Läsåret 2008-2009

Ja, det är väl ett läsår som jag kommer att minnas på många sätt. Men för att jag ska komma ihåg det bättre så har jag gjort en LO om det. Jag utmanade mig själv att göra en LO med MÅNGA foton. Det är jag väldigt dålig på, men nu blev det så mycket foton att det inte är klokt :)Ja, det är väl i stort sett så man kommer minnas det hela :)

Nu sticker jag iväg på semester. Ska bli skönt. Snart dax att börja jobba igen....men det tänker jag inte på....nu...NJUTA :)

Vi hörs när jag är tillbaka igen.

Jag döptes för länge sedan

15 mars 1975 så döptes jag. Nu har jag gjort en LO på några av alla foton. Med denna LO är jag med i Pyssellyckans skisstävling.Jag har använt Tim Holtz-mask för att göra bakgrunden. Har använt distressdynan Shubby Shutters. De var kul att använda en så stor mask, det inspirerade till mer. Har fler masker, köpte bårderna från Tim Holtz. MEN! Alvarligt talat, varför är de inte 12" långa? De passar ju inte på papperet, jättekonstigt!

Jag har använt mig av två alfabet, washington och studio skinnimini. Lite ovant för mig at använda två olika typsnitt, men eftersom det alltid blir så snyggt när andra gör det så ville ju jag oxå prova :)

Metallblommorna (eller vad man ska kalla det) och gem-hjärtat kommer från Panduro. Jag har även använt lite blingstenar för att balansera upp det hela. På det stora hela blev jag väldigt nöjd med denna LO.

Idag har jag köpt mig två par nya skor. Inte det paret som jag tittat på, för de fanns inte kvar, det blev två par andra. Det blir noga bra det med. Ser fram emot nya skoskav... Vad är det för fel på mina fötter? När jag ändå var på stan så passade jag på att långfika med LL från jobbet. Det var väldigt trevligt att träffa henne utanför jobbet. Hoppas på fler såna initiativ.

Nu ska jag packa och städa inför tiden borta hemifrån.

Dagens plus:
Fika med LL
Dagens minus: Jag har inte scannat alla kort jag hade tänkt scanna
Dagens funderingar: Har två födelsedagspresenter att köpa, vad köper man?

Scrappa efter skissen

Jag är återigen med i en tävling, denna gång hos Joggemia.  Man skulle följa en fin skiss, och jag följde den ganska bra. Det där med att följa slaviskt är inte min grej, men jag har väldigt svårt att inte skapa från en skiss.....

Här är mitt bidrag iafHar valt att göra kort på min mamma när hon är 1 år samt 3 år. Väldigt små foton på en så stor LO, men de är ju inte större :)

Distressrutor

Efter att ha surfat runt i många bloggar så har jag inspirerats av dessa distressrutor. Så tack Inola, Chruss, Lisa och Elwa :) Tror jag fick med alla där... :)

Att göra distressrutor är enkelt och det blir ett läckert resultat. Jag har gjort några kort idag. Dessa två kan jag visa.


Här har jag gjort rutan med hjälp av tea dye, dried marigold och vintage photo (distressdynorna alltså). Stämplarna kommer från Stampsmith och Cherry Pie.


Här drog jag till med tea dye, broken china och dusty concord när jag gjorde bakgrunden. Jag har även använt peeled paint i stämplarna. Stämplarna är från Cherry Pie och Stampinback.

Jag är med i en skisstävling

Jag har inte kommit så långt i mitt scrappande att jag kan göra det utan en skiss att utgå ifrån. I och för sig är det sällan som jag föjer skissen slaviskt, men jag måste ha något att utgå ifrån liksom. Den här gången var det Leamon som har en skisstävling i sin blogg.Jag har valt att göra en LO till mitt släktalbum. Denna gång är det pappas faster och hennes man som hamnade i fokus.

Boktips #10 - Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap

Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap  -  Mary Ann Shaffer


Jag vet inte riktigt vad det är för genre på denna bok. Den liknar inget jag läst förut.... Det är en roman i brevform där breven skrivs av / till / om Juliet Ashton. I början tyckte jag det var lite rörigt eftersom jag har lite svårt att hålla koll på alla namnen. Men efter ett tag så fattade jag vem som var vem och hur saker och ting hängde ihop.

Det utspelar sig på ön Guernsey år 1946 Man får inblick i livet under andra världskriget och vad som hände efter kriget.

Det är en lätläst bok och man får en trevlig och glad känsla i kroppen. Man kan ju annars tycka att krig inte borde få en att känna någon glädje alls, men det är mer fokus på just glädjen man försöke frambringa för att orka med kriget. Litteratursällskapet bildas av en slump med sedan var det en flykt från verkligheten att få läsa böcker.

Jag tycker den är väl värd ett försök, och man ska inte ge upp i början om man tycker det är rörigt, det ordnar till sig :)

Betyg:


Dagarna går...

Snart har även juli rullat förbi och augusti kommer snart. Härligt! Då blir det kräftskiva, temys-kvällar, filmkvällar, regn och som vanligt, ett nytt liv :)

Än så länge är det mitt gamla liv med mycket pyssel som dominerar. Här kan jag visa upp lite grejer.


Var ju tvungen att fortsätta att stansa i dekorgummi. Det är ju hur kul som helst. I och för sig är det ju smartare med vitt, för det kan man ju färga in i vilken färg man vill. Men orange är ju oxå fint :)


Crackle paint är ju superkul! Här är det egnetligen vit färg jag har målat med, sedan fyllt på med blåturkos perfect pearls. En fint skimrande döskalle med andra ord. För att hålla skimret på plats så blev det lite fixativ på oxå. Bokstäverna är Disco. Ett otroligt snyggt alfabet faktiskt, jag är lite kär i det. Kommer använda det betydligt mer när min epic kommer hem till mig :)


Även detta är ett skimrigt kort, tyvärr syns det inte. Men den som fick kortet ser det ju :) Har lekt lite med tim holtz-maskerna. Skoj skoj skoj! Har fler som ligger här hemma och bara väntar på att bli använda. Det ska jag så kalrt göra, jag ska bara. Det har gått så långt att jag funderar på att tatuera en tim holtz swirl över min ödla som ser så tråkig ut.... Även det ska jag göra i höst. Massa skoj att se fram emot med andra ord! :)

Igår fick min dator en välbehövlig upphottning. Egentligen borde man kanske skaffa en ny dator, men det har jag inte råd med just nu. (läs: prioriterar jag inte just nu). Under tiden som min dator blev ett nytt bättre jag pysslade jag tillsammans med Isa 3 år. Vi gjorde några kort och stansade blommor för glatta livet. Skickade med en liten pysselpåse hem med henne oxå. Ett smidigt sätt att göra sig av med spillpapper :) Jag borde verkligen bli bättre på att använda spillpapper! MEN, jag har fått fullt med utmaningar senaste tiden, så jag ska beta av dem först och främst.

Dagens plus: Att läsa bok i solskenet
Dagens minus:  Fortfarande ingen skåpsrensning...
Dagens fundering: Borde jag komma på något smart att säga till den söte killen?

Släktalbumet rullar på


Här har jag gjort en LO på Otto som är då min mormors morfar (som du själv kan läsa :) ) Tyvärr har jag inget årtal på när fotot är taget, eller vilka år han levde, men sökandet går vidare...

Denna LO gjorde jag till en tävling på Storyhouse och jag vann ett utlottningspris. Jag blev så klart jätteglad. Så nu väntar jag spänt på mitt pris :)

Idag har jag varit och fikat hos Sven och Anna. Väldigt trevligt att räffa dem igen, det brukar ju gå ett gäng månader mellan varven. Vi pratade nu om att grilla, och det skulle bli innan sommaren är slut....det vore väldans trevligt. Det får vi styra upp. Jag ska bara....

Hade ju en plan att städa ur skåp/garderob idag. Men det blev inget med det. Efter fikat så städade jag i orndning i pysselrummet, scannade lite fler gamla släktfoton, scrappade lite, häckade här vid datorn. Tiden går så fort ibland.

Nu är det dags att lägga sig och läsa lite. Väljer mellan två böcker "En liten hattaffär på hörnet" och "Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap". Får väl se vad det blir, en icke-deckare blir det alltså :)

Dagens plus: Fika  med Sven och Anna
Dagens minus: Jag gjorde inte det jag borde ha gjort (urrensning alltså)
Dagens fundering: Knäppa känslor man inte får känna......typ

Boktips #9

Nattfåk - Johan Theorin


Sådärja, det var jag snart gjort att läsa denna bok. Låg och läste igår kväll och kunde inte släppa boken. Det gick bara inte. Jag försökte, men efter två minuter tände jag lampan igen och fortsatte läsa, tills jag blev klar.

Denna gång är det vinter på Öland och då kommer vinterstormen - Fåken.

Det första som slog mig var likheterna med Ajvide Lindqvist bok Människohamn
1. Det är vinter.
2. Det är fyrar involverade.
3. Det är övernaturligt.
4. Det är stor sorg i familjerna.
5. Böckerna är ruggiga och ruggigt bra!

Jag gillar Theorins sätt att skriva. Jag blir fängslad av karaktärer och platser och jag blir verkligen berörd. Nu väntar jag på nästa bok, det borde väl möjligan kanske vara vår på Öland då?

Om du är en sådan som gillar deckare/kriminalgåtor/skräckromaner (boken hör till alla genrer tydligen...) så får du inte missa Theorin. Absolut inte!

Betyg:

Boktips #8

Jehåvasjäveln - Henirk PetterssonDetta är en debutroman och Henirk skriver om sig själv, fast i boken heter han Jens. Man får följa Jens som föds in i Jehovas och hur han utvecklas och av en rad olika  anledningar går han ur/blir utesluten hur Jehovas.

Jag gillar boken. Den är skriven på ett väldigt sakligt sätt, han anklagar ingen för det som hänt under hans uppväxt och han verkar bara vilja sprida sin historia på något sätt. Lite rörigt att det är skriviet både om sådant som hände förr och sådant som händer nu. Det är inga tydliga gränser och ibland blir det lite svårt att veta vad som är vad.

Den är tänkvärd och den försöker få lite mer förståelse för Jehovas om varför saker och ting är som de är i deras värld. Okej, det hände rinte så mycket i boken, det är ju ingen deckare direkt, men det är en trevlig bok och jag tycker nog att man kan lägga ett par timmar på att läsa den.

Betyg:

Lite ångest kryper på mig

Jag vet att det är jäkligt löjligt av mig att gnälla, men herregud, snart har ju sommarlovet tagit slut. Jag fattar inte riktigt vart min lediga sommar har tagit vägen. Jag minns ju skolavslutningen, när man liksom inte kunde förstå hur långt det var till den 13:e augusti när man börjar jobba igen. Men nu....halvvägs.....nu är det snart dags igen. Shit! Har jag gjort allt jag skulle? Näe, inte den här sommaren heller. MEN, jag är på god väg! Jag gör lite varje dag nu och känner att det faktiskt känns rätt bra ändå. Men borde jag inte ha gjort mer? Borde jag inte utnyttjat tiden? Borde jag inte än det ena än det andra. Äsch, nu är det som det är. (För att inte tala om att det faktsikt blir mörkare och mörkare på kvällen ;) )

Vad som är otroligt positivt är att jag faktiskt mår bra igen. Den sista tiden på vårterminen var ingen höjdare direkt, men ändå så var det en toppentermin. Svårt att förklara... Men nu känner jag mig lugn, utvilad, nöjd med tillvaron, ganska tillfreds med livet. Vad mer ska man begära? Jag ska verkligen försöka ta det lugnt kommande termin, jag vill ALDRIG igen må som jag gjorde. Det är nog först nu i efterhand som jag inser hur sliten var jag. Tänk vad lite kattgos, stämpel och scrap och goda vänner kan göra för hälsan :)

Jag har skapat en hel del under sommaren, det är ju så roligt igen. Har lite grejer att visa upp. Jag var ju på Orust på scrapträff tillsammans med Lena, Maria och Helene. Tänk så lite man kan få gjort på en hel dag :) Men oj vad trevligt vi hade det.


Jag gick ut hårt med en LO i en skisstävling. Jag har nu bestämt mig för att scrappa ett släktalbum. Efter att ha suttit hemma med mamma och pappa och bläddrat igenom gamla fotoalbum så har jag blivit superinspirerad. Detta är min farmor och hennes barn (alltså min pappa, farbror och faster). Jag vet inte när fotot är taget, men det ska jag ta reda på. Så därför är det lite glapp i journalingen.

Jag gick vidare med att göra kort.

Detta var efter en skiss det med. Stämplen är från Lost Coast Designs, hade nästan glömt bort att jag hade den... Guldfjärilen är från PaperArtsy och jag gillar dem verkligen, för de är liksom lite stela så man kan forma vingarna. Perfekt liksom!


Här skulle det vara turkos, rött och vitt (förutom det stämplade som fick vara färglagt). Tyvärr är det lite suddigt i scanningen, men så är det när det blir lite tjockt på vissa ställen... Stämplen är från Cherrie Pie Art Stamps och den är ju solklart inspirerad av Klimt. Jag bara älskar dessa stämplar, har för få, men inte råd med fler just nu. Som vanligt :) Jag började med att färglägga stämplen, efter ett tag ångrade jag mitt val. Det tog ju hundra år, ungefär. Färglade med Smooch som var en nyhet för mig. (Nu när jag gjorde länken ser jag att det finns fler färger....mums mums...) Smooch är superskimrigt och täckande på svart. Otroligt fint skimmer blev det iaf, men det syns som vanligt inte när man scannar.Här skulle man göra ett kort utan blommor och med 3 mönstrade papper, något handskrivet och spets..... Inte helt enkelt kan jag ju säga. Inte riktigt min grej, plus att det blev stressigt på slutet. Men jag visste vem jag skulle göra kortet till. Nämligen till Jessica, tänkte hon skulle få det innan hon drog iväg, men det blev inte så, hon får det efteråt istället. :)

Detta var vad jag hann på en hel dag. Fattar inte riktigt hur det gick till....

Här hemma har jag gjort lite mer til släktalbumet, visar mer av det en annan dag.

Fick en beställning på kort till en kille (?) som fyller 40 år. Det skulle vara noter, mikrofon och det skulle stå hans namn på. Köpte en mikrofon-stämpel men den var inte så stor, fyllde ut kortet med en pinuppa, och det blev så klart helt okej.Namnet och mikrofonerna är mörkt lila, men det syns ju rätt dåligt.... Pinuppan är helt ny för mig, gillar den. Den kommer till användning på fler kort kan jag lova. Så alla killar i min närhet, när ni fyller vet ni vad det blir :)

Jag är sugen på nya stämplar, sugen på collage-stilen nu. Men efter ha köpt en tidningsprenumeration på en engelsk stämpeltidning så får det var nog shoppat på hobbyfronten den här månaden. Jag får helt enkelt göra något med det jag har hemma, det borde inte vara så himla svårt tycker jag.

Måndagen 6 juli var jag i Kristinehamn på inspiratörs-middag hos Susanne. Det var så otroligt trevligt att dricka lite vin och blabbla med de andra inspiriatörerna. Jag tror att de andra har koll på vad som ska göras till hösten, och jag räknar med att de talar om för mig vad jag ska göra. :) Näedå, jag har koll. Ska börja med mitt projekt imorgon är min plan. Vill du kolla på foton och läsa mer om middagen så är det bara att klicka här för att komma till Mazzarins blogg.

Nu ska jag ta och krypa till kojs och läsa lite i min bok. Jag har insett att jag verkligen älskar att läsa böcker. Men snart börjar jag jobba igen, och då försvinner orken. Eller är det bara det att det är så förbaskat jobbigt när klockan ringer 05.33 varje morgon att man inte orkar läsa på kvällen?? Näe, nu ska jag sluta tänka på mitt jobb, för än så länge är det semester!

Dagens plus: Fönsterputsning
Dagens minus: Jag orkade inte putsa alla fönster...
Dagens funderingar: Kartonger som man inte tittat i på över ett år, kan man slänga dem utan att titta i dem nu? (Skåpsstädning väntar imorgon...)


Nytt boktips!

Skumtimmen - Johan Theorin

Jag vet inte riktigt vad detta är för genre, för å ena sidan kan det vara en deckare men å andra sidan en skräckis. Det är varken det ena eller det andra eller både och samtidigt på något konstigt sätt. Hmmm, jag ordar inte mer om det, för det blir bara förvirrat!

Boken har två handlingar, en i nutid och en i det förgångna. Man behöver dåtiden för att förstå hur saker och ting hänger ihop. Den nutida handlingen utspelar sig på Öland, efter att turisterna åkt hem och hösten kommit. Man får en bra känsla för det kalla, blöta Öland.

Boken är lättläst, jag fixade det på två dagar, men det är inte enkelt att lösa pusslet i förtid. Eftersom jag läste den så snabbt så kan ni ju ana vad jag tyckte om den :) Har nästa bok hemma oxå, Nattfåk, men håller på med en annan bok emellan. Kände att jag vill låta den här boken smälta undan lite först.

Men detta är en bok du MÅSTE läsa. Otroligt bra!

Betyg:

Scrap-tävling

Jag har börjat med att göra ett släktalbum eftersom jag har kikat igenom fotogömmorna hemma hos mor och far. för att komma igång har jag gjort bidrag till tävlingar. Detta är till en skisstävling hos Scraplagret.Det är min mormor och morfar då de gifte sig 28 oktober 1944. Det mönstrade papperet är skimrigt, tyvärr syns ju inte det men ändå.

BOOOOING - Dagens boktips

Har läst en hel del böcker nu i sommar och vill gärna dela med mig av detta. :) Planen är att det kommer boktips lite då och då i fortsättningen, kommer inte skriva alltför mycket om handlingen....du ska ju läsa boken själv.

Började läsa en helt ny författare för mig, nämligen Mons Kallentoft. Jag började inte helt otippat med Midvinterblod som är den första boken av en triologi i den serien. Men nu ryktas det om att det ska bli 4-5 böcker. De tre böcker som finns nu har ju alla med årstid att göra, så åtminstone en bok till är väl rimlig att tro? Han har gett ut böcker tidigare, men dessa har jag inte läst, men är nu lite sugen på det.Midvinterblod - Mons Kallentoft

Boken handlar om Malin Fors som är polis i Linköping. I denna bok är Linköping lamslaget kyla, men trots detta sker ett mord som Malin och hennes kollegor måste lösa. Ja, det är alltså en kriminalroman, min favoritgenre :)

Boken skiljer sig dock markant från andra böcker i denna genre. Framförallt i språket. Mons beskriver personer och miljö på ett sätt att man verkligen kan leva sig in i boken och handlingen. Jag ser verkligen allting framför mig, det känns oerhört realistiskt. Man får följa Fors i vardagen, men fokus ligger så klart på mordgåtan. Även om jag inte läser böcker i 'fel ordning' om jag kan undvika så klarar man det nog med Kallentofts böcker, men varför skulle man välja att göra det??? Men vissa delar, även om de är helt oviktiga för just  den bokens story, knyter ihop bokserien och det kan ju vara skönt att veta vad det är som det refereras till.

Jag gillar verkligen att man får följa gåtan även från mordoffrets synvinkel, det var en spännande twist så att säga. Det är väl mest för att berätta storyn för oss läsare, men det var ett fyndigt sätt tycker jag.

Det är en mycket bra bok och den fick mig att vilja läsa mer Kallentoft, vilket jag så klart gjorde.

Betyg: Sommardöden - Mons Kallentoft

Bok nummer två i serien. Här är det sommar och i Linköping är det otroligt hett just denna sommar. Denna gång ska Fors och kollegorna lösa ett mord och plötsligt befinner sig Fors i allt detta konstiga på ett otroligt personligt och egendomligt sätt.

Denna bok grep mig inte alls på samma sätt som den första boken. Vet inte vad det beror på riktigt. Men det kändes lite mer lösryckt på något sätt. Det blev liksom inte samma känsla. Kanske beror det på att jag läste denna boken direkt efter den andra och jämförde för mycket?

Betyg:Höstoffer - Mons Kallentoft

Tredje boken, ny årstid men fortfarande samma extrema väder. Denna gång är det regnet som härjar i Linköping. I den här boken blir jag återigen lika fångad som i den första boken. Själva mordgåtan är spännande och inte helt självklar i lösningen.

Nu blir jag mer och mer intresserad av Fors och hennes kollegors privatliv, det käns som om man känner dessa människor man läst om. Nu väntar jag bara på nästa bok, jag hoppas och tror. :)

Betyg: Snabba cash - Jens Lapidus

Hade hört och läst om denna bok att den skulle vara så himlans bra. Kanske ska man inte ha förväntningar på en bok, för de infrias sällan....varken bra eller dåliga...

Handlar framförallt om tre killar som av olika anledningar träffas och utnyttjar varandras kunskap och möjligheter. Juggemaffia, brats, invandrare och allt vad det nu är... Känns som om det är många fördommar som får fäste i denna bok. Inte min stil alls, blev mäkta besviken

Betyg:Sista kulan sparar jag åt grannen - Fausta Marianovic


Detta är en bok som handlar om kriget på Balkan. Det är en självbiografisk roman som gör den än mer fängslande. Att läsa om denna kvinna som överlistat döden fler gånger än jag har fingrar och om hennes känslor och hennes kamp att hålla ihop familjen när kriget kommer och delar upp familjen i vänner och fiender är helt makalöst. Jag blev helt fast i boken!

Detta är en bok du MÅSTE läsa. Den kommer inte lämna dig oberörd.

Betyg:Människohamn - John Ajvide Lindqvist

Jag gillar verkligen JAL. Han skriver böcker som får mig att rysa, både av rädsla och välbehag. När man läser JAL så måste man tycka det är okej med saker som man inte tar för givet hör till verkligheten. Kanske är det just det jag gillar?

Personerna som beskrivs har ofta två sidor, en mörk hemlig och ofta en vänlig och tilltalande. Det känns så rätt allting. Att två av dessa monster (?) talar mest i Smith/Morrisey-citat piggar bara upp det hela.

Detta är den JAL-bok jag tycker bäst om. En självklarhet i sommaren!

Betyg: 
RSS 2.0