Vecka 30 - Monokrom

 
 
 
Veckans tema var monokrom, alltså en färg. Det är inte så himla lätt! Eller om man tar på vad som helst riktigt nära så..... :) Här kommer veckans foto.
 
Första fotot visar färgen grön. Grönt badlakan mot grönt gräs och så gröna buxbomplantor. Grönt är ju en väldigt trevlig och behaglig färg. Jag tycker mer och mer om den.
 
Enligt SCB är grå/silver den vanligaste färgen på bilar som ägs av män. Här har vi sex gråa bilar på rad.
 
Såhär ser taket ut i torkrummet i tvättstugan ut. Det är vitt, men med mönster liksom.... Det verkar inte gilla fukten riktigt. Men det blir ju fint på något vis.

Vecka 29 - Kommunikation

 
Vecka 29 handlade det om kommunikation. Det är ju något man ägnar sig åt ofta. Här kommer mina foton.
 
 
Telefon är ju något som är viktigt. Kanske är det inte en sådan här "gammal" fast telefon med snurrskiva som är så viktig längre utan mobiltelefonen. Genom mina år har jag nog varit en typisk tjej och pratat mycket i telefon. När jag bodde hemma fick jag tillsägelse av mina föräldrar, när jag flyttade hemifrån fick jag skyhöga telefonräkningar. Man har skrattat, gråtit, skvallrat, löst världsproblem och även kollat på film/TV tillsammans via telefon. Nu förtiden går jag i tankar om jag ska göra mig av med min fasta telefon och bara ha mobiltelefon....
 
Att skriva har alltid varit ett viktigt sätt att kommunicera. Här är ett foto min otroligt vackra glaspenna som man får doppa i bläck. Fick den i 30årspresent och jag använder den ofta. Ett otroligt bra flyt att skriva med den. Det är vikitgt det där med vilken penna man skriver med. Jag är även här typiskt tjejig, jag hade många brevvänner när jag var yngre. Det är många brev som åkt genom landet. Skrev mycket med en tjej i Sala och med en tjej i Malmö. Så otroligt trevligt att få brev. Jag saknar det! Visst mail går snabbt och smidigt och sådär, men visst är det härligt att få ett handskrivet brev i brevlådan. Men det där med brevvänner är väl inte så vanligt nu för tiden. Jag är ju även en sådan som skrev dagbok i många år, nu var det ett tag sedan jag gjort det. Jag brukar rekommendera för mina elever att skriva dagbok (eller typ om dagen som varit iaf) för att öva sig på att skriva och få ner det man har i huvudet på papper. Det är inte alltid det lättaste. Hmmmm...undrar just om jag kan skaffa mig brevvänner igen...
 
 
Ibland kan man ju inte kommunicera som man brukar utan man får ta till bilder eller tecken eller så. Här är det strecken som är min grej. Den säger till de flesta "Här får man inte stå med sitt fordon", men som ni ser så är det inte alla som är med på vad det betyder (nej det är inte min bil, det är bara en snarlik). Det är inte så konstigt att det blir missförstånd när man inte lägger in samma betydelse (eller värdering för den delen) i det sätt som används för kommunikationen.
 
Det var det.....
 
 
 
 
 

Vecka 28 - Kollektivt

Jag har varit bortrest och i stort sett befunnit mig utan täckning för mobilen så det blir lite täta uppdateringar nu för att hinna med allt. Börjar med Fototriss för vecka 28.
 
Temat var  alltså Kollektivt, vilket var lite svårt tycker jag. Jag åker ju inte kollektivt... Men här kommer mina foton. Jag har utnyttjat mitt resande iaf :)
 
Om man åker kollektivt i Karlstad så är det dessa oranga bussarna man åker med.
 
Åker man kollektivt i Småland (i alla fall Jönköpings län) så ser bussarna ut såhär.
 
Åker man kollektivt i Östergötland så ser bussarna ut såhär.
 
Ja...kanske inte så kul, men du har kanske lärt dig något :)
 

Pyssel med Isa

 För ett tag sedan presenterade Isa mig för en av sina kompisar (antagligen i sjuårsåldern hon med) med orden "Det HÄR är min pysseltant!" Sämre saker har jag kallats för. :)
 
Förra veckan var jag hemma hos Isa (mest för att umgås med hennes föräldrar) och hon kom då med en stor låda och visade vad hon hade köpt. Glad i hågen sa hon "Pappa sa att jag inte fick öppna förrän du kom, för du skulle hjälpa mig!". När lådan var öppnad så var det en massa ansiktsfärg. Hmmm....inte riktigt min grej. Men men! Det fanns med ett instruktionshäfte så det var väl bara att tacka och ta emot.
 
Vi gick upp på Isas rum och jag började med att läsa instruktionerna.
"Det gäller att arbeta koncentrerat och vara väl förberedd, eftersom barnet sällan kan koncentrera sig i mer än fem minuter." Jamen tjena! Fem minuter!
 
"Följ anvisningarna för respektive mask (se steg-för-steg-bilderna)" Ja, för de visade ju TYDLIGT hur man skulle göra.... NOT!
 
Vi bläddrade igenom häftet tillsammans för att kunna välja en lämplig målning. Hon tittade längtansfullt på dökallen men sa krasst "Den kan vi inte ta, den är för svår för dig!" Okej att det var sant, men ändåååå....
 
Vi valde fjärilen och så var vi igång. Det blev kanske inte precis som på bilden....trots att jag fick hålla på i mer än fem minuter. Bra barn jag hade att tillgå!
 
 Hon tittade sig i spegeln och granskade konstverket och sa "Det blev fint, men det ser ut som ett barn har gjort det". Ja, det var väl inte precis som på bilden...men det blev ju hyfsat tycker jag. :)
 
Ett par dagar senare kom Isa till mig för att papperspyssla lite. Vi plockade fram stämplar, kort, färgpennor och sedan drog vi igång. Jag tänkte att jag skulle färglägga ett par stämplar. Sådant som inte tar så stor plats och som är skönt att ha gjort när man väl ska montera ihop ett kort.
 
 Det producerades hejvilt! Isa och jag har pysslat ihop flera gånger och hon vet vilka stämplar, dynor och pennor hon får använda och inte får använda. Så det är inga som helst problem. Vi satt där tillsammans och grejade när Fritz kom och var avis. Han vill ju oxå vara med så klart. Han vet ju även att det alltid finns ett hörn ledigt för honom....åtminstone när jag sitter själv vid pysselbordet. Det fanns det ju nu oxå så klart.
 
Isa gillade detta, för då hade hon ju full koll på var katten var. Hon är inte helt överens med Fritz plötsliga uppdykande på stolsryggar eller en killande svans på benet. Isa berättade att hennes föräldrar inte låter henne ha något husdjur, inte ens vandrande pinnar. Jag förstår hennes föräldrar! Varför skulle man välja vandrade pinnar om man fick välja husdjur? Sedan vet man ju som vuxen att intesset för djuret avtar och helt plötsligt är det mamma och pappa som får ta hand om djuret...oavsett vad man bestämt tidigare. Men under dagen blev hon tuffare och tuffare och vågade till och med pussa Fritz på nosen. Han blev ju otroligt glad över att det fanns en till som kunde klappa på honom. För att inte tala om när Isas pappa kom, han hade ju JÄTTESTORA händer med massa klapp i.....och bus! Isa blev däremot livrädd när han busade med Fritz, inte för sin pappas skull utan för att Fritz skulle råka riva/bita henne istället. :)
 
Efter ett tag frågade Isa om hon inte kunna prova någon av de andra stämplarna. Och det fick hon ju så klart. Nu skulle hon göra ett fint kort.
 
Under tiden som hon gjorde detta kort så berättade hon världens historia om det hon stämplade. Så färgla hon och historien blev längre och längre. Vilken fantasi!
 
Under tiden satt jag och färgla lite.
Det blev två Housemouse som blev färglagda med akrylfärg. Isa tittade på det jag gjort och sa hänfört "Det där är så fint att man inte kan tro att en människa har målat det". Allt det där med ansiktsmålningen var förlåtet :)
 
Det blev visst lite stökigt...Men nu är det städat på pysselbordet och kanske kommer jag tillbringa lite tid där ikväll.
 
Dagens plus: En allmänt mysig dag
Dagens minus: Massor av myggbett som kliar
Dagens fundering: Varför blev det så himla mycket pastasallad?

Vecka 27 - Seger/Vinst

Svåraste temat hittills. Löjligt svårt! Hade dock världens läge på foto häromdagen men jag körde ju bil samtidigt så.... Men visst hade ett foto på Jörgen Jönsson hemma i sin trädgård funkat bra i den kategori? :)
 
Istället blev det dessa foton.
 
Detta är min vinst från Orustscrappen. Har ännu inte använt mitt inkagold, men jag är sugen och jag ska göra det....jag ska bara.... :)
 
egnetligen vill ha Jörgen Jönsson då rå....). Det fick bli LLA som fick symbolisera vinsten.
 
Vinnare på pockettoppen. Av de tio böcker som finns på pockettoppen har jag läst fem. Dels är väl pockettoppen i sig en tävling med en vinnare (i detta full Buzz av Anders de la Motte) men även jag känner det som en vinst att vara en så flitig läsare. Jag har tjatat om det förut, men att läsa böcker är verkligen helt otroligt!
 
Sådär....då hoppas vi på ett roligare tema nästa vecka!
 
Dagens plus: Myspys med Maria
Dagens minus: Tiden har gått lite snabbt
Dagens fundering: När ska jag åka hemhem?
 
 

Orustscrappen 2012

Lördagen efter midsommar är det alltid dax att ta sig till Orust för en heldag med scrap och stämplar. Detta var tredje året som jag var med, och det är ju en väldans trevlig tradition. Så jag hoppas verkligen inte att detta var sista gången.
 
Det var jag, Lena och Maria som skulle åka neråt tillsammans och även resan är ju en trevlig grej. Även om jag inte förstår mig på det där med att stanna och fika vid en mack vid vägen. Om man nu MÅSTE stanna och fika/käka frukost kan man inte göra det på ett trevligare ställe? Men mina vänner säger att det är tradition att stanna vid macken. Så det är inget att fundera på...
 
Vi kom fram i god tid och väl inne i lokalen så var det bara att dra igång att pyssla. Jag hade redan innan bestämt mig för att göra ett speglingskort, så jag hade packat ner grejer för det. En av korttävlingarna var att man skulle maska stämplar och använda sig av minst tre olika stämpelmotiv. Så det passade perfekt.
Här är kortet jag gjorde.Det är stämplar från Vilda Stamps, Stampscapes och Cherry Pie Art Stamps. Jag har använt distressdynor och StazOndyna och jag har färglagt med Adirondackdynor. Det här kortet gav mig faktiskt en första plats i tävlingen. Blev sjukt stolt och glad! Fick finfint pris från Papper&Sånt. Fick sånt kletguld, vad det nu heter...som jag har kollat på flera gånger....nu kan jag verkligen prova det och leka loss. Skojigt!
 
Jag gick sedan över till att göra en LO efter en skiss.
 
Såhär blev resultatet. Det är foton på ett av mina brorsbarn när han hade grillat marshmallows. Hittade papper som blev perfekta, trots att jag hade köpt papperet med stjärnorna på för den andra sidan så är jag inte sämre än jag kan ändra mig.
 
Efter att inte har fått ur mig något och knappt kännt att det varit roligt att göra något på pysselfronten så kände jag att nu kom allt tillbaka. Nu var det skojigt igen. Att vara omgiven med en massa andra pysseltokar kändes helt underbart. Känns bra att det kommit tillbaka, jag var faktiskt orolig på riktigt ett tag...
 
Tävlingarna fortfor och jag gjorde ett kort efter en skiss.
 
Det är stämpel från Paper Makeup Stamps och jag tycker den är helt sjukt söt. Kanske är motivet lite svår använt. Men detta fick bli ett pigga-upp-kort som säkert kommer till användning. Jag frångick skissen ganska så mycket, men men....så gör jag ju ofta, Svårt att få något gjort utan en skiss, men när jag väl kommit igång så kikar jag inte ens på skissen. :)
 
Så gjorde jag en LO till. En om känslan att ha sommarlov.
 
"Även fröken har sommarlov" blev titeln på den. Årets sommarlov firades in i soffan med vitt vin och jordgubbar.
 
Efter detta så började med min och Marias egna utmaning. Att scrappa med ett av de första papperena vi köpt. För det är ju så, vissa papper sparar man, av olika anledningar. Det är för fint för att skära sönder, det är inte tilltalande längre, man hittar inga foton till det eller vad det nu kan vara för ursäkt. Jag tog med mig det här papperet.
 
Jag köpte det 2005, precis när jag hade börjat. Jag tyckte det var jättefint och köpte två stycken. Det ena har jag använt i en receptswap och nu var alltså det sista kvar att göra något med. Jag tycker fortfarande att det är jättefint. Jag hann inte göra något klart, men jag har skurit sönder hela papperet, valt foto och är på gång. Det får bli en annan gång. För vips hade ju klockan blivit 22 och det var dags att fara hemåt. Helt knasigt, det hade redan gåtttolv timmar.
 
Det var trevligt att träffa pyssliga vänner som jag inte träffar så ofta eftersom vi bor långt ifrån varandra, men det är alltid trevligt att ses och byta några ord och idéer.
 
Vi packa ihop våra grejer och packar bilen full och åker iväg. Väldigt snart hör vi ett läskigt flappande ljud. Från däcket. En bit har liksom lossnat. vi finner på råd, vi klipper bort den! Men flappljudet var kvar och det kändes lagom skoj att vi hade 20 mil kvar hem. Vi bestämde för att svänga av vägen vid nästa avfart och ta ett beslut. Sagt och gjort!
 
 
Vi hörde alla av oss till våra bilkunniga i släkt och bekantskapskrets. Jodå, jag kände att det var en lös remsa där inne. Vi fick nu motstridiga råd. "Ingen fara, kör lugnt bara. Blir det punka så blir det, då måste ni byta däck!" eller "Det där ska ni inte köra på!". Vi valde köra sakta och försiktigt och ta oss hem. Vi började diskutera hur bra vi var på att skifta däck. Vi var överens om att vi klarar det, men att det är bättre om någon annan gör det åt oss.
 
Vi insåg snart att 50km/h var inte en acceptabel hastighet och sanbbare än det gjorde flappljudet oss obehagligt till mods. Vi svängde in vid första bästa mack i Trollhättan och där stod det minsann en Vägens Riddare. Han var väl inte helt förtjust i att skifta däck åt oss med gjorde detta ivrigt påhejade av oss.
Så med nödhjul på åkte vi vidare.....i 70-80km/h. Hemresan blev ju lite längre än planerat. Men det viktigaste var ju att vi kom hem helskinnade. Det gjorde vi ju!
 
För mig som är lite siffernördig blev jag lite glad över trippmätaren när vi väl kom hem. Tankade i Trollhättan (trippmätaren nollställs) sedan åkte vi då hem till mig och parkerade på gatan för att inte råka skrapa sönder något framtill i den.
 
Rätt snyggt att pricka in exakt, tycker jag själv. :)
 
Nu var klockan mycket och det enda som piggade upp oss var att det var ljust...igen... men det hade aldrig blivit riktigt mörkt. Det var nog som mörkast i Trollhättan, när myggen bet oss och regnet droppade ner.
 
Dax att dra sig in och sova lite. Kommer fram till porten och ska knappa in koden.
 
Varför måste den sitta på en av knapparna som jag ska trycka på? Blåste till på den så de virvlade bort och sedan blev det lite telefon med Maria som åkte vidare till Kristinehamn och sedan somnade jag gott efter en trevlig och rolig dag. Hur det än var så höll vi humöret uppe iaf och vi ska åka nästa år igen. (Ska komma ihåg att anmäla mig på en gång!)
 
Dagens plus: En promenad i solen.
Dagens minus: Känslan av att tiden inte räcker till.
Dagens fundering: Varför hänger det en harkrank i taket?

Vecka 26 - Spegelbilder

Den här veckan är speciell i fototriss, det var nämligen JAG som fick dra temat. Jag och Diana fikade i måndags och som överraskning hade Diana med sig trissburken och jag fick dra. Så jag drog ett svårt tema!
 
Spegelbilder....
 
Dax att kolla lite i backspegeln. Allt jag kan tänk på är MERGE! från ett Vänner-avsnitt. :)
 
Man kan ju inte annat än beundra spegelbilden på den snygga och coola bilen jag åker omkring i.
 
 
Ett något märkligt foto för att vara från mig. En Coca-cola-flaska, bara det det. Jag dricker ju inte ens det. Denna flaska (som är så gammal att det är en glasflaska) kommer från när jag vara ner i Österrike och pluggade. Den kom med hem sista kvällen. Väl hemma så tog jag med den till universitetet (vilken tur att jag pluggade på NO-sidan) och så gjorde jag spelgelprovet på den, alltså jag har själv gjort spegeln inuti flaskan. Tänk vad jag kan!
 
Dagens plus: Dexter
Dagens minus: Tvånget att rensa golvbrunnen i duschen. (Men så bra det blev när det blev klart!)
Dagens fundering: Dax att packa upp?
 
 
 
 
RSS 2.0