färgglatt...Här följde jag en skiss till en tävling, men sedan blev den liggande och jag har glömt bort var tävlingen är någonstans. Så dumt.... :) Men men. Det mönstrade papperet är jättefint och jag fick det av en vänlig tjej på Orustträffen i somras.

Jag har ju varit på 40-års kalas och jag hade även gjort ett kort till Mikael som fyllde år.

Det blev ett distressrute-kort till. Jag gillar tekniken massor. Ska dock försöka göra något annat härnäst :) Jag vet att jag missade maskningen lite, men födelsedagsbarnet sa inget om det iaf :)

 

Vad mer har hänt sedan sist? Typ allt och inget. Hösten kryper på, även om jag låtsas det är sommar. Men det är mörkt nu, på morgonen när man går upp och på kvällen när man ska sova. Jag vet, det blir mörkare.... Det gör mig egentligen inget, jag gillar det. Om man tar bort morgonen. Det är ju en av nackdelarna att jobba i Säffle, men eftersom födelarna väger upp så är det bara att fortsätta...

 

Det är slut med badmintonspelandet oxå. Tänk att det ska vara så svårt att hitta någon att spela med. Anna, flyttar ni inte hem snart? Hem dit ni hör hemma. :)

 

Imorgon SKA jag fixa till min lärarkalender så att den blir fin. Hade tänkt göra det idag men roade mig med att scanna en massa släktfoton istället. Nu har jag skickat massor av foton på framkallning. Längtar tills jag får dem. Ska bli spännande att se hur de blir, det är inte alltid det blir som jag vill.

 

På jobbet rullar det på. Försöker ta det lugnt, det går sådär. Har inte jobbat något hemma i helgen, det är skönt, men jag borde ha gjort något. Men jag har långt hål imorgon så jag kan lika gärna göra det då.... Vi håller på att lägga om matematikundervisningen. Även om det är roligt är det otroligt tidskrävande.

 

Nåja... Nu är det dags att läsa lite i mask-boken igen (Nessers senaste...)

 

Dagens plus: Alla inscannade foton

Dagens minus: Att jag inte gjorde lärarkalendern

Dagens fundering: Hur kan något så dåligt bli så bra?

KAOS-awardJag har fått en KAOS-award från underbara Elwa. TACK TACK så mycket vännen! Men vad betyder då detta? Jo följande

En levande logga som sänds till någon man uppskattar. Men istället för att ha den digitalt, så skapar man riktiga scrapverk och skickar dessa vidare. Den som får, ska i sin tur skicka vidare egengjorda KAOS-awards till dem de uppskattar. Awarden heter ju som sagt KAOS oavsett vem som gjort dem. Och på dessa ska ens egen stil, eller specialiteter finnas med. Varje KAOS-award innehåller: Titel: KAOS - Kreativa Artister med Otrolig Skaparglädje, Skaparens eget namn, Storlek: 10x15cm. Sedan ska man ju givetvis fota/scanna awarden och blogga om den också. På så vis blir ju awarden ett digitalt minne, men också något man kan fysiskt spara och titta på. I bloggen utser man också nästkommande TRE KAOS-vinnare. Kanske skriva en liten förklaring om varför dessa fått awarden, eller bara lämna länk till dem.

Jag håller nu som bäst på att klura och fundera hur jag 'bara' ska kunna välja tre stycken... Jag återkommer med mina val.

Boktips #13- Kärlek och Stålull

Kärlek och Stålull - Lisbeth Pipping


Lisbeth berättar om sin och sina systrars uppväx tillsammans med en utvecklingstörd mamma. Det är en misär amn får läsa om, men antagligen kan jag ändå inte förstå hur illa det verkligen var.

Lisbeth söker i läkarjournaler, på socialkontor och hos lärare vad som gjorde att samhället inte tog sitt ansvar. Kan man verkligen säga att allt detta som hänt är okej bara för att mamman själv inte vill ha hjälp? Det är en mycket tänkvärd bok och man blir verkligen berörd. Det fick mig att tänka på alla elever  som man träffat genom åren. Hur mycket har man missat egentligen?

Betyg:

Skapat för Mazzarin

Det har varit lite lugnt på alla pysselfronten och en del andra fronter senaste tiden, utom på stressfronten. Trycket över bröstet var 'bara' en muskelinflammation i bröstkorgen och jag dog inte som jag först befarade. Käkar Ipren och mår bättre.... Doktorn trodde det kunde vara stress.......efter inte ens en vecka på jobbet?

Det jag har skapat för Mazzarin är ett block att skriva upp viktiga saker i. Sådant man annars bara glömmer. Det är otroligt roligt att göra personliga block, så det rekommenderar jag er alla att prova.Material:
Grön dotted cardstock (insidan)
Vit och rosa dotted cardstock
Mönstrat papper "Noel" från Prima marketing
Alfabete Frankie från Quickutz
Vit dekorgummi
Fjäril från Quickutz
Stjärnor
Pärlor
Band i massor allt från Mazzarin
Limprodukter från Glue Dots

Dagens plus: Nyklippt
Dagens minus: Tidsbrist
Dagens fundering: Vad ska jag hitta på i helgen?

Jag är så glad...

...över att när världen får fnatt så har jag ändå världens sötaste katt här hemma...

Boktips #12 - White Line Fever

White Line Fever - Lemmy Kilmister

Vet egnentligen inte varför jag började med denna bok. Jag är ju inte direkt någon fan av Motörhead... Men men. Om man är en fan av Motörhead så får amn garanterat ut mer av boken än vad jag fick. Visst var den lite rolig här och där. Men oxå väldigt tragisk med alla berättelser om knark och brudar och sådär. Vem vill leva ett liv som Lemmy gjort? Självklart skerv han oxå mycket om Motörheads skivor, låtskrivande och medlemmar under åren. För mig är det bara namn som swischar förbi....

Vet inte vad jag hade förväntat mig av boken, men mer än detta...... Men som sagt, en Motörhead-älskare får säkert ut mer av den....

Betyg:

Semestern är slut

Imorgon är det dags att börja jobba igen. Det lockar inte. Visst ska det bli kul att träffa kollegor och sådär.....men jag skulle gärna ta ett par veckor ledigt till... Aldrig är man nöjd....

Dagens plus: Nystädat
Dagens minus: Att jag tappade mitt nya halsband så det sprack sönder i massor av små bitar
Dagens fundering: Hur kunde Stenmark få till bilden som är mitt liv just nu?

Boktips #11 - En liten hattaffär på hörnet

En liten hattaffär på hörnet - Marita Conlon-McKenna

Näe, det här är inte min typ av bok. Själva boken handlar om en kvinna vars mamma precis dött och hon ärver en hattaffär och hon får bestämma sig för att sälja eller jobba kvar. Självklart är det kärlek med i boken, och hon får rätt kille på slutet.

Det känns lite väl tillrättalagt för mig, allt blir så bra så bra på slutet och det känns inte helt verkligt. Det är en lättläst bok och den passar bra när man inte riktigt orkar koncentrera sig.

Betyg:
RSS 2.0