Å helgen gick i rasande tempo...

...men å andra sidan gör ju veckorna det oxå. Men jag bara undrar, är det såhär livet ska rusa på?

I helgen har jag tagit det lugnt. Börjar återigen känna lite ont i halsen, det är väl dax nu, ett par veckor på jobbet så brukar det ju dyka upp. Men jag käkar apelsiner och kiwi och låtsas som om det finns. Jag är rätt bra på det där med att låtsas att saker och ting inte finns. Jag har fått mycket pyslat i helgen och jag har även lite som ligger halvfärdigt på bordet nu.

Jag kan först och främst visa upp mina inchisar. Det gick alltså ut på att göra något stämplat på en fyrkant som är 1x1inch. Man kan tro att det är lätt att jobba så litet, men det var det inte. Men det var väldigt kul. Här är mina fyra bidrag som har fått flytta hem till någon annan.
image553 image554                                                   image555  image556

Nummer 1 är en stämpel från Heindesign och hjärtan är från Heidi Swap. Elefanten är målad med promarker penna och sedan 3d-lack på.
Nummer 2 är en stjärnstämpel från Lilla Pappersbutiken. Lite glitterlim här och var.
Nummer 3 är ett öga från Cherry Pie Artstamps. Jag gillar stämplen och använder den på tok för sällan.
Nummer 4 är en stämpel från Lilla Pappersbutiken.

Detta var kul och efter att ha kikat hos Elwa så fick jag inspiration att göra ett kort som blev såhär.
image557

Stämplar från Lilla Pappersbutiken, Paper Salon, Kortstugan och Magenta. Lite glitterlim och 3d-lack här och var och det som är målat är målat med glazepennor.

Jag fick en beställning på ett kort som skulle var till en tjej som fyller 40 år och som skulle ha fest med glittertema.
image558

Stämplarna är från Magnolia och Lilla Papeprsbutiken. Sedan har jag använt min qk och stansat i Katie (som jag verkligen gillar men det är tråkigt att limma...) Det är lite 3d-lack och glitterlim på sina ställen. Jag var ute och surfade runt i stämpelbloggarna och inspirerades och det blev detta kortet. Nu kommer jag inte ihåg var jag hittade inspirationen, men tack iaf :)

image559
Här har jag använt walnut stains som jag aldrig provat förut, det var skojigt och mindre kladdigt än distresserna tycker jag. Perfekt! Stämplarna är från Lilla Pappersbutiken och texten är embossad i guld. Sedan lite guldwire med pärlor på.

Snart ska Mari gå hem på mammaledighet och hon ville veta allt skojigt skvaller som händer på jobbet när hon är där och jag har då fixat till ett block som jag ska fylla med diverse viktig, och framför allt, oviktig information.

image560

Jag är sugen på nya stämplar och har surfat runt lite för att hitta något annat än det vanliga puttenuttiga som jag tröttnar mer och mer på (men ändå använder..... logik? Näe, inte det minsta...). Men jag hittar inget och jag vet egentligen inte vad jag vill ha. Eller rättare sagt, jag hittar grejer men jag blir lite snål ibland oxå..... Vi får väl se vad det blir. Har några favoriter.....

Dagens plus: Jag vann över Anna i badminton
Dagens minus: Jag har dragit fram fler pysselgrejer än vad jag plockat undan (du förstår själv resultatet...)
Dagens fundering: Kommer man någonsin få det där mailet man väntar på?

Så lite gör så mycket

Jag har blivit utmanad i en del bloggar om att berätta 7 sanningar om sig själv, jag har redan gjort den utmaningen, så denna gång står jag faktiskt över. Men utmana mig gärna någon mer gång.

Igår hade jag namnsdag. Inget jag firar och inget jag ens uppmärksammar. Men jag kan ändå berätta att jag blev glad av ett SMS från D. Att han hade koll på såna grejer förvånade mig lite, kanske just därför det kändes som om det SMS:t piggade upp dagen.

Jag har gjort klart mina inchisar i minglet på Stämpelsnack och jag har postat dem ikväll, så jag kan inte visa dem ännu. Vad är då detta? Jo det är små fyrkanter 1 x 1 inch (2,5 x 2,5 cm) och dessa ska det då stämplas på. Temat för minglet var svart-vitt. Jag tänkte att det skulle vara enkelt, men det var inte så enkelt som man kan tro. Det är en väldigt liten yta så det var inte det lättaste att få till. Men jag blev nöjd med mina och jag hoppas att mottagarna blir det oxå. Jag tror att jag ska göra en tavla med mina inchisar, om jag får tummen ur....

Jag har kort på beställning och jag har DT-kort att göra oxå. Men jag sitter mest apatisk i TV-soffan och får inget gjort. Vet inte vad det är, men det känns som om saker och ting bara rinner mellan fingrarna. Kanske dags att stanna upp och ta tag i saker och ting?

Dagens plus: Kontakten med C på jobbet som kan underlätta för mig en hel del. Tipp-topp!
Dagens minus: VÄNTAN, hur svårt kan det det vara att komma i tid?
Dagens fundering: Vad var det jag såg som jag tyckte var så kul, men som jag sedan glömde bort när jag skulle berätta det???

Vissa dagar....

....känns det som om ingen förstår vad jag säger.....


 

Award - You Make My Day

image552


Jag har fått en award. Jag har fått den från Chruss, Diane, Sussilull, MalinZ, lenislenis Veronika. TACK SÅ JÄTTEMYCKET!! Det gör mig verkligen jätteglad och stolt. Jag vill att ni ska veta att ni inspirerar mig mycket oxå! (Så egentligen borde jag skicka tillbaka awarden till er....)

Tanken med denna award är

"Give the award to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel happy about blogland. Let them know by posting a comment on their blog so they can pass it on. Beware you may get the award several times."

Så vilka inspireras jag av? Det är många och egentligen vill jag skicka den till alla som läser här, men det är förhoppningsvis fler än 10 ;) Here goes! De står utan inbördes ordning, jag valde bokstavsordning :) Jag har även valt personer utan bloggar....tokigt kanske....men så är det.

Elwa
Gunvor
Ingrid
Lena
Maria-Therese
Rosette
Sara
Theresia
Tim Holtz
Åsa

Ja, kika gärna in i dessa bloggar och njut av vad de gör!

Jag har köpt nya stämplar

Ja det var för ett tag sedan som de trillade in på hallgolvet, men jag har inte haft tid att göra något med dem. Den här veckan har jag ju börjat jobba igen och det är ju alltid lite chockartat. Den här terminen har dock börjat lite värre än vanligt. Jag vet inte vad det är frågan om, men det är så mycket gnäll på jobbet nu att man helst håller sig inne på sitt rum och längtar hem. Jag trivs på mitt rum. :)

Men nu har det varit i helg och efter att ha dominerat Anna i badminton så har det mest varit slappande och slöande under helgen. Idag kom jag igång och gjorde lite grattis-kort med mina nya stämplar. Jag har köpt ett kit från Hero Arts som jag har kikat på en längre tid, men jag har tyckt det varit för dyrt. När jag sedan köpte lite av de nya papperena från BG så slank de med av bara farten. Mystiskt det där....

Kort nummer 1
image546
Texten är från Inkido.

Kort nummer 2
image547
Twinklarna är rätt roliga ändå....trots allt :)

Kort nummer 3
image548
Stencil-tekniken kanske eller något...nu kan jag tänka mig lite såna, jag har inte förut förstått vitsen med dem, men idag så såg jag möjligheterna. Man lär sig :)

Kort nummer 4
image549
Första gången jag använde de här superglittriga pappren som jag köpte på mig för länge sedan. Så nu är jag glittrig från topp till tå.

Kort nummer 5
image550
Same same but different.....

Kort nummer 6
image551
För riktigt längesedan så kom stämplar från Inque Boutique hem. Dessa har jag inte använt förrän idag. Det är alltså swirlarna. Texten är från Lilla Pappersbutiken (som nu har en ny fin hemsida!!!). Här blev de embossade i svart och så en fin orange blomma från doodlebug.

Ikväll har jag även suttit och målat lite stämplar, men det är långt ifrån klart. Städningen av mitt pysselrum har heller inte gått bra. Undrar just när jag ska ta tag i den. Imorgon har jag tänkt att släpa mig bort till Friskis och på tisdag är det långdag på jobbet. Onsdag är ett alternativ, men det känns jobbigt. Men vad fasen, jag kan ju inte bo i röran hur länge som helst! Min plan är att plocka ner kurslitteraturen i en stor kartong och bära till vinden. Jag bläddrar ju så sällan i böckerna så de står mest och ser snygga ut. (Jo, det är visst snyggt med böcker!) Ja, städandet skjuts på framtiden, men jag har för avsikt att vara klar med allting till på fredag när det kommer långväga gäster hit!

Något annat som gjort mig glad är ett mail från M. Inte den M jag hade hoppats på, men en M som är minst lika bra. TACK! :) Jag börjar ge upp hoppet om mail från den M jag hoppats på. Eller kan det vara så enkelt att det kommer nästnästa vecka av randiga och rutiga skäl? Mystiken tätnar!

Jag surfar runt på olika bloggar och man hittar ju både bra och dåligt. Nu har jag hittat något kul, men vulgärt....men ibland känner man igen sig. Kika gärna in hos Two for one.

Dagens plus: Jag har tagit mig tid att pyssla.
Dagens minus: Jag har inte städat så som jag tänkte, bara lite halvhjärtat plockande i arbets/pysselrummet
Dagens fundering: Varför har jag så lite pengar kvar på kontot redan?

Vill du leka skalbagge med mig?

Ja varför inte? Låter inte det som en skojig lek? Det är tydligen en Säffle-lek som man leker sent på fredagarna och/eller lördagarna efter att man halsat en La Garonne (efter lite annat smått och gott). Som ni förstår har jag varit på partaj i Säffle :) Var hemma hos Christine och M och partajade med lite nytt och lite gammalt folk. Det var skojsigt värre. Spontan-dansandet kändes dock inte så spontant, men efter några timmar rätt okej ändå :) Synd bara att jag skrämmer vettet ur folk, eller hur det nu var med den saken. Jag försökte verkligen hålla mig i skinnet och lyckades bra tycker jag.

Idag är det söndag. SÖNDAG! Imorgon ska jag jobba igen. Då är lovet slut, tvärslut. Hur kunde det gå så fort? Allt jag skulle göra som jag inte har gjort ger mig lite ångest. Jag borde ha....usch....vill inte tänka på det. Jag ser fram emot nya skojiga saker imorgon. En ny dag = nya konstiga saker på Drömfabriken. Nu när S ska vara ledig en termin har jag lovat att informera honom om vad som händer. Jag har köpt ett nytt block för att anteckna allt som händer, för jag kommer omöjligt kunna hålla det i huvudet. Självklart piffade jag till framsidan lite.

image542

Frågan är om det räcker med ett block? Nåja, jag och M har imorgon bestämt att luncha ihop. Näe inte M, inte M heller, det här är en annan M, inte M som i partaj-M..... Förstår ni hur många M det finns i världen? ;) Jag hoppas dock på mail ifrån M. Näe, inte den M, men den andra.

En kompis till mig fick barn på julafton och nu har jag fått ett kort gjort som jag har postat ner till Malmö-trakten.
image543
Det blev en liten Ella. Jag bestämde mig rätt snart för att använda knappar. Något som jag är ritkigt dålig på, men när jag ser andra göra det så blir det ju jättefint. Så här blev det lite rosa och grönt och jag tycker själv att det blev rätt bra. :)

Jag har sedan skickat ett ganska jobbigt kort. Det är jobbigt med dödsfall och det är jobbigt att stå vid sida om och inte kunna göra något. Bara skicka en tanke och visa att man finns.
image544
Jag liftade ett julkort jag fick. Fyrkanten är chipboard och målad med akrylfärger och glitterlim. Det är lila och sådär, men min scanner hatar visst lila och gör om det till allt möjligt konstigt i färgväg.....

Jag fortsatte på samma tema och gjorde ett avlångt grattis-kort.
image545
Fyrkanterna är återigen chipboards, kul det där....men bortglömt. Så jag är nöjd att jag använt mig av lite nya grejer.

Jag har lite idéer på gång, men mer än så har det itne blivit och tveksamt att jag orkar göra något mer idag. Det är ju snart läggdags om man ska orka upp imorgon när klockan ringer 05.33. Tidigt som busen!

Dagens plus: Jag har satt mig ner och fått lite pyssel gjort, det kändes riktigt skönt.
Dagens minus: Att lovet är slut och mina jobb-grejer ligger helt orörda.
Dagens fundering: När ska jag börja måla?

Minnesvärda händelser 2007

Skriv ner 5 minnesvärda händelser från 2007. Personliga sådana eftersom alla journalister kommer att skriva om sådant som hänt ute i den stora världen.


- 24 februari, Jag och Veronika anordnade den första Vänerträffen. Vi visste väl inte riktigt vad som väntade oss, men vi blev taggade och har gjort det en gång till och vem vet, kanske är det dax snart igen :)

 

- 1 april, började som DT hos Åsa på Lilla Pappersbutiken. Något som har sporrat och utvecklat mig under året. Jag har fått ett stort förtroende och vi har haft ett gott samarbete och jag hoppas och tror att det kommer att fortsätta inspirera så väl mig som andra.

 

- 27 oktober, mina ena bror gifte sig och barnen döptes. Man tror på kärleken igen.

 

- 14 december, jag bestämde något stort och omvälvande i mitt liv som jag inte vill hänga ut såhär. Jag vill dels tacka mig själv för att jag kom på det och jag vill även tacka den som hjälpte mig att komma på det. :) Tack tack!

 

- 20 december, min totala viktnedgång slutade på 42,5kg. Helt galet men sant. Det är i det mesta positivt men det smyger på lite ångest och ju mer jag tänker på det desto värre blir det. Så jag försöker att inte tänka.

 

Vad jag önskar mig av 2008: Jag gav inga nyårslöften igår när det var Nyårsafton, jag tror inte på sådant. Mest för att det blir så stort, jag tänker och lovar inför mig själv, det räcker.


  • Jag önskar mig att 2008 kommer att bli ett riktigt bra år. Skulle gärna träffa Mannen i mitt liv under året, men det är ju svårt att styra över.
  • Jag skulle gärna gå i mål med vikten, men det är knappast realistiskt, även om jag är oerhört motiverad just nu.
  • Jag önskar även att kaoset på jobbet lugnar ner sig. Jag vill att det ska bli bra!
  • Jag önskar att nära och kära får behålla hälsan.
  • Jag önskar att jag får skrapa trisslotten med 25000 i månande i 25 år.

Sådärja! Då var det klart. Du som har läst, känn dig utmanad!

Jag vill ha!

Ja, det är väl ingen skräll att jag är lite småkär i Dave Gahan. Vem kan inte vara det? :) Jag är väldigt sugen på att köpa Hourglass, men får liksom inte tummen ur.

Men visst verkar det bra!?!?

RSS 2.0