Long time no see....

Det var ett bra tag sedan som jag skrev något här i bloggen. Egentligen vet jag inte varför, men jag tror det beror på att jag hela tiden har så mycket annat jag ska göra.....än det ena än det andra.....återigen swischar veckorna förbi i en vådlig fart....det gäller att försöka stanna upp en stund och fundera på vad det är som händer.

Jag har pysslat lite (inte helt otippat....). Jag fortsätter med mitt släktalbum. Nu har jag framkallat en massa foton från min släkt på pappas sida och här är min försa LO som jag har gjort för Mazzarin.

Det här är ett foto på min farmor och hennes syster. Tyvärr vet jag inte från vilket årtal, jag vet heller inte vid vilket tillfälle kortet är taget. Men jag bedömer att fotot är från 1930-talet och de båda är utrustade med gevär. Frågan är om det är bara för fotot som en kul grej de står där, eller om de verkligen var med ut och jagade.... Min farmor var för mig inte en 'vanlig tant'. Hon gjorde lite mer som hon ville och för mig så visar fotot just detta. Papperet jag har använt är från Basic Grey och jag bara älskar färgerna!!!!

 

Jag har även insett att min släkt inte bara går bakåt i tiden utan även finns här och nu. Jag har därför gjort en LO på mig och mitt brorsbarn. Även denna är för Mazzarin.

 

Fotot är ju då nio stycken småfoton som jag har trixat ihop till ett enda stort foto och sedan framkallat. Tack J för att du hjälpte mig att räkna :)

 

Vad händer annars i livet? Jag jobbar.... När jag tänker så, så känns mitt liv inte som något skoj direkt, men sedan isner jag ju att helgerna rullar på med roliga grejer utan att jag ens märker det, eller vad man nu ska säga. :)

 

I helgen som precis passerade så var jag på kräftskiva. Superskoj. Det var ungefär en reunionfest, för oss som hängde ihop i ett gäng för 10 år sedan när vi pluggade. Då hade vi underbart roligt tillsammans och lördagskvällen var en tripp tillbaka till 90-talet. Det tog väl ungefär 5 minuter innan vi trillade tillbaka i gamla skämt, gamla roller, gamla vanor. Det var verkligen jättetrevligt och vi var alla överens om att vi behöver ju inte vänta tio år till...

 

Dagens plus: Ett underbart härligt höstväder

Dagens minus: Mörka mornar med is på bilrutan

Dagens fundering: Varför fattar han ingenting? Eller gör han?

 

 

Boktips #14 - Maskarna på Carmine Street

Maskarna på Carmine Street - Håkan Nesser

Jag började denna boken med i stort sett ingen förväntning alls. Har itne läst så mycket Nesser förut. Är inte säker på att det kommer bli så mycket mer heller...

Storyn är väldigt bra, inget snack om saken. Äktenskap i kris, bortrövt barn och lite onaturliga saker. Vad mer brukar jag begära? Språket tilltalar mig inte så mycket, det känns ibland endast högtravande och konstlat. Men det som gjorde mig mest besviken var slutet. Boken har rullat fram i ett ganska sakta mak, men de sista sidorna kör på i raketfart och man får inte veta hälften av det man ville veta. När sista sidan var läst ar frågorna väldigt många och det kändes inte ett dugg roligt. Så, nja.....kunde nog klarat mig utan detta.

Betyg:

Släktalbumet rullar vidareHär är ett foto från när min mammas morfar fyllde 50 år. Jag älskar den vackra spetsen. Har inte så mycket kvar av den nu, så jag får väl snåla lite :) Annars har jag använt

Material:
Brun cardstock
Mönstrat papper från My Minds Eye
Grön dot-cardstock
Stämplar från Nordic Art Stamps
Brun stämpeldyna
Spets från Mazzarin
Alfabet Washington från Quickutz
Limprodukter från Glue Dots

och allt finns att köpa på Mazzarin.

Helgen har jag ägnat åt mycket pyssel. Allt är som Inspiratör på Mazzarin, så jag kan inte visa det här ännu. Men snart kan jag visa grejer med mina egna stämplar. Snart snart snart...

Egna stämplar!

För ett tag sedan (ett riktigt bra tag sedan om sanningen ska fram) fick jag i uppdrag av Mazzarin att ta skissa på egna stämplar. Tiden rullade iväg och i fredags började jag så smått. Det var inte enklelt. Skulle försöka komma på bra motiv och bra text, gärna som kunde höra ihop....

Eftersom jag inte kan teckna så blev foton min räddning. Ivrigt påhejad av Elwa (som oxå hjälpte mig igång!) så började en stämpel ta form. Det blev en collage-stämpel.

Idag har jag lekt vidare, ännu en collagestämpel och en textstämpel har sett dagens ljus. Jag ska göra något fint med dessa stämplar innan jag visar upp dem....de ska bara ligga till sig lite :)

Jag har en LO som jag har gjort för Mazzarin att visa upp. Det är ett foto på min mormor från 1926 när hon konfirmerades.


Material:
Mönstrat papper från Basic grey
Svart och rosa dotted cardstock
Rub-ons från Basic grey
Brad från Making memories
Sammetsbokstäver
Limprodukter från Gluedots

Nu har jag framkallat typ 70 kort som ska scrappas. Längtar efter att få börja, men det är alltid så mycket annat som ska göras. Men nu har jag jobbat undan en hel del i helgen, så jag hoppas på att kvällarna nu i veckan kan ägnas åt pyssel. Ska försöka komma iväg och fika hos M oxå, det vore ju trevligt.

Nu är det dax att läsa bok, började på en ny i morse.....verkar bra....

Dagens plus: 3 fina stämplar som jag har gjort själv
Dagens minus: Fritz tror att toapapper är en leksak
Dagens fundering: Exakt vad var det som hände?......egentligen?.......Borde jag vara förvirrad?

RSS 2.0