Slapparsöndag de luxe

2013-01-14 Something yellow
Ja, det är ju lite gult där... Detta är en tavla som står på arbetsrummet, den har väl hängt någonstans, eller kanske en gammal elev som har gjort den. Jag vet inte mer än att det står Kicki 76 på den. Men jag har alltid gillat det. Från första gången jag såg den så är det något med den som tilltalar mig. Vet inte vad det är, men den gör mig alltid glad. Så det är väl bra att ha den på arbetsrummet. :)
 
2013-01-15 An ordinary moment
Det är ganska vanligt förekommande att jag dricker te och pratar med Diana på msn. Ja, man kan nog säga att det händer varje dag. Vanligt förekommande att vi gör det samtidigt oxå. Tepaus. :) Det är trevligt. Vi köper ju till och med te ihop. Det är egentligen konstigt det där med att umgås vida datorn. Jag och Diana lärde känna varandra via scrapbookingen för många år sedan och träffades på träffar och sådär. Vi hade lite mailkontakt i början och sedan började vi prata på msn. Det gör vi varje dag. Som alla vet så är det väldigt lätt att "prata" via datorn, och det gör vi, utan och innan känner vi varandra (kan man väl säga...). Konstigt att inte ha träffats oftare egentligen. Men hur det än är så uppskattar jag våra stunder tillsammans och vi har ju otroligt roligt ihop. Tack Diana, för allt! :)
 
2013-01-16 Two Things
Hämtade mitt nya körkort. Ja, vad ska man säga. Det där med att ta såna där uppställda foton är inte min grej. På det gamla körkortet skulle man ju visa örat och båda pupillerna skulle synas.....jodå, det ser ju naturligt och avspänt ut. Ett foto man kan skrämma små barn med. Det nya fotot är iaf bättre....men .....ja......jag är ju glad iaf...
 
2013-01-17 Ready
Hela dagen gick utan att jag kände mig helt ready, så att säga. Det var väl först när tänderna var borstade på kvällen som jag kände mig klar....så det fick bli dagens foto... Inte överdrivet roligt kanske. :)
 
2013-01-18 Shadow
Elever som jag undervisar frågade om denna fotoutmaning. De frågade varför jag gjorde det. Vem som bestämde teman. Självklart frågade de även om dagens tema. De gav mig då detta foto. Skuggor är alltid fascinerande. Ibland är de mer spännande än det de bildas av. Eller är det ljuset som de bildas av?
 
2013-01-19 Delicious
Det finns inget som går upp emot en skål med pistagenötter. Det är ursmaskigt. Allt med pistage blir per automatik lite bättre. Så denna kväll när jag ville ha fredagsmys (trots att det var lördag) så blev det pistachiooooooooos. Det är så man måste säga det.....det är svårt att bara nöja sig med pistage. Pistachiooooo är halva mitt superhjältenamn.... Andra halvan talar vi tyst om!
 
2013-01-20 Something you saw
Det första jag la märke till idag när jag drog upp gardinerna i mitt sovrum var att det hade kommit mer snö. Inte mycket, men lite. Just nu vill jag ha 20cm snö och 8grader kallt. Så kan det vara så, varken mer eller mindre, till mars, och sedan kan våren komma och snön försvinner bums. Inget slask och tjafs! För övrigt har jag och Diana ägnat åt att titta på Game of Thrones tillsammans (via msn). Sjukt bra serie....snart börjar säsong 3, inom räckhåll. Det ser jag fram emot! Men trots att jag har sett massor med avsnitt har jag hunnit med tvättstugan, färga håret, scrappa, diska, laga mat, fixa matlådor, lyssna bok, prata i telefon länge, bädda rent i sängen.....jag är ett under av effektivitet (när jag vill).
 
Dagens plus: Glada nyheter som får mig tårögd!
Dagens minus: Jag kom ihåg mina naglar lite för sent för stämpling.
Dagens fundering: Hur ska det gå för Stark...... Winter is coming!
 

En härlig dag

Det här är ett foto som har tagit lång tid att scrappa. Har haft det framkallat hur länge som helst men det har inte blivit någt av det. Men så en dag så kom jag igång till slut. Fotot är från Carli och det är bara en glass och en kanna te. Men det var en sån bra dag. Eller ja, det var inte så bra först, men det blev bra. Det var en sån där dag där man börjar med att fundera på saker och ting och vända och vrida på det mesta och det känns lite tungt och dystert allting. Så ringer en kompis och föreslår en spontanfika på stan och allt blir ljusare igen. Såna dagar är ju härliga dagar. Hittade ett citat från Leo Tolstoy på ett av mina papper och tyckte det passade bra "If you want to be happy, be". Något att tänka på. :)
 
Nu är det helg och jag har inte några direkta planer. Har lite jobb att göra, har lite pyssel jag vill göra, har lite hemmafix jag borde göra, har lite människor jag vill träffa. Ja, det är väl bara att sätta igång. Eller vänta nu...jag gör det imorgon istället....eller på söndag....eller..... :)
 
Dagens plus: En härlig känsla när jag kom hem idag.
Dagens minus: När folk tror att de förstår, men de gör det inte egentligen...inte alls....
Dagens fundering: Är jag en skurk eller inte?

Vanor är svåra att ändra.

Förra året var det alltid söndagar som var den stora bloggardagen för både mig och Diana, men nu behöver det ju inte vara så. Så det var bra att hon påminde mig om att det faktiskt var längesedan jag bloggade. Så nu kommer det massor på en gång. Ska försöka få med lite scrapgrejer som jag har gjort oxå, det har blivit en del som jag inte har visat...
 
2013-01-07 Street
Trots att jag hade kört till jobbet fram och tillbaka så kände jag att jag vill åka mer. Jag tycker ju om att åka bil, att köra. Denna dagen var det dimma och mörkt. Det är sällan man bara är ute och nöjesåker, och det är ju bra, både för plånbok och miljö. Tog en liten extra sväng mot Skoghall och Hammarö. Ett litet hus dök upp bakom ett par trädstammar precis bredvid vägen jag åkte på. Det hela känns så spöklikt på något vis, och det är väl ljuset som gör det. Kanske kändes bilturen bra för att jag hade mycket att tänka på. Det rensar lite i huvudet faktiskt.
Började jobba efter ett härligt jullov. Kände mig utvilad och faktiskt ganska redo att börja jobba. Men oj vad tiden gick fort. Timmarna rann snabbt mellan mina fingrar och jag hann med en bråkdel av det jag hade tänkt mig. Men trots detta kändes det kul att träffa alla kollegor igen.
 
2013-01-08 Something beginning with 'T'
Tillbaka. Denna dag kom eleverna tillbaka. Vi träffades inte första lektionen med klassen och det kändes konstigt. Bara en sån grej som att dela ut pennor blev ett projekt, men vi har ju en Tavla att skriva på så det blev lite info där med. Vi körde igång efter schemat och det blev lite chockartat, tisdagar är min tyngsta dag så det gick i ett. Men det var trevligt att träffa kidsen igen.
 
2013-01-09 Paper
Jag tycker verkligen om papper. Papper och pennor har alltid varit något som tilltalat mig och det finns inget som jag så gärna köper som en ny penna. De behöver inte vara dyra eller märkvärdiga (även om jag gillar de oxå) de ska bara vara sköna att skriva med. Lite tyngd i dem. Nåja.... Har sedan jag gick på typ mellanstadiet haft brevvänner både i Sverige men även resten av världen. Så det är många skrivna rader som jag har skickat iväg. Köpte många fina brevpapper, för även det var viktigt. Nu har jag inga brevvänner kvar av olika orsaker, och det är en av dem jag verkligen saknar. Alltså, på riktigt! Nu för tiden får jag alltså använda papper på annat sätt och det blir då scrapbooking och att göra kort. Här är lite spillpapper för att visa min stora hobby. Kreativiteten tar sig i uttryck lite varstans. :)
 
2013-01-10 One o'clock
Detta var ju mitt under arbetsdagen och jag hade lektion med 7AD. Vi håller där på att lära oss om elden och denna dag eldade vi olika tyger. Att hålla på med eld, tändstickor och brännare i åk 7 är alltid lite nervöst...men det går ganska så bra tycker jag :) Här är ju en elev som håller handen stadigt iaf :)
Efter jobbet så åkte jag vidare till nästa jobb på läxcoachen.se det är otroligt roligt och inspirerande jobb. Även om det är samma sak som jag gör annars, så blir det ett annat. Det är svårt att förklara. Det är i alla fall roligt att se hur elever utvecklas.
 
2013-01-11 Water
Tycker inte det var längesedan som jag fotade en massa vatten. Det var visst tema förra året. Så jag visste inte hur jag skulle göra denna gång. Det löste sig automatiskt! I 8BD så bygger vi nu en massa med molekylmodellerna, vi jobbar med alkaner och har precis blivit klara med lite isomerer. Det är konstigt, men eleverna vill alltid bygga vatten, de gör det nog utan att tänka på det, de käner ju bara så väl igen den. Så det var bara att vara snabb med kameran.
 
2013-01-12 Surprise
Diana kom förbi en sväng och vi umgicks lite och jag fick julklapp av henne. Överraskning passar ju perfekt då. Fick en finfin burk att ha tops i, även om jag har hört att man inte behöver ha i burken det som står på. Det verkar ju helt otroligt konstigt. Burken är ju gjord fö en viss grej! Jag har många teburkar av detta märke och jag tycker de är supersöta. Så nu har 'samlingen' utökats och det har jag absolut inget emot. Det kommer nog smyga in sig lite burkar i köket framöver.... :)
Efter att Diana varit här åkte jag och hämtade paket, visste vad det var i det, men blev nöjd med att det var första säsongen av Game of Thrones som dök upp. Har sett det förut och det är helt sjukt bra. Helt makalöst bra! Så det blev en bra avslutning på kvällen.
 
2013-01-13 Circle
 Det blev lite scrap hos Helene idag. Kom dit lite sent och hann inte så mycket. Men inspirerad av Helene så tänkte jag mig att stämpla lite på bakgrunden. Lånade lite olika cirklar av henne och det blev riktigt bra. Har dock inte bestämt mig för titel på LO:n. Har tre olika förslag, och när jag rådfrågade Diana när jag väl kom hem så sa hon att jag kunde skriva alla tre orden som titel. Så det blev ett fjärde förslag. Så allt slutade med den blev ståendes utan titel än så länge. Men det var kul att träffa Helene och Maria och att bli lite inspirerad av dem. Ska försöka få lite tid vid pysselbordet. Det borde gå vägen kommande vecka.
 
Dagens plus: Maria och Helene
Dagens minus: Game of Thrones var bara en säsong...
Dagens fundering: Varför frostade jag inte av frysen?

Nu är visst lovet slut...

 Det går fort när lovet väl är här, men jag klagar inte för jag har haft ett riktigt bra lov. Jag kom snabbt ner i varv och jag känner mig verkligen utvilad. Redo att börja jobbet imorgon, men samtidigt känner jag mig inte alls redo. Tog med mig en hel del jobb hem, inför den kommande vårterminen, men har gjort väldans lite. Men jag har hört folk säga att man ska vara ledig på sitt lov, och då är det väl så då. Då är jag lugn för då har jag gjort rätt. Imorgon däremot kommer jag inte känna samma lugn. :) Men, imorgon är en annan dag. Nu ska jag njuta av resten av kvällen!
 
2013-01-04 The View from Here
Var inte på något bra humör denna dagen. Det bara kändes blä på något vis. Kan inte sätta fingret på vad det var, och det spelar väl inte så stor roll egentligen. Jag satte mig och scrappade Februari 2011 och den fotoutmaningen som jag och Diana hade då, ett foto om dagen. Det var väldans kul att få det gjort. Men det är ju svårt att göra det, för det är svårt att få plats med alla fotona. Så hur man ska variera alla tolv månader vet jag inte än. Men det blir väl ett kommande bekymmer :) Fotona är helt sjukt bra på att hjälpa minnet, så 2011 blir nog ett år som blir lätt att komma ihåg. Nu är det dags att framkalla fler månader och få mer gjort....
 
2013-01-05 Movement
Träffade Diana idag för att gå en sväng på IKEA. Jag var på soffjakt och Diana var på lampjakt. Jag vet nu vad jag ska köpa och är nöjd. Diana köpte en lampa men blev inte helt nöjd. Inte enkelt alla gånger. Jag har nu bestämt mig för att köpa en 3sitssoffa, för att sedan känna in om jag vill ha schäslong eller fåtölj (det lutar allt mer och mer åt fåtölj). Helene nämnde fotpall.....ja....why not. Så nu ska jag fixa till så jag blir av med den gamla soffan jag har nu på ett smidigt sätt och får hem soffan på ett lika smidigt sätt. Planer är i satta i verket.
Efter IKEA blev det lunch på Oliven. Jag tänkte att det kunde vara kul att ha Diana som foto eftersom jag hängde med henne halva dagen, så jag bad henne röra på sig.....och det gjorde hon ju, på ett mycket avslappnat sätt.....lite väl avslappnat kanske.....men men....hon sa att fotot var okej så.....då så :)
 
2013-01-06 Mine
Lamberget är alltså den stadsdel i Karlstad som jag räknar som min. Trivs otroligt bra här, gillade redan detta ställe när jag flyttade till Karlstad 1999 och lärde känna Cecilia som bodde här. Just den här skylten som jag fotade idag fanns det en hel del planer för kan jag lite mystiskt säga. Men den pryder sin plats tycker jag.
Har idag städat bort spåren från julen, eller kanske inte städat så himlans mycket, men julen är borta i alla fall. :) Har för övrigt fått mycket husliga sysslor gjorda idag och fick ett trevligt avbrott med kompisfika på eftermiddagen. Så det är ju en bra dag. Bäst av allt, dagen är inte slut än!
 
Dagens plus: Körkortsförnyning inskickad
Dagens minus: Alla bubblorna
Dagens fundering: Soffa! Schäslong? Fåtölj? Fotpall?

Man glömmer nästan vilken dag det är...

När man är ledig har man inte riktigt koll på dagarna. Det är ganska behagligt på något vis. Att inte tänka på tid på det där stressande sättet. Men nu är det bara ett par dagar kvar på ledigheten. Tänk så fort det har gått. Ska försöka jobba lite imorgon eftermiddag...måste ju få kläm på det där med Edwise. Nu ska vi ju köra igång med föräldrar och elever inne i systemet så nu gäller det att ha lite koll. Uppdatera lagom mycket, så det blir överskådligt och inte information overflow. Ska bara komma ihåg hur det var man gjorde. Hur fasen blev jag nyckelperson i mitt arbetslag? (Ja just det, jag anmälde mig frivilligt..... :) )
 
När det gäller fotandet och FMS2013 så går det bra, det är rikigt kul att vara tillbaka i det där med att ta ett foto om dagen.
 
2013-01-02 Something new
Träffade H på lunchen och då fick jag födelsedagspresent i efterskott. Ett magnetiskt nagellack och en mönstermagnet. Självklart var jag ju tvungen att prova detta. Det blev snygga stjärnor.
 
2013-01-03 Heart
Idag var jag hemma hos Helene H för att umgås lite. Jag var säker på att jag skulle hitta hjärtan där, hon är liksom en sån tjej! Vi hade en trevlig dag med skratt, flams, allvar, prat och sällskapsspelande. Så vi kom en bra idé, samla ihop fler, dricka vin och spela spel. Så det får det bli framöver.
 
Vi spelade ett spel som heter Hissa & Dissa. Det gäller att känna sina medspelare. Trots att vi inte kännt varandra så länge så spelade vi väldans lika. Ja det var skojigt detta. Så jag hoppas på fler gånger som sagt! Mer sällskapsspel åt folket!
 
Dagens plus: Kompishäng i Forshaga
Dagens minus: Inte minusgrader
Dagens fundering: När?
 
 

Ny fotoutmaning för 2013

Jag och Diana har funderat fram och tillbaka på vad vi ska ha för fotoutmaning under 2013. Vi började 2011 med ett foto om dagen, 2012 fortsatte med en fototriss med bestämt tema för varje vecka. Vi hade ingen bra idé för 2013. Vi gillade 2011 och 2012, så nu blev lösningen en blandning av dessa två.
 
Vi bestämde oss för att hoppa på en utmaning som Fat Mum Slim har dragit igång. Det är ett foto varje dag, med ett visst tema. Redan nu finns hela januaris teman ute. (Om jag hade fått välja hade man fått temat samma dag, så man inte kan planera i förväg). Så även om jag har ett tema att följa kommer det ändå visa lite av min dag.
 
 
Tror att det blir bra, för då kommer det bli lite mer liv här i bloggen, det har varit lite dött senaste tiden. Det blir fortfarande mycket fokus på mina foton så klart, men kanske mer på mitt 'vanliga' liv oxå. Det har faktiskt efterfrågats (kan låta otroligt men det är sant :) ) Jag kommer även lägga ut dessa foton på instagram, om man vill kolla där så funkar ju det med :) Kommer nog itne uppdatera bloggen varje dag, utan ibland kommer det inlägg med många foton i.....så var det ju 2011 och det gick ju bra.
 
Dagen idag har gått i ganska makligt tempo. Har varit lite febrig och snuvig ett par dagar så kraften har inte riktigt funnits. Det har varit lite hemmafix och på eftermiddagen så åkte jag till Jan och Linda och fikade lite. Trevligt med lite sådär lagom seriöst. Umgås och hänga lite med kidsen är rätt lagom en dag som denna.
 
Dagens tema var alltså Today och jag visar bara hur bra min dag startade.
 
Dagens plus: Jag har fått mycket gjort idag, trots allt.
Dagens minus: Jag skulle ju dammsugit och torkat golv.....men det skjuter jag till morgondagen.
Dagens fundering: Det blir väl alldeles utmärkt det?
 
 

Vecka 52 - Färgstark

 
Sista fototrissen för 2012. Helt otroligt vad fort det har gått. Vi har nu hoppat på nästa fotoutmaning, den som gäller under 2013 alltså. Ska bli kul. Har tyckt att fototrissen har varit rolig, men det känns bra att lägga den bakom sig och hoppa på en ny utmaning. Mer om den sen.......blir väl senare ikväll kan jag tro :)
 
Köpte mig ett nytt mobilskal, behövde ett med lite mer färg. Det är glittrigt och fint så klart....och lila :)
 
Mamma fick tulpaner under julhlegen (inte av mig) och det är otroligt vacket med den härliga våriga färgen. Eftersom Fritz äter tulpaner har jag lite svårt att ha det här hemma, så jag fick passa på att njuta av dem hemhemma istället.
 
I min lägenhet är det inte sådär vitt och shabby chic som så många tilltalas av. Jag vill ha färg, ju mer desto bättre. Starka klara färger som gör mig på bra humör. I sovrummet är det turkost och brunt och det blev såhär vackert doodlat av Helena för många många år sedan och det har blivit kvar. I hallen är det lila. Lila tapet och lila golvlister och dörrfoder (näe, det är inte alls samma sak :) ). Har en ny tapet som ska upp i hallen, jag bara inte vågar starta projektet ännu. Men den är inköpt och bara väntat. Kanske kan det bli av under 2013?
 

Vecka 51 - Se Upp

Har inte varit i närheten av dator på ett tag så nu kommer en lite sen uppdatering av fototrissen
 
Veckans tema var Se upp och här kommer mina foton.
 
Se upp! Knivar är vassa! Ett väldans lite sår så inget att orda om egentligen.....men......ja..... :)
 
Se upp! Vågen är lurig. Först jättemycket minus, sedan jättemycket plus, sedan lite minus.... Ja, under jul och nyår får man väl försöka hålla lite extra koll. Men hur det än är, varken för mycket plus eller för mycket minus är bra. Vi kör väl med svenskarnas favorit "Lagom är bäst".
 
Se upp! Du vet inte alltid vad som väntar! Fritz var ju så klart med hemhem till Tranås under julen, ett av hans ställen som han MÅSTE hoppa upp på är i hörnskåpet. Det är trångt och fullt med grejer, men han kan inte stå emot. Även i år klarade sig alla prydnadssakerna (mammas favorittomte står ju där för att vara skyddad...) och allt är frid och fröjd.
 
 
RSS 2.0