Mobil-utmaning

Hittade denna lite roliga mobilgrej hos Elin

1. Ta fram din mobil
2. Gå till inkorgen
3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en
4. Fråga 1-Första meningen i första sms:et
5. Fråga 2-Första meningen i andra sms:et...osv

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?
Vore snällt!

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Varför ingen färg?

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
Ja just det!

4. Vad är det värsta du skulle kunna säga till din fiende?
Fan vad läskigt!

5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon?
Allt är rörigt, men barnen får bestämma.

6. Vilka ord skulle du säga till Gud om du träffade honom?
Hej!

7. Vad vill du höra mest av allt?
Jag har avbokat resan

8. Vad kommer bli dina sista ord i livet?
Ha ha ha, så klart!

9. Vad säger du till en nära vän som fått en dödlig sjukdom?
Det var väl onödigt....och omoget.

Nu vill jag att du gör samma sak, sedan lämnar en kommentar här så komemr jag och kikar :)

Redan måndag

Nog för att vi vred fram klockan en timme under helgen, men gick inte denna helgen löjligt fort?

I fredags var det ungefär som en fredag på den gamla goda tiden. Vad menas då med det? Jo att det det var badminton med Anna mellan 17-18 och sedan thaimat med Mattias, och nu för tiden Hannes så klart. :) Det var superkul att träffas igen. Nu kommer det ju gå 4 veckor till nästa gång antar jag. Konstigt att allt känns som om man inte varit ifrån varann när man väl träffas... Bäst av allt var ju så klart att jag vann i badminton ;)

Lördagen tillbringade jag tillsammans med Maria och vi pysslade. Jag limmade mest paljetter kändes det som. Jag gjorde nästan slut på en hel rulle med lim-dottar.  Här är resultatet



Jag har gjort ett grattiskort till min bror som fyllt 40. (Hur är det möjligt när jag själv fortfarande är 20? ;) )


Efter scanningen ångrade jag mig och gjorde de vita siffrorna skarpt orangea (eller heter det oranga?) och 3d-lackade dem.

På lördagskvällen blev det Kristinehamn helt oplanerat. En väldigt trevlig kväll.

Söndagen swischade förbi i våldsam fart, minns städande, badminton, bilresa och en stulen kram ;)

Dagens plus: Sneglandet
Dagens minus: Idioterna
Dagens fundering: Hur hamnade det i mitt knä helt plötsligt?

Jag vill köpa skor!

Men jag vet inte vad jag vill ha....... Det finns så mycket snyggt att välja på!





















Ja, ett axplock av alla snygga snekaers jag kollat på...... Det är inte lätt...

Dagens plus: Imorgon är det fredag (och lön)
Dagens minus: Jag har massor att göra, men får inget gjort.....
Dagens fundering: Hur kan de påverka varandra så mycket?

Jag = en mångsysslare

I fredags lossnade det äntligen på jobbet. Det var en underbar dag! Det har varit lite motigt ett tag nu och torsdagen var ingen höjdare. Så jag var inte helt nöjd med att börja med kemi i åk 8 på fredagsmorgonen. Det är en pratig klass, även om de är väldigt trevliga. Men allt funkade jättebra. Vi gjorde en labb som var superlyckad och ungarna verkade gilla det oxå. Vi förzinkade koppar50-öringar för att sedan värma på dem så att det blev mässing. Så nu har jag en kopparfärgad 50-öring, en 'silverfärgad' 50-öring och en 'guldfärgad' 50-öring. De blev så snygga och blanka och lyckade. Vad mer begär man?

Efter det var det dax för biologi i 9:an. Även där skulle vi labba, vi skulle plocka fram DNA ur kiwi. Döm om min förvåning när ALLA grupper misslyckades. Men vad gjorde det när vi hade en helt otroligt trevlig och rolig lektion. Vi skrattade och skojade och hade det trevligt. Jag gillar att ha tervligt med eleverna. Förvånar mig dock att de tror att jag inte kan bli arg. För det kan jag...grymt arg..... Men jag tycker det är tråkigt att vara arg, jag säger som Maria 'Det är roligare att vara glad'.

Efter lunch var det sedan dax för ännu en lektion med DNA-kiwi i en annan nia. Vi gjorde på samma sätt men denna gång LYCKADES alla grupper. Hur är det möjligt? Jag förstår inget alls! Ännu en härlig grupp med elever som jag gillar att ha.

Efter det var det dax att avsluta med matte i åk 9. Detta brukar vara en pratig lektion och det brukar bli väldigt lite matte. Nu har jag och gruppen kommit överens om att vi ska jobba mer praktiskt på den lektionen. Så i fredags var det dax att lära sig kordinatsystemet och det gjorde vi med hjälp av 'Sänka skepp'. Eleverna hade lite svårt med att få punkterna på rätt ställe (-3,7) är inte samma sak som (3,-7) och inte (3,7) heller. Men det gick bra ett tag. Eftersom det var udda par så fick jag vara med och spela jag med. Vi satt 4 stycken ihop och jäklar vad de fick mig på gott humör. Jag fick ett sådant där skrattanfall som man inte riktigt kan avsluta. Till sist sprutade tårarna och jag flämtade fram att jag itne kunde sluta skratta. Då säger en av grabbarna 'kolla, hon är ju som en tomat i fejjan' Jag skrattade ännu mer. Killen som fått mig att skratta säger helnöjt till klassen 'kolla, 3 år tog det, men det var jag som fick henne att skratta mest!'

När jag åkte hem hade jag en superbra känsla i magen. Det är dagar som den som gör mitt yrke till världens bästa yrke. Att även om jag ibland tappar humöret och skäller på de små trollen och de bär sig stolligt (kanske gör jag det jag oxå ibland...) åt så finns det ändå något underbart hos dem alla. Denna dag ska jag minnas med glädje, ska nog till och med skriva om den i min lilla bok med bra grejer.

Det har hänt något konstigt i mitt liv. Det kosntiga är att jag har kört fast i mitt skapande med stämplar. Jag tittar på dem och jag vill så gärna men det blir inget med det..... Svårt att förklara. Men som tur är så har jag andra kreativa sätt att få utlopp för mina känslor. Jag kan ju alltid scrappa och jag kan ju göra smycken.

Igår var jag i Kristinehamn hos Helene och pysslade hela dagen. Det var jättekul att kunna sitta tillsammans och jobba. Även om det blev trångt eftersom vi var fyra stycken. Fast kanske mest beroende på att jag helst breder ut mig över alla lediga ytor som finns. Jag har travar runt stolen och det är helt makalöst hur jag kan stapla saker utan att det rasar. Som tur är Helene likadan. Det mest störande är Maria som bara har med sig en liten mapp och klarar sig utmärkt med det. Önskar att jag oxå var så strukturerad i min packning.

Maria hade köpt ett litet scrapkit till oss var och utmanade oss att använda detta. Vi behövde inte använda alla grejer, men vi var absolut tvugna att använda av den gröna filten. Hur kan man vara så hjärtlös att man tvingar folk att använda filt? Det är verkligen inte mitt favoritmaterial, och inte Helenes heller. Så det var verkligen en utmaning som hette duga. Vi lyckades allihopa. Jag kommer visa alla våra lay-outer bara jag får bilder på de andra två. Min blev såhär.



Detta är ett foto från en jobb-resa till Bryssel 2005. Efter en dag med löjligt mycket sol så hade jag den gamla vanliga röda och brända näsan (när ska jag lära mig??) och blev väldigt nöjd när jag såg att det var fler kollegor som hade bränt sina näsor :) Möjligen att ett par glas vin gjorde näsan lite rödare....men jag hade ju samma dag fått veta att jag blivit godkänd på mitt examensarbete, så visst skulle man fira. (Tänk på det Jessica, så kommer din näsa se ut när du är klar med ditt arbete.....eller kanske inte.... :) )

Eftersom Bryssel var en härlig resa fanns det fler kort att skapa med, det blev en till LO på Karin



Kanske skulle jag ha valt kort på de algeriska (?) beundrarna istället, men näe, apelsintjuven var roligare..... Det finns risk för att det komemr fler LO om Bryssel :) Eller ska jag välja Edinburgh eller London nästa gång..... Har ett projekt på gång som ligger på pysselbordet.... kanske blir det klart imorgon...

Så har jag gjort ett par ringar oxå. Några till mig och några till Jessica. Hon tycker att jag ska sälja, men jag vet inte....



En grön ring till Jessica. Enkel ring, bara att limma fast en pärla på en stömme. Det är bra det :)



En blå ring till Jessica. Det är bara de tre stora pärlorna som är fastlimmade, resten hänger löst och skramlar lite. Ju mer skrammel desto bättre hävdar Jessica. Den platta blåa pärlan är helt underbar i färgen.



En brun ring till mig. Enkel som busen, men vad gör det? Pärlan har en vacker färg och otrolig lyster. Den gillar jag.



här lekte jag loss med epoxilimmet (som för övrigt luktar otroligt gott......men det är tydligen inte bra att andas in....) Det är en stor vit pärla som är grunden och sedan har jag fyllt kanterna med små och lite större rocaille-pärlor. Den blev jätebra faktsikt och det är den som jag är mest nöjd med..... Funderar redan på att göra en liknande men med andra färger på rocaille-pärlorna. Får se vad det blir....

Men visst har det blivit några kort oxå.....

'

Ett kort för KiF. Jag älskar de där blommorna, de är ursnygga. Om jag hade råd skulle jag köpa många i olika färger och frossa med :)



Vad är mer vår än lila tulpaner? Precis, det finns inget :) Jag längtar verkligen efter våren nu. Så gissa om jag inte gillade snön som föll ner idag. Som tur var så ligger inget kvar på marken! Nu får det räcka! Jag börjar känna lite vårkänslor i kroppen. En sak som är säker är att det är dax att köpa nya sneakers. Kollade på nätet idag. Hittade många fina DC-shoes men även zooyork har många snygga. DC har ju så många nu att det inte är lika kul liksom.... men hur snobbig har jag råd/tid/lust att vara? Ha ha ha!

Imorgon ska vi curla med jobbet. Spännande! Skrämmande! Jag tar med kamera!

Dagens plus: Jag är på bra humör
Dagens minus: Den jävla snön!
Dagens fundering: Varför måste Fritz äta på mina nyinköpta krukväxter?








Lite av varje

Jag är visst lite dålig på att blogga nu för tiden. Vet inte vad jag ska skylla på.... Bättre att inte skylla på något och ta tag i det istället :)

Förra lördagen var jag och resten av inspiratörstemet på Mazzarin för att fira 2årsdagen. Vi hade alla gjort något till Susanne och jag gjode lite chokladpraliner. Fick många frågor om hur man gjorde, så nu kommer en redovisning :)

Först och främst gäller det att ha några bra formar som inte för grunda. Jag har hjärtformar som är några år och jag minns inte var jag köpte dem. Jag valde att göra pralinerna i mörk choklad. Jag smälte chokladen på vattenbad och sedan penslade jag formarna med den något avsvalnade chokladen.

Man behöver vara väldigt noga med att hela formen täcks av choklad och att det blir ett ganska tjockt lager.


Alla hjärtan är nu chokladiga och de får hoppa in i kylskåpet för att stelna lite snabbt. Om man vil ha mönster i dem på ovansidan är ett tips att ha formarna i frysen och sedan kan man exempelvis ta vit choklad och ringla två streck över varje form innan man lägger den mörka chokladen. Det är smart att göra så om man ska göra många olika sorter och vill hålla ordning på vad som är vad. Man kan ju även ringla choklad över de färdiga pralinerna sedan oxå. Det beror ju på om man vill att den vita chokladen ska vara upphöjd eller inte....


Som pralinfyllning valde jag denna gång vit chokladtryffel med päronkonjak.



Nu är alla fyllda och de får återigen hoppa in i kylskåpet så att fyllningen stelnar.

Efter det lägger jag då på ett till lager med choklad, för att få till botten. Som ni förstår är det viktigt att man inte fyller med fyllningen för högt upp, för chokladen måste ju sitta ihop.

När jag seadn ska ta ur pralinerna ur formarna är det viktigt att använda bomullshandskar så att man inte gör fingeravtryck på pralinerna. Jag gjorde två olika sorter och slog in den ena sorten i röd aluminiumfolie. Vad jag itne tänkte på var att pralinerna hann smälta på den lilla stunden i handen. Det är nog vettigt att ha mörkare choklad av bra kvalité i såna praliner.


Väl där så fick jag inte ett kort ur händerna. Det bara låste sig liksom. Usch vad jag inte tycker om det!!! Det gör det ibland och det är otroligt frustrerande. Men istället så scrappade jag. Elin ritade en skiss och jag, Elin och Diana gjorde alla LO efter samma skiss.


Så såg skissen ut.


Diana gjorde en om resan till Egypten.


Elin gjorde en om besök på.....någon djurpark tippar jag på :)


Jag gjorde en med Fritz. Han brukar ju gå och lägga sig först och väntar sedan på att jag ska komma oxå.

Eftersom jag har känt lite motstånd till att göra kort så har jag istället gjort ett par ringar. En till mig och en till Jessica.


Ja, det är ju inte så mycket att göra, jag limmade bara fast en pärla på en stomme. Enkelt och bra :)

Jessicas ring var däremot svårare att få till. Hon hade köpt pärlor i Italien och ville ha båda pärlorna på en ring. För att få igop dem trasslade jag runt lite silvertråd och la dit några småpärlor oxå. Hon blev jättenöjd. Tyvärr hade jag gjort ringen för stor så jag fick göra om den och då vred jag på den oxå. Den är otroligt stor och tung och tippar lätt över, men nu tror jag det blev bra.


Alla de ringar jag har haft genom åren som min omgivning har förfasat sig över eftersom de var så himla stora skulle man inte ens lägga märke till i jämförelse med denna bauta-ring :)

Jag har fått beställning på ett armband. Det känns jättekonstigt och märkligt. Att jag ska få göra ett armband och sälja..... jag vet inte ens hur mycket jag kan säga att jag vill ha heller. Ska köpa pärlor och sedan får vi väl se vad det blir av det. Men lite stolt är jag :)

Nu ska jag ta och kolla på film och rätta lite samtidigt......det brukar funka bra.

Dagens plus: Solen
Dagens minus: Saknar en vän som hörde av sig idag
Dagens fundering: Varför hann jag inte?






Bokstavsutmaning

.. fick jag av Gunvor i hennes blogg. Den går ut på följande:

Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Du får inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Om du utmanar någon med listan så får den personen, om ni skulle råka ha namn som börjar på samma bokstav, inte ge samma svar som du (utom namnet då om ni heter lika). Lycka till!


1. Vad heter du?: Agneta
2. Ett ord på fyra bokstäver: Avel
3. Flicknamn: Alice
4. Pojknamn: Andreas
5. Yrke: Agronom
6. Färg: Azurblå
7. Klädesplagg: Ami
8. Mat: Avokado
9. Sak i badrummet: Armband
10. Plats/stad: Avesta
11. En orsak att vara sen: Astmaanfall
12. Något man skriker: Ahhhhh
13. Film: Adam & Eva
14. Något man dricker: Ale
15. Band: Amanda om natten
16. Djur: Asgam
17. Gatunamn: Aprilgatan i Tranås
18. Bil: Audi
19. Sång: "Amors pilar" (Stefan Sundström)
20. Känd person: Albert Einstein

Jag utmanar:
DIG som läser detta!

Man ska uppmuntra sig själv!

Jag har kommit på att jag efter vissa dagar på jobbet inte inser hur bra jag faktiskt är. Nu kan detta låta skrytigt och det är inte alls min mening. Men mitt jobb är ganska påfrestande ibland och då måste jag försöka komma ihåg det som jag gör bra. Jag har därför gjort ett litet block till mig själv, där ska jag skriva, klistra in lappar och foton och sådant som elever säger/skriver/gör för att visa sin uppskattning. Självklart köpte jag ett helt vanligt block, men piffade till det lite, det blev såhär.


Jag har använt mig av BG papper i brunt, rosa och grönt och paisley-mönstret är så otroligt fint. Jag har dekorerat med blommor, sammetshjärta, brads, vit spets, chipboard och lite bling. Bokstäverna är thickers som jag har färgat lite svagt rosa och sedan haft cracle-lack på och sedan har jag även stansat ut gröna bokstävr med hjälp av qk (Tangerine).

Nu har jag redan börjat fylla blocket och det känns jättebra. I och med att jag kommer sätta foton och grejer på elever i det så kommer jag inte kunna visa detta och det kommer i mångt och mycket enbart vara för mina ögon. Men det räcker för mig liksom :)

Jag blev så inne på det här med att göra block att jag gjorde ett till. Har lånat tre böcker av en tjej i min klass och som tack gjorde jag ett block till henne oxå. Det blev såhär


Här har jag använt stämplar från Stämpelgården och Stampers anonymous. Boktäverna är thickers och rub-ons. Lite trevligt bling är aldrig fel och fjärilen är qk. Även här en sammetsbra från you do (tror jag bestämt?). Hon blev jätteglad och jättestolt.....och nu kommer det fler elever, frågan är ju bara vad jag ska låna av dem? :) På sätt och vis blev jag mer nöjd med hennes block, men mitt block är nog lite mer jag på något sätt...... Äsch, jag vet inte :)

Jag har även gjort ett par kort.

Ett enkelt kort med stämpel från Invoke Arts. Jag älskar egnentligen den här stämpeln, men jag använder den nästan aldrig. Synd! Men jag kan kanske bättra mig?



Här är ett kort till Kort i Fokus. Stämpeln är från Cards of Maria och färglagd med akrylfärger. Blomman är från prima och jag älskar dessa blommor. De är ju hur fina som helst! Som tur är finns de i många färger :) Även här en massa bling. Papper är från BG.



Ännu ett kort som letade sig hem till en god vän som har det lite jobbigt just nu. Ibland måste man bara skicka iväg en hälsning, för den betyder mer än man tror!

Idag fyller Jessica år. Att göra ett kort till hennes födelsedag var egentligen inte så svårt, allt med hjärtan blir perfekt, om det seda glittrar så är det ännu bättre :)



Det blev lite stämplat, stämpel från Stämpelgården. Jag är helt kär i den swirlen och måste nog köpa den spegelvända modellen oxå. Hur skulle man kunna låta bli liksom? :) Även här ett sammetshjärta (märks det att det 6-packet är nyinköpt? :) ). Lite vit spets och seadn grungeboard. Vingarna är målade i guldakrylfärg och sedan har jag dragit med en skimrig svart dyna ovanpå för att få fram swirlarna ordentligt. Hjärtat är målat med röd akrylfärg och sedan cracle-lack (JA, man kan ha det på allt!) och sedan strösslade jag några röda microbeeds. Kortet blev väldigt omtyckt iaf :)

Inte nog med detta, jag tyckte att min (relativt) nyfunna vän var värd en present. Jag hade planer på ett halsband, men min lilla plan gick om intet och igår satte jag mig för att göra ett armband. Men vips så blev det ett halsband istället. (Hur ofta blir det som man har tänkt sig?)


Jag använde alla möjliga pärlor och grejer som jag hade hemma och valde att göra ett grönt halsband. Ett riktigt färgglatt halsband. Jessica blev glad och vi justerade in längden direkt på morgonen. Det var kul att se det användas på en gång liksom. (Ja, jag ser att det högra hjärtat på bilden har snott sig, men vad spelar det för roll? :) )

Så jag har varit kreativ på olika sätt senaste tiden.

Det har hänt något som inte har hänt på väldigt länge. Jag har varit sjuk, alltså så sjuk att jag inte orkade till jobbet i måndags. Jag hade feber, hade 38.1 som värst och så hög feber har jag nog aldrig haft...inte som jag kommer ihåg iaf. Så jag låg i sängen och sov, och sedan en stund i soffan och sedan i sängen igen. Igår gick jag till jobbet och idag känner jag mig som vanligt igen. I måndags så såg jag på 'Låt den rätta komma in' och den gillade jag verkligen, men boken var ju betydligt bättre. Men så är det väl alltid?

Dagens plus: En glad Jessica
Dagens minus: Kemilektionen med åk8
Dagens fundering: Vad menar han?



RSS 2.0