Jag har fyllt år

Igår var det födelsedag att fira. Men jag orkade inte ens fira. Hur låter det? Jag är rätt trött på helgerna eftersom mitt jobb suger musten ur mig. Men i fredags blev det ingen badminton eftersom J var bortrest. Då passade jag istället på att fika med M och L. Det var så klart väldigt trevligt, även om jag kände mig som en urvriden disktrasa.

På lördagen var det då dag för födelsedagen. Jag har fått grattiskort i brevlådan (dock inte på lördagen.)


Detta fick jag från J, med en finfin ring. Jag tycker om att hon är "min vapendragare och bakelse" :)


Från mamma och pappa fick jag en fin ros i sammet. Fick en massa fina presenter, bok, parfym, strumpor, raggsockor och självklart en chokladkalender.


Från C dök detta kortet upp. Hoppas på att kunna träffa henne i jul, det vore jättekul. Men det är ju det där med att få tiden att räcka till allt oxå, både för henne och mig.

Jag fick även ett kort från M, men det var ett foto på mig själv så det visar jag inte här :). Jag fick oxå en fin fågel-die till revolution och en av de nya distress-stickleserna (eller vad det heter i plural).

Så det var en trevlig skörd med kort och presenter. Det kom även telefonsamtal och en massa sms. Telefonsamtal som förvånade mig och sms som förvånade mig piggade upp tillvaron. Tack alla som kom ihåg mig :) Jag gick en sväng på stan för att köpa mig en ny halsduk, letade efter en petrolblå, men hittade ingen som tilltalade mig. Kanske kan jag sticka en själv när jag har jullov? Sticka är ju kul faktiskt.

Idag har jag gjort det sista i Stämpelstafetten på Stämpelsnack. Det är kul att hålla på, men det är även skönt när de tär slut. De sista bidragen är inskickade och det känns bra. För mitt lag, Akrylerna, har det inte gått så himlans bra om man ska kolla på finalplaceringar. Men det är väl inte allt? Jag har gjort några julkort, men jag behöver göra ett gäng till, ska fixa det under veckan är min plan, vi får väl se hur det går.

Så har jag varit och spelat badminton oxå. Men vi spelade inte så mycket, vi pratade mest. :) Men det var väldigt kul att spela, speciellt eftersom det inte blev något spel i fredags.

Jag borde ha gått på stan idag när det var skyltsöndag och allt, men jag vaknade sent och kom aldrig iväg....

Jag har ju haft paketinslagningskurs på Mazzarin oxå. Det var jättekul.

Här står jag och visar hur man klär en kartong och får snygga hörn. Använde ett svart papper med läderstruktur, gud vad snyggt det var!


Här är paketet klart, har använt mitt washington som är så snyggt och stansat ut mitt eget namn (ego-trippen fick en skjuts!). I varje snöstjärna på papperet sitter en rosa blingsten. Bandet matchar inte helt bra, men det är otroligt läcker färg på det. Sedan så sitter det även fast en metallblomma på paketet (den fick jag hjälpa att göra, min såg ut som något konstigt.....långt ifrån en blomma......) Jag blev väldigt nöjd iaf. Önskar jag har ork att göra fina julklappar till alla i år.

Dagens plus: Jag har adventspyntat min lägenhet och det blev jättefint.
Dagens minus: Helgen är redan slut.
Dagens fundering: Var går gränsen?

J*kla skitdag

Vissa dagar är såna bara. De är skruttiga mest hela tiden. (Men inte hela tiden förstås.....) Det började nog redan igår... Kom glad i hågen (eller nåja, jag kom iaf) till jobbet och fick veta att det hade brunnit i mitt arbetsrum. Inte på min arbetsplats, men det var ju lite sot överallt. Men det kom en saneringsfirma och gjorde rent överallt, det var ju perfekt. De tog ju till och med all spindelväv :) Nu är det bara den otäcka lukten som ska bort. Det är dock tråkigt att elementet som brann är borta, för nu har vi 15 grader på vårt arbetsrum. I kallaste laget må jag säga!

Nåja, till dagens härligheter! Lämnade in bilen för att det skulle fixas med bromsarna. En kompis har kollat på bilen och förvarnade om att det behövdes bytas ett bromsok fram och att det var dyrt. Dyrt är dåligt eftersom jag ska betala avgassystemet som byttes för ett par veckor sedan. När jag hämtade bilen i eftermiddag säger H som varit med och fixat med bilen 'Ja det blir nog inte några julklappar i år i alla fall. Men gå in och prata med R, han sitter därinne'. Jag trodde han skojade lite med mig, han brukar liksom göra det..... R sa ungefär samma sak.... De hade mycket riktigt bromsoket, men även alla fyra bromsskivorna, lite nya belägg behödes oxå. 'Vad kostar detta då', mumlade jag fram. R bläddrade i papperena och sa 'oket kostar 1200, skivorna 520 kronor styck och belägg fram 230 och belägg....' 'DET RÄCKER', väste jag fram. Jag frågade inte om priserna var med eller utan moms. Jag vill inte ens tänka tanken. R sa att räkningen ska inte vara betald förrän i januari. Vad är det för tröst? Det är ju inte precis som så att pengarna flödar vid den tiden. Snacka om att få snåla nu vid jul och allt. TJOHEJ!

Idag hade jag besök på min mattelektion av en kurskompis. Hon jobbar på förskolan och har hand om ålderskategorin 0-6år. Hon förfasade sig över att mina elever var stökigare än hennes, och då har jag hälften så många.... Säger det något om eleverna? Säger det något om mig?

På jobbigt är det för övrigt rätt kaosartat. Det funkar bra för mig, men jag har kollegor som går på knäna, och det uppdagas att fler och fler mår dåligt och jag försöker ta på mig mer jobb och stötta upp där jag kan. Jag får tacksamhet och en stjärna i himlen för det, och det är ju alltid trevligt. Jag vet att jag kan räkna med stöd den gång jag behöver det, men det är ändå jobbiga situationer att ta tag i. Det tar på krafterna.....är det inte jullov snart?

Nog med tråk! I helgen som var så var mina föräldrar på besök. Det var jättetrevligt att träffa dem. Inte ens snarkningar störde mig! Vi umgicks, var på stan och ikea och hade det mysigt. De brukar ju alltid komma uopp helgen vid första advent, men i år passade inte det. Så vi kunde ju inte åka på de sedvanliga julmarknaderna....vet inte om jag ska åka själv på sådant nästa helg, eller om jag bara ska skita i det.....vi får väl se. Det var skönt med lite föräldra-mys. :)

På tal om föräldramys. Nu för tiden finns det en liten Hannes som jag följer via en blogg, Hannes blogg. Det är Anna och Mattias som fått sin efterlängtade son. Han ser ju så söt och gosig ut det lilla pyret och jag vill ju bara krama och gosa och mysa med lilltrollet. Men jag får vänta till jul när de kommer till Karlstad för att hälsa på. Ska försöka synka att vara i Karlstad då jag oxå :) Jag har iaf skickat kort och paket till honom. Kortet ser ut som följer


Det är ett riktigt glittrigt kort på riktigt. Men jag kan ju förklara. Texten samt blomman är glittermålade. Fötterna är embossade med icicle (genomskinligt med glitter alltså...), garnet är brunt metallic och det sitter faktiskt en blingsten i blomman på texten. Turkost och brunt funkar väldigt bra i mina ögon :)

Med kortet skickade jag lite kläder, planen var att skicka med turkost och brunt, men det hittade jag inget.....så det fick vara. Det blev väl mottaget och jag pratade med Anna i telefon igår. Det käns konstigt att bara prata i telefon och itne träffas och dricka te och slappa lite. Men men, de kanske flyttar tillbaka (inte troligt, men ändå) eller jag kanske flyttar (inte troligt, men ändå...)

Jag har även gjort ett ATC i ATC-utmaningen jag antog för hundrafemtio år sedan. Detta ATC har temat värme, och det som värmer mig just nu är god kopp te (helst ginger-lime).

Tyvärr börjar teet ta slut och jag har inte sett det någonstans här i Karlstad. Men man kan ju beställa via internet, men ändå liksom :) Har druckit det mycket nu när jag har varit riktigt förkyld, men det släpper aldrig.....halsen är fortfarande raspig, men efter helgen kanske jag är frisk. Kanske är det dumt att spela badminton när man har feber? Kanske blir man inte friskare av det?

Man blir visst friskare av att sova, det ska jag försöka med. Nattis nattis!

Dagens plus: M (en av alla M :) )
Dagens minus: Bilen. (JAG VET, ma måste ha bra bromsar, men ändååååååååååå)
Dagens fundering: Vad menade han med att säga så?

Jag har blivit moster!

Det kan låta väldigt konstigt eftersom jag inte har någon syster. Men ibland kan det bli bra ändå liksom. Jag fick ett sms häromdagen som löd 'Ett barn funderar... Emil tycker det är orättvist att han inte har någon moster. Men så kom han på att jag ju har en kompis på mitt jobb som kanske kan vara hans moster? Vill du vara Emils moster? :)' (Läs hela story på Amis blogg) Hur skulle man kunna tacka nej till något sådant? Så nu är jag äntligen en moster och Emil blev oxå väldigt glad. Så vi ska leka med turtles någon dag.... Vad bra att ha 'syskonbarn' så nära, det är jag inte riktigt van vid :)

När vi ändå är inne på barn-spåret så har Anna och Mattias blivit stolta föräldrar. Kika in i Mattias blogg och titta på sötnosen. Jag saknar dem massor! Nu vill jag ju bara kunna komma över och hälsa och klämma och känna på Bäbis lite. Men näedå, så blir det inte, förhoppningsvis kan jag göra det längre fram istället.

Idag har jag tagit det lugnt. Det är feber och halsont som har varit mina följeslagare idag. Har ägnat mig åt att ett par örhängen. Jag blev riktigt nöjd iaf. :)


Ett par ovala hängen med sötvattenpärlor i två gråa nyanser och en liten blänkande glaspärla. Det blev toppenbra. Jag såg ett par liknande i en affär idag men gick hem och gjorde ett par egna istället. Det är roligare att göra själv.

Igår var det bilpoolsfest. Vi var fyra stycken och två som inte kom. (Nej vi är inte sex stycken i bilpoolen, utan vi skiftar lite olika dagar....) Det är kul, för vi är egentilgen ganska olika människor och vi skulle nog inte umgås om det inte var som så att vi pendlade ihop. Det är just det som gör det hela väldigt spännande. Vi partajade lite här hos mig, stackars Fritz fick stå ut med mycket. Han lekte, fick skäll, han blev sutten på, han smet ut i trapphuset och han blev gosad med, en annorlunda kväll även i hans liv. Han åt chips men fick inget starkt att dricka, även om han var lite intresserad av rödvinet i ett av glasen....

Vi hamnade på Blue Moon Bar (några av oss iaf :) ) och där dansade vi och hade skoj hela kvällen. Jag och Je bestämde att vi ska göra det fler gånger. Det blir bra det. Vi har kul ihop, även om vi är olika i mångt och mycket....men det är kanske just det som gör det kul?

Dagens plus: Mina nya örhängen
Dagens minus: Förkylningen
Dagens fundering: Vart har tiden tagit vägen?

Återigen söndag

Så nu har ännu en vecka gått. Jag har hunnit med en hel del.

I måndags var det fika med F. Det var trevligt och vi var överens om att vi borde fika oftare. :)

I tisdags hade jag julkortskurs på Mazzarin. Det är verkligen jätteroligt att hålla i kurs. Ser fram emot nästa kurs, men då är det inte julkort, utan paketinslagning. Det ska bli spännande det med.

I onsdags var det tvättstuga hela kvällen. Hur kul är det egentligen då?

Torsdagen ägnade jag åt att vara på kurs hela dagen. En väldigt bra kurs även om han som höll i den inte var världens roligaste. På kvällen var jag och M på bio. Vi såg på nya Bond-filmen. Det var en bra film, men jag blev ändå besviken. Handlingen var väl inte helt utvecklad utan det var mer action, blod och dödande som var det viktiga.  Men Bond är ju ändå alltid Bond :) Och det är ju trevligt att gå på bio oxå.

Fredagen var en riktig skit-dag på jobbet. USCH! Jag pratade med rektorerna precis innan jag gick hem och jag var helt matt när vi åkte hem. Jag undrar just hur allt detta ska sluta. Sedan spelade jag och J badminton. Shit! Hon kommer snart dänga mig....jag måste smygträna lite på något vis.....

Lördagen ägnade jag åt att städa och läsa och pyssla. På eftermiddagen kom V hit och vi käkade och drack vin och snackade skit. Det var jättetrevligt.

Söndagmorgon vaknade upp med halsont och nästäppa. Ska det bli sån skit nu alltså? Jag och V åkte till IKEA. Jag köpte två hyllor till mitt pysselrum som jag hoppas få hjälp med att sätta upp. Jag har lagt ut mina fiskkrokar iaf. V köpte tårtfat och kattleksaker. Det vankas snart nya kattungar hemma hos henne...

Det var väl min vecka i stora drag. Jag har gjort lite kort oxå. En del till Stämpelstafetten, så de kan jag ju inte visa här. Det jag kan visa är detta


Här är ett kort där jag skulle jobba med komplement-färger. Jag valde blått och orange. Det kom till användning på en gång. Köpte en flaska av blossas årgångsglögg och den är ju blå och fin så det matchade väldigt bra. R som var mottagare blev jätteglad. Det var värt mycket.


Här har jag gjort ett kort där man inte fick använda mönstrat papper.

Sedan har jag scrappat en LO. Långsamt långsamt i snigelfart!

Här har jag gjort en LO om Anna och Mattias som är goda vänner men som tyvärr flyttat till Stockholm. På tagen som är bakom fotot har jag skrivit om vår vänskap. Ja det var väl det.

Dagens plus: Mina finfina hyllor som kommer göra allting mycket finare i min pysselvrå
Dagens minus: Att jag gjorde J så besviken, hoppas han är på bättre humör imorgon (och att jag oxå är det)
Dagens fundering: Vilken förvaring är bäst?

HÖSTLOV

Det har knappt börjat förrän det är slut. Hur gick det till egentligen?

Man kan ju tro att jag inte uppdaterar min blogg för att det hände ringet spännande i mitt liv, men jag tycker att det känns precis tvärtom. Det händer de mest oväntade ting och jag pysslar mycket och jag jobbar mycket. Bloggen kommer visst i andra hand....men nu är det dax att ändra på det!

Det har varit Stämpel och Scrap-mässa i Karlstad. Då jobbade jag för Mazzarin genom att sitta och göra kort och dema grejer. Det var jätteroligt och det var kul att träffa så många bekanta. Det är roligt med den här hobbyn, för amn lär känna många olika människor. Det är en hel del jag har kontakt med via msn och bloggar och mail (typ internet kan man sammanfatta det med) och det är alltid kul att säga hej i riktiga livet oxå. Det blir ju på mässor man springer på varandra.


Här sitter jag och grejar med något vad det nu kan tänkas vara. Skulle tippa på en flaskhållar-kartong-moj. Vill du se fler foton från mässan? Kika in här så får du se bilder från vår monter. Det var en underbart härlig helg och jag var helt trött efteråt. Jag passade på att shoppa lite. De två akrylfärgerna från Adirondack som jag har saknat, Red Pepper och Mushroom hamnade högst på listan. Sedan blev det stämplar från Prickiform, Stämpelgården och Inkywings. Det är kul att se att det är så många svenska företag som satsar på helt egna stämplar. Det blev oxå lite annat smått gott, mikropärlor, UTEE, stämpeldynor och lite sådant småplock. Ett storplock blev det iform av en Bind It All. Den står fortfrande kvar oöppnad....kanske på jullovet?

Under lovet har jag även varit i Kristinehamn och pysslat tillsammans med M i hennes nya pysselrum. Åh vad fint det var där, och så trevligt det var. Hoppas på fler trevliga stunder där!

Jag har även träffat en annan M, ingan av de M som jag någon gång tidigare nämnt i min blogg. En helt ny M kan man säga. På tal om M, visst borde man se den nya Bond-filmen? Den kan nog var riktigt bra, jag gillar ju Bond.

På pysselfronten så håller jag på med utmaningarna på Scrappa.com som är knutna till scrapopol. Utmaningen tills på onsdag är att skapa i komplementfärger. Shit. Ska försöka hinna på tisdag, det kan gå. (Det måste gå...) Sedan har jag ju gått med i årets Stämpelstafett på Stampelsnack.se. Det har dragit igång och det kortet ligger just nu på tork, 3d-lack är ju alltid kul :) Alla dessa utmaningar gör ju att det pysslas mycket som inte kan visas i bloggen. Men jag ska försöka hinna göra sådant som kan visas oxå.

Nu ska jag gå och sova iaf, är trött och imorgon måste jag ju upp tidigt, sådär äckligt tidigt att man bara dör. Kommer säkert vara halt ute oxå, men jag har ju vinterdäcken i kofferten....de är en bit närmre nu....

Dagens plus: Otroligt vackert höstväder
Dagens minus: Att M ställde in fika idag (igen)
DAgens fundering: Varför gör alla som målar människo-stämplar av framför allt två kända svenska märken alltid tre vita prickar på kinderna? Ska det föreställa fräknar, varför är de i så fall vita? Ska det vara någon typ av high-light, varför är det då just tre prickar? Jag förstår liksom inte själva grejen med prickarna. Kan det vara som så att bara för att en gör det så måste alla andra oxå göra det, utan att reflektera? :)
RSS 2.0