Det blev lite gjort...

...till slut. Jag tror alltid att jag ska hinna så mycket på helgen, men vips är det söndagkväll och man har knappt hunnit blinka..... Ska snart sätta mig och jobba lite (det som jag hade tänkt göra i dag på förmiddagen...).

Har gjort lite pyssel oxå... Gjorde ett kort med lite rosor på.....

58601-164

Gillar rosknoppen från qk. Den kommer jag nog använda mer nu när jag väl packat upp den....

Så började jag med ett litet checkhäfte.... Måste ju använda mitt perforeringsblad som jag fick i födelsedagspresent.
58601-166
Ska bara hitta en älskling att ge det till oxå ;) Checkarna är inte klara ännu, men de kommer..så småningom....

Har fortsatt med min canvas oxå, men hade ett stämplat motiv som låg och torkade med 3d-lack när Sixten hoppade upp på det......det blev ju inte så bra..... Ska göra om det tänkte jag. Tanken är att tavlan ska bli klar snart. Så kan jag börja på en ny ;)

På tisdag är det dax att hålla kortkurs igen. Det ser jag fram emot för det var ju ett tag sedan sist. Det är så härligt inspirerande och jag känner att jag har kommit in i ett flyt av skapande.... Jag har ju lyckats färglägga med distresserna riktigt bra nu :)

Vad mer har hänt sedan sist, det var ju ett tag sedan... Vågen på VV visar stadigt neråt och det känns väldigt bra. Många kommenterar det på jobbet och i min omgivning oxå, kul att höra det. Själv märker jag det mest på byxorna som har en tendens att bli för stora hela tiden..... Det är ju roligt, det är inte det, men det blir så dyrt att köpa nytt hela tiden. Har bestämt mig för att ha de jag har ett tag nu, trots att de redan nu är stora. Jag vill ju spara pengar till annat. Jag sitter och tittar på Frankie till qk, Classic alltså, nästan varje dag. Har ju köpt ett skinnimini av en slump nu och det är så fint att jag vill använda det på allting..... Ja....vi får väl se vad det blir.

Har idag lyckats få till en hyfsad lösning på min bänkdiskmaskin. Jag kan nu använda den till att diska med och inte bara förvara kattmaten där. Det är ju väldigt positivt, det är bara det att det blir en hel del skruvande hela tiden, men man vänjer sig väl. Jag klarade allting alldeles själv, trots att jag bad om hjälp. Blev ignorerad så jag fick göra det själv, kanske var det så det var uträknat av den jag frågade.... Vilken lurifax!

Har beställt stämplar oxå. Kunde inte motstå förbeställningar av Stampsmith-stämplar, så slank det med ett och annat oxå..... Typiskt mig :) Så väntar jag med spänning på de nya stämplarna från Paperbag Studios som ska släppas i februari, kan kanske vara något som jag bara MÅSTE ha.

Dagens plus: Jag har en diskmaskin igen.
Dagens minus: Det snöar på min bil som kommer behöva sopas imorgon bitti när jag är sådär trött....

Tjejsnack Vecka 4

Ny vecka = nytt tjejsnack


Veckans frågor handlar om året som gått och året som kommer...

· Bästa minnet från 2006?
Att sommaren var så....somrig

· Gjorde du något du aldrig gjort förut under 2006?
Ja

· Vad vill du göra som du aldrig gjort förut under 2007?
Kommer inte på något sådär på rak arm. Men jag vill gärna göra spännande och roliga saker....

· Vad förväntar du dig av år 2007?
Ett nytt år med spännande utmaningar och lycka.

· Vad har du för sommarplaner?
Sommarplaner? Herregud, jag måste ju ta mig levande fram till sommaren först..... Men det är inte så många och vilda. Men jag tror bestämt att jag ska åka någonstans. Något nytt ställe, man mår bra av lite nytt oxå....

Jag gjorde en bakgrund...

...jag är långt ifrån färdig med att läsa i Simply Stamping :) Hittade ett sätt att göra bakgrunder som jag tyckte var rolligt. OH-plast, 3d-lack-stämpelfärg (jag använde distressrefillerna), glossigt papper, brayer och sedan var det bara att leka igång.

Ett utförlig beskrivning på hur jag gjorde hittar du här

58601-163 
Här är resultatet.

Det var roligt att göra och när bakgrunden väl var klar och torr så stämplade jag damansiktet med svart vattenfast dyna. Stämpeln kommer från Non Sequitur Art Stamps och det finns många fler fina stämplar där. Sedan använde jag vita blommor och så lite qk-text och sist men inte minst, glitterlim. Stommen är ett bazzill Bling.

Det blev många bakgrunder gjorde på en och samma gång, det stora problemet var att jag använde lite för kraftiga färger tror jag. Tycker det är fint med mycket färg men det blir nog svårt att använda dessa, men vem vet, det kanske dyker upp något snart igen :)

I lördags var jag iväg en kortsväng på Annas scrapträff, inte för att pyssla utan jag skulle bara köpa distressrefill till mitt projekt ovan. Självklart blev jag sittandes tittandes. Tänk vad mycket duktiga scrappare och stämplare det hade samlats där. Det var kul att träffa er alla, kanske är jag med nästa gång......

Så har snön kommit och kallt har det blivit. Jag tror jag kommer frysa ihjäl, och det ryktas om att det ska bli ännu kallare..... BRRRRRRRR Idag skulle jag sopa fram bilen och det var ju ett projekt som slutade med en hel del andra projekt..... Råkade slå sönder den ena av vindrutetorkarna, eller åtminstone plastpluppen som håller fast den på torkararmen, sedan passade inte värmarsladden (ingen av de två jag hade) men hur lätt är det att sätta i en kontakt med tre hål i som sitter typ under nummerskylten och det är snö och kallt och man är förbannad? Ja det blev inte bra alls så jag gav upp..... Kanske ska jag sätta mig och pyssla lite till.....eller diska.... får se vad jag väljer ;)

Dagens plus: Pratade med Jenny på ICQ idag, det var väl hundra år sedan sist......jag saknar henne! (Ett annat plus är att jag har köpt ett qk-alfabet vid namn Frankie, och jag planerar att köpa classic oxå....)
Dagens minus: Hela bilhistorien gjorde mig bara arg och sur och tvär.

Canvas

Ja, ibland kan jag inte motstå sådant jag ser i tidningar..... Kollade i Simply Stamping och där hade de gjort en tavla med twinklar och grejs..... 'Why not' täntke jag då och köpte lite grejer jag saknade (canvas och så....). Köpte en som var 15x15cm för att börja lugnt. Satte dit tidningspapper och målade på med twinklar. Gjorde precis som det stod i tidningen..... :)

Men jag hade ju köpt en otroligt fin akrylfärg med riktig koppar-lyster. Så den kluttade jag på i ett hörn. Sedan började jag stämplar. Än så länge har det blivit stämplar från Tim Holtz och Cherry Pie. Men det är långt ifrån klart..... men jag vill ändå visa :) Det är väl met bakgrunden som är klar. Har lite olika idéer om hur jag ska gå vidare. En idé är att fortsätta som i tidningen men med min egen vinkling.... Men jag ska nog sova på saken.....

58601-162

Dagens plus: Jag kom igång med min canvas och jag är än så länge väldigt nöjd :)
Dagens minus: Jag och Anna fick spö i badminton ikväll igen. Men vi är bättre, så det så.

Vänerträffen

58601-160


Ja nu börjar det bli verklighet. Hemsidan är klar och nu är det bara att anmäla sig. Det pirrar lite i magen av skräckblandad förtjusning. Tänk om ingen vill komma? Tänk om alla vill komma? Ja, det är ett stort projekt känns det som... Men......du kommer väl?????

Kolla in hemsidan www.vanertraffen.se

Jag provar lite nya grejer...

...för ibland blir det roligast så :) Jag har suttit här ikväll och provat lite grejer, fram åkte mina kära adirondackdynor och där hittade jag min regnbågsdyna. Jag köpte den för att göra lite fina resistgrejer som jag sett andra göra. Gissa om jag belv förbannad när de inte funkade. Då la jag dynan längst ner och ångrade mitt köp.... Sedan köpte jag en speciell resistdyna för att få det att bli bättre. Det blev det inte...... Två dynor som hamnade längst ner och grämde mig....

Så mailade Chruss mig (Tack Chruss, om du läser detta :) ) och berättade att man kan resista på fler sätt. Man kan embossa ett motiv och sedan dutta på färg från stämpeldynan och sedan lägga papperet med motivet mot hushållspapper och stryka på baksidan så släpper pulvret och fastnar på hushållspapperet och man får fram ett resistmotiv. Jag provade det (för längesedan) och det blev bra så nu gjorde jag ett nytt försök. Här är resultatet.

58601-158

Jag använde mig av en stämpel från Cherry Pie Art och embossade motivet och sedan använde jag olika dynor, butterscotch till håret, ginger till huden, denim till ögonen och red pepper till naglar, mun och bröstvårta. Sedan fram med strykjärnet. Det blir ju ett ganska ljust resultat men det blir häftigt ändå. Så satte jag det på senapsfärgat papper och sedan på vit stomme. Sedan en öljett och lite garn som jag fått av Rosette. (Tack Rosette) Vips var mitt bokmärke klart!

Sedan så kom min regnbågsdyna fram och jag skulle använda mig av samma stämpel och göra något, men det blev så kladdigt och inte alls bra. Jag visar det inte ens som avskräckande exempel :) När jag skulle kludda av min brayer så blev det ju JÄTTEFINT. Så då var jag tvungen att använda det fina. Hittade mina fotostämplar som varit bortglömda på tok för länge. (Men nu ska det bli fler, Stampsmith ska börja säljas hos Poppe så gissa om jag ska shoppa loss :) ) Såhär blev kortet när det blev klart.

58601-159


Det syns dåligt, men stommen är brun. Det mönstrade papepret är från Bohemia. Lite brun metall-sytråd och sedan vita rub-ons från Making Memories (Heidi).

Men nu är klockan mycket och det är dax att gå till tvättstugan innan det är dax att ta katten under armen och sova. (Katten brukar jag dock släppa i fotänden av sängen...)

Dagens plus: Jag har fått mycket gjort på alla möjliga håll och kanter
Dagens minus: Det är redan söndagkväll...



 

Vinter - Vår - Höst?

Ja vädret blir man ju inte klok på. Men visst har ni sett att det blir ljusare och ljusare för varje dag?

Nu har jag jobbat en vecka och min förhoppning att det skulle vara bättre den här terminen än förra har ännu inte slagit in. Lite bättre är det, men vad konstigt det är att det ständigt dyker upp nya problem.....

På pysselfronten är det lite stiltje nu. Har lite olika idéer men det blir inte mer än så. Kanske borde jag pyssla istället för att häcka framför datorn.... :)

Jag är på jakt efter en tvätkorg. Det kan ju låta som världens minsta problem. Men har ni någon som helst aning om hur svårt det är? Den ska vara hyfsat stor, den ska vara hyfsat snygg, den ska inte vara gjord i rotting. Det är de enda krav jag har.....men.......*GRRRRRRRRRRR*  Får försöka lägga ner lite mer energi i den här frågan tror jag bestämt.

Dax att sätta sig vid pysselbordet!

Dagens plus: Min nya (hela) Santos kokar gott te och kaffe (inte samtidigt men ändå :)
Dagens minus: Jag vaknade av min väckarklocka

Nu är det roligt igen!

Det har varit en svacka i pysslandet, men nu har jag hittat lusten tillbaka. Det enda som är jobbigt nu är att jag måste börja jobba imorgon, jag har ju inte tid med det :)

Vad har jag då åstadkommit? Jo jag har lekt med alkoinksen...

58601-157
Började med att leka med en cdskiva och sedan guldembossa på den. Det var skojigt. Har fler idéer när det gäller cd-skivor och alkoinks, men det kommer längra fram.

58601-155
Här alkoinkade jag på ett papper och sedan letade jag fram min favorit bland mina fotostämplar. Sedan klippte jag sönder den för att sedan fästa ihop den med floss igen. En stämpel och sedan lite qk-bokstäver med 3d-lack så var det klart. Låter snabbt och enkelt men.....ja ni vet :)

58601-156
Så blev det ett lila kort oxå. Är ju svag för lila, min scanner däremot verkar avsky lila..... Stämplar från Penny Black som är ursöta. pralinerna sitter på 3d-kuddar på insidan kortet men eftersom det är hål stansade så syns de ju på framsidan ändå :)

Sedan har jag ett par halvfärdiga projekt oxå, men de visar jag upp när de blir helfärdiga! :)

Så har jag och Veronika börjat dra ihop en scrap och stämpelträff här i Karlstad. Vänerträffen som den heter. Håller på och fixar med en hemsida och får det att fungera halvbra. Varför kan jag inte få det att bli helbra? Ska be J om experthjälp har jag tänkt mig, han verkade måttligt road... Jag talade om för honom att han inte hade något val, och då blev han genast mer vänligt inställd....eller hur det nu var ;)

Nu bär det av till tvättstugan, sedan ut och gå, sedan hem till kompisar på födelsedagsfika (tror jag att det är, eller oxå smygs det bara väldigt mycket nu för tiden...) :)

Dagens plus: Jag har fått tillbaka lusten att göra kort.
Dagens minus: Jag har jobb-ångest. Vill inte alls börja jobba igen.

Jullov är skönt även för lärare

Ja det är inte bara eleverna som tycker det är skönt, även jag som lärare tycker att det är toppen. Jag har väl inte gjort allt det där jag skulle göra, men jag har städat i pysselrummet och det blev åtminstone halvklart och det är fler dagar kvar på ledigheten. Jag lyckades röja på arbetsytan och det var jätteskönt, men nu (1 dag senare) är det ju stökigt igen. Jag har fått lite gjort, fick beställning på ett kort till en kvinna som fyller 50 år. Jag visar det kortet längre fram för att inte ställa till det :)

Men jag har gjort en favorit i repris.

58601-154
Stämplarna är så fina och nu har jag målat med adirondacks akrylfärger. Ni som använder dessa säger nu 'VA? Adirondack har ju ingen så röd akrylfärg' och det har ni helt rätt i, för det är den röda dabbern jag har använt istället. superfin röd men inget skimmer....

58601-153
Så liftade jag mig själv. Ett litet kärlekskort med guldembossad bakgrun (från PSX) och ett distress-embossat hjärta (från Octoberstamps) på 3dkuddar.

Så ska jag försöka prova lite nya skojiga sker det här året. Vet bara inte var jag ska börja, det finns så mycket nya saker jag inte provat som jag vill prova.

Idag ahr jag varit på VV. Fasade lite för hur det skule se ut efter jul och nyår. Jag blev oerhört glad och förvånad när vågen visade -2,4kg så det blev stjärna igen. Motivationen är fortfarande på topp!

Dagens plus: Jag fick en stämpel bara helt sådär av Åsa på Lilla Pappersbutiken. Hon gav mig även saker att tänka på och det är väl positivt?
Dagens minus: Min vikt så klart, det var ju 2,4 kg mindre av mig den här gången än för två veckor sedan :)
RSS 2.0