Så skönt att ha hittat tillbaka

Jag har hittat tillbaka till pysselbordet och det känns skönt. Det har varit lång tid när jag bara har gjort måste-grejer, men nu har jag gjort lite grejer bara för att jag vill. Ska försöka hålla kvar det. Ibland känns det som om jag borde göra något "viktigare", men vad är viktigare än att göra sådant som man mår bra av?

Jag har gjort en sida i min artjournal. Långsamt går det framåt med den. Blev jobbigt när jag blev så nöjd med första sidan, och så missnöjd med andra sidan.

Här är den senaste sidan. Inte helt otippat går den i turkos. Jag kikade runt lite på nätet och fick inspiration. Svart akrylfärg, turkos sprayfärg, minipärlor, glitter. 


Lite skuggtryck, men det blir lätt lite tokigt när man tappar stämpeln på sidan. Det är det som är det läskiga med att stämpla rakt på sitt alster... Ska nog kika på stämplar från cherrypie, jag gillar ju dem. Inte för att jag behöver fler stämplar, men just nu är jag i en stämpelfas. Gjorde i ordning ett kuvert som jag ska posta imorgon. Den tag-stämpeln var en av de första jag köpte. Har inte använt den så mycket. Men visst piggade det upp ett tråkigt vitt kuvert? 
Gjorde ett grattiskort till min svägerska som drog till med att fylla 40 strax efter nyår. Bästa åldern i år, kan man ju säga :) provade en ny stämpel som jag köpte från octoberstamps när det var rea. Det är en fin textstämpel att ha på insidan av kortet. Jag räknar med att använda den många gånger. Jag gillar att göra distressrutor. Så jag visar väl ett par såna till...

Det är kul att vara igång igen. Känner att jag har kommit tillbaka till det här med tekniker och det känns bra. Ibland måste man ta sig tid för att ägna sig åt sin hobby. Så nu kommer det bli kompishäng med pyssel, det är redan bestämt.

Har fått foton av min bror som jag känner att jag vill scrappa. Så nu ska foton framkallas. Det kanske blir lättare med nya foton?

Vad mer har hänt senaste tiden? Jag har varit i Falköping på schemaläggningskurs. Något som jag länge har varit nyfiken på. Något som vissa kollegor hävdar beror på en störning i hjärnan 😜 Ett bra schema är viktigt, både för elever och lärare. Men det är inte så himla enkelt! Kursen var ju mest hur själva programmet fungerar, och det verkade inte så komplicerat. Men ändå känns det som om jag tagit fan i båten. Men enligt talesättet är det ju bara att ro honom i land.... Har fått tjänstefördelning för läsåret och schemafilen för detta läsåret. Har kikat lite på det i helgen. Försöker att förstå hur saker och ting hänger ihop. Det stora problemet är nog att få salarna att räcka till. 

Det här är alltså föregångaren till dataprogrammet. Ja, jag är nog en bakåtsträvare, men kolla vilken överblick! 


En sån tavla på köksväggen och man skulle kunna klura och fundera året runt och få fram ett schema. Jag vet inte. Men den totala översikten tilltalar mig. Nu är det ju inte bestämt att jag verkligen ska lägga schema, men det var en kul kurs och min förståelse för låsningar i schemat har i alla fall ökar. Bilen har blivit ett kapitel för sig. Trasig. I Säffle. Men nu är den snart hemma igen. Jag längtar! Även om jag har storhandlat (?) med Finemang och fått låna bil ett par dagar av Jan och Linda (nejdå, inte som förra gången! Jag lovar!) så känns det bra att få hem den igen. Ska klappa extra mycket på den då. 

Nu har jag kollat klart på kvällens film och det är dags att sova. Ska bara måla naglarna...

Dagens plus: Har fått mycket gjort här hemma.
Dagens minus: Har inte lyckats göra frysmönster på papper. Ger upp!
Dagens fundering: Dags att klä om sänggaveln?Ibland får man vara ynklig!

Bilen trasig. (Men förhoppningsvis hel i slutet på nästa vecka)
Vintern kom hit - vinterjackan är spårlöst borta. (Men jag slipper skotta och en fleece under sommarjackan var varm!)
Comhemboxen är trasig. (Men grundutbudet duger ju!)
Förkyld på vanligt sätt. (Men nu är smaksinnet tillbaka)
Förkyld i ögonen. (Men det svider bara när jag är på jobbet (torr luft?) )
Så om jag bara ser positivt på allt så ordnar det sig.... Men just nu vill jag bara ynka mig själv, det känns lite bra det med!
 

Dags att skaka liv!

Dags att skaka liv i bloggen, mig själv och mina idéer. Känner ni igen det? Nya livet börjar vid nyår? Jag tänker såhär, jag behöver inte börja ett nytt liv, jag ska bara förbättra det liv jag redan har, för hur det än är, det är ju rätt bra det liv jag har redan nu! :)
 
Det har hunnit hända en del sedan sist, konstigt vore det väl annars. 2013 är förbi och nu välkomnar jag 2014. På fotofronten har jag och Diana nu släppt fmsphotoaday och gör typ samma sak, fast vi bestämmer våra egna teman. Diana har valt tema för januari och jag väljer för februari. Ska väl börja med den listan snart... Jag kommer inte blogga alla dessa foton, det var det som tog lusten ur att blogga 2013. För dig som är intresserad så finns alla foton på instagram :) För dig som inte är intresserad, det kan hända att det dyker upp foton här som kommer från adfoto (vår egna # ...... åtminstone trodde vi det....)
 
Förra året avslutade jag med löjligt ont i ena hälen. Alltså på riktigt jätteont. Min lösning på problemet, googla lite och sedan prata med skolsyster. Vi var överens om inflammerad hälsensfäste. Jag smorde därför hälen med voltaren gel. Hur bra var det? Inte bra alls! Helt värdelöst skulle man kunna säga. Eller som min bror sa "Tror du själv att det blir bra att stryka några krossade värktabletter utanpå?". Övergick därför till antiinflammatoriska tabletter häromdagen. Det är ju grejen det!
 
Läste bipacksedelen noga. Det ska man ju göra....men kanske ändå inte. Det var rätt mycket biverkningar, även om en del var sällsynta. Men trötthet och illamående har jag drabbats av, och några till. Men vad spelar det för roll när smärtan är borta. Löjligt snabbt gick det.Jag ska alltid ta tabletter först, eller åtminstone ta Linda som min personliga vårdrådgivare. :) Så ett par dagar till med tabletter och sedan är jag som vanlig igen. Lovely!
 
Igår bestämde sig min comhembox för att dö en liten smula. Det var inget större hopp om livet. Så idag tänkte att det var lika bra att ringa comhem och prata med dem. Tänkte att de kanske ville veta vad det var för box jag hade så jag kollade på hemsidan. Hittade den till sist....
 
Erkänner att det var inte första rubriken jag letade under.... Det är väl dax att uppgradera hela det där tv-grejset..... vem mer än jag har tjock-TV? Eller som Mattias brukar säga till mitt gudbarn när de är här "Titta Hannes! Har du sett vilken konstig TV Agneta har. Har du sett någon sådan förut?". Men det tar emot att slänga något som faktiskt fungerar... Vi får väl se vad det blir framöver. Nu har jag ju Netflix och kikar ju en del på datorn istället. Såg precis reklam på TV om hbonordic....kanske passar den mig bättre än netflix? Herregud, alla dessa val jag ställs inför dagligen.
 
Har ägnat lite tid åt att dricka te och kolla på serien Oranage is the new black. Riktigt bra serie, hoppas det kommer en säsong till snart. Har nu sett alla avsnitt och har gått över till House of cards, verkar riktigt lovande det med. När det finns så mycket bra att se, varför går det då mest skräp på TV?
 
När det var jullov så hade jag så många planer på vad jag skulle göra. Rätta matteprov, konstruera vettiga matriser för arbetsområden, göra mattefilmer, uppdatera alla rum i vår lärportal, super-storstäda lägenheten och såna där grejer. Vad blev det i stället? Var länge i Tranås hos mina föräldrar och mina vänner där, ett stort lugn infann sig inuti mig. Ett lugn jag inte har kännt på väldigt länge. Har haft en höst där jag har låtit saker och ting snurra på i ett oerhört tempo och jag har inte alltid mått bra av det. Men Tranås fick mig att komma ner i varv, på bara ett par dagar. När jag sedan kom hem till Karlstad igen så gjorde jag inte de där jobbgrejerna, jag tittade inte ens på dem. Det hinns med längre fram. Jag fyllde mina dagar med att umgås med mina vänner, läsa böcker, mysa med Fritz och ta dagen som den kommer. Vilken grej! Så borde man göra oftare. Men så började jobbet igen och det känns som om jag ligger efter lite. Ska försöka vara ikapp snart. Jag är övertygad om att jag gjorde rätt val på lovet. Bara idag har jag hunnit med att tvätta, mangla lakan, frosta av frysen, röja ur ett par skåp i sovrummet, fixa matlådor, umgås med vänner, rätta matteprov och slappa en stund med Fritz. Så har jag spelat Jelly Splash, hur någon har lyckats klara bana 75 är för mig en gåta. Hur är det möjligt? Så jag har haft en riktigt bra dag, det gäller att prioritera!
 
Nu prioriterar jag sängen, imorgon piper kloclan tidigt. Är övertygad om att det är kallt som attsingen imorgon bitti, så tina lite bil, skrapa lite rutor står med på schemat. Bortsett från såna smågrejer så välkomnar jag snön och vintern. Det blir ljusare, fluffigare och vackrare, så det så!
 
Dagens plus: Allt jag har hunnit göra
Dagens minus: rinnsnuva
Dagens fundering: Telefon? Bredband? TV? Hur mycket pengar är det värt? Vad behöver jag, på riktigt?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0