Pysselrummet är ordentligt invigt!

2011-07-09


Åkte till Östergötland och sommarstugan. Där var det mogna körsbär i massor. Både röda och svarta, stora och små. Otroligt gott att plocka solvarma bär. De där bigaråerna man kan köpa i affären känns väldigt smaklösa i jämförelse. Det var otroligt skönt att komma hemhem. Det tyckte även den åksjuke Fritz. Mysigt att träffa mamma och pappa igen.

2011-07-10


Pappa föreslog att vi skulle åka till Affären i Svalsjö med Pers mekaniska kabinett. Sagt och gjort. Detta var ett spännande ställe. Det mesta i utställningen hade en vev, och så vevade man och det hände än det ena än det andra. Typ tände lampor, öppnade och stängde dörrar, fick flygande nakna figurer att fara genom luften och allt möjligt oväntat. På fotot är en klassisk Gambler. Skaka skaka, gissa var kulan ligger och så lyfter gubben den rätta bägaren. Makalöst snillrikt gjort. Eller kanske ett bultande hjärta? Eller varför inte en banan med lönnfack? Otroligt många vackra saker som vi fnissade glatt åt. Det enda som saknades var pengar, hantverk är inte alltid så billigt...och trots det så är det ändå troligt att Per inte får någon vettig timlön ändå...

Sedan åkte vi vidare för fika på Sommarro med utsikt över vattnet. Vilken härlig dag!

2011-07-11


Dax att klippa håret. Åkte till Anna-Karin för att få lite ordning på håret. Jag hade inte trott att jag skulle åka därifrån som korthårig, men det gjorde jag. Efter att ha klippt håret lite så kändes det ändå lite.....blahablaha liksom. Det bara hängde där. Det blev betydligt kortare, men det såg ändå konstigt ut....så det blev ännu kortare. Så när ungefär en halvmeter hår var avklippt, vilket tydligen motsvarar 5-6år sparande, så fick det vara nog. Jag blev i alla fall väldigt nöjd. Ska väl ta och färga det oxå....rött eller lila eller så. Kanske det händer imorgon. :) Man skulle kunna tro att det skulle kännas ovant, men det gör det inte. Jag har ju alltid haft det uppsatt så skillnanden är minimal.

2011-07-12


Världens sötaste Tanja kom med föräldrar och syskon på besök.

2011-07-13


Åkte in till Tranås för att träffa Jenny och Chris och Ellie och Lucas. Det var väl dryga hundra år sedan jag träffade dem. Det är ju ingen chock för mig att Chris pratar engelska, men jag får liksom tunghäfta och kommer inte på ett enda ord att säga på engelska. Så jag pratar svenska med Jenny. Stackars Chris. Får alltid dåligt samvete efteråt, men....ja vad ska jag skylla på? :) Det var iaf otroligt roligt att träffa Jenny igen. Otrolig tajming att vi båda var i Tranås samtidigt. Dock glömde jag att fota, det blev bara babbel om de senaste åren :)

Bestämde mig för att stanna kvar i Tranås. Plockade hallon i trädgården och det är ju helt otroligt gott. Bäst av allt, det fanns mycket. Så det blev efterrätt till mig och Anna-Karin och det räckte även till frukost dagen efter.

2011-07-14


Denna dag blev det besök hos Linda, Morgon och Wilgot. Wilgot visade stolt upp alla möjliga traktorer (och allt vad det nu hette :) ) och han visade oxå hur man snabbt och enkelt kan skjuta popcorn över hela rummet. Tänker inte prova det, inte hemma hos mig åtminstone. Det var trevligt att babbla lite strunt med lilla familjen, som snart blir en till. Spännande!

2011-07-15


Väl hemma i Karlstad igen. Fick ett brev om att man måste besiktiga bilen för att få åka omkring med den. Nu får jag köra den till verkstaden och till besiktningen. Sicken tur att den står på 'verkstaden' redan. Om den står ett par månader till så slipper jag köpa sommardäck den här säsongen. (Jag har lärt mig att man ska se positivt på allt!)

2011-07-16


Man tackar inte nej när vänner ringer och frågar om man vill komma och grilla. Väldans trevligt och väldans gott! Jag saknar altan och gräsmatta.....i alla fall ibland :)

2011-07-17


Hannes kom hit med sina föräldrar och efter maten ville han pyssla lite. Det blev ett kort till Farmor och Farfar och ett kort till Morfar. Både jag och Anna la oss i hur Hannes placerade blommor och glitterstenar, men som tur var så lyssnade han inte så mycket på oss utan gjorde som han ville. Konstigt att man lägger sig i hur barn ska skapa!

2011-07-18


Idag blev det Isas tur att komma hit och pyssla. Det är perfekt nu när jag har möblerat om, vi kunde ju sitta bredvid varandra och pyssla. Vi fick massor med kort gjorda. Det var riktigt roligt att greja med stämplarna igen, det var ju ett tag sedan det kändes så. Isa provade olika motiv, olika stämpeldynor, olika pennor. Det gäller ju att testa en massa olika så att man lär sig vad man gillar bäst.


Isa gjorde ett kort till sin mamma.


Jag hittade den här oanvända stämpel från Paperbag Studio, och nu är den inte oanvänd längre.


Fjädrar piggar alltid upp. Det mönstrade papperet från BG är alldeles ljuvligt. Jag hittade mycket fint bland mina spillpapper.



En underbar stämpel fick pryda nästa kort.

Detta var de tre kort jag fick klart, har ett till kort på gång. Det ligger på tork nu, det dyker upp snart på bloggen.

Dagens plus: Pysselmys med Isa
Dagens minus: Jag glömde bort att jag hade tvättstuga
Dagens fundering: Vad ska man hitta på imorgon?

Stefan Sundström är en favorit

2011-07-05


Jag och Maria var på Solareturen på jakt efter kaffekoppar. Men man hittar ju så mycket annat skojigt. Den här tronen var ju otroligt rolig. Vi hittade kaffekoppar och lite böcker (som om jag behöver fler såna....) Hittade även en otäck tavla...


Varför skulle man vilja ha en sådan på väggen????

2011-07-06


Det är tomater på gång! Mums mums! Hoppas de hinner mogna oxå. Har fem stycken i denna storleken och fler som är mindre. De godaste tomaterna är de solvarma egenplockade.... Ser fram emot den dagen.

2011-07-07


Dags att se Stefan Sundström igen. Denna gång tillsammans med Jonny Dunders Elektriska Orkester på Cafe August. En trevlig kväll med sol och kalla cider. En signerad skiva blev det till och med. Jag verkligen gillar Sundström och det är trist att han nu ska ta paus i spelandet. Tror dock inte att han har slutat helt, hur skulle han kunna göra det?


Det finns liksom ingen som Stefan.... även om hans dans påminner mig sjukt mycket om en kollegas dansstil :)

2011-07-08


Nu är det klart. Gardinen kommer lite fult i kläm, men vad gör det när det blev så himla bra? Jag är så otroligt nöjd med allting och det känns bra att pyssla. Längtar efter att få inviga denna plats nu. Ska försöka att inte stöka ner :) Det bästa med all sortering är att jag har massor med tom plats i mina hyllor. Jag har även insett att jag inte ska köpa papper på hundra år, varken cardstock eller mönstrat! Dax att använda det jag har! Kanske samma utmaning som förra gången, men mer specifik. Göra 100alster innan jag får köpa papper igen. Vad tror du om det Diana?


Fritz gör sitt bästa för att minska myggantalet. Tyvärr är han inte så effektiv. Det tar lång tid och det är även tur att inte fönstrena är nyputsade.

Jag har nu provat mina Inktense blocks. Liftade kortet från senaste Craft Stamper, rakt av!


Blev väldigt nöjd med detta kortet. Men viktigast av allt, det kändes riktigt roligt att göra det och det gav mig inspiration till fler. Det var längesedan jag kände så med mina stämplar. Jag har köpt nya stämplar och trott att det ska göra att det släpper. Det har det inte gjort. Men nu, nu känns det skojigt med stämplarna igen. Så nu kommer jag kunna använda alla mina nya stämplar. Perfekt!


Här är ett kort jag inte visat, trots att det var längesedan jag gjorde det. Jag gjorde det till mitt brorsbarn, Oscar, när han fyllde år. Oscar - åskar......tykte det var passande. :) Den lilla blöta katten är så söt på något vis.

Dagens plus: Att jag såg Stefan Sundström igår :)
Dagens minus: Ont i käken
Dagens fundering: Sanningen just då eller sanningen hela tiden?

Mycket pyssel senaste tiden!

2011-07-02


Lena, Maria och jag proppade in all vår packning och drog iväg till Orust för att deltaga i Orustscrappen. En härlig dag även denna gång. Det är kul att träffa likasinnade. Under årens lopp har man ju lärt känna många härliga människor som har samma intresse som en själv. Så det var toppen! Vi höll på i 12 timmar och jag hann göra tre LOs. Visar dem en annan dag för jag behöver lite bättre ljus för att få ett vettigt foto.

2011-07-03


Jag avskyr sladdar. De bara trasslar ihop sig och de är alltid för korta eller för långa och de är i vägen och de samlar damm och de är fula och.....jag kan fortsätta länge. Nu när jag håller på och försöker få ordning i pysselrummet och jag har flyttat runt och köpt nya möbler så blir det ju kaos bland sladdarna. Men nu har jag fått ordning på det, jag skapade ett osynligt sladdhål där man slänger ner dem och de är borta! Strålande!

2011-07-04


Har letat efter en bra förvaring för stämpeldynor. Jag har nu hittat fjärde varianten och jag tror att jag blir mest nöjd med detta. Nu har jag köpt DVD-hyllor på IKEA och kan ju då använda DVD-fodral som 'hyllplan'. När jag idag satt och märkte mina dynor med fina färgade klisterlappar så hade jag en burk ståendes som jag tyckte såg ut att passa i stället. Jag provade och glatt upptäckte jag att det funkade perfekt. Så jag fick köpa fler hyllor (de sista i Karlstad eftersom det är en utgående vara) sedan vidare till ICA för att köpa fler burkar. Så nu ska det plockas och sorteras. Jag gillar det massor redan. Det känns skönt att ha stämpeldynorna framför mig hela tiden, då blir det nog lättare att komma igång med stämplarna igen.



I torsdags eftermiddag åkte jag ut på Hammarö till Hammarö Ramverkstad för att köpa Inktense blocks. Detta ska vara som akvarellfärger, men som kladdkritor. Låter spännande och roligt. Han hade inte detta hemma men beställde hem 12-pack och lite tillbehör. Idag ringde han och sa att de hade kommit. WOW! Det var snabbt må jag säga. Så jag åkte ut dit igen och hämtade grejerna och jag ska ta mig tid att leka med dessa. Kom på när jag kom hem att det vore ju fiffigt med akvarellpapper....så det vår nog bli inköp imorgon. Jag känner mig förväntansfull till att använda stämplar igen, det var länge sedan sist... Jag hoppas jag har hittat hem igen....

Det här med semester är ju riktigt skönt. I år har jag oxå kommit på att jag ska göra alla de där stora grejerna i början och inte spara på dem. Så jag har sorterat och slängt papper och jobbgrejer, städat och sorterat garderoben, fått ordning i pysselrummet. Så jag är mycket nöjd! För att inte tala om alla böcker jag har hunnit lyssna på på Storytel under tiden jag har gjort allt detta.

Nu börjar jag längta efter att få gå och se Stefan Sundström på torsdag. Inte se kanske, utan höra framför allt. Det ska bli toppenskoj. Hoppas på bra väder så klart!

Dagens plus: Att jag fick med mig de sista hyllorna hem
Dagens minus: Kliande myggbett
Dagens fundering: Har stämpel.självförtroendet kommit tillbaka?

Dagar fyllda av sol

2011-06-24


Jag säger som Sundström

"Har vart en bra sommar för fläder
Jag har gjort vin o saft i år
Men snart blir vinet till vinäger
Jag bryr mej märkligt nog inte ett spår
Det doftar inte längre fläder
Det är kallt och snöoväder
Det enda jag kan säja dej
Det har vart en bra sommar för fläder..."

Flädern blommar ljuvligt vackert. Tyvärr verkar grannen inte utnyttja blommorna till allt man kan göra....

2011-06-25


Har påbörjat ommöblering här hemma. Fritz (numer känd som Djävulskatten) var så klart tvungen att inspektera om det verkligen blev bra att ha sekretären i detta rum istället. Både Fritz och jag är nöjd med omflyttningen, även om det aldrig verkar bli klart.... Nu är möbler flyttade, inköpta, ihopskruvade, på plats, slängda och allt sådant. Nu ska allt runt omkring oxå bli klart. Det är bara så himla varmt just nu att jag inte riktigt har ork eller lust att greja med det.

2011-06-26


Jordgubbar i alla former! Det är gott, gott, gott, gott! Just denna kväll lyxade jag med lite mangomousse oxå. Smaskens!

2011-06-27


De bara låg där när jag var och handlade. Härliga att titta på. Kunde inte motstå.

2011-06-28


Soligt och fint! Satt på balkongen och njöt. Både i sol och skugga. Mer tid i skuggan än solen... Den röda näsan kan jag klara mig utan! :) Är väldigt nöjd med mina pelargoner. Och doften fån mina kryddor är underbar. Min balkong är ett riktigt trevligt ställe!

2011-06-29


Heldag med Maria. Vi hann det mesta. Ikea, en sväng på stan och sedan fika på Råtorp. Där skulle vi prova lite olika foto-appar. Det blev ett blått resultat. Sjukt många fler så klart......men...... Ikea var ju en upplevelse bara det. Jag visste vad jag skulle ha, kom hem med nästan det... Det visade sig att just de hyllorna jag skulle ha var det rea på, så det blev tre hyllor istället för två. Perfekt. Mindre perfekt var väl inpackningen i bilen, men inga kraftiga inbromsningar gjorde att vi överlevde hela resan. Som vanligt mycket skratt och skoj och även allvarsprat när vi träffas.

2011-06-30


Fika på Råtorp även denna dag. Men idag var det Jessica jag fick träffa igen. Känns som om det var hundra år sedan sist. Men vi har ju kontakt ändå. Massor med skvaller som far fram och åter. Det var sjukt trevligt att träffas igen. Även vi lekte med fotoappar och Jessica ville vara med med fler foton som dagens foto. Sicken linslus :)


Det får räcka så..... Saknar dig stumpan! Längtar till augusti! <3

2011-07-01


En festis som smakar banan+guava. Hur kan det bli den här konstiga turkosa färgen. (Som iofs är en sjukt fin färg om man bortser från att det är en dryck). Konstigt. Köpte ingen, en dryck som smakar banan? Näe, DÄR går banne mig gränsen!

Imorgon sticker Lena, Maria och jag till Orust för scrapträff hela dagen. Det ska bli superskojigt. Har försökt packa, men får inte med allt som jag vill ha med, men får ta det jag tror att jag måste ha och inte kan låna av de andra. Det blir nog bra när det blir klart. Ska bli en skojig dag iaf! Får väl se hur mycket jag får gjort....

Men passar på att visa lite annat jag gjort.


Ett grattiskort till en 40-åring. (Inte helt tippat :) ) Provade mina nya stämplar och dies från Paper Artsy.


Ännu ett grattiskort till 40åring. Har här använt en ny embossingdie från Tim Holtz och sedan sandpapprat lite.


Här är mer från samma embossingdie. Ibland är det inte allting man behöver utan man vil ha en bit bara.


En av mina favoritstämplar. Jag tycker den är otroligt fin. Använder den dock sällan. Nu när jag sitter här och bloggar får jag en idé om OH-plast och glitterlim..... ett framtida projekt. :)


Ett kort jag kanske inte är jättenöjd med.... det ä lite för platt på något vis. Tror jag saknar något stämplat på den, jag kunde ha arbetat det mer...men tiden räckte inte riktigt till det... Men nu har jag tid....i överflöd.

Det är underbart med semester och vackert väder. Men imorgon när vi ska åka bil och vara inomhus hela dagen så är det faktiskt helt okej med regn :)

Dagens plus: Att det börjar bli ordning i kaoset.... nu är det sladdhärvan som ska få komma till sans, sedan sortera och få ordning på förvaringen.
Dagens minus: Löjligt varmt inomhus
Dagens fundering: Hur ska jag packa på bästa sätt?
RSS 2.0