Kavajkort

Fick beställning på studentkort och det var till 3 tjejer och 1 kille. Det är alltid svårare att göra kort till killar, så jag kollade runt på nätet och hittade då den här sidan som visar hur man gör ett kavajkort. http://hanglar.blogg.se/2009/july/jacket-card-with-tutorial.html
 
Så här kommer mitt första kort
 
Tyckte att blått kändes studentigt. Jag har inte satt några magneter i skjortkragen, mina magneter blev för stora och klumpiga tyckte jag. Jag lät istället kavajen hålla ihop skjortkragen.
 
Tyckte att en prickig väst blev fint. Är ju svag för det prickiga. Hittade till och med ett litet fickur som passade.
 
Så blev det utfällt. Embossade texten i turkost. Det där med att embossa borde jag göra oftare, för oj vad många snygga embossingpulver jag har!
 
När detta blev klart så blev jag väldigt nöjd med det. Det var en kul vikning att göra, så det komemr nog bli fler. Jag gjorde ett till en kollega som gick i pension nu vid sommarlovet.
 
Här blev det ett brunt istället. Jag gjorde här så att västen syntes när kortet var stängt. Man får prova lite vilket man tycker bäst om.
 
Gillar det bruna ihop med en ljusblå slips. Man kan ju även ta en färgglad väst som bryter av lite. Man kan variera hur mycket som  helst.
 
Så blev det när man viker ut det.
 
Så om du har en man i din närhet som behöver ett kort så rekommenderar jag att du provar detta. Det var roligt att göra, lite pilligt, men inte så att det känns hopplöst svårt.
 
Dagens plus: IKEA-inlöpen och de planerade inköpen.
Dagens minus: Trasig tvättmaskin i tvättstugan.
Dagens fundering: Hur ska jag göra när min braiga plan helt plötsligt inte verkar vara bra längre...
 
 
 
 
 
 

VIPS så var läsåret slut!

Ett läsår har gått snabbt förbi. Det är lite konstigt det där. Det börjar bra i augusti, man är redo för nya elever, nya idéer och jag börjar ju alltid mitt nya liv, det liv som innebär pärmar, papper i ordning, fina block till olika saker (gärna med matchande pennor....). Så smyger mörkret på, men det går bra. Men pärmarna står tomma, blocken är i oordning, pennorna älskar jag fortfarande.... Men jag har både födelsedag och jul att se fram emot. Jag gillar ju hösten väldigt mycket. Men visst, det känns att det är mörkt på morgonen. Men så kommer snön och ljusar upp allt, så kommer julen. Sedan börjar värsta tiden på året..... Veckorna före sportlovet! Lika jobbiga varje år. Mycket att göra på jobbet, snöslask, mörker och nu finns inte tillstymmelse till ambition att ens få in papper i pärmar. Så kommer påsklovet, nu hinner man inte så mycket mer. Tjata på elever som ska få in sina sista grejer inför betygen, rätta nationella prov (om man har det), allt går i ett rasande tempo och helt plötsligt är det torsdag och niorna har sin skolavslutning och sedan kommer fredagen med skolavslutning för åttor och sjuor. Sedan utvärderingsdagar med personalen. Ja....i runda slängar..... så snabbt går det.
 
Jag är nu inne i utvärderingsdagarna. (blogg.se har strulat lite så detta inlägg skrevs tidigare i veckan...) Förra veckan var det skolavslutning och det är lite vemodigt. Detta året har jag varit klassföreståndare för åk7, så det borde vara som så att jag bara fortsätter med samma klass till hösten. Men det blir nya klasser i 8an för att få ner storleken på klasserna, 4 klasser kommer att bli 5. Så det var lite speciellt, det bästa är att vi får vara kvar på samma skola så man kommer ju träffa dem. Har undervisat alla fyra niorna detta året så det känns konstigt att släppa dem. Har ju träffat dem i tre år och visst har det varit både tjat, gnat, ilska men frmför allt glädje. Så mycket som jag har skrattat med dem. Så det känns sorgligt att de slutar. Vissa hann jag säga hejdå till på riktigt, och vissa bara försvann....det kändes konstigt. Men snart är det ju dax för skolavslutning igen och niorna försvinner.....
 
Sommaren har hunnit komma så jag hoppas på sol och värme i år. Förra året var det ju lite sisådär. Det är som positivt är att jag redan har suttit mer på balkongen än vad jag gjorde på hela förra sommaren. Kan det bero på att jag är mer nöjd med piffningen det här året? Antagligen. Jag har en stark känsla av att det kommer bli en bra sommar det här.
 
Nu lite vardagsfoton!
 
2013-05-08 Shape
En av tre tavlor som hänger i sovrummet.
 
2013-05-09 A Snack
Lite paj och lite te. Lyxade till med detta til kvällsfika. Oftast blir det bara en mugg te på kvällen, men jag hade ju lite paj kvar så......ja.....det slank allt ner det med.
 
2013-05-10 Stars
Var hemma hos Helene H och pysslade och umgicks. Det var, som vanligt, väldigt roligt att träffas. Mycket skratt och skoj, och det får mig bara att må bra. Hon bjöd på dessa kak-kex. (Som inte var så smaskiga som man kan tro...tyvärr... :) )
 
2013-05-11 A Smile
Grumpy Cat är stora favoriten just nu. Så otroligt rolig och fyndigt. Även om det börjar bli lite väl många som bara går ut på "hate". Just den här är ju så sjukt rolig på olika sätt och vis. En katt med kaninmun, det kan inte bli annat än roligt. (jodå, fotot är stulet från Grumpy Cat på facebook)
 
2013-05-12 Mother
När mamma bor långt borta så får man umgås på telefon. Det är ju inte riktigt samma sak, men snart är det sommar och då kommer vi träffas och kommer lösa korsord tillsammans och prata om viktiga och oviktiga saker.
 
2013-05-13 Sunset/Sunrise
Grått på morgonen och grått på kvällen, ingen sol i sikte på hela dagen. Men här är en sida i min artjournal där jag har tagit solens färger och gjort en sida. Stämpeln som är ett hjärta med en koltrast (blackbird) är en favoritstämpel som jag sällan använder. Den är en sådan stämpel som jag bara inte kunde lämna oköpt. Ska nog ta och använda den lite mer. (Borde för övrigt pyssla mer, göra fler kort och bara skicka iväg lite sådär...)
 
2013-05-14 Need
Riktigt salt lakrits är ibland jättegott. En påse djungelvrål med massor av salt på är smakens.
 
2013-05-15 7 o'clock
Det perfekta tidsfördrivet. Spelar lite candy crush varje dag. Lika ofta som jag hatar skitspelet för att jag sitter helt fast på en bana, lika ofta älskar jag det för att det går så smidigt. Jag fastnar väldigt lätt i dessa små pruttspel....kan man ana ett beroende kanske?
 
2013-05-16 Mailbox
Det här är alltså min brevlåda, eller inkast kanske är det rätta ordet.
 
2013-05-17 Season
En solig fredagseftermiddag och det är en underbar årstid. Nu när träden blir gröna och solen värmer. Att då kunna sitta på balkongen och dricka lite vitt vin och käka lite pistagenötter och läsa Craft Stamper som kommit med posten. Det känns väldigt perfekt på något vis.
 
2013-05-18 Want
Jag vill ha många vackra och varma sommarkvällar!
 
2013-05-19 My favourite view
Ett foto från förra sommaren. Det här är min favorit. På väg ut till stugan. "Det är så vackert att det gör ont i hjärtat!", jag har blivit hånad för detta uttalande, men banne mig, jag står för det. Tyvärr börjar björkarna växa upp och stör utsikten. Men ändå. Det här är favoriten!
 
2013-05-20 Light
Den lysnade iskuben står i mitt sovrumsfönster. Det är en härlig ljuskälla och även katten gillar den. Kalla vinterkvällar så lägger han gärna upp framtassarna på lampan och liksom hänger över den, antagligen för att värma magen. :)
 
Det får räcka för idag. Ska bli bättre på att blogga nu när det är semester. :)
 
Dagens plus: Alla fönster är putsade.
Dagens minus: Kliande myggbett som gör mig galen. (men nu verkar de ge sig, äntligen!)
Dagens fundering: Varför försköna sanningen på facebook?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Härliga söndag!

Har gjort lite beställningskort idag och ska nu ta tag i lite paketinslagning och sånt pyssel. Borde väl städa egentligen, men jag vet ju hur det slutar när jag pysslar. Det blir grejer öerallt, så städningen får bli sen, när jag är klar med allt. Har många kort att göra nu, eftersom jag har skjutit på det ett bra tag. Har en plan att börja med att göra julkort på semestern, men det slutar väl med att jag sitter där runt lucia och har inte ett enda julkort klart. :)  Men det är kul att göra kort igen, har ju scrappat den senaste tiden. Känns skönt att återupptäcka stämplarna lite. Hittade även ner i embossingpulvren. Det blir ju jättefint! Visar upp korten framöver.
 
Nu kör vi lite vardagsfoton. :)
 
2013-04-22 Blurry
Mitt lila favoritlack har varit borta. Har inte förstått var det har varit. Denna dag hittade jag det! Det stod med de andra lacken, men det har sett blått ut så jag har inte ens kollat mer på det. Så det kändes bra att hitta det och så på med lite glitterflakes så blir det perfekt.
 
2013-04-23 Time
Min väckarklocka ringer bara på ojämna tider. En fix idé jag har. Vet inte riktigt varför, men det känns inte bra med jämn siffra. Till och med när jag en natt ställde nytt alarm i sömnen var det udda siffra på slutet. Det är rotat långt in i mig. Antagligen skulle det gå lika bra med vilken siffra som helst på slutet... 05.23 är min vanliga vakna-tid, de andra två tiderna ändras till lite vad som helst beroende på. Ska bli skönt med semester och slippa 05.23 ett tag. :)
 
2013-04-24 I saw this person today
En vanlig jobbdag. Träffade kollegor och elever på världens bästa skola.
 
2013-04-25 Life is ******
Life is good! Var på kurs i Stockholm ihop med Stefan. Lite lunchpaus i solen vid Piperska Muren. Dagen var fylld av inspiration och idéer. Det kändes liksom självklart allting, bara man fick koll på grejerna. :)
 
2013-04-26 Childhood
Det här är första sidan med foton i albumet som bara handlar om mig. Mamma och Pappa har gjort ett jättefint album och det är jätteroligt att bläddra i det.
 
2013-04-27 Earth
Ibland är världen obeskrivligt stor; lika ofta får den plats i en tändsticksask. Konstigt det där!
 
2013-04-28 My Sunday
Söndagar betyder ofta jobb för mig. Jag försöker alltid hålla fredagen och lördagen fri från jobb hemma, men söndagen måste jag använda till jobb. Just denna söndag var det matteböcker som rättades.
 
2013-04-29 I wore this today
La ner mycket tid på mina naglar denna dag. Jag gjorde water marble nails. Det tar rätt lång tid, men det blir snyggt. Först måla dem vita (underlack + två lager vitt) sedan tejpa alla naglar, göra mönstret, nagel för nagel. Rengöra alla fingrar. På med överlack. Ja....det tar tid. Denna dag jorde jag det i lilafärg, det blev inte alls lika bra som när jag gjorde det i blått. Man lär av sina misstag :)
 
2013-04-30 Glasses
Åkte till Kristinehamn för att fira Maria på 40års-dagen. Solen sken så glasögonen var ett måste.Köpte nya lila inför den här säsongen. Nu är jag inte helt nöjd med dem, de åker ner lite väl mycket på näsan. Men men....de är ju lila :)
 
2013-05-01 I bought this!
Trevlig fest kvällen innan, med mycket vin och skratt. Sov kvar i Kristinehamn och hade en lugn förmiddag, återigen många skratt. Tanken på vin lockade dock inte alls. :) Hjälpte till att städa lite och på hemvägen så blev det lite smågodis och en baktidning inköpt. Resten av dagen blev slapp och slö.
 
2013-05-02 Morning Ritual
Måla lite i ansiktet. Min favoritögonskugga för tillfället. Har massor andra, men kommer alltid tillbaka till det bronsiga. Mina ögon blir ju så blå då, så det är väl därför.  :)
 
2013-05-03 This is really good!
Att krypa ner i sängen på fredagskvällen (rätt tidigt för man är ju helt slut efter veckan) och bara vetskapen att klockan inte ringer löjligt tidigt dagen efter gör detta till en mycket bra stund.
 
2013-05-04 In my cup
Det är mest te i min kopp. Alltså kan man ju säga This is my cup of tea. He he he!
 
2013-05-05 Paper
Stämplar mina naglar och då behövs det lite papper som skydd. Det blir mycket kladd men ett väldigt snyggt resultat.
 
2013-05-06 Broken
Förvånansvärt många elever har mobiltelefoner som ser ut såhär.
 
2013-05-07 Something beginning with F
Föreläsning i Åmål. En härlig dag som skolverket bjöd på. Det var olika forskare som pratade om vad de forskade om i dagsläget. Mycket spännande och intressant. Det var även trevligt att träffa före detta elever.
 
Dagens plus: En härlig söndag.
Dagens minus: Blockering i pysslet till att börja med.
Dagens fundering: Varför inte bara rensa bland vännerna på fb utan att först skriva att man ska göra det? Vad är vitsen med det??

Betygshelgen har varit ovanligt lugn

Jag vet inte vad det är som har hänt. Detta är den första betygshelgen på alla år som jag har jobbat som det känns som om jag ligger i fas. Samtidigt som det känns otroligt skönt känns det som om det är något lurt. Som om jag har glömt något. Har satt betyg och rättat prov, får in lite mer prov och inlämningar imorgon. Sedan ska allt vara klart. Eller ja, det är en del som man måste göra men ändå. Men återigen käns det som om man har ett sommarlov inom räckhåll. Dax att planera lite vad man ska göra under sommaren.
 
2013-04-05 Something good
En fika hos Helene i Forhaga kan väl aldrig vara fel? Om man sedan lägger till att vi satt ute i solen så blir det ju bara ännu fler pluspoäng. Lite kyligt var det dock, så en filt kom väl till pass.
 
2013-04-06 Air
Han bryr sig egentligen inte om det där med att vara ute. Inte som de andra katterna jag har haft. Men när man öppnar balkongdörren på glänt och och släpper in den där vårluften som värms av solen så blir han nyfiken och sniffar i sig alla spännande dofter som säkert kommer in.
 
2013-04-07 Dreamy
Det där med att drömma mardrömmar är klart överskattat. Jag gör det inte så ofta, men det är hemskt att vakna av den där tryckande panikkänslan. Köpte för längesedan en tavla (som nu har trasigt glas) som jag tycker mycket om, tanken på att även spöken har mardrömmar känns liksom bra.
 
2013-04-08 On your plate
Lax och rödbetor (även palsternacka denna dag) och fetaostklet. Det är ju helt sjukt gott. En grill vore trevligt, så man kan grilla laxen. Kanske kan bli ett sommarinköp? :)
 
2013-04-09 Tiny
Ny telefon = ny sladd. Så klart! Dumt att jag köpte nya laddsladdar till den gamla telefonen väldigt nyligen....
 
2013-04-10 A place
Det började med att jag ställde upp Sixten där när han var kattunge, sedan blev det hans favoritplats. Soffan blev ju mindre snygg iofs. Så när Fritz flyttade in hos mig tänkte jag att han minsann inte skulle ha den ovan att sova där. Men han hittade dit av sig själv, och gjorde gropen ännu djupare. Har nu bestämt mig för att köpa ny soffa, försöker bara lösa transport av gamla och nya och hej och hå. Ett sommarprojekt!
 
2013-04-11 Detail
Min fina träskulptur. Bryr mig inte om vad andra säger om den eller kallar den för. Jag gillar den! Har alltid gjort det! Det är Calle Örnemark som har gjort den, bara det! :)
 
2013-04-12 In the middle
När jag var två år så la jag händerna på ugnsglaset och brände mig ordentligt på handflatorna. Här har mina bröder gjort fina teckningar till mig, antagligen efter att jag kom hem från sjukhuset eller så..... Jag minns ju inte hur det där var.
 
2013-04-13 View from your bed
Inte så mycket mer att säga. Så ser det ut....
 
2013-04-14 Water
Isen börjar försvinna och snart är det öppet vatten på hela pölen. Svanparet har återvänt och det blir väl ett gäng svanungar även år. Maffiga fåglar det där.
 
2013-04-15 Alone
När man har världens bästa katt behöver man aldrig vara ensam. Men ibland vill man ju vara ensam och ibland vill jag absolut inte vara ensam. Tänk att samma ord kan rymma så motstridiga känslor.
 
2014-04-16 Your favourite colour
Piffade till min lärarkalender lite. Valde lila. Tycker det är en väldigt fin färg, jag gillar den massor och har alltid gjort det. Men favoritfärg? Svårt att välja, jag har så många färger jag tycker om. Det beror på. Men det som är typiskt är väl att jag gillar starka färger.
 
2013-04-17 Busy
SETT-mässam i Stockholm. Föreläsningar och massor med grejer att titta på, fundera på, titta på igen. Massor att ta till sig, eller rata. Ja.....spännande. Vissa saker tar jag till mig och tänker prova när jag kommer tillbaka till jobbet.
 
2013-04-18 Hello!
Trevlig filur i mitt badrum.
 
2013-04-19 Button
Köpte dessa vackra knappar för längesedan. Jag skulle ha dem till ett pysselprojekt, men det blev inte så. Sedan har de bara legat där. De har hamnat i kategorin "nej, inte kan jag ta de där. De är ju så fina och jag har ju sparat dem till något speciellt.". Så det kanske kan bli en bra utmaning till mig själv. Att verkligen använda dem.
 
2013-04-20 On your mind
Det var ju rätt skruttigt väder förra sommaren, men jag satt inte på min balkong. Jag trivdes aldrig med det där gröna av någon anledning. Vill göra nytt till denna sommaren. Piffa till det helt enkelt. Frågan är ju bara hur jag vill ha det...
 
2013-04-21 Fire
Tänder ljus och njuter. Men snart är det ljusa sommarkvällar och då behövs ingen eld.
 
Sådär, lite foton från min vardag.
 
Dagens plus: Att stressen inte är så pressande i år.
Dagens minus: Blev osäker på om de nyinköpta blommorna verkligen blev bra.
Dagens fundering: Lite betygsfunderingar har det allt blivit!
RSS 2.0