Boktips #21 - Så länge vi båda andas

Så länge vi båda andas - Stephenie Meyer


Så till sist den fjärde boken i serien. Här finns det absolut inga gränser för vad som kan hända. ALLT är möjligt. Åtminstone om det gäller Bella och Edward. Det blir liksom bara allt allt allt, och lite till här.

Jag har hört från elever att även denna bok ska bli film. Hur ska detta bli möjligt tänker jag då?

Självklart gillar jag även denna boken, och stundom så skulle jag vilja ha en fortsättning, bara för att få veta hur det blev med allting. Men samtidigt, nu räcker det! Det brukar ju heta att man ska sluta när man är på topp, det borde varit boken före denna. Men självklart måste man läsa den här boken med.

För alla som inte är helt nöjd med SUPERlyckliga slut är nog denna bok (och hela serien för den delen) inte det bästa man kan läsa.

Nåja, trots detta har det inte hindrat mig från att läsa hela serien två gånger.

BETYG:

Collagestämpling

Idag på förmiddagen så satt jag och kikade runt bland mina favoritbloggar. När jag kom till Inola så studsade jag till lite. :) Så otroligt fint hon hade gjort med sina stämplar. Kikade på videon som hon länkade till och jag fick på en gång lust att göra något med mina stämplar. Att liksom göra egna collage, det är väl därför jag har köpt alla de där stämplarna som jag har tänkt 'kan vara bra att ha när jag känner mig lite collage-ig'? Nu så fick jag utlopp för detta.

Jag bestämde mig raskt för att göra detta till en kollega som fyllt 40. (Vi hoppas på att han inte är här och tjuvgluttar....för då säger jag nu ge fan i det!). Så jag satte igång....första försöket blev detta.


(Stämplar från Hero Arts, Tingtura, Stampsmith, Cherry Pie, Stämpelboden, Nordic Art Stamps och Reprint.....tror inte jag glömt någon...)
Har lekt lite med distressfärger. Nya grejer ska man alltid prova! Jag blev nöjd med resultatet, men så tänkte jag att kanske inte rosa var det bästa färgvalet.....

Nytt försök....


Det skulle bli turkost.....men blev visst grönt...... det blev snyggt, men jag fortsatte..... (Stämplar från samma ställe som kortet ovan)


Här blev det gult istället och jag har smudge-at till det lite mer i collaget på detta.

Inget är ju monterat ännu, det är ju inga färdiga kort. Men grunden är det iaf. Men vilket ska jag använda mig av? Kanske kan ni som är här och kikar skriva i kommentaren vilket ni tycker är snyggast. (Jag hoppas verkligen att ni orkar skriva en kommentar :) )

Det var otroligt skojigt att göra dessa och det kommer nog bli fler framöver. Men först ska jag göra ett projekt som jag har tänkt på jättelänge. Nu har ju mina stämplar kommit hem så det är bara att börja. Dock har jag massor jobb att ta tag i och eftersom jag itne gjort något jobbrelaterat idag, så får jag jobba desto mer på kvällarna i veckan. Skönt att det bara är en 4-dagars vecka.

Snart är det alltså påsk. ska tillbringa den med familjen ute i stugan. Underbart! Jag längtar redan. Ska även passa på att träffa lite vänner i hemtrakten. Gud vad jag saknar dem ibland!

Som många säkert vet så jobbar inte längre som DT. Susanne valde att avsluta mitt kontrakt efter mässan som var i Karlstad. Det känns konstigt att inte längre vara en i gänget. Men det har varit en positiv erfarenhet och jag ser tillbaka på den tiden med glädje, men nu blickar jag framåt. Det var någon som sa att framtiden har så mycket mer att ge än det förflutna. Så varför inte ge det hela en chans :)

Någon har bestämt sig för att stjäla en timme från dygnet. Det är helknasigt att göra så! Allt har blivit tokigt. Jag är inte ens det minsta trött och klockan är redan 22. så jag msåte försöka tvinga mig att somna, det blir ju så jobbigt imorgon om jag inte gör det! Kanske kan man läsa en tråkig bok så man somnar på grund av det, har ju en Jens Lapidus-bok vid sängen som kan fylla det behovet sprättlätt!

Dagens plus: Att jag återigen har funnit glädje i att pyssla
Dagens minus: Dagen har gått så fort
Dagens fundering: Vilken färg ska jag ta?

Boktips #20 - Ljudet av ditt hjärta

Ljudet av ditt hjärta - Stephanie Meyers


Detta är då tredje boken i Twilight-sagan. Här är det triangeldrama mellan Bella - Edward - Jacob. Bella ska försöka välja, men hur gör man det på ett bra sätt när man vill vara alla till lags? (Det har man ju försökt med ett antal gånger och aldrig lyckats med)

Bella vill nu bli vampyr, men Edward har ett krav, de ska gifta sig först. Något som får Bella att bli helt förskräckt. Som om det är det värsta som kan hända? :) Jacob vill inte att Bella ska bli vampyr. Hela överenskommelsen mellan vampyrerna och varulvarna sätts på prov.

I Seattle går det en seriemördare lös, eller?

Återigen är det kärlek, kärlek, kärlek och övernaturligt i en bok. Enkelt språk, allt är väldigt lättläst och det går fort. Man får se saker och ting ur olika synvinklar och det är roligt. Dock inser jag i denna bok att jag itne har så mycket til övers för Jacob, jag börjar bli trött på honom.

Jag ser dock fram emot att få se filmen som kommer i sommar, även om jag redan nu vet att boken är betydligt bättre. Ibland tycker jag att denna boken dippar lite, det är itne ritkigt samma klass som de andra två, emn jag vill ändå inte sträcka mig så långt som att sätta ett betyg lägre, men kanske ett halvt. :)

Betyg:

Kan man köpa sig lycklig?Här har jag scrappat ett foto på mitt brorsbarn Tanja. Fick sms från min bror att de köpt något nytt på IKEA. Självklart åkte jag sanbbt som busen till IKEA för att se om det fanns några såna till salu även i Karlstad, men det gjorde det tyvärr inte.... Men men, jag håller fortfarande utkik. De mönstrade papperena kommer från Bo Bunny och jag inser att jag verkligen gillar deras papper. Fina färger och fina mönster. Ananrs har jag nog inga direkta favorimärken när det gäller papper....eller åtminstone har jag trott det. Jag har försökt sortera mina papper och jag ser att Basic Grey är helt klart överrepresenterat på mönstrade sidan. Ssenaste tiden har jag även köpt på mig en hel de My Mind's Eye. De är härligt tjocka och det är fina mönster och framsidan och baksidan är så otroligt fina. Under sorteringsdagen insåg jag även att jag antagligen inte behöver köpa papper på fem år eller något....men det är ju så svårt att låta bli.

I lördags var jag hemma hos Hellen och pysslade hela dagen. Det var jätteroligt och trevligt men svårt. Jag brukar alltid fyllas av inspiration när vi sitter tillsammans, emn denna helg var det tomt och lite krampartat. Jag bläddrade i tidningar och kikade på skisser, men inget kändes roligt. Jag gjorde en LO som jag blev nöjd med, saknar bara ett årtal på den, det kommer längre fram. Sedan gjorde jag en LO som jag inte alls blev nöjd med. SUCK!

Igår kväll satt jag och tittade igenom gamla foton. Hysteriskt roligt! Gamla foton från fester, till och med med folk jag inte vet vilka de är längre....skumt men sant. Jag fick raskt ihop en hel hög med foton som jag vill scrappa. Jag började med att scrappa foton på mitt arbetslag från år 2002. Kanske var det det som saknats, att jag bara har samma gamla foton och drar fram och tillbaka. Jag har nu en dubbelLO som ligger på bordet och jag tror att det snart är dax att limma ihop den. Har lite funderingar på än det ena än det andra än så länge.

Idag kom åk 8 tillbaka från PRAOn. Synd att de inte är borta en vecka till. Det var lagom tapp på lektioner för min del och nu har jag hux flux kommit in i IUP-perioden. Tycker inte det var längeseadn jag satt med omdömeslappar, men nu är det dax igen. Lagom skojigt.

Vad som däremot är skojigt är att det känns som lite vår nu. Snön sjunker ihop och försvinner, solen och ljuset är tillbaka. Så nu är det dax att köpa några nya skor. Funderar på ett par vita sneakers med gröna kackerlackor på. Ursnygga! Men jag har ju vita och gröna sneakers från förra året....ska man bry sig om såna småsaker?

Dagens plus: Jessicas glada pladder :)
Dagens minus: Sista lektionen
Dagens fundering: Påflugen?

Boktips #19 - När jag hör din röst

När jag hör din röst - Stephanie MeyersDetta är då andra boken i Twilight-serien. Nu är Edward och Bella ett par och man skulle ju kunna tro att allt vore frid och fröjd. Men icke! Bella firar sin födelsedag hemma hos familjen Cullen och där skär hon sig och när Edward ser hur hans vampyrfamilj blir alldeles till sig över blodet så funderar han på om inte Bella skulle ha ett bättre liv utan honom. Så han lämnar henne. När jag kommer hit i boken så gråter jag när jag läser.

Bella finner trygghet och lugn hos Jacob Black och försöker komma ur sin depression och gå vidare i livet. Men de gånger hon utsätter sig för fara hör hon Edwards röst i huvudet. Så självklart börjar hon då utsätta sig för fara titt som tätt.

Jag kanske inte ska avslöja allt som händer, ifall det finns någon som vill läsa den... :) Första gången jag läste boken så tyckte jag att den var betydligt sämre än den första boken. Men nu när jag läste den andra gången så tycker jag ändå att den är riktigt bra. Jag grips av de olika känslosvängningarna i boken. Jag beunderar verkligen Meyers som kan så skickligt föra berättelsen framåt. Som vanligt får man inte ha några problem med helt onaturliga händelser :)

BETYG:

Visst är det vår?!

Snön för en tynande tillvaro! I och för sig var det ingen sol idag, men det var många plusgrader. Fåglarna talar om att det är vår, takdroppet talar om att det är vår. Jag letade därför fram ett vår-foto att scrappa för ett tag sedan. Vad är mer vår än blåsippor?

Blåsippor är det säkraste vårtecknet för mig. Varje vår så gick jag och mamma och ibland någon eller båda av mina bröder ut för att leta blåsippor. Vi rotade runt under löven och plockade de små ludna knopparna när de var ungefär 1cm. Vi hängde dem sedan över kanten i en fingerborg och var SÅÅÅÅÅÅ stolta över vårfyndet. :) Fotot jag har scrappat är lite längre fram på våren, när de faktiskt blommor ute i naturen. Ute i somamrstugan så är marken helt blå på våren och det är otroligt vackert. Till den LO har jag använt mönstrat papper från Basic Grey och Ladybug. Fonten är Holiday från qk.

 

Dagarna rullar på i en otrolig hastighet känns det som. Det var inte längesedan det var helg ju, nu kommer det en igen... På lördag ska jag åka till Kristinehamn och pyssla ihop med Helene. Det ska bli roligt. Jag hoppas att inspirationen kommer tillbaka och att det känns okej att göra något igen. Annars får jag väl nöja mig med att dricka te och umgås, det är ju toppen det med!

 

Denna vecka har jag hunnit med att dricka te med både Diane och Lena. Otroligt trevligt. Jag ska göra sånt oftare. Ska försöka släppa lite på jobbet och faktiskt göra något vettigt istället ;) Det är så mycket man borde. Jag inser mer och mer att jag är något av ett kontrollfreak, även om jag bara har en mild släng av den 'sjukan'. Spontanintet och improvisation är inte riktigt min grej, trots allt!

 

Igår var jag och B tillsammans med vår klass och spanade in nya Tegnérskolan. Det blir så otroligt fint. Synd bara att den lila färgen i lärarrummet inte är i kemisalen oxå :) Det som blir bra i kemisalen är att jag kommer ha dragskåp och draghuvar till eleverna. Underbart! Tyvärr är salen inte så himlans stor dock. Det är det jobbigaste, att det blir små salar, men man kan väl vänja sig vid det med? För övrigt är skolan ljus och luftig, mycket utrymme åt eleverna, på bekostnad på antal salar och storleken på salar. Svårt att veta vad som är rätt och fel. Å ena sidan men å andra sidan. Nåja, det ska bli en spännande höst!

 

Dagens plus: Sluta tidigt

Dagens minus: Att jag inte gjort det jag borde gjort utan en massa annat istället....

Dagens fundering: Varför kom inte stämplarna på posten idag???

Jag hör bröllopsklockor

För ett tag sedan blev jag ombedd av kompisar att göra deras bröllopsinbjudningar. Jag fick fria händer att göra vad jag ville. Det är ju på gott och ont. Svårt att veta vad som är det bästa. Jag gjorde en massa olika förslag och det var roligt att de valde just den jag själv blev mest nöjd med. Den första jag gjorda. Konstigt det där...De tyckte att det var fint med mönstrat papper, så jag valde att jobba med den prickiga varianten av cardstock. Den är otroligt fin. Jag hade nyligen fått hem mina nyinköpta siffror på posten och valde att använda dessa. Jag gilalr det långsmala formatet. Glitterdekorgummit från Panduro är superhärligt att jobba med. Enkelt att stansa i och det glittrar inte av sig. Vad passar bättre än ett rött hjärta. För att fånga upp den röda färgen knöt jag ett band i ryggen i samma röda färg. Efter att Anna och Sven fått se mitt förslag så kom de med önskemål. Att man skulle kunna dra ut själva inbjudan. Så det fixade jag till. Det blev väldigt fint. Som pricken över i:et så är hela inbjuden skriven med samma typsnitt som siffrorna är, supersnyggt. Synd att inte qk kommit på att släppa bokstäverna oxå :)

Så nu får jag ju tacka nej till Kronprissesans bröllop, jag går ju på detta istället :)

För övrigt så blir det inte så mycket med pysslandet nu för tiden. Det känns som om ingenting blir bra. Det mesta hamnar i papperskorgen. Självförtroendet har fått sig en törn. Men det kommer väl tillbaka. Jag har spanat in lite nya fina stämplar som jag vill köpa, och jag har tänkt mig att härma ett projekt jag sett i en tidning, eller två, eller tre.....många projekt är det, får se om det blir något klart eller om det bara blir drömmar.

Nu väntar en tekopp på mig, och en kelsjuk katt. Ska försöka få lite jobb gjort oxå.

Dagens plus: Mina underbara elever
Dagens minus: Insikten att hon faktiskt avskyr mig
Dagens fundering: När ska jag putsa fönster så att mina nysydda gardiner får hoppa upp?

Boktips #18 - Om jag kunde drömma

Om jag kunde drömma - Stephanie Meyer


För att vara på den säkra sidan har jag läst boken 2 gånger :) . Det började för ungefär ett år sedan när en av tjejerna i min dåvarnade klass pratade om dessa Twilight-böcker och att de var så himla bra och att jag var TVUNGEN att läsa dem. Kändes inte riktigt som om jag och en 16årig tjej skulle ha samma smak när det gäller böcker. Men hon var ihärdig! Hon tog med boken till skolan och jag fick den i min hand. Så klart jag var tvungen att läsa den.

Det tog nog ungefär två kapitel, sedan var jag helt FAST. Ja visst är det tonårsböcker, ingen tvekan om den saken. Jag som inte brukar vara så överdrivet förtjust i kärleksromaner blev helt såld på denna omöjliga kärlek mellan vampyren Edward och människan Bella. Språket är ju väldigt enklet och boken är väldigt lättläst, man fixar den på ett par dagar.

Andra gången jag läste boken fick jag den boken där även Edward ger sin vinkel på deras första möte, kasnke något jag kunde klarat mig utan. Men jag gillar idéen. Vore ju annorlunda med böcker som handlar om samma sak, men från hans synvinkel istället.

Nu har jag sett filmen femtielva gånger oxå och det är ju kul att göra en jämförande analys. Jag gillar filmen otroligt mycket, men boken är betydligt betydligt bättre.

Jag är helt övertygad om att jag kommer läsa om serien igen, jag är hopplöst lost i kärlek, smärta, sorg, vampyrer, varulvar och annat märkligt. Jag förstår inte själv hur det gick till....

BETYG:

Kusin Vitamin

Det här är en LO med foto på Hannes och två av hans kusiner (som inte helt otippat heter Theo och Ellen). Fotot i sig är taget på hösten och det kändes bra med de bruna färgen som bakgrund. Det är ännu en av baksidorna till ett BG-papper. Framsidan är det brunmönstrade som är med på LOn. Jag valde blått och orange för att fånga upp färgerna på Hannes kläder. För att göra det hela lite roligare så provade jag att lägga en Tim Holtz-mask under papperet och sedan sandpappra på ovansidan för att få swirlen att framträda. När det var klart så glitterlimmade jag lite försiktigt inuti swirlen. Det finns även lite halvpärlor i det mönstrade papperet, men de är så små att de inte syns :) Än en gång har jag använt Heidi swapp för att skriva namnen. Denna LO kommer hamna i ett album till Hannes.

 

Nu har jag jobbat ett par dagar efter sportlovet. Jag har styrt upp NP i kemi så gott det går. Jag tror det blir en bra lösning på det hela. Eller rättare sagt, det blir en så bra lösning som möjligt med de futtiga resurserna jag har. Nåja, tänker mest på att det snart är fredag och att det ska bli lite lugn och ro då. Eller kanske fika med Lena rent av. Det skulle vara trevligt med lite yrväder! :) Jag har även andra tankar om helgen.....men vågar inte....mes.....bes....

 

Nu blir det te och bok

 

Dagens plus: Pirr i magen

Dagens minus: Att inte längre ha DT-kollegor

Dagens fundering: och nu då?

Jag är en vinnare!

I helgen som snart är slut så har det varit scrapbookingmässa här i Karlstad och det har varit helt tokigt roligt! Det var en utmaning som lockade mig mer än de de andra, det fanns allt som allt 4 att välja på.

Uppgiften var att inspireras av Mathias Frykholms verk till omslaget av filmen Dolan's Cadillac. Man fick fritt skapa kort eller LO.


(jag har hämtat bilden från Mathias hemsida). Detta var inspirationsbilden. Jag fångades mest av färgerna, men även av det tydliga ansiktet i de orangeatonerna. Vad blev det då jag gjorde?

Jag stämplade Lennon (från Stampsmith) med orange och bruna toner. Jag har sedan anävnt papper i serien Indian Summer från Basic Grey. Jag ruffade till kanterna lite, det behövdes en liten tuffare lok. Jag klippte ut ett löv från ett av papperena och limmade fast det men vek upp lite av kanterna på det för att det inte skulle bli helt platt. Texten är i guldglittrigt dekorgummi och fonten är Heidi swapp från quickutz (favorit just nu). Texten är kanske lite simpel på något vis, lite för fantasilös....men så blev det iaf :) Jag har 3d-lack på Lennons glasögon för lite extra tryck just på honom.

 

Jag blev stolt över att få pris i denna tävling (ja, det blev tredje pris) eftersom det var Mathias själv som utsåg vinnarna. Någon som inte själv ä involverad i scrap-och stämpelvärlden utan någon som är grym på färg, form och allt i andra sammanhang. Jag blev nöjd med kortet och jag fick höra kommentarer om att det var ett typiskt 'Agneta-kort'. Vet inte riktigt vad det är som är det typiska, kanske färgerna, kanske stämpeltypen kanske....jag vet inte....men jag ser det jag med.....det syns att det är jag som gjort det :)

 

Nu är det dax att njuta av de få timmarna som är kvar av sportlovet. Hur kan en vecka gå så himlans fort? Jag har iofs gjort mycket, jag har även slappat mycket, jag har njutit av solen och det vackra vädret, jag har jobbat, jag har pysslat och jag har läst en massa böcker (3 stycken iaf). Vad mer kan man begära? En vecka till så klart :)

 

Dagens plus: Trevlig mässa

Dagens minus: Lovet är redan över

Dagens fundering: Vad gör jag för fel?

Se upp i backen!Här har jag gjort en LO för Mazzarins räkning. Det skulle vara vintertema så jag lånade foton av kompisar. För vad är mer vinter en barn som åker stjärtlapp (vilket för övrigt är ett väldigt konstigt ord), pulka eller snowracer? Tyckte fotona var roliga för det var lite fart i dem. Jag har använt mönstrade papper från Maja Design. Tycker de är jättefina. Verkligen vintriga! Har stansat ut titeln i silverglittrigt dekorgummi.

Idag har solen äntligen lyst. Starkt och varmt. Var ute på en prommis på eftermiddagen och njöt verkligen av det. Hade precis innan plockat i ordning mina cd-skivor och plockat undan gamla videofilmer ur hyllorna. Var en hel del damm som gömde sig där, så det kändes skönt att få det rent. Jag har även gjort rent golvbrunnen i badrumemt idag. Men herregud så äckligt det är. Okej visst, det är mitt hår det där. Men det blir ju så långt och slemmigt och blött och vidrigt. Så skulle jag ju vara superordentlig och göra rent inuti rören. Vips var ett rör istället två rör, en packning och en ring. De pasasde inte riktigt ihop så som jag ville att de skulle passa ihop. Men efter lite våld och svordomar så löste sig det hela väldans bra. Så jag har varit väldigt duktig idag! Jag har även hunnit med att scrappa en LO till idag, men den får ligga till sig lite.

Idag på förmiddagen fick jag sms av min rektor. Han informerade mig om att i år kommer det vara Nationella Prov i kemi för åk 9. Känns ju lagom kul när jag har alla fyra niorna i år. Förra året hade jag ju tre klasser som skrev NP i biologi och det var nära att ta knäcken på mig, nu blir det fler elever samt att den praktiska delen inte kommer vara lika smidig att genomföra som förra året. SUCK! Jag fattar inte hur det är tänkt att man ska hinna rätta proven, jag kommer ha endast en månad på mig, men betydligt kortare tid för den praktiska delen. Kanske är det dumt att stressa upp sig redan nu....

Imorgon ska jag fika med Gunilla på förmiddagen för att sedan åka till Säffle en sväng och jobba. Har lite grejer jag behöver komma ikapp med känner jag. Nog för att det är lov, men det funkar inte för mig att inte jobba. Jag vet ju hur det ser ut på min arbetsplats och det behöver verkligen bli lite ordning där. Tror att ett gäng pärmar kan göra det lite bättre :)

Nåja, nu ska det bli te och lite bokläsning. Håller på att läsa om twilight-serien. Märkligt att jag är helt fast i den där tonårs-sörjan.....

Dagens plus: SOLEN
Dagens minus: Vetskapen om de nationella proven
Dagens fundering: Skulle Jake bli en varulvs-vampyr om han blev biten av Edward? (Twilight.....)
RSS 2.0