Stina - min farmor

Jag visar fler LOs som var med i min fasters julklappsalbum


Här är ett foto på min farmor. Tyvärr vet jag inte när det är taget. Förr i tiden så skrevs det inte så mycket i fotoalbumen... Fotona är mest bara insatta lite hipp som happ och i bästa fall kan det stå ett namn på baksidan på fotot. För mig som aldrig sett fotona är det ju då jättesvårt att veta vad det är jag ser...

Hittade ett papper som jag tycker passar bra ihop med Stinas klänning. Om färgerna vet jag inget, men jag tror inte att papperet visa kläningens färger :) Här har jag använt ett av mina nyaste alfabet, det är Stardust. Jag tycker det är så otroligt snyggt. Okej att det är lite stort, men jag tycker inte att man ska avskräckas för den skullen, man behöver inte alltid skriva hela titeln i samma font. Även om jag har svårt att kasta mig ut i galenskapen och göra det med olika storlekar och fonter. Det är konstigt det där, jag kan se någon göra något som jag tycker är supersnyggt, men när jag själv gör så så blir jag inte alls nöjd. Jag måste börja öva och inte göra så som jag alltid har gjort...

Den här helgen har jag tagit det lugnt. Har umgåtts med vänner men även tagit det lugnt här hemma. Vaknade lördagen med en präktigt munsår. Fattar inte riktigt hur det gick till, brukar alltid känna att det sticker lite innan det bryter ut, men denna gång, ingen förvarning alls. Så man får väl tacka förkylningen för detta. URK! Nåja, förkylningen är i stort sett borta...så de tär jag glad för.

I början på veckan så var jag och mina kollegor på den skolan som vi ska flytta in i till hösten. Stora renoveringar utförs och det blir så otroligt snyggt. I lärarrummet är det en mörkt lila fondvägg. Typ Löfbergs-lila. Så otroligt snyggt.

I 'min' kemisal finns det numer dragskåp och draghuvar. Strålande bra. Nu kan man göra lite andra laborationer plus att det luktar inte så äckligt när man eldar papper eller labbar med smörsyra. Det såg jättebra ut. I och för sig saknade jag ett kemikalieskåp, kommer inte få plats i bara två skåp. Så jag jag hoppas på lite ordning och reda och att det kommer dit ett till.

Idag har jag suttit och börjat stansa ut grejer till en beställning som jag har fått. Roligt att få det förtroendet, jag känner mig verkligen stolt och glad. Hoppas jag känner mig glad om 14 dagar när allt ska vara klart oxå och att jag inte har tröttnat då :) Imorgon ska jag köpa papper så att jag kan komma igång ordentligt.

Har några foton jag ska scrappa oxå. Fotona är vackra och jag har papper som jag har tänkt mig oxå, men det är svårt att komma igång. Vill göra något alldeles extra, men vet inte vad. Får låta det ligga till sig lite till.

Kikade in i Mazzarins webshop för att spana in de nya stämplarna från Stampsmith. Det var ju livsfarligt! Har hittat många som jag vill ha. De är så otroligt fina. Så det blir nog en tripp till Kristinehamn på lördag. :)

Dagens plus: Jag har städat i ordning i pysselrummet (som iofs snart kommer vara lika rörigt igen :) )
Dagens minus: Sprucket munsår
Dagens fundering: Är det inte sportlov snart?

Boktips #15 Fyrvaktaren

Fyrvaktaren - Camilla Läckberg

Jag har ju läst alla andra Läckberg-böcker och tyckte väl att jag borde läsa även denna. Tyvärr inser jag att jag har börjat tröttna på hennes böcker... Denna boken hade ju en bra grund-story, men det blir för mycket av allting. ALLT ska vara med och det knyts inte ihop ordentligt på slutet. Visst var den bra, visst grep den mig och jag ville verkligen läsa klart den. Men sedan efteråt kändes det lite.....tja.....jag vet inte. Intetsägande kanske? Det sägs att detta är Läckbergs bästa bok, jag tror inte jag håller med. Jag var mer förtjust i början. Kan det vara som så att jag tröttnat på att böckerna är så lika varandra?

Nåja, läs den och njut. Lägg den åt sidan och gå vidare. Jag kommer inte ägna den någon mer tanke iaf.

Betyg:

Tim Holtz....

Har kikat in på hans blogg och jag är verkligen förtjust i det han nu släpper i sin line. Han har som vanligt gjort helt underbara stämplar. Om jag bara hade råd skulle jag käpa dem på en gång! :) Men denna gång har han även laddat upp med snygga embossingfoldrar, helt ljuvliga dies och ganska snygga papper. Man vill liksom bara ha det. Jag förstår inte riktigt var han får sin inspiration ifrån. Okej, jag ser det jag med, det är samma mönster på många grejerna. Det är ju det som är finessen på något sätt.

Ska bli spännande att se vad priset blir på dessa grejer, det blir väl dyrt kan jag tro. Han är ju mer hipp nu än vad han någonsin har varit.

Nu har jag fått lite foton från Andrea. Ja, vi gör som vi brukar.....ser inte kloka ut :)

Jag håller på med ett album...

Jag gav bort ett album i julklapp till min faster. Jag har inte gjort alla LOs som ska vara i albumet ännu, jag gav henne möjlighet att välja foton som är speciella för henne. Jag valde att göra albumet i 8x8 vilket är lite ovant nu när jag gått upp till 12x12. Men bara det är väl en utmaning i sig?

Här har jag scrappat ett foto från när min farmor, min gammelfaster och faster är ute i skogen och plockar blåbär. Jag gillar papperena från Basic Grey, har upptäckt att jag mest gillar den rutiga 'baksidan'. Så nu har jag den i massa olika färger. Ska försöka att inte bara använda den :) Allt jag har använt på denna LO kan man hitta på Mazzarin.

 

Jag har passat på att köpa mig stora fina siffror från qk. Jag gillar dem massor och det har blivit en ny favorit. Passar bra både för att ange ålder men även för att skriva olika datum. De kommer nog hamna på LOs längre fram, än så länge har jag bara hunnit göra ett grattis-kort till en kollega som nyligen blev 40.

Sifforrna är nästan 5cm höga och här är de skurna i glitterdekorgummi. Jag gillar det massor! Det visade sig att sifforna är mer användbara än jag först trodde :) Kul när man blir överraskad åt det hållet!

 

Nu har jag blivit förkyld, jag har lite ont i halsen och näsan riner mest hela tiden. Det är väl inte hjärnan som läcker? Känner inte riktigt att jag har tid att vara sjuk, eller oxå är det bara det att jag inte har lust att vara sjuk. Nåja, det är väl bara att käka kiwis och hoppas på det bästa.

 

Dagens plus: En lugn och skön dag

Dagens minus: Orkade inte fika med kompisar

Dagens fundering: Jag funderar på att bryta en princip som varit viktig för mig en längre tid. Kanske är det viktigare att bryta den än att hålla den? Ska fundera lite till.....

Jodå, jag finns här....

Det är bara det att jag inte har bloggat på väldans länge..... Det kom visst jullov emellan :) (men nu ska jag bli bättre.... jag lovar :) )

Jag har varit hem-hemma i Tranås och träffat släkt och vänner. Det är lika trevligt varje gång, men oj så skönt det är att sätta sig i bilen och åka hem till Karlstad igen. :)

I julas fick jag träffa mitt nyaste lilla brorsbarn. Det är en liten tös, helt utan namn (hur seg kan man bli som föräldrer???). Nåja, hon är så otroligt söt så man bara smälter. Har scrappat ett foto på henne till en tävling hos Cards of Maria.

Papperena är de nya från Basic Grey och jag tycker de är jättefina. Därför köpte jag några till mig och samma till Helene och utmanade henne att skapa med dessa. Skönt att DEN utmaningen är klar, nu är det bara Helenes ATC-utmaning som jag ska göra klar. Det BORDE vara lätt :)

 

Dagens plus: Snygg-T som är så snygg och trevlig.....

Dagens minus: Allt det där jobbet jag inte hann (?) att göra

Dagens fundering: Hade det kännts bättre om hela veckan var under kontroll?

RSS 2.0