Jag överlevde det oxå :)

I torsdags var det skolavslutning. Som vi har längtat, både personal och elever. Tyvärr har veckan varit stressig, konstig, jobbig och jag var helt tömd på krafter. Men mina underbara elever fick mig att orka dagen. Det var Volleyboll hela dagen och vår klass gick till kilfinal samt tjejfinal. Vi behöver väl inte säga mer än så?

Efter det tågade vi till kyrkan. En mysig tradition. Man hinenr prata med en massa elever. Det kändes skönt att de nior som varit helt nya för mig denna termin kommer och pratar med mig och berömmer mig. Gud vad jag behöver det vissa dagar.


Så var det dags att dela ut betygen. Det har varit en oerhörd betygshets den här terminen. Jag är helt ovan vid det. Jag har dock inte fått några telefonsamtal som många andra har fått. Men visst, jag blev konfronterad jag med, men det gick riktigt bra. Har haft ett gäng elever som varit hetsiga om de ska få MVG eller VG. De lovade mig ömsom stryk och ömsom kramar. Det kändes bra att de blev nöjda :)

När alla barn var borta från skolan så tog vi fram glöggen och det började med avtackningarna. Sorgligt att de ska sluta, de tär ju väldigt bra folk, men säg det onda som inte har något gott med sig? Mari kommer ju tillbaka efter jul och det ska bli superkul!

Så gick vi och käkade julbord, mums mums mums, efter det så blev det mest vin. I munnen och utanför munnen... Det var en helt underbar fest. Det var längesedan jag hade så otroligt roligt. Vilka härliga människor jag jobbar ihop med.

På fredagen vaknade jag upp av att en okänd kvinna väckte mig och Je. Märkligt. Jag hade sovit för lite och var helt förvirrad. De tre stora färgglada gose-Lejonen som låg i sängen kändes helt främmande. Det kändes bra när jag och Je tassade ner till M och Jo och kröp ner i dubbelsängen allihop. Men dax för frukost och sedan tripp till Karlstad. Jag körde inte bil kan jag ju lova :) Hela fredagen blev omkullkastad, det där med att städa, köpa julklappar och greja försvann in i ett töcken. Jag kom hem sent och behövde sova mer, 4 timmar är för lite nu för tiden :) Kollade på alla foton som togs.... jag säger bara EL HATTO! Suveränt skoj. Tyvärr kan jag ju inte visa några bilder här....

Nåja. Nu är det söndag och nu ska jag hemhem för att fira jul. Det ska bli skönt.

Plus: Trevlig petsonalfest
Minus: Dagen efter
Dagens fundering: Varför blev det sådär nu (igen)? :)

Jag överlevde!!!! (och en utmaning)

Nu skulle man kunna tro att jag har gjort något riktigt våghalsigt, typ bungyjump eller gosat med spindlar eller ägnat mig åt streetracing. Men varken det ena, det andra eller det tredje. Allt jag har gjort är att jag har överlevt betygssättningen. Lika hektiskt som vanligt, men i år betydligt svårare med betygen. Det positiva är att jag har fått sätta många höga betyg och de flesta av mina elever har nått målen i mina ämnen. Det känns jätteroligt! Det är väl inte så mycket min förtjänst som det är elevernas, men gud vad jag är glad att slippa alla dessa lappar som måste fyllas i om eleverna inte når målen.

Jag har ju fått tre helt nya nior detta läsår, och det är spännande, roligt, skrämmande och verkligen en utmaning. Det känns dock som om jag har lyckats bra. Jag gillar dem verkligen. Men fick sms i fredags som skrämde mig lite. Vart är världen på väg liksom?

I fredags var jag hemma hos D och H och drack glögg och åt pepparkakor. Åh så trevligt och så lagom jobbigt det var :) Vi borde verkligen träffas oftare, det är vi alltid överens om liksom. Det var skönt att bara hänga lite där när betygen var satta och stressen och pressen rann ur kroppen.

I lördags styrde jag kosan mot Borås. Jag tog en liten omväg och hälsade på hos Mazzarin i Kristinehamn. Tog lite te och bläddrade i tidnignar och utbytte idéer och tankar med Susanne. Det kommer att bli en spännande vår! Väl i Borås träffade jag mina två brorsbarn. Gullungar! Man vill ju bara äta upp dem!

Söndagen var vikt för Liseberg och julbord. Tradition i familjen, det var jättetrevligt, som vanligt.


Idag har det varit en annorlunda dag på jobbet. Luften har gått ur alla på något sätt. Inget vettigt blir gjort... märkligt det där, eller kanske inte. Det har varit en ganska jobbig dag och jag hoppas på en bättre imorgon. En elev i sjuan (helt okänd för mig) sa till mig idag 'Du är den enda tanten här på skolan som har DC-skor på sig. Coolt!' Vaddå tant? Jag frågade honom om detta och han sa snabbt 'Jag menar ju så klart läraren...', men skadan var redan skedd :) Jag är tant....på riktigt.....

Jag jobbar tappert med mina julkort, ska göra ett par till nu på en gång.....de ska ju skickas imorgon...

Och så utmaningen: Gunvor utmanade mig i sin blogg att berätta om julklappar jag önskar mig. Liiiite svårt eftersom vi inte ger de "stora" i släkten julklappar men om jag skulle ha fått julklappar så ...

Reglerna var enkla, lämna ett meddelande hos den som utmanat när utmaningen är utförd. Även att jag i min tur utmanar tre andra bloggar. Jag har valt att utmana SaGam, Veronika och Ami.

Det här önskar jag mig av Jultomten:

3 hårda:
Ny kamera
Prenumeration på Ett Trykk
Smycken

3 mjuka:
Nya vantar
Strumpor
Nya fluffiga kuddar till sängen

3 viktiga
Att släkt och vänner får vara friska och lyckas med sina drömmar
Att jullovet verkligen blir ledighet
Att livet blir lite enklare och lite bättre


Dagens plus: Sista måndagen på jobbet det här året :)
Dagens minus: Jag hann inte allt jag trodde
Dagens fundering: Hur gör man för att inte vara tidsoptimist?

Pysselträff i Kristinehamn

Idag var det pysselträff. ÄNTLIGEN! Det var längesedan sist och jag fick träffa många av de härliga människorna som jag träffade i början på pysseltiden, vi var nog rätt överens om att det var snart fyra år sedan, tänk vad tiden går fort!

Jag gjorde julkort för nästan hela slanten. Dagens skörd blev


Första kortet blev dock inte ett julkort, men ett viktigt kort ändå. Det postas imorgon. Det är en chipboard från Panduro som jag har målat svart och sedan krackeleringslack ovanpå det. Blingstenar piffar till det hela. Texten är studio skinnimini til qk.


Här hade jag fått låna en stämpel av Rosette. Tack så hemskt mycket, den är så himlans fin! Stämplade den med grå dyna och monterade sedan på silverglittrigt papper (där glittret verkligen sitter fast på papperet....) Igår lekte jag loss med fimoleran från Panduro, den är röd och glittrig och jag kavlade den och sedan tryckte jag ner sigill-stämpeln från Inkywings. Skar till den fin och härdade den i ugnen. Idag kom de till användning!


Nästan en repris, men här har jag även silverembossat snöstjärnor i bakgrunden. Tack Helene för lånet!


Här har jag verkligen inspirerats av ett kort på Stämpelbodens blogg. Stämplarna kommer från Stämpelboden men även från Artemio. Jag har nqdtp:at bakgrunden med mina Adirondackdynor och sedan stämplat tomten, efter det blev det granarnas tur.

Jag stämplade en del andra motiv, men kom aldrig igång att måla, något ska jag ju göra nästa vecka oxå...... :)

Dagens plus: Pysselträffen
Dagens minus: Tiden gick så fort och jag hinner inte allt jag måste....
Dagens fundering: Varför kan Fritz bara stöka ner, men aldrig städa upp?

Stämpelstafetten är avslutad

Det har varit 10 utmaningar i årets stämpelstafett. Här är mina bidrag.

Utmaning 1
- Skaffa ett lagnamn
Vi hette Akrylerna

Utmaning 2 - Det måste finnas ETT stämplat motiv och EN stämplad text på kortet. Samt att jag fick färgen GRÖN


Utmaning 3 - DEKORATIONER, Jag fick BLING


Utmaning 4 - Följ skissen


Utmaning 5 - Skapa ett kort med 3 stämplar


Utmaning 6 - "Tvättäkta" julkort med övervägande rött och grönt


Utmaning 7 - FORM, Cirkel. Baskortet får vara Kvadratiskt


Utmaning 8 - Gör en julgransprydnad! Chalkade kanter


Utmaning 9 - FreeStyle (Starka färger, egentillverkade dekos, lekfull stil)


Utmaning 10 - Gör ett receptkort med jultema!
 

Det var det! Det har varit en superrolig stafett och jag har jobbat ihop med toppentjejer som har pysslat så glittret yrt. Resultatet har inte kommit ännu, men vi kommer inte vinna, det blev "bara" en final för oss. Men vad gör det? Jag pysslar för min egen skull.

Dagens plus: Mumsiga karlar.
Dagens minus: Vita-stenen-uppdraget sket sig BIG TIME. Varför glömde jag bort fördröjningen på mobilkameran? Skrutt
Dagens fundering: Hur ska jag hinna med allt?
RSS 2.0