Söndags-uppdatering (igen)

Verkar som om slappa söndagar är perfekt för blogguppdatering. Så nu sitter jag här och dricker te och kollar på film och bloggar. Kollar på Eat Pray Love och det är en bra film. Tänkvärd. Om jag hade råd att vara ledig i ett år skulle jag oxå kunna tänka mig Italien, Indien och Bali. :)

2011-10-10


På väg hem från Säffle, löjligt nära Karlstad, hade det hänt en olycka så vi fick åka en liten omväg för att ta oss hem. Spännande att få se något man inte sett förut, typ.... :)

2011-10-11


Spontanfika med Maria. Hon har nu fått sina glasögon och hon är ju jättefin med dem. Vi träffade på Café Råtorp och de hade nu öppnat upp sin tillbyggnad och de hade nya möbler. Det var nytt och fräscht, men precis lika trevligt som vanligt.

2010-10-12


Det gick knappt att ta kort på. Men idag gick ett litet blodkärl sönder i min tumme vid leden. En stickande och brännande smärta och så ett litet blåmärke. Lite synd om mig! :)

2011-10-13


Jag jobbar i Säffle..... Men allvarligt? Om man kan motivlackera sin lastbil och man får välja vad man vill, varför välja Eddie Meduza med byxorna nere??? Jag hade nog valt lila med pärlemor-flames. Eller vaför inte kameleont-lack?

2011-10-14


Eftersom jag har turen att ha världens bästa mamma så fick jag ett toppenkuvert i brevlådan. För ett tag sedan sa jag att jag behövde nya raggsockor då de andra var så slitna att det var hål på hälen och nu kom det ett par nya. Underbart sköna och snygga var de. Hösten är raggsockor och te! Nu har jag ett perfekt par.

2011-10-15


Pysselträf med Maria. Vi hade massor att prata om, men vi hann pyssla och vi letade utmaningar på nätet och vi höll på i flera timmar. Vi hann med lunch på Lambergets thai och lite äppelpaj här hemma. Det var en mycket trevlig dag och en kreativ dag. Jag gillar dagarna med Maria, man blir alltid på bra humör och det är både allvar och flams hela tiden. Kanske dax att redan nu boka in nästa pysselträff. Hoppas att även Lena och Helene kan komma då. Kul när vi är många som pysslar ihop.

2011-10-16


Mitt badrum är tomt och kalt nu. De ska börja lägenhetsrenoveringen nu. Men de ska börja i köket tydligen men fixa med badrummet i veckan. Så nu blir jag utan badrum ett tag. Eller ja, inte helt utan...den här gången finns det betydligt bättre lösning än förra gången. :)


Här är en LO på Hannes som leker i storstadssjungeln. :) Under ett par härligt soliga och varma dagar i Stockholm var det ju perfekt att kyla sig vid fontänerna.


Ett grattiskort med muffins från Prickiform och med ett av de nya alfabeten, sketchbook. Gillar att det är hjärtan över i. Löjligt tjejigt jag vet.

Imorgon är det dax att jobba igen. Inte något jag ser fram emot. Jag har tydligen bokat möte för att få skäll....

Dagens plus: Att jag har fått mycket gjort
Dagens minus: Att det blir så knasigt i lägenheten när man ska tömma badrummet på grejer
Dagens fundering: Ska inte 'tramset' ta slut någon gång?

Effektiv söndag, till att börja med...

Började så bra...upp ur sängen i hyfsad tid, åkte till IKEA för att handla grejer till jobbet. Nu ska det komma upp ett Periodsikt System i ram i kemisalen. Det är ju på tiden. Skulle även köpa lite muggar och glas och sånt till lärarrummet. Till min förvåning så trillade det även med lite värmeljus, blockljus och lakan.... Men det känns bra nu. Sängen är renbäddad och det är ljus i ljuslyktorna och jag har massor med varmt gott te att dricka. Kvällen är räddad. Ska sitta lite med powerpoint och göra i ordning en lektion eller två till veckan som kommer. Har även hunnit handla, baka bröd, fixa matlådor. Dammsuga hinner jag väl göra imorgon? :)

2011-09-26


Efter många om och men så kom det då ett antagningsbevis och kursen är nu påbörjad. Det är inte många poäng och det är ingen kurstakt att tala om, men jag tror att det kommer att bli en riktigt bra kurs och det känns som om det är något jag kan ha användning för i jobbet.

2011-09-27


Men det där ser väl ändå för hemskt ut? Vad värre är, det finns två till i samma fönster..... Suck! Det får nog bli något annat än cyklamen där..... Något tåligt.... :)

2011-09-28


Det här med att byta skor efter en arbetsdag funkade sådär bra den här dagen. De svarta är förra årets inneskor, de är nu mina vanliga uteskor. De vita är årets inneskor. (Sjukt snygga och det är betydligen skönare att ha skor i rätt storlek, de svarta är en storlek större...) Jag bytte skor när jag kom in i arbetsrummet och packade sedan väskan för hemfärd. När jag sedan skulle åka hem så bytte jag skor igen.... Det var först senare på kvällen jag upptäckte att det var de vita skorna som stod hemma i hallen. Tröttsamt! Tvättade dem och de var sedan redo att vara inneskor igen. Känner mig lite lätt förvirrad... Lite för mycket just nu, vet dock inte riktigt var skon klämmer (ofrivilligt skämt) men det blir säkert bättre framöver :)

2011-09-29


Vi hade besök på skolgården denna dag. En älg, antagligen lite lätt berusad av gamla äpplen, brakade in i cykelstället och sprang utanför skolan. Just nu hade vi även beök av ett 40-tal tyska elever som verkligen gillade detta. Fotot är från en av de tyska eleverna. Ett helt underbart foto!

2011-09-30


Mitt nya alfabet "Flirt" har hamnat på magnetplatta. Ett snyggt och trevligt alfabet. Men varför är diesen rosa?

2011-10-01


Scrapträff på Karolinen. Ett konstigt foto kanske.... Under dagen fotade jag dock inget (mina alster iofs) utan ägnade all tid till att pyssla, umgås och shoppa. Så det blev inget foto förrän på kvällen när vi åt... Underhållningen var inget vidare denna gången (heller) så det roligaste att foto vara väl efterrätten.... :)

2011-10-02


Avslutningen på helgens scrapträff.

2011-10-03


Lilla Snigel akta dig! (Men det är ju en snäcka, jag veeeeeeeeeeet!)  Massor med små snäckor klättrar upp på huset just nu. Undrar just hur de tänker. Vart är de på väg? Är det inte bättre att hålla sig nere i gräset eller brännässlorna? Där uppe är det väl ingen höjdare att vara? Ja ja....de räknas väl som skadedjur så kanske är det lika bra att de klättrar uppåt...mot intigheten....

2011-10-04


Kanelbullens Dag. Alla dagar är väl en speciell dag, men är detta en dag bara för att affären ska få säja en massa kanelbullar? Verkar inte som om ICA får sålt alla sina, tog fotot klockan 19 ungefär. Jag åt inte enda bulle denna dag. Eftermiddagen spenderade jag på Karlstads Universitet, första dagen på min kurs. Det var trevligt och bra. Lite nya grejer att prova på på internet. Blir nog bra det här!

2011-10-05


Hoppet är det sista som överger människan! Extra vinster, passar mig perfekt. Ett par tusenlappar extra vore inte fel..... (Dessa två lotter gav dock inget alls.....)

2011-10-06


Hemlig smak? Smak av struts? Varför skulle jag köpa detta??? Konstigt!

2011-10-07


Första dagen med rumpvärme.... Skinnklädsel har många fördelar, men herregud så kallt det är att sitta på när hösten smyger sig på....

2011-10-08


Äppelpaj! Mums mums! Svenska syrliga äpplen är det enda som passar till denna. Det knäckiga skalet ovanpå är liksom lite sött.... :)

2011-10-09


"Havet Ligger Blankt". Tjärnen är alldeles spegelblank denna morgon. Vackert så det gör ont ;) Känns som om hostan är på väg bort nu, bara lite kvar....men den sitter långt ner i bröstet. Kanske blir det denna vecka som den försvinner? En vacker morgon och dag var det iaf, eftermiddagen bjuder på blåst och spöregn. Underbara höst, välkommen hit!

Det var srapbookingträff förra helgen och det var som vanligt en mycket trevlig tillställning. Härligt folk som jag träffade igen. Hamnade i lite svacka, och fick inte så mycket gjort, men ett julkort och två layouter får väl ändå betecknas som bra.


Gjorde en LO på Hannes som blev så glad över att hitta sin mammas studentmössa. Det är dock några år kvar tills han blir en 'riktig' student. Denna LO fick ett utlottningspris i form av stämplar, det var jätekul att få ett pris.

Söta stämplar som nu ska monteras och användas. Kanske blir det något till julkorten...

Gjorde en namnskylt med 'svävande' bokstäver.

Under träffen såg jag alter med lite metallkänsla och nu har jag då provat att göra detta. Jag har gjort ett block som jag har tänkt ha på jobbet. Vi får väl se hur hållbart det blev.

Här har vi framsidan.

Här är baksidan

Inuti satte jag svart cardstock över.

 

Det var kul att prova på detta, och jag har fler idéer i huvudet. En plan för min döskalle-die! Den har jag väl haft i 5 år utan att använda så nu är det väl dax?

 

Dagens plus: En bra känsla

Dagens minus: Dammsugaren står orörd (än så länge)

Dagens fundering: Har jag koll på läget nu då?

 

 

RSS 2.0