EFIT 30 juli 2007

Så var det EFIT-dag igen. Den här dagen bjuder väl inte på världens roligaste bilder även om jag har haft en bra dag. Så kan jag ju redan nu be om ursäkt för den usla kvalitén på bilderna på slutet. De är tagna med min mobiltelefon och det verkar vara någon grynig-till-max-inställning på den..... Får kolla hur den där kameran funkar tror jag :)

8.00
image395
Har precis vaknat och har lagt telefonen på laddning.

09.00
image396
Har packat inteför pysselträff med Lena. Bestämde mig tidigt för att inte dra med så mycket grejer eftersom jag bara använder hälften. Denna gång bestämde jag mig för att mest måla motiv.

10.00
Jag satt i bilen och då ska man ju inte fota ;)

11.00
image397
På plats hos Lena och grejerna är uppackade

12.00
image398
Målar och målar

13.00
image399
Målar lite till, ska försöka montera ihop några kort oxå (idag kanske)

14.00
image400
Efter lunchen var Elvis lite sugen på att pyssla oxå, så han spanade in mina gerjer.

15.00
image401
Bara att vänta på att 3d-lacket ska torka

16.00
image402
Dax att lämna pysselhörnan

17.00
Bilresa igen

18.00
image403
Sixten insläppt, matad och nu verkar han längta ut igen.

19.00
image404
En kopp te hemma hos Fredric

20.00
image405
Vi pratade lite Transformers.

21.00
image406
Fredric

22.00
image407
Mer te, det kan aldrig bli för mycket

23.00
image408
Vi pratade lite jobb och sånt oxå

00.00
image409
Hemma och lampan släcktes, dags att sova

Jag blev ju utmanad

Gunvor utmanade mig och gjorde det i ordets alla bemärkelser. Jag skulle göra ett kort med 1. En oanvänd stämpel och 2. Öljetter.

Oanvända stämplar var inga problem, det har jag en del. Öljetter borde inte vara ett problem det heller, för det har jag massor, men inte använder jag dem för det. Gunvor skrev i en kommentar till mig här i bloggen att det var en värmländsk fågel som kvittrat om att jag inte använder öljetter. Jag tror jag vet vilken fågel det är och jag ska prata allvar med den när den kommer hem ;) Eller kanske ska jag tacka den lille pippin? Jag upptäckte nämligen att min instant setter smäller i mina minimini-öljetter hur galant som helst. När jag gjorde det mer för hand när jag köpte dem för ett år sedan så blev det så illa fult att jag la ner projektet med små öljetter. Men nu kanske det blir lättare, för nu blev det ju snyggt. :)

Jag har gjort två kort i denna utmaning. Varför? Tja.....jag fick en brådis-beställning på kort och då gjorde jag den oxå. Lika bra att ta till sig utmaningar.

image393
Här har jag använt en stämpel från Invoke Arts. Stämplat den dels på alcoinkad bakgrund, men även på vanligt vitt glossigt papper och sedan klippt ur detaljen. Sedan fixitrixat dit microbeeds i guld. (De är snart slut, jag räknade med att de skulle räcka i en evighet, använder jag dem så ofta? :) ) Stansade ut texten med Katie Skinnimini. Öljetterna ser ni var de sitter. Både 'vanliga' och minisar. Jag gillar Invoke-stämplarna, har fler oanvända hemma. Ni kommer få se dem mer, jag lovar.

image394
Här blev det ett barnkort. Det har nämligen kommit en liten William till världen. Använde en stämpel från Stampabilities. Lilla musen som jag tyckte var ful har nu övergått till fulsöt och jag gillar den verkligen. Stämplarna är otroligt välteckande, det enda är att det är mycket att måla, så det gäller att ha tid på sig. Jag har som vanligt målat med adirondacks akrylfärger. 3d-lack på nallens ögon och nos, grodans öga och tänderna. Miniöljetterna sitter där på kanterna oxå. Texten är mitt älskade Frankie.

Ja Gunvor, vad säger du om det? :)

Vad mer har hänt i mitt liv. Jag är snuvig, men med nässpray klarar man sig långt. Var på stan och införskaffade lite mer för att vara på den säkra sidan. På stan träffade jag även Eva, Mikael och P-O som jag inte träffat på väldigt länge. Synd att de bor så långt borta, annars skulle det garanterat bli oftare. Att de skulle flytta verkar inte troligt, så det skulle falla på min lott i så fall, hur intresserad är jag av det? Nåja, det blev inte så mycket shoppat på stan, nagellack och mascara och lite fotcreme och så klart nässpray. Men det blev lunch på stan och det är alltid trevligt. Nu har vi redan bestämt på msn att vi måste träffas snart igen. Men det borde man väl kunna ordna?

Dagens plus: Att få träffa Eva och Mikael
Dagens minus: Dammsugaren har gått sönder (men garantin gäller, men den är köpt i Tranås...krångel!)
Dagens fundering: Hur mycket snor kan en människa producera på en dag?

Utmärkt

Jag har blivit utmärkt (kan man bli något man redan är? ;) ) av Eldh. Tack för de fina orden du skrev, och tro mig när jag säger att du inspirerar mig. Det är bra det där med inspiration, det funkar åt båda hållen :)

image392

Min tanke var då att utmärka någon som inspirerar mig. Jag har många som jag skulle kunna välja och några som jag skulle vilja välja men som antingen inte har någon blogg vilket gör att idéen går i stöpet eller oxå är de redan utmärkta av någon annan.

Min tanke gick först till Gunvor som inspirerar mig mycket. Men den kan väl räcka med att att hon utmanade mig att göra ett kort eller liknande med en oanvändstämpel och använda öljetter. Jag har stämplat och jag har idéer.....det är bara de där sabla öljetterna som ställer till det. Undrar varför jag har så många när jag inte använder dem. Bra utmaning med andra ord.

Jag vill utmärka Elwa som inspirerar mig mycket med sina kort. Nya roliga tekniker som hon gladeligen hjälper mig med och stäler upp med glada tillrop närhelst jag behöver dem. Så kan jag ju oxå erkänna att jag gillar hennes stämplar som säljs hos Inkywings massor. En av mina favoritstämplar är just en av Elwas stämplar. Så Elwa, TACK för allt! :)


Jag har bytt ATC (tryffelrecept är med på ett hörn oxå...)

Jag har bytt tre ATC med Gunvor. De tre jag gjorde ser ut såhär

image389
Här har jag gjort en bakgrund med starburst stains (varör tar ingen svens affär in dem, jag bara undrar!?) och sedan stämplat fjärilar från Heroarts, lite glitterlim. Rubons från Doodlebug.

image390
Här har jag alkonikat glossigt papper, stämplat stämpel från Paperbag Studios och texten är från...hmmm....något annat ställe. Blommorna är från Queen & co. Lite glitterlim är alltid fint som ni vet.

image391
Här har jag använt pricstämplar från Hero Arts och embossat dem lila texten är från Cherry Pie och resten av stämplarna är från Invoke Arts. Jag har färlagt dem med souffle och glazepennor. Ansiktet blev lite konstigt efter det att jag embossade guldramen, men färgskiftnignarna stör mig inte och jag tar det istället som om jag lärde mig något och att det gar karaktär åt ansiktet, för vem är perfekt? :) .

Det är skojigt med ATC hur som helst och har tänkt mig att göra några fler och ha hemma och byta lite då och då sådär oförtänkt utan att det behöver vara en jättestor swap som dras igång. Vill du byta någon gång så hör gärna av dig :)

De ATC som jag fick av Gunvor var ju så klart superfina och välgjorda, jag gillar verkligen hennes stil. Här kan du se de ATC jag bytte till mig (om du scrollar ner lite alltså, de ligger i olika inlägg så jag kan inte länka rätt på en gång (läs: orkar inte) ).

Jag har haft mina föräldrar här på besök nu ett par dagar och det har varit väldigt trevligt. Det var ett tag sedan de var här hos mig, det har varit jag som har åkt förut men nu var de ute på en liten tripp och passade på att stanna hos mig. Vi var ute och kikade på saker och ting runt häromkring och de var väldigt nöjda med besöket. Så i natt räknar jag med att kunna sova igen. Jag har nämligen en pappa som snarkar. Han snarkar JÄTTEhögt, hela natten, oavsett hur han ligger..... jag trodde jag skulle bli knäpp men somnade av ren utmattning. :) Min kära mor som sover med honom varje natt (och har så gjort de senaste 187åren) är van vid det och säger att hon inte ens hör det. Lyllos henne!

Idag är det iaf sol i Karlstad och jag tror att jag ska fortsättta bränna kroppen röd på balkongen och läsa klart en bok eller lösa lite korsord. Får se vad det blir. Har börjat läsa en bok av Karen Duve. För några år sedan läste jag hennes Regnroman och tyckte den var suveränt bra, så nu tog jag en till av henne. Vilken flopp...... Den är inte alls lika bra, knappt bra alls, men nu är det bara 40 sidor kvar såd et borde jag ju klämma idag. Den heter Ingen sång om kärlek, och lät hyfsad på titeln men det är bara ångest, misslyckanden, jakt på lycka och kärlek och jag blir itne ett dugg glad av att läsa den.....snarare tvärtom..... Så jag vill bara få slut på eländet och ge mig i kast med något nytt, vad vet jag ännu inte.....

Så tänkte jag svara på lite frågor om asken och pralinerna jag gjorde.

Sonja T frågade Har du hittat receptet på pralinerna på nåt speciellt ställe?
Nej det har jag egentligen inte gjort. Jag sökte på nätet och hittade lite olika. Jag gjorde en vit med pistagenötter och en mörk med mango. enklast är det ju bara smör, grädde och en god choklad och sedan tycker jag barnmatsburkar är bra, finns i många olika fruktsmaker och de är pureade och klara. Akta dig bara för dillkött och liknande ;)

Här kommer recept
Chokladtryffel
1 1/2 dl vispgrädde
100 g smör
300 g mörk choklad
1 burk barnmat mango med yoghurt (eller något i den stilen)

Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta av från värmen och bryt i chokladen. Rör tills chokladen har smält. Rör ner mangopurén och det är klart. Den här bli ganska lös och passar bra i praliner tycker jag, men den funkar inte som tryffel att göra kulor av och sedan rulla i kako.

Jag gjorde samma men bytte ut den mörka chokladen mot vit och sedan hackade i 1 dl pistagenötter och tömde i 1 msk vodka oxå. Det gör man ju som man vill med.

Man kan smaksätta den vita med jordgubbspuré oxå, det blir nog smaskigt. Den mörka funkar ju hallon bra, apelsin kanske, mint om man vill. Det finns inga begränsningar! :)

Favvismaria frågade Var lådorna dyra?
Det är ju en smaksak.... Den jag köpte på Panduro kostade 59kronor, den är ju då gjord i trä och det är metallgångjärn och metallflärp fram till som jag skruvade loss och sedan skruvade fast igen när jag klätt den. ska man bara gör en då och då tycker jag att det är ett helt okej pris. De har även papplådor av modell skokartong som funkar till detta oxå (finns så klart att köpa i fler affärer) och de är ju billigare och blir minst lika snyggt. Denna gång prioriterade jag att det var en ordentlig ask och betalade för det.

Ja det var alla frågor. :) ni som skrev 'Jag ska oxå försöka mig på detta' Gör det! För det är inte svårt och det blir ett fint resultat och det blir väldigt uppskattat av den som får det. (Christine: jaså du fyller år.....hmmm....låt mig tänka en stund... ;) )

Nu ska jag ut i solen

Dagens plus: Solskenet, så klart
Dagens minus: Jag vaknade med lite halsont, hoppas det inte blir värre än så
Dagens fundering: Funderar på att gå till Café August ikväll och kolla på Kjell Höglund, Johan Johansson och Sanna Carlstedt. Men vill jag gå själv?

30-årskalas tar på krafterna

Ja det är så det är. Var på kalas i Forshaga igår och vad gör det om regnet vräker ner när man sitter i partytält, äter god mat, dricker gott vin och umgås med nya spännande människor? Jag hade supertrevligt och det var jag inte ensam om. Men den konstiga leken med galgarna gjorde att jag har blåmärken och ont (hur klen får man bli?) i sidan på knävecken. Stackars mig (idag igen)

Jag hade ju då gjort praliner till födelsedagsbarnen och det blev mycket uppskattat och det är ju alltid roligt. Men man var ju tvungen att ha något att lägga pralinerna i.... Huvudbry uppstod! Men jag åkte till panduro och köpte en fin träask och sedan åkte jag hem och piffade till den lite. Såhär blev den när den blev klar.

image383
Detta är då ovansidan och jag har använt papper från Basic Grey. Jag har stämplat kvinnan (Paperbag Studios) och så är det blomma från doodlebug och så är det mina nyinköpta rub ons bokstäver (Rummage). Så har jag satt guldfolie-tejp på kanterna, för det var svårt att få det snyggt tyckte jag.

image386
Lite mer från framsidan...

image387

Jag satte även papper i botten och i locket på insidan och så la jag ner pralinerna och så gjorde jag en liten förklaring på vad de olika pralinerna hade för smak, så att man vet liksom. :)

 

Så gjorde jag ett grattiskort oxå. Kom på att jag borde ha scannat det, men då hade jag redan lagt det i cellofanpåse så det blev ett suddigt foto istället.....

image388

Mitt nya projekt är att göra några ATC. Har fått hem stämplarna från USA och jag har monterat dem och jag har lite idéer, men just idag orkar jag inte riktigt känner jag....vad nu det beror på :)

Dagens plus: Sovmorgon
Dagens minus: Blåsten
Dagens fundering: ...och nu då?...

Nu kan jag visa...

...kortet som har varit med i Ett Trykk nr3 2007.

image381
Det är en fotostämpel från Stampsmith som jag stämplat på oh-plast och sedan glitterlimmat kjolen på baksidan. Texten är en stämpel från Lilla Pappersbutiken. Det mönstrade papperet är av okänt märke men från Lilla Pappersbutiken. Det är en kul grej att glitterlimma sådär på baksidan, för man får ju med stämpelns detaljer trots allt glitter och det blir en helt slät och fin yta. Det känns kul.

Vet du vad som hänt idag? Mina stämplar från Usa har kommit. Åh, de var så fina. En monterad och två ark med omonterat. Två små ark men ändå..... Så nu ska jag sätta mig och montera dem, ska bara läsa klart första boken om Grace. Ja, det är jag och Alfons Åberg 'Ska bara....' En ovana som jag måste bli av med, men hur lätt är det då??? Har redan ett par idéer för mina nya stämplar, kanske hinner jag imorgon.

Ska bli klar med de sista pralinerna imorgon. Har två sorter färdiga och masso av vit chokladtryffel med pistagenötter över.... Det stod i receptet att det skulle räcka till 40 tryfflar, jag gjorde 33 praliner och tänkte att det blir lagom det..... Gissa om jag är förvånad när jag har typ 3/5 av tryffelsmeten kvar. Hur funkar det med VV när den är gjord på vispgrädde, smör och vit choklad? Får försöka slänga den efter någon som vill ha den :) Imorgon blir det mangotryffel i pralinerna och sedan ska jag snitsa ihop en kartong på något vänster och se vad som kan hända. Kanske lägga dem i folie allihopa, de blir lite stötta mot varann när man lägger dem i en burk.

Idag var jag och Anna och fikade på Café August. Ett väldigt trevligt ställe såhär på sommaren. Idag skulle Ronny Eriksson uppträda och vi satt och lyssnade på när han repade. Lite sniket kanske, men inte jättebra heller så vad fasen? Men jag har sett en kändis och det är väl så gott som något!

För alla som har fått höra om min nagel och se hur den varit tokigt skuren halvvägs kan jag berätta att nu har jag fattat mod och klippt lite. Lite där den var loss och lite där den satt fast och resten på längden, så nu gör det inte ont och den fastnar inte längre. Det gjorde bara lite ont så det är bara lite synd om mig. Men krama mig gärna och blås på fingret ändå när ni träffar mig :)

Nu ska jag montera stämplar och kanske har jag något nytt att visa upp imorgon :)

Dagens plus: Jag ringde till soc och gjorde en anmälan. Jag är stolt över mig själv att jag till sist tog mod till mig. Det var ju inte så farligt...
Dagens minus: VV-vågen visade plus denna vecka. Blä, usch och fy. Nya tag.....ingen tryffel!
Dagens fundering: Blir det sommarsol imorgon oxå?

Shakerkort och svar på frågor

Idag har jag fått ett shakerkort gjort. Fick en beställning på ett kort och det skulle hämtas på senare på kvällen. Guld och turkost var riktlinjer. Inget svårt för mig med andra ord ;)

Här är resultatet

image379

Jag har idag påbörjat att göra en massa praliner som ska ges bort. Det blir alla möjliga och just nu står en sort i kylskåpet och stelnar.

Jag har ägnat en del av dagen åt att läsa oxå. Fastnade i boken om Grace på fattiga Irland, det var mer än vad jag trodde att jag skulle göra..... Så snart ska jag börja med bok två. Det är skönt att sitta i solen på balkongen och läsa och bara ha det bra. Imorgon kväll sitter jag (förhoppningsvis i solen) på balkongen och dricker vin, det är inte så tokigt det heller.

Igår spelade jag och Anna badminton i två timmar och det känner jag i axlarna idag. Stel och sådär, men det är väl bara ett tecken på att vi spelar för sällan nu?

Har fått en del frågor om kort i min blogg och jag blir alltid tveksam till om jag skas vara i mina egna kommentarer, svara i frågarens blogg eller hur man bär sig åt.... så nu gör jag som så att jag svarar här istället :)

Lenislenis: Jättefint kort, fint målat. Vad använder du att färglägga med?
Tack för berömmet, det värmer. Jag målar nästan alltid med adirondacks akrylfärger. Det var det jag började med och det är det jag tycker är lättast. De torkar fortare än distresser och jag tycker det är lättare att få till skuggeffekter med dessa. Men det är väl en smaksak :)

AnnikaK: Hur gör man den falska linne-tekniken?
Jag har använt mig av glossigt papper (Högblankt papper som jag köpt billigt på Clas Ohlson). Jag har sedan använt mig av en brayer (roller på svenska ;) ) och brayat den med Adirondacks dyna färgen Lettuce. Sedan har jag använt ett sandpapper och slippat på först ena diagonalen och sedan den andra diagonalen. Då får jag de vita ränderna. Det glossiga i papperet försvinner, men vad gör väl det?

EvaF: Men jag funderar över det där med att måla med kökssvampen????
Hur gör man det?
Och sen förstår jag inte hur du får det så snyggt med "dabbarn" det blir inte alls snyggt när jag testar.
Är det glossy eller vanligt papper?
På det kortet dmed både etiketter och det där jag använt dabbern har jag målat fågeln med kökssvamp. Jag tar en svamp och duttar i färgdynan och gnuggar sedan motivet. Enkelt, precis lika enkelt som det låter. På det kortet där jag klippt ut fågeln och satt på 3d-kuddar så spelar det ju ingen roll om det kommer färg utanf för det klipper ajg ju bara bort. På etiketerna var det ju lite mer viktigt att det inte kom lila överallt.
Dabbern var första gången jag provade och jag fick ju rådet att börja med den ljusaste och sedan ta mörkare men det funkde ju sådär för eftersom jag la ljust på sist...... Men jag tror inte det färgade i topp-mojjen så förskräckligt mycket. Papperet jag har använt är vaken glossigt eller vanligt kan jag säga. Jag har använt mig av en kortstomme av märket Etrusca som säljs på Lilla Pappersbutiken. Det är lite strukturerat och det är även pH-neutralt och det är tjockt och helt underbart att ha till kort. Det är matt yta och känns lite som ett handgjortpapper, fast ändå inte. Herregud vad jag är bra på att förklara ;)

Sedan var det slut på frågorna, men jag tror jag ska göra såhär i fortsättnignen, så fråga gärna i kommentarerna så svarar jag i ett inlägg senare eller två eller så :)

Dagens plus: Solen på balkongen (Underbart efter alla moln och allt regn!)
Dagens minus: Kvällens planer gick i stöpet, kunde ju ha planerat annat om jag tänkt till :)
Dagens fundering: När ska jag orka putsa fönster? Jag ser ju knappt ut när solen skiner.....

Ännu en roadtrip

Ja idag styrde vi kosan söderut. Jag, M, C och L skulle till IKEA i Göteborg. Inte för att vi skulle ha något speciellt (Hur kunde det då kosta 1200 att gå ut därifrån????) utan mer för att vi skulle göra en liten tripp tilsammans. Vädret var perfekt för en resa, det var spöregn.

IKEA är väl inget att orda om, de tär ju som det alltid är. När vi var klara där så var det dax att ta oss till 'något köpcentrum' för vidare shopping. Vi åkte och hamnade vid ett köpcentrum dit jag itne ska åka igen. Men vi fick lite lunch i oss (smaskig som attan) och vi letade toalett men gav upp av olika skäl. Vi såg snattare och inget köpte vi. Så vi åkte hem igen. :)

Igår gjorde jag klart ett kort till min moster som fyller år. Tyvärr passar det inte för mig att åka dit på födelsedagskalas, men det kan ju bli längre fram, får väl ringa istället.

image378

Dagens plus: Den trevliga roadtrippen
Dagens minus: Inga stämplar från USA
Dagens fundering: Varför kör en del människor så otroligt dåligt?

Fast utan klister, brun utan sol

Fick höra kommentaren att jag var väldigt brun. Vilket jag kasnke inte ser men lite färg har jag fått från dagarna på balkongen. Men idag har det varit regn i luften hela dagen och jag har suttit inne och lekt med mina pysselgrejer. Det är roligt att prova nya grejer.

Det första jag gjorde var att prova tekniken med etiketter som man stämplar på och sedan flyttar över till kortet. Såg detta i Ett Trykk och blev sugen att prova men det har hela tiden kommit något i vägen men idag så. Det var jätterligt så det ska jag göra fler gånger och då göra det och måla lite mer. Övning ger färdighet heter det ju :)

image375
Fågeln (som blev lite av en favorit) kommer från Tim Holtz och texten är från Lilla Pappersbutiken.

Sedan provade jag oxå att göra et kort med tekniken Falsk Linne som jag såg Sara göra på mässan i Leksand. Har inte sett det förut och inte gjort det förut men det var enkelt och det blir fint.

image376
Den svarta stämpeln är från Stampscapes och texten är Stampers anonymous. Jag har embossat texten med ett av de nya EP som är liksom pärlemor och transperanta. Det blev fint och jag ser många användningsområden för dessa EP som jag köpte. Det enda är att skimret fastnar överallt på kortet. Det hjälper inte med antistat och jag försökte pensla en hel del och det funkde bra, värre är på kortet nedan.....

image377

Här har jag använt mina nya dabbers. tjena mors vad kul det var! Varför har jag inte fler? :) Man kan göra många fina bakgrunder och grejer med dem är jag helt säker på. Lite ljusare färger kunde jag ju ha köpt, men hur skulle jag kunna motstå turkost? :) Här är det bara dragit lite på sniskan med färgerna och sedan är svarta swirlar stämplade och återigen trädgrenen med EP. Lite svårt att få bort allt överflöd av EP vill jag poängtera. Ska lägga det på minnet när jag använder dessa EP igen. Fågeln är stämplad, utklippt och sedan färglagd med hjälp av kökssvamp och stämpeldynor. Sedan 3d-lack och lite guldpärlor för att piffa till det hela. Pippefågeln sitter på 3d-kuddar.

Imorgon ska jag göra beställningskort har jag bestämt mig för. Nu ska jag slappa framför en film. Jag hade ltie storstilade planer ett tag för min lördag, emn med det här vädret och min akuta pyssellust så blev det liksom.....ingenting...... måste aktivera mig lite tror jag bestämt!

Dagens plus: Jag har provat nya tekniker i mitt pysslande
Dagens minus: Vädret och mina planer som gick om intet
Dagens fundering: Mina stämplar från USA är skickade, hur lång tid kan de ta på sig för att komma till mig?

Till sist...

... fick jag städat och jag har läst klart sista Stieg Larsson boken. Här har ni anledningen till att jag itne läser så mycket när jag jobbar, jag blir totalt uppslukad av boken och vil bara sträckläsa den. Nu vet jag inte vad ajg ska ge mig i kast med för något. Fattig irländsk flicka i svälttider, eller möjligen något annat. Fick ju tips om Läckberg, men jag har redan läst alla...suveränt bra böcker det oxå.

Idag har jag ägnat litet id av dagen till att städa i mitt kreativa kaos (Tack för den benämningen, ska komma ihåg den i fortsättningen :) )

image372

Se så fint det blev. Jag har plockat fram det jag köpte i Leksand, redo att leka med.... Men solen sken ju så jag hamnade på balkongen och läste bok istället...

Vad jag köpte i Leksand?
image373
Det här köpte jag i Leksand. Nu vill jag bara ha fler Tim Holtz-stämplar. Sara var superglad, för hon hade de jag ville ha. Men då köpte jag det packet med en STÖRRE fågel i, för störst är väl alltid bäst? ;) Nåja, Lisa har lovat att plocka hem fler av de som jag ville ha, så jag oroar mig inte så mycket.


När jag var i Leksand träffade jag oxå Elisa och vi kom och pratade om våra EZ-monterade stämplar och hur vi förvarade dessa. Jag hade mina på ett laminerat A4 och sedan i en mapp. De fäster inte alltid helt hundra och jag orkar sälla kolla mina mappar utan använder mina monterade stämplar. MEN, jag har ju EZ-monterade av sådanan som inte finns att köpa monterade så jag är ju korkad som ratar alla de fina stämplarna jag köp bara för att jag är lat. Elisa sa då att hon hade köpt försättsblad (ofärgade) på Clas Ohlsson och hade sina stämplar på dem och att de skulle vara PVC-fria och allt var bra och de satt hårt och allt. I veckan åkte jag altlså till Clas Ohlson och shoppade. Så nu sitter alla mina ez-stämplar på plast istället. Skillnande är oerhört liten från förut, men de genomskinliga arken är mycket snyggare och stämplarna (de flesta) sitter fast ordentligt även när jag lyfter arket. De som inte gör det har jag för avsikt att tvätta.....ska bara.... (Hmmmmm, inte nu igen!!!!). Sedan kom jag ju på att jag kunde fixa plats åt dessa i min stämpel-förvarings-möbel så att de blir betydligt mer lättåtkommliga.

image374
Så nu ligger de märkes-vis och ett märke per hylla. Förutom alla texter som ligger på egen hylla. Tror det blir bra så faktiskt. Jag har mer översikt nu och de är mer lättillgängliga. Det enda är att jag fick flytta en hel del andra grejer så att det skulle bli leidga hyllplan. Men vad är väl det?

När jag plockade runt i min billy-bokhylla så kom jag på att det vore smart med fler hyllplan. De går ju köpa lösa, men bara i 80-bredd och jag har ju så klart 60-hylla. Men när jag ska åka till IKEA på måndag med M och C så ska jag banne mig köpa 80-hylla ändå.....sedan ska jag köpa mig en såg och vips kommer det bli skitbra allting!

Orkade ingen Blues i Åmål idag (Sorry Christine!!!!), orkade inget alls....har slappat med boken och med en matt Sixten som sovit i mitt knä hela kvällen. Han hade ju en nära-döden-upplevelse idag av hög klass. Han hade ju klättrat lite i ett träd, och när sedan de elaka skatorna kom klättrade han bara högre och högre upp. Till sist hörde jag honom skrika, skatorna kraxade nöjt och det blåste och trädet vinglade obehagligt mycket. Så jag fick gå ut och skrämma fåglarna och locka ner honom. Han började med att försöka klättra med huvudet först, vilket resulterade i att han kasade/föll ner i vansinnig fart tills han blev hängandes skrikandes i en trädgren. Efter det backade han ner... Bra att han får in något i sin valnöts-stora hjärna iaf.... Grannens 4-åriga son ville sedan mata katten med smultron men det ratade Sixten direkt. Pojken blev glad när han såg Sixten äta gräs och slet av en näve och skulle mata honom med, men då gick Sixten.....

Nu ska jag se om jag kan få något gjort med pysselgrejerna...

Dagens plus: Söta pojkar
Dagens minus: Boken är slut...det är slut....på riktigt liksom....
Dagens fundering: Varför envisas mina grannar att kalla min katt för min 'son'?

Så mycket att göra, men så lite tid...

Man skulle ju kunna tro att jag har hur mycket tid som helst att göra kort och greja nu när jag har sommarlov. Men det blir alltid något annat i vägen.

Helgen som gick var jag och Anna med som spelarpar i Riddarspelet SM 2007. Regnet stod som spön i backen och egentligen hade jag ingen lust att spela alls. Men väl där var det roligt men vi blev verkligen dyngsura och nöjda med att vi inte gick vidare till semifinal, för då kunde ju vi åka hem :) Kvällen avslutades hemma hos J och L med grill och TV och allmänt slappande och slöande.

Söndagen var siktet inställt på Leksand. Det var nämligen dax för Papperskraft och hur skulle jag kunna motstå detta. Jag, Anna och K satte oss i bilen och åkte iväg. Väl där så kände jag hur det brände i plånboken, tänk så mycket grejer det finns som jag inte har :) Det blev lite stämplar, några dabbers men framförallt så fick jag byta några ord med vänner som jag lärt känna via hobbyn och nätet. Det är ju nästan det roligaste med allting!

Så skulle man ju då tro att jag åkte hem direkt och började pyssla med mina nya stämplar....men det blev inte så. Jag lovade mig nämligen att jag itne skulle leka med dem förrän jag städat mitt pysselrum/arbetsrum. Städa är det tråkigaste som finns...tror jag....och det blir itne gjort. Istället har jag nu läst klart bok nummer 2 av Stieg Larsson och idag har jag införskaffat bok nummer 3 och har redan börjat läsa. Vad gör jag sedan när den sista boken är slut då? SUCK!!!! Mamma lånade ut böcker om någon flicka på 1800-talet som bodde på Irland och det var svält. Låter det så himla skojigt egentligen?

Så nu sitter jag här, pysselsugen till max......men inte det minsta städsugen...... Läslusten finns ju den oxå.... Åh...

Kan ju visa bilder på min stökiga pysselhörna (arbetshörnan är nästan än värre....)
image370
När det är såhär stökigt så plockar jag med mig grejerna och sitter framför TV:n och pysslar istället.....därav de konstiga travarna när jag bara snabbstädar frmför TV:n.

image371
Hmmm......vad kan man säga til sitt försvar? Jag ska sortera mina omonterade stämplar och få in dem i min stämpelmöbel och plocka bort sådant som inte behöver ligga där. Ska börja med det..ska bara......läsa ett kapitel eller möjligen två..... Hoppas på att kunna visa upp något nystädat snart..... :)

Dagens plus: Jag köpte den sista boken i Millenium-triologin
Dagens minus: Jag MÅSTE verkligen städa
Dagens fundering: Kommer det nya systemet för mina ez-stämplar bli det ultimata?
RSS 2.0