Man ska prova!

Ibland får jag idéer när jag läser tidningar, kollar bloggar och sådär. De brukar ligga till sig i huvudet och till sist provar jag. Jag hittade ett kort där man hade präglat i metall, så jag köpte ett par metallark på clas ohlson... Jag tyckte ju att de var tunna och fina, men när man ska prägla så är det tunnare än tunt som gäller. Metallen blev alltså bara liggandes. Men så kom jag på att jag kunde köra den med embossingdie i min CB. Det gjorde jag ju så klart. :)


Jag använde embossingdien med siffror. Efter det så drog jag över med svart akrylfärg för att få siffrorna att framträda ännu mer. Så hittade jag ett par gamla tårtljus i en låda i köket, efter lite modifierna av hållarna och lite klister så fäste jag fast dem med gluedots. Lite organzaband piffar till det mesta (för att inte tala om glitterlimmet.... :) )

Allt är monterat på brunt cardstock och det mönstrade papperet är från Basic Grey. Bokstäverna är Ginger och stansade med qk. Så var kortet färdigt. Då skickade jag in det till skiss-tävlingen på Pappersarken.se och där vann jag :) TJOHEJ! Så nu ska jag få papper från Daisy Bucket i pris. Det blir bra det, för det är väldigt fina papper! *GLAD*

Jag har även använt embossingdies på acetat. Det blir ju hur fint som helst.

Här har jag använt snö-dien (som jag bara måste köpa på mässan, för den kan jag bara itne sluta använda!) och lagt lite glitterlim i några flingor och sedan på framsidan har jag fäst några vita utstansade snöstjärnor från qk.

Blev ju utmanad av Chruss. Det gäller böcker och det är ju alltid skojigt. :)

Vilken bok läste du senast?

Jag håller på med "Iskallt spår" av Stephen Booth

Är det övervägande kvinnliga eller manliga författare i din bokhylla?

Det är nog rätt lika många av varje sort :)


När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar eller

tänker du "nu har jag en fjärdedel kvar", "en tredjedel", "hurra

bara hälften kvar" ..

Det beror på hur boken är. Ibland blir jag förvånad och besviken när den tar slut, ibland känns det som om den aldrig tar slut....


Hur väljer du böcker du vill läsa?

Jag impulsköper ibland böcker och hoppas på det bästa :) Annars är det rekommendationer av vänner och bekanta eller oxå är det från listor elelr media som gör min intresserad.


När blir en bok för lång?

När den inte tilltalar mig


Läser du lika gärna på engelska som på svenska?

Nej, jag läser helt på svenska, emn borde läsa på engelska för att träna upp språket lite......men jag orkar aldrig...

Vilken bok blev du senast berörd av?

Jungfrudansen (av Stephen Booth) som jag senaste läste klart


Kan du lämna en bok som du tycker är tråkig?

Ja det kan jag, men det bär mig emot..... Det är inte många böcker jag inte har avslutat...


Vilken bok lämnade du senast?

"Dumskallarnas sammansvärjning"

Vilken genre är överrepresenterad i din bokhylla/lånar du ofta?
Kriminialromaner/deckare


Rekommendera fem författare!

Stephen Booth, Dean Koontz, Camilla Läckberg, Karin Alvtegen och Håkan Nesser

Så, den som vill ta med sig utmaningen får gärna göra det !!
Och, jag utmanar:

Christine - du bloggar ju aldrig men du läser många böcker.....
Ami - som säkert inte har tid att läsa :S
Anna - som borde läsa mycket nu :)

Dagens plus: Resan till Säffle. Det var länge sedan jag skrattade så otroligt mycket och så hjärtligt. Vi var så fnissiga och trötta.
Dagens minus: Att folk säger saker man trodde var hemliga och skapar otrevlig stämning.
Dagens fundering: När ska jag hinna allt jobb? Hur ska jag orka? (Men snart är det lov!)

Lite blev gjort

Jag trodde att jag skulle få mycket gjort i helgen, men det blev inte riktigt så. Blir det någonsin som man har tänkt sig?

Jag har fått ett par kort gjorda. Ett kort till Scrapopol-tävlingen på scrappa.comJag skulle följa en skiss och jag skulle använda spets. Jag har använt stämplar från Stampsmith och Inger Andersen. Jag blev nöjd med kortet, det känns som ett typiskt Agneta-kort, men ändå inte alls..... kosntigt det är.

Ett kort som är mer i min stil är nästa kort.

Stämplar från Stampsmith och Autumn Leaves.

Jag borde nog komma igång med julkorten snart....på riktigt..... Nåja, jag har städat i pysselhörnan så nu har jag bra ordning iaf, så nu är det väl bara att sätta igång att jobba fram lite grejer. :) Bara och bara....

Idag har jag varit i Säffle och jobbat lite. Jag åkte dit för att fika med ett par kompisar och täntke att jag kunde ägna ett par timmar åt att packa i kemisalen på gamla Tegnérskolan. Fick ihop fem flyttkartonger utan att ens ta i, och lite till smågrejer. Vecka 44 ska det köras kartonger och det vore ju skönt att ha allt i kartonger då, så att man kunde ägna sig åt att packa upp. Min tanke är oxå att göra en inventering av alla kemikalier, det är ett otroligt jobb men det blir nog bra när det blir klart......  Nåja, att fika med M och E var supertrevligt. Det är lite sådant som behövs. Vi har lite skojiga planer på gång men de är hemliga än så länge och tiden går och daganra ramlar iväg....

Fritzen mår bra. Tror att alla maskarna är borta nu, det verkar så iaf. Men nu har det kommit en avgrundsäcklig andedräkt från honom. Enligt koll på nätet är det antagligen för att han håller på att få tänder. Alt ser fint ut i munnen, han har ingen inflammation någonstans så jag förstår inte riktigt. Men jag hoppas att det går över snart, eftersom han är så gosig och vill gosa i mitt aniskte.

Näe, nu är det dax för tvättstugan...

Dagens plus: Fika
Dagens minus: Helgen är redan slut
Dagens fundering: Ska jag plantera själv eller köpa färdigt?

Jag glömde ju paketet

Jag gjorde ju ett fint paket till H som fyllde år i söndags.


Det där alfabetet är ju hur fint som helst. Mademoiselle....skulle gärna köpa ett om jag hade pengar över, men hur ofta har man det? De pengar jag hade över gick åt att byta avgassystem på bilen. Oj så skoj! Nåja, att slå in paket är riktigt skojigt och man kan göra så mycket. Jag kommer att hålla kurs i detta på Mazzarin i början på november. Det gäller bara att prova en massa grejer och våga. Att ha fina papper är oxå viktigt så klart. Ofta har ikea bra och billiga och snygga papper....jag har hört rykten om att de har fått fram sina julgrejer....kanske borde man svänga förbi och kolla...när man har fått lön.....eller så :)

Jag har fått ett litet kort gjort oxå.

Här har jag använt mig av stämplar från Stampsmith, Octoberstamps och Catslife Press.

Jag har även gått med i Scrapopol på scrappa.com. Det är perfekt med lite lagom utmaningar på ett kul sätt. Det funkar typ som monopol, emn med utmaningar på olika rutor. Mitt spelbräde ser ut såhär just nu.


Jag har hamnar på Stämpelvinden och det betyder att jag ska Häng på en utmaning på ismaki.wordpress.com. Jag har redan idéer och jag har kort som jag 'måste' göra.

Jag har även anmält mig till årets stämpelstafett på Stämpelsnack. Nu gäller det bara att jag orkar hänga med på allt. Det är ju inte direkt som så att november är helt sysslolös :) Men jag, Maria, Helene och Lena har pratat om att träffas för att pyssla snart och det vore kul.

I helgen ska jag nog träffa mina kompisar i juntan (militärjuntan i Säffle ;) ) och det vore jättekul. Umgås är skojigt. Annars är helgen än så länge obokad, kanske ska man bara ladda inför kommande helg när det är mässa och det är jobb som gäller hela helgen. Men kul jobb är väl bra och snart är det Höstlov i Säffle. Tiden går sådär fort....

Nu har jag och J bestämt oss för att köra badminton på fredagar, så nu ska jag boka tillbaka min och Annas gamla tid. Det blir bra det. Börja helgen med badminton och avsluta helgen med badminton. Har nämligen upptäckt att man inte bara kan sitta hemma och äta om man vill gå ner i vikt....

Har lagt till en ny länk idag, Ami bloggar igen.

Dagens plus: Knarrandet av skinnjacka
Dagens minus: Tröttheten
Dagens fundering: Är det inte dax för partaj snart?

Äntligen har jag fått lite pyssel gjort :)

Det har varit lite öken på pysselfronten men nu har jag en del att visa upp. Har fått lite gjort i helgen och lite har legat och väntat på att få visa upp sig på Mazzarins blogg.

Jag hade ju kurs på Mazzarin i tisdags och det var så klart jättekul. Jag gillar verkligen att ha kurser. Det är roligt att kunna inspirera andra men det bästa är att jag själv blir inspirerad av kursdeltagarna. Härligt när det funkar åt båda hållen.

Det var alltså julkort som skulle göras på kursen och jag har snappat upp en teknik med kladdkritor (som tydligen heter oljepastellkritor nu för tiden) från Splitcoaststampers. Jag har gjort en hel del kort med den tekniken och fler kommer det bli. (om du ska prova, glöm inte att spraya med fixativ, det finns en anledning att kladdkritor heter just KLADDkritor...)


Här är det ett blått kort (som synes) där jag har använt snöflinge-dien från cuttlebug och embossat med och sedan blå kladdkrita. Kan tala om att jag även gjort kort där jag har använt mig av olika nyanser på krita vilket blir väldigt fint. Visar det strax :) Text-stämpeln är från Inkido och är fäst på 3d-kuddar. Ett grått sammetsband som är det gosigaste man kan tänka sig och självklart, pricken över i:t, glitterlim runt kanten.


Här blev det ett kort med gröna nyanser.


Här blev det lite grönt och rött istället. Den här dien med järneken är så otroligt fin och det kommer nog bli en del julkort med hjälp av den på olika sätt i år. Embossade kanterna med guld. Hur mycket mer jul kan det bli? :)


På kursen så funderade jag vidare på den här tekniken och efter att ha bestämt mig för att göra ett lila julkort (äntligen är lila modernt hos fler än mig och min mamma :) ) och använt mig av samma teknik så embossade jag med silver ovanpå. Det blev nog lite mycket embossing på kortet, men jag har ju lärt mig något av det iaf. Kommer nog göra fler försök. Använde lite fina pärlor på kortet oxå. Jag tycker att man ska hålla isär olika pyssel-genrer utan amn ska blanda dem hejvilt, det brukar bli lite roligare då.

Jag har gjort ett tomtekort oxå, hittade en beskrivning på nätet och modifierade den så att den passade till de dies jag hade hemma :)


Sedan har jag även gjort kort som inte har med jultema att göra alls. Jag var bara 'tvungen' att prova nya stämplar. Jag har en del kvar att prova och jag ska prova dem, jag ska bara.....


Här har jag använt stämplar från Stampsmith, Forma Hantverk, Paperbag och Inkywings. Man mår bra av att blanda :) Jag köpte ju några fotostämplar på mässan och jag måste använda dem, det blir ju så fint. Har stämplat ansitket med StazOn dyna, och det är nog det som jag tycker funkar bäst med fotostämplar. Så nu behöver jag väl fler färger? Kanske kan det bli något att införskaffa på mässan i Karlstad 25-26 oktober.

Vad mer har hänt senaste tiden? Fritz växer och mår bra. Okej att han inte klättrar i gardinerna, men han tror att mina krukväxter är kattmat. Det gör mig vansinnig. Så han har ätit av bladen på en Saint Paula och han tycker att de andra är rätt roliga att bita av blad på oxå. Nu har han valt ut sovplats oxå. Han sover på ena kudden i min säng och jag sover på den andra. Vi tycker det är mysigt att sova tillsammans. :) Han har redan gått och lagt sig för kvällen och verkar tycka att även jag borde sova nu.


Idag har jag varit i Kristinehamn på födelsedagskalas. Man ska fira att ens kompisar blir äldre. Det är alltid trevligt att träffas. Så tyckte vi att vi borde träffas och pyssla tillsammans någon dag, men att hitta en dag som passar i kalendern känns inte som det enklaste direkt. Varför är det alltid så mycket på gång när man är vuxen. Vore det enklare att vara barn på nytt. Hmmm, näe...jag är inte en av de där typerna som längtar tillbaka i mitt liv. Trots allt har jag det bra just nu. Visst, om jag kunde ändra på ett par småsaker så skulle jag göra det, men på det stora hela är det ju bra. Det finns alltid de som har det värre. :)

Men nu börjar det bli dax att göra Fritzen sällskap.

Dagens plus: MSN är intressant just nu :)
Dagens minus: Omkullkastade planer (vill inte ha det så fler gånger....)
Dagens fundering: Kommer jag hinna göra det jobb imorgon som jag glömde kvar på jobbet?

Vem äter upp tiden?

Jag förstår inte ritkigt hur fort tiden går, men dagarna rinner mellan fingrarna och veckorna rusar vidare.

Nu har iaf Fritz flyttat hem till mig. Första dygnet var han vettskrämd och satt och tryckte mellan badkaret och fronten på badkaret. Han var inte alls nöjd med tillvaron. Efter att ha dragit fram badkaret och tvingat fram honom så har allt fungerat bra. Okej han kissade i sängen en gång men har efter det fattat vad det där med kattlåda är. Nu är han världens keligaste katt.


Här ligger han på Annas mage och njuter att bli gosad med. Så tillbringar han sina dagar, inte hos Anna iofs, men att bli gosad med. :)

Jag har dock kommit på något jag inte har saknat...

Japp, kattsand i hela sängen. Han hoppar nästan alltid upp i sängen direkt efter att ha varit på lådan och det blir en massa kattsand som följer med. Men det spelar ingen roll när han ligger hos mig och spinner.Vad mer har hänt? Jag har löst ett av mina vita-stenen-uppdrag. Här är bildbeviset

Jag försöker inte ens förklara för det är så konstigt och så olikt mig att det aldrig kan bli bra :)

Det vita-stenen-uppdrag jag har kvar är skitsvårt att lösa. Jag försöker ofta men det blir bara konstiga foton. Min mobiltelefon är inte snabb nog att fota kan man väl säga. Hur lätt är det att ta ett porträttfoto i smyg?

Jag har inte pysslat så himlans mycket senaste tiden. Det har inte riktigt hunnits med på något sätt, det är alltid något annat som dyker upp.... Imorgon ska jag dock ha julkortskurs på Mazzarin och det ska bli superkul. Det ser jag verkligen fram emot. Att åka till jobbet på onsdagmorgon lockar dock mindre...

Dagens plus: Mailet med de goda nyheterna
Dagens minus: Jobbiga elever
Dagens fundering: Kan man typ gå i ide?
RSS 2.0