Tänk att man kan leka så mycket....

...med en ny telefon. Jag lär mig nya grejer varje dag. Just nu har jag kört fast med ljudboken. Jag fattar inte att det är så konstigt. Jag gör ju allting rätt (näe, jag gör väl inte det....) enligt konstens alla regler. Men det verkar som om synkroniseringen inte är så som jag har tänkt mig....

2011-04-11

Nu har båda mina rullgardiner gett upp. Hur snyggt är det nu då? Inte alls! Jag har ju inte ens haft dem länge, det var inte längesedan jag köpte nya ju. Så nu ska jag inte köpa det där skräpet igen! Vet inte vad jag ska ha istället...vi får väl se vad det blir. Just nu drar jag gardinerna fram och tillbaka. Synnerligen opraktiskt...

 

2011-04-12

Fick en smörkniv av en kille i min klass. Den är så otroligt fin, gillar färgen massor. Så jag provade den på en gång!

 

2011-04-13

Köpte blommor och ställde utanför porten. Det känns lite roligare då på något vis. Så nu vore det trevligt om gruset, löven och allt det där som gömdes i snön försvinner. Våren är verkligen här :)

 

2011-04-14

Det händer inte speciellt ofta men idag gick en propp. Som tur var hade jag hemma, både med grön och röd plutt...skönt att ha ljus i badrummet. :)

2011-04-15

Jag hade verkligen sett fram emot att ha fetaost i salladen. Men när jag väl öppnat förpackningen så försvann den önskan... Nu skulle man kunna tro att jag har haft den här i hundra år i min ägo, men så är inte fallet. Bäst-före-datumet var i mitten på juni, så nu har jag mailat till arla och tjänat ihop en hel del vuxenpoäng om inte annat. :)

 

2011-04-16

Sommardäcken på. Känns rätt lyxigt att få ett telefonsamtal 'Sådär, nu står bilen på din parkering och är sommarpyntad och klar.'! Man kan knappt tro att det är sant, men herregud, nu är bilen ÄNNU roligare att köra.

 

2011-04-17

Maria skulle komma hem till mig idag för vi skulle pyssla lite. Tanken var väl att vi skulle stämpla och färglägga, men det blev mer att sitta och spela på telefonerna. Vi hittade ju alfapet på svenska.... :) Inte nog att vi spelade mot våra vänner, vi spelade mot varann oxå. Ha ha ha! Men det gjorde att vi hade många skratt tillsammans oxå. Vi hann faktiskt äta lunch och färglägga en del, men framförallt umgås. Fritz blev ju så klart otroligt sällskapssjuk och när han insåg att han inte kunde vara på bordet hittade han ändå en bra sovplats.

 

Marias väska passade perfekt!

 

Fritz är iaf världens gosigaste katt. Han är faktiskt världens bästa katt! Detta kan bli ett foto att scrappa...

 

Dagens plus: Alla skrattattacker

Dagens minus: Att jag inte rättade de där proven

Dagens fundering: Hur får jag över ljudboken nu då???


Bara en gång i veckan?

Verkar som om mitt bloggande verkar ske en gång i veckan....illa. Det borde ju bli oftare...

2011-04-04

Äntligen börjar isen på tjärnen (tjärnet? men det är väl värmländska det??) gå upp. Detta är det bästa vårtecknet. (i dagsläget har det ju blåst så mycket att det inte är mycket is kvar. Så nu kommer fåglarna och snart kommer blommorna och de gröna björkarna).

 

2011-04-05

Bläddrar igenom gamla fotoalbum som jag har lånat med mig från Tranås. Ska scanna in massor av foton och ska väl försöka scrappa en del oxå. Just här är det foton från det att jag döptes.

 

2011-04-06

Ännu ett fint kort från Maria. Min dörr är fin som aldrig förr. Man kan ju fundera på om hon har dessa kort i sina gömmor eller om det finns någon skum affär i Kristinehamn som säljer vykort med konstiga motiv. Men de piggar upp mina dagar och jag längtar redan efter nästa. :)

 

2011-04-07

Ivrigt påhejad av Diana åkte jag och impulshandlade en Iphone4. Så nu är det mycket att leka med. Så om någon bara kan lära mig hur jag kan välja en egen sms-signal vore jag tacksam. Jag har själva ljudet i telefonen, men det hamnar under ringsignaler och jag kan inte välja det på sms-signal. Värdelöst! Jag vill ju ha min gamla vanliga sms-signal!

 

2011-04-08

Var och handlade och hittade denna inköpslista liggandes i grönsaksdisken. Den var så otroligt rolig. Hur kan man skriva avokado eller kiwi? Vad är det för maträtt man kan göra med antingen det ena eller det andra? Det är helt sjukt skojigt!!!!

 

2011-04-09

Återigen har jag och Diana kommit på vad vi ska äta (var och en på sin kant :) ). Lördagen erbjöd chokladfondant med limecreme och hallon. Vilken grej! Smidigt att göra, gott....men väldigt mäktigt. Så nu har jag tre ogjorda i frysen. Men har lovat bort till Maria iaf. Diana och jag har pratat om detta en längre tid, så vi har köpt formar, lusläst recept och diskuterat. Vi blev i alla fall väldigt nöjda, samt Dianas sambo. :)

 

2011-04-10

Sådär ja, då var det gjort! Snabbt (stabilt och jättebra) och smidigt! Bara att vänta på att håva in miljonerna....typ...

 

Idag har jag scrappat, det var längesedan sist. Det har varit lite annat emellan så att säga. Jag fick två utmaningar i en. 1. Gult och rivet 2. Använda alfabetet Disco.

Så det var bara att sätta igång.

 

 

Fick godkänt i utmaningen iaf. Det var kul att komma igång igen. Så nu kan jag kanske göra något julkort, för det ligger jag efter med. Eller kanske använda de sjukt snygga stämplarna som kom för ett tag sedan som ett brev på posten. Jag ska bara....

 

Dagens plus: Att jag har rättat några nationella prov (men jag borde ha hunnit fler...)

Dagens minus: Att det är måndag imorgon

Dagens fundering: Ska jag klippa mig....betydligt kortare?

 

Tillbaka i Karlstad

2011-03-28


Det var studiedag denna dag. Vi jobbade med Lokal Pedagogisk Planering hela dagen. Ett mycket bra arbete och det gick framåt, lite långsamt men ändock framåt. Vi jobbade även med 'det randiga häftet' som handlade om IUP-processen och ränderna är ju väldigt fina iaf. :)

2011-03-29

Nu när vi ställde om klockan så märker man av att det är ljusare kvällar. Det är riktigt skönt det. Här är kort på solen över Herrhagen.

 

2011-03-30

Väskan står packad i hallen. Det är dax att bege sig mot Tranås.

 

2011-03-31

Hem för att packa med Fritz. Han är ju inte direkt förtjust i att åka bil och vet direkt att det är det som är på gång när transportburen kommer fram. Jag har en liten handduk i för att han åtminstone ska ha något mjukt att ligga på under tiden. Men han väljer att krafsa bort den och sedan kryper han allra längst in och lägger sig och ser mycket förorättad ut.... Men han kanske vänjer sig snart? Resan från Tranås till Karlstad gick alldeles utmärkt.

2011-04-01

Följde med mamma till Eksjö när hon skulle träffa sina doktorer. Satt typ tre timmar i väntrum, vilken tur att jag hade med mig en bok att läsa. Sedan tog vi lunch på stadshotellet och sedan tillbaka till sjukhuset för att besöka pappa. Fick träffa läkaren som opererade pappa i lördags natt. Han var mycket positiv med utvecklingen och nu hoppas vi på det bästa. Jag är ju ingen fantast av sjukhus, det är en helt ny och annorlunda miljö för mig och jag blir mest illa till mods. Men det var skönt att träffa pappa iaf, även om han var väldigt trött.

 

2011-04-02

Jag glömde ju min kamera i Karlstad och fick därför nöja mig med min mobilkamera. Den är inte helt förtjust i när det blir lite mörkt. Jag var hemma hos Anna-Karin som har flyttat och då fick jag ju även träffa på mina stolliga brorsbarn. Jocke visade en massa trick med kortleken och jag blev otroligt imponerad. Många grejer fattade jag ju med hjärnan hur han gjorde, men ögat hann inte se. Han var väldigt duktig. Andrea hängde med en kompis och båda fastnade med på foto iaf. Det var trevligt att träffa dem igen. Nästa gång är planen att Anna-Karin ska få klippa mig 'i den frisyren, fast snyggt' som jag en gång försökte förklara den för Maria :)

Jag träffade även Linda denna dagen och jag fick för första gången se en mycket välfungerande robotarm.

 

2011-04-03

 

Hur kul är en cistern egentligen? Men i Boxholm har man verkligen lyckats att göra det riktigt bra. Eller vad sägs som en stor gräddost som bara ligger där helt plötsligt? Det får symbolisera resan hem till Karlstad igen. Det mesta av resan gick genom dimma. Det regnade ju en hel del så det ångade upp ur den snö som finns kvar. Den för nu en tynande tillvaro. Nu är våren här! Så dax med sommardäck och så lägger vi vintern bakom oss!

 

Dagens plus: Att vara hemma i Karlstad igen.

Dagens minus: Att vara hemma i Karlstad igen.

Dagens fundering: Varför inte välja att se ljust på framtiden?

 

 

RSS 2.0