Stämpel-helg

Den här helgen har jag mest gjort kort, även om jag borde ha städat och sådär... Men det gäller ju faktiskt att prioritera här livet :) Klockan är ju bara 18.30, jag hinner städa än...tror jag.....

Igår var det Scrap-träff hos Anna. Jag bryr mig inte så mycket om scrap, utan tar mer allvarligt på träff. Fick tre kort gjorda varav jag lämnade ett kvar hos Anna att ha i affären. Hon har fått hem distressEP och det är ju alldeles alldeles alldeles underbart så det kastade jag mig över.

Vad fick jag då med mig hem?
58601-36
Ett brunt höst-kort. Löven från Magnolia är kopparembossade och i ett av löven så finns det massor av micropärlor. Det är så kul att göra något med dessa små pärlor. Bokstäverna är chipboard och de är från We R Memory Keepers och de är så härliga. Egentligen tyckte jag bättre om de paisleymönstrade men jag hade redan gjort prickarna till Ö så av ren lathet blev det de randiga, men jag gillar det med.

58601-35
Så var det en skissutmaning oxå, jag som stämplare applicerade den på ett kort istället och det blev bra, gillar den där stämpeln massor. Embossar den nästen varje gång i guld..ska nog prova göra något annat med den snart oxå.

Sedan har jag gjort ett farsdagskort oxå.
58601-34

Papper från Cratepaper och de är så otroligt snygga, vill gärna se den nya serien på riktigt. Det jag har sett på nätet gör mig löjligt sugen på papper, jag som inte använder så mycket mönstrat papper egentligen... Stämplarna är frånPink Cat förutom textstämpeln som är från inkido. Jag har målat med adirondacks akrylfärger.

Så har jag äntligen kommit igång med mitt lilla 'hemliga' projekt. Men det är lång väg kvar, men det känns väldigt skönt att ha börjat åtminstone. Nej, ni kan inte få se ännu. Nej, inte ens ett tjuvkik! Vänta en månad eller två så får vi se hur det är då :)

Idag har jag varit och röstat....ska bli spännande att se vad det blir av det. Jag tror nog på maktskifte, för det är ju det som alla undersökningar pekar på. Men jag ska kolla på valvakan så får vi väl se vad som händer.

Så åkte jag till biltema. Målet var att köpa glödlampa till bilen. Tanken var att jag även skule byta den själv. Det började halvbra, jag fick av det där gråa locket och sedan skulle man få loss lampan. Hmmm..... problem uppstod. Det var ju inte sådär SUPERBRA med plats direkt och jag kunde inget se...... Tröttnat rätt fort och tog till manualen. Man skulle trycka på någon låsflärp, frmåt och sedan mot mitten..... Jaha, hur känner man att det är en låsflärp då? Kände mycket grejer som skulle kunna vara det och provade att trycka framåt-mitten på många grejer, men ingen lampa lossnade. Till sist tappade jag sugen lite och ryckte till.....en gul sladd med kontakt lossnade. Oj, hoppsan. Undrar just vad det var för sladd... Sedan kom nästa fråga, undrar var den satt.... Sedan kom nästa fråga, hur får jag dit den igen.... Det slutade med att jag bara skruvade på det gråa locket igen och tänkte 'Jag kan verkligen inte det här med bilar'. Sms:ade till Jan som alltid grejat med min bil. Men han har ännu inte hört av sig. Kan det vara som så att han prioriterar sin familjs nybygda hus före mig? Hmmm..... hur var det med att prioritera egentligen? Är inte JAG viktigast i allas liv??? :) Nåja, det ordnar sig, mina bilpoolare kanske kan göra något för mänsligheten imorgon.

Borde städa i pysselhörnan idag (igen) men jag saknar fortfarande en bokhylla. Ska köpa en från IKEA, en Billy som passar fint med de andra. Ska sätta mig att göra ett nytt syste till mina ez-stämplar. Började med cdfodral, emn det tar ju sådan stor plats, tog sedan laminerade papper i pärm, emn det funkar dåligt. Nu ska det bli mappar med laminerade papper i...... Men det är nog inte det sista i stämpelfunderingarna.... Skulle gärna komma på det ultimata sättet.....

Ja, inget blir ju gjort så länge som jag sitter och häckar framför datorn...dax att göra något annat.

Snart är det helg igen! :)

Torsdag, Trött, Tjurig

Har fått till två kort med Spira-stämplar.

58601-33
Ett kort för att tala om att man har flyttat. Inte för att jag har tänkt att flytta, för jag trivs alldeles utmärkt här. Stämpeln är från Spira och den är målad med twinklar. Texten är rubons från Cactus Pink. Rubons är mycket trevligare än vad jag först trodde.... :) Tur att man kan ändra sig, jag är inte hur tjurig som helst.

58601-32
Sedan blev det ett färgglatt grattiskort med en spirablomma.

Varöfr är jag då tjurig? Jo, jag och Anna har börjat på Viktväktarna men den här veckan gick jag 'bara' ner 0,9kg. Ja, jo....det är väl bra.....men..... Förstår inte vad som gick fel, har ju följt recepten och följt pointsen till punkt och pricka..... Ja ja, nya tag till nästa torsdag. Nu ska jag sova jag slipper vara trött!

Höst = promenad i solljus och pyssel i månljus

Tja, kanske inte riktigt så poetiskt men jag älskar verkligen hösten. Dagarna är underbara, just idag strålande sol och man kan inte annat än ut och gå en sväng. Snart börjar den sena eftermiddagen och då kryper mörkret snart på. Det har jag heller inget emot. Tända ljus, dricka te och sedan ta fram stämpelgrejerna. Jag har fått en del kort gjorda och det är jag nöjd med.

58601-31
Det här kortet är lila, det är väldigt svårt att se men så är det iaf. Min scannar gillar inte lila alls på samma sätt som jag gör. Det är lila Bazill och sedan mönstrat papper från Karen Foster. Stansat med retropunchen i två storlekar och sedan satt fast en 'diamant' frän making memories. Grattis-stämpeln är silver embossad. Embossing är ju så fint...jag gör det nästan jämnt....

58601-30
Det gräddvita papperet är inte bazzill utan någon annan typ av cardstock, det är randigt i strukture och verkligen läckert. Blommorna är stäpel från Reprint och de är målade med twinklar. Tänk att jag återfann dem! Var lite anti till dem ett tag men det kan jag itne förstå nu, de är ju helt sagolikt vackra att måla med. Tyvärr gör sig inte skimmer så bra i scanner, men kortet kan beskådas i Annas affär :) Tack-stämpeln är från October Stamps.

58601-29
Höstlövsstämpel från Reprint som är guldembossad två gånger och för övrigt stämplad med brun dyna på bazzill. Texten är alfabetstämplar från Heroarts. Bra köp det där, man kan ju skriva vad man vill, det gäller bara att komma ihåg att använda dem....

58601-28
Det mönstrade papperet är av okänd tillverkare men det är av SAMMET. Alldeles mjukt och lent och alldeles jättefint. Ville inte göra något mer med det utan verkligen låta papperet i sig tala. Grattis texten är qk-alfabetet Studio classic och sedan glitterlimmat till max med Golden Rod.

Nu känner jag mig motiverad att göra mer..... Har papper och grejer men vet inte vad det ska bli.... Men det är lite Värmlandsträff hos Anna på lördag och det ska bli superkul. Jag vet inte ritkigt vad jag ska göra, men det löser sig säkert under veckan.

Igår satt jag och monterade stämplar. Det var stämplar från Magnolia, Cherry Pie och Inkywings. Jag tycker det är dödstråkigt att montera och samlar därför gärna på mig. De äldsta var från Papperskraft i Leksand. Ja jag vet, jag borde verkligen skämmas ;) Men, til min stora besvikelse saknades det två Magnolia-stämplar. Jag kan inte för mitt liv förstå var de är. De kan ju inte bara vara borta. Panik-letade lite igår men fann dem inte. Var kan de ha gömt sig? Får försöka städa lite mer ordentligt framöver och hoppas på att hitta dem då. Det känns bara så jobbigt! Det var ju stämplar jag skulle ha till mina höstkort.

Nåja, snart är det väl månljus och då ska det ju pysslas :) Vi får se om det blir någon produktion har ju fått beställning av en jobbarkompis på fem stycken grattiskort, det borde jag ju kunna ta tag i....

Förkylning råder

Hur mycket snor kan en människa producera på ett dygn egentligen? Jag är rätt övertygad om att jag har nått upp till max i alla fall.... Halsen är raspig men febern håller sig undan så jag är rätt nöjd ändå. Sixten gillar att ligga i sängen och gosa så vad har jag egentligen att klaga på?

Nu är jag stämplingssugen till max! Jag har redan gjort klart 6 ATC till en swap på Stämpelsnack nu på morgonen. Jag kan inte visa resultatet ännu eftersom swappen inte är klar. Men det kommer så småningom.

Planen för dagen är annars att städa klart lägenheten, gå ut och gå en sväng och sedan göra några kort. Sedan får vi se vad jag orkar, är lite hängig.

Det pratades om fika idag, ska kolla om det fortfarande är aktuellt, kanske nästa vecka istället. Jag är banne mig mästare på att skjuta upp saker och ting :)

Men nu ska jag pyssla lite till. Har massor av nya fina papper från Anna och jag har massor av nya idéer.

Njut av solen!

I sista minuten blav jag klar

Ja, det är väl så jag är....alltid klar i sista minuten. Mina idéer kommer tidigt men sedan kommer altid något ivägen...

Men idé denna gång var att göra om en pekbok till en liten kärleksbok till ett par kompisar som gifte sig idag. Så den blev klar mitt på dagen och nu är den nog överlämnad. Förhoppningsvis blev de glada :)

58601-24

Här har vi framsidan. Papper från Bacis grey. Stämplar från October Stamps som är guldembossade. Använde basic greys die cut-verktyg för att få det vågiga till pärmryggen, otroligt roligt verktyg som jag ska använda fler gånger (om jag bara får låna det av Anna igen ;) )

58601-25
Ganska tydligt att det är Karolina och Janne som gifter sig idag. Rubons från Cactus pink, blommor från ett okänt ställe och blad från prima. Hjärtan är stansade med qk.

58601-26
Fotostämpel (Borta med vinden) från Stampsmith stämplad med distress (Peeled paint) och Embossade med distressEP i samma färg.  Sedan en utskrift på vellum (När är den rätta åldern att gifta sig? När du är 84, för när du är så gammal jobbar du inte mer, och man kan ligga i sovrummet och älska varandra hela dagen Carola 8 år) Det säger väl allt? Rosa hjärtan som är punchade och sedan glitterlimmade med icicles.

58601-27
Dikt av Siv Andersson på vellum och sedan en personlig hälsning från mig.

Kanterna på boken är målade med guld krylonpenna.

Vad har jag då mer gjort idag? Har varit hos Annas scrapbooking och pysslat lite tillsammans med Anna och Veronika. Otroligt roligt att pyssla tillsammans. så roligt att jag gick hem och städade i pysselhörnan och snart ska jag fortsätta pysslandet. Skönt med en slapplördag och få rå mig själv lite. Längtar redan nu efter de nya avsnitten av Kvarteret Skatan. :)

Så blev jag ju utmanad av Helena oxå....lika bra att berätta sanningen :)

Fyra arbeten jag har haft i mitt liv:
- Lokalvårdare (sommarjobb)
- Trycksynare på tröjor (sommarjobb)
- Tivloiarbetare (sommarjobb)
- Lärare

Fyra filmer jag kan se om och om igen:
- Shaun of the dead
- Adam och Eva
- Lock, Stock & two smoking barrels
- Vuxna människor

Fyra städer jag har bott i:
- Tranås
- Karlstad

Fyra tv-serier jag gärna ser:
- Prison Break
- C.S.I (allihopa är bra)
- Desperate Housewives
- Kvarteret Skatan

Fyra ställen jag vill åka till:
- Egypten
- London
- Graz
- Island

Fyra webbsidor jag besöker dagligen:
- Aftonbladet
- Tv.nu
- Annas Scrapbooking
- Jobbmailen

Fyra favoriträtter:
- Lax
- En kycklingsallad med valnötter och cambozola
- Kyckling med enbärssås
- Grillat kött är alltid gott

Fyra ställen där jag trivs:
- Hemma
- I mina föräldrars sommarstuga
- I naturen
- Hemma hos olika kompisar

Fyra personer jag vill träffa:
- Mannen i mitt liv :)
- En kompis som jag slarvade bort under resans gång
- Jenny som bor i Skottland nu och som jag tappar allt mer kontakt med....tyvärr....
- Vill träffas och pyssla med DT-gänget igen.

Fyra personer jag vill utmana att svara på enkäten:
- Coma
- Gunvor
- Mattias
- Anna J
RSS 2.0