Vilken härlig helg!

Man kan nästan börja med det trevliga på fredagen. Åkte till Säffle med en gammal kollega (som i och för sig är yngre än mig men hon och jag jobbar inte längre ihop eftersom hon flyttade iväg till Nyköping i tron att allt skulle vara bättre där ;) ) för att grilla och ha det trevligt med en kollega och sedan gå på Torgfesten i Säffle och se ett par andra kollegor stå på scenen och spela. Det var jättetrevligt från början till slut.

Sedan kom lördagen. Åkte så klart hem från Säffle till Karlstad igen och klockan 15 så skulle jag möta Helena vid bussen och det gjorde jag ju. Det var verkligen jättetrevligt att träffa henne. Hon bad rätt snabbt om en blyertspenna och begav sig in i sovrummet och målade. Det blev toppen bra och sedan tog vi den bruna färgen och målade med oxå. Nu har jag målat med brunt igen och såhär blev resultatet.

58601-8

Visst är det snyggt??? Tack Helena för att du vågade och för att du gjorde det :)

Efter detta kom Anna och Veronika hit och vi käkade och kollade på film. Elisabethtown. Romantisk komedi. Inte min genre och de andra tjejerna verkade heller inte nöjda, så undvik den om du kan.

Så kom söndagen och då var det dax för DT-träff i Annas affärslokal. Det var kul att träffa kollegorna på pyssel-träff. Att sitta i en proppfull affär är ju helt underbart. Jag gjorde lite olika stämplingsförsök med olika tekniker och det mesta gick åt skrutten så det blev inte så mycket med det. Det blev ett par ATC gjorda iaf.

Så har jag scrappat min första 12x12 LO. Det var inte det lättaste men såhär blev det iaf.
58601-9

Det blev mycket gjort och mycket pratat och mycket skrattat. Det var verkligen toppen, så jag passar på att tacka er här ni som var med  :) Tack tack! Jag är så inspirerad så jag ska försöka hinna lite idag, har en LO på G faktiskt. Men det är en dag som är tänkt för lite kompis-socialisering och först och främst måste jag ju STÄDA pysselhörnan....... kanske dax att ta tag i det idag :)

Hur länge måste man dammsuga...

...efter det att man dammsugit upp en spindel för att vara säker på att den ska vara död? En bra spindel är en död spindel och det är inget att diskutera. Ni som börjar tänka på regn och sånt tjafs, det är skrock. Spindlar och regn har inget samband. Eller tror ni att inga spindlar har dött på hela sommaren? Skärpning!

Rädd? Jag? Spindlar? Ja....det är så. Livrädd. Idag var det obehagligt nära att jag dog. Jo, alla spindlar är giftiga (inte så att människor dör, men ändå....de ÄR giftiga) och alla spindlar bits, så man ska vara lite rädd för dem. Så det så!

Skulle måla till de sista skavankerna i sovrummet nu. Ta bort turkost i taket och fylla i lite efter maskeringstejpen. Kan meddela att maskeringstejp sätter sig riktigt riktigt bra på tapet om man låter det vara ett tag. Det resulterade i att tapeten på närliggande vägg revs sönder lite (detta gjorde jag igår) och det skulle ju limmas så klart. Men först måla. Så jag står på en stol, med en mugg med turkos färg och en pensel doppad i turkos färg. Så när jag stod där vid den där fliken så tänkte jag 'Vad onödigt att det blev sådär' och strök över den och tänkte inte alls. Jag förstår att det inte skulle fastna där av sig själv. Men istället kändes det lite konstigt mjukt under fliken. Bäst att känna en gång till..... Då trillar det ut en stor mjuk äcklig spindel och där står jag med färg på en stol och skriker. Vad hjälper det? Man kan ju inte skrika ihjäl en spindel som inte har några öron.

Så hängde den där i sin tråd och stirrade ondskefullt på mig. Tyckte den hade ögonen (alla åtta) riktade mot halspulsådern. Gick och hämtade papper, här gällde det att överleva. Gick in i sovrummet. Den var kvar.... tittade på papperet i handen... 'hmmm, för lite skydd mot en giftig mördarmaskin'. Fick fram dammsugarn och sög upp den. Det var knappt den fick plats i röret, men det skramlade till och *tjoff* så var den borta. Men en levande spindel i dammsuggaren är ju ingen höjdare.... Dammsög runt i lägenheten, tog alla små hårda grejer bara för att bombardera spindeln. Men hur mycket hårda små grejer har man att dammsuga upp egentligen?

Jag hoppas den är död iaf.....

Sovrummet är färdigt nu, ska snart fota och visa. Har bett Helena (min DT-kollega) att doodla på min turkosa vägg. Jag är inte så bra på det, men det är hon så varför skulle jag försöka? Så idag ska jag köpa chokladbrun färg och imorgon när hon kommer ska hon sättas i arbete på en gång ;) Det ska bli så spännande och självklart lovar jag att lägga ut bilder när allt är klart.

Projekt - Sovrum

vitt
Då har jag hunnit måla vitt en gång, det ska bli en gång till snart och sedan minst två gånger med turkost.

'Kulörstarkt' sa killen i affären när jag pekade ut färgen.
'Finemnag' sa jag då.

När han brutit färgen och öppnade locket sa jag 'Kulörstarkt....... finemang....' men lät antagligen inte helt övertygad. Killen log och sa 'Vi får väl hoppas att det blir bra'

Nu tänker jag bara 'Hur skulle det kunna bli något annat?'  men jag har inte vågat öppna burken än....

Klockan 21.09
Nu har jag målat vitt två gånger och turkost en gång. Hej vad turkost det blev.... Men det är jättefint och jag är nöjd. Ska måla en gång till imorgon. Kan ju tala om att det är rätt svettigt att vara under taket i värmen. Sedan har jag kommit på fler idéer om mitt sovrum, men jag måste nog sova på dem innan jag avslöjar dem :)

Så vad säger ni? Turkost är väl snyggt?
58601-7

Dagens ord - PROJEKT

Jag har projekt jag startat upp som inte blivit klara, dax att avsluta! Jag har projekt som jag ska starta upp, dax att börja!

Vad är det då som ska göras?

1. Städa fram pysselhörnan (idag igen, hur går det till???)
2. Hämta de framkallade korten på posten
3. Diska
4. Måla om fondväggen i sovrummet
5. Städa
6. Göra en LO om mig själv (min första 12x12 LO ska det bli....uj uj uj)
7. Göra grattiskort
8. Göra ett kort till kompisar som flyttar ihop
9. Köpa färg och grejer till sovrummet. (kan man måla turkost?)

Som ni säkert förstår är det inte skrivit i prioriteringsordning...... 3 och 5 hamnar knappt på topp 100 ;)

Jag återkommer under dagen och berättar vad som hänt, ska börja med att gå bort från datorn!

Uppdatering av listan
1. Städa fram pysselhörnan (idag igen, hur går det till???)
2. Hämta de framkallade korten på posten
3. Diska
4. Måla om fondväggen i sovrummet
5. Städa
6. Göra en LO om mig själv (min första 12x12 LO ska det bli....uj uj uj)
7. Göra grattiskort
8. Göra ett kort till kompisar som flyttar ihop
9. Köpa färg och grejer till sovrummet. (kan man måla turkost?)

Nu har jag fått mycket gjort

Pysseldagen med Andrea avlöpte väl. Jag fick ett kort gjort och hon fick fyra. Hon stämplade och embossade så det stod härliga till. Själv hade jag fullt sjå att hålla ordning på grejerna. :) Hon skickade korten till släkt och vänner och de blev verkligen jättefina. Tyvärr glömde jag scanna dem, kom på det när kuverten redan var igenslickade och postade. Synd, för de var verkligen fina och hon var så väldigt nöjd med dem.

Jag gjorde ett kort till ett par kompisar som fått barn. Alkoinkade och embossade. Alkoink är ruskigt skojigt och det blir så himla fint tycker jag. Vill ha alla färgerna, vilket är lite dyrt. Men nu har jag hittat en affär som säljer dem styckvis istället för trepack, det är ju perfekt! Mer sådana initiativ!
Välkommen till världen

Idag har jag och Anna suttit i henns butikslokal och pysslat. Tänk vilken lyx, att sitta i en butik... Det har sina fördelar att vara DT-medlem hos Annas scrapbooking. När jag blev utvald till detta så kände jag en skräckblandad förtjusning. Självklart känns det väldigt väldigt roligt, men samtidigt lite skrämmande. Hur ska jag kunna inspirera någon, jag har ju bara hållt på ett år och vet ju inte så mycket... Men jag ser ju själv att jag har utvecklats under detta år och åt rätt håll men jag tittar ju på så många andra och härmar, så ibland känns det som om man inte är värdig att kalla sig DT-medlem.... Är det bara jag som brottas med dessa tankar månne? Jag kommer väl mest göra kort, för det är det jag behärskar något sånär. Jag scrappar ju i stort sett ingenting. Däremot köper jag mönstrade papepr för att jag tycker de är fina, men jag använder dem knappt. Dels för att jag försöker göra egna bakgrunder men dels för papperena ofta är så fina att det gör ont att sätta kniven i dem :)

Vad fick jag då gjort idag?
Grattis, lite retro
Detta lite retro-kort där jag endast använt mig av quickkutz. Retrocirklarna i båda storlekarna är väldigt läckra men hag jar använt dem på tok för lite. Så idag använde jag dem massor istället. Bokstäverna är Studio classic.

58601-4
Katterna från Pink Cat är så himla läckra. Denna är målad med Adirondacks akrylfärger, lite glitterlim på kudden och 3d-lack i ögonen.

58601-5

Scannern har vist lite problem med brunt, men kortet är mörkbrunt och inget annat. Stämpeln är även denna från Pink Cat. Jag gillar deras stil och har många stämplar. De är tacksamma att måla och extra fint blir det ju med de skimrande akrylisarna :) Lite glitter på tillvaron är aldrig fel.

Så gjorde jag två ATC oxå, men de kan jag inte visa för de ska ut och mingla.

Så det känns som om jag har varit väldigt produktiv idag, kan det bero på det sköna klimatatet i butiken. Visst borde alla ha AC inomhus :)

Nu är det fredags-slapphet som drabbar mig och det kan nog tänkas bli så vidlyftigt som ett vinglas och en film ikväll.

En dag med massa skoj

Så blev det måndag, men ändå en bra måndag. Kan låta konstigt, men semester och vackert väder är ju perfekt!

Hämtade min brorsdotter på stationen idag, hon hade åkt buss själv i fyra timmar och var glad att komma fram. Hon spanade in pysselhörnan och betämde rätt fort vilka stämplar hon skulle använda på korten hon skulle göra att skicka. Här finns stor potential till en duktig pysslare. Kanske kan jag se julklappaen redan färdig :)

Sedan åkte vi iväg för att spela minigolf. Vad är det för en skitsport egentligen? Jag hade ju inte en chans att vinna, den enda jag vann över var då min 9-åriga brorsdotter, och det känns ju inte som en stor seger direkt. Antingen ska jag börja spela i smyg eller aldrig mer spela.

På onsdag ska det bli den stora pysseldagen för mig och Andrea, ser fram emot det med lite skräckblandad förtjusning.

Jag började städa...

Ja det var så det började.... Jag skulle städa i pysselhörnan, så att jag kunde få tillbaka bordsytan framför TV:n. Nu har jag glitterlim, papper, stämplar och allt möjligt på båda ställena. Det bara svämmar över helt enkelt.

Var skulle jag då börja? Började i bokhyllorna, tänkte att jag kunde röja ur lite skräp så att jag kunde få plats med lite pysselgrejer där. Lådan med julstämplar, lådorna med swappar och lite annat smått och gott. Vips hade jag tre hyllplan ledig och det kändes ju ofantligt bra. Men så började det klia i fingrarna. En klåda jag liksom känner igen vid det här laget. Händerna ville inte alls städa längre, de ville göra något annat. Det var inte datorn som lockade utan något helt annat. Hamnade framför TV:n där skärmaskinen står för tillfället. Skar till en röd ATC, idéen växte fram i huvudet. Jag skulle behöva lite rött spillpapper, hämtade det. Skulle behöva montera ett par stämplar, hämtade EZfoam och stämplarna, behövde embossingpulver, hämtade det, pikkadollen och versamark-dynan.

Helt plötsligt var det mer stökigt än när jag började, men jag hade ett rött ATC klart. Städa kan jag ju göra...nu...om jag inte skulle göra något med de där bakgrunderna jag började greja med....

Varför blir det alltid såhär när jag ska städa?

ATC

Hybris?

Jag som länge tyckt att det här med blogg inte är min grej riktigt har nu skaffat mig en.

På den gamla goda tiden (strax efter stenåldern) så hade jag faktiskt en dagbok på nätet, men det är så många år sedan.....då fanns det inte blogg.....Nu finns det blogg, men nu blir det ingen dagbok. :)

Det kommer väl mest handla om mitt kortmakeri och mitt stämplande och sådär. En och annan fundering kommer jag nog hinna med oxå :)

RSS 2.0