Allvarligt talat!

Jag är inte van vid det här med att vara sjuk på det här viset. Feber i tre dagar, idag har det inte varit under 37.5. Helt värdelöst! Har idag legat i soffan mest hela dagen, oftast under ett täcke för att jag fryser. Har tränat bröstkorgen genom att hosta omotiverat mycket, så nu känns det som träningsvärk....all träning är bra träning....tror jag?! Henligt min sovapp var natten till idag min bästa hittills, sömnkvalitén gick upp till 95%. Som jag minns det hostade jag jäkligt mycket, men men....då borde jag kunna få en till bra natt :)
 
Har bestämt mig för att inte jobba imorgon iaf. Lika bra att ta det lugnt imorgon oxå och se till att febern försvinner innan jag jobbar. Rösten hade nog inte hållt ändå märker jag... Får nog ta en kopp te nu. Så kan jag ju ta och sluta ynka mig själv oxå! (Men när ingen annan gör det :) )
 
2013-02-11 Entrance
I entrén på mitt jobb finns det såna här lappar. Det tog lite tid innan de kom upp, för vad skulle texten vara? "Inga nötter tillåtna!"? Då skulle ju inte jag kunna jobbar varje dag iaf ;)
 
2013-02-12 Where you ate lunch
Hemstudiedag för eleverna och arbetsdag för personalen. Jag, Mari, Caroline och Nancy bestämde oss för att käka ute. Rösti, biff och ajvar blev mumsmums det. Vissa dagar är det skönt att komma bort från jobbet och käka, och det är sällan det händer eftersom vi har lunch på så olika tider. Så det var trevligt.
 
2013-02-13 Walking
Tråkig snö! Gär till bilen, från bilen, till bilen, från bilen..... värdelöst! Vad hände med promenad varje kväll? Har ju inte ens något vettigt att skylla på, bara latmasken (ja idag då, jag är ju nära-döden-sjuk.....)
 
2013-02-14 Love is...
På skolan sattes det upp hjärtan med kärleksfulla budskap. Så vackert och så uppiggande. Det fick mig att le. Kärlek kan vara så mycket och det är så olika. Ja, jag är kär. Nej, jag är inte kär. Jag älskar. Jag älskar inte. Det beror på vad jag lägger för betydelse i orden, eller kanske vad du lägger för betydelse i orden. Men jo, jag är kär och jag älskar! Varje dag! Olika daker!
 
2013-02-15 Insida your fridge
Ja, såhär såg det ut den här dagen. Lite smått och gott....
 
2013-02-16 Perfect
Fick åka och köpa alvedon denna dag. Jag har ju aldrig något sådant hemma, men nu kände jag att febern blev för jobbig. Den låg runt 38. Tråk tråk! Men jag hade ork över att träffa Maria och fika lite. Det piggar ju upp. Så det blev en sväng till Råtorp och sedan Rusta. Varför vi åker dit är en gåta, men vi brukar ju göra det. Vi köpte inget, den här gången heller.....men det var snygga ljusstakar. Försökte övertyga Maria om att hon behövde nya kuddar med ett stort vargansikte på. Det var ju trots allt köp 3 betala för 2. Men hon stod emot. Sedan en sväng på Ica för att göra dagen helt perfekt. Juice, alvedon och soffhäng efter kompismys. Ja, det blev ju en bra dag även om jag kände mig matt.
 
2013-02-17 In your hand
När jag var typ två år la jag båda mina händer på ugnsglaset när mamma bakade. På den tiden var det bara ett glas vilket då betydde att jag brände mig väldans mycket. Jag har ärr i handflatan än, mest i vänster handen. Inget jag lider av, det bara finns där. Jag har även väldans många linjer i händerna, så någon som skulle spå i mina händer skulle väl få spatt. :)
 
Dagens plus: Alvedon och nässpray
Dagens minus: Smaksinnet är utslaget. Rösten verkar försvinna.
Dagens fundering: Jobba eller inte jobba? (Har nu bestämt mig för inte)
 

Jag är sjuk!

Kanske inte helt otippat, igår var sex elever i min klass sjuka (och det såg lika ut i många andra klasser oxå) så det är väl något som går nu.  Började dagen med att hosta som en tok, så jag kollade ifall jag hade feber, det hade jag inte. 36.6 kan ju inte vara feber. Runt lunch kände jag mig hängig men det var ju bara att köra på, när jag väl kom hem frös jag som en hund, hostade fortfarande och jag hade 38.5. Nära döden med andra ord :) Lite te och sova blev det. Sedan slappa i TV-soffan och sova ännu mer. Idag har jag feber oxå. Blä!!!! Detta var inte planen. Men jag känner mig inte sjuk, men lite matt. Kanske kan man hitta på något kul en liten stund iaf. Kanske köpa något febernedsättande rentav.....har ju inget sådant hemma.... Ja, då var det en plan för dagen.
 
2013-02-03 Something beginning with E
Pysseldag med Maria och Helene. Otroligt trevligt. Inte för att jag fick något vettigt gjort, men ändå. Det är trevligt att bara umgås oxå. Maria är ju Esprit-tokig så då passade dessa ljuslyktor bra att fota.
 
2013-02-04 Hope
 Jag älskar Jan Stenmark! Det är så otroligt roligt och fyndigt. Har i många år haft kalendern hängade i hallen, årets lika bra som tidigare.
 
2013-02-05 Something I smell
Denna dag var det friluftsdag och halva dagen tillbringade jag i badhuset. Där har vi ju den typiska lukten av klor. Har tänkt mig att försöka göra laboration i kemisalen att just få fram den här lukten.
 
2013-02-06 Soft
 Det lenaste, det mjukaste, det bästaste, det mysigaste, det gosigaste. Tänk, Fritz är världens bästa katt!
 
2013-02-07 Your Name
Mitt namn på arabiska. Alla bokstäver fanns inte, men det här är det närmaste iaf. Jag tycker i alla fall att det ser snyggt ut.
 
2013-02-08 Something Orange
Mathias blev besviken när den randiga kepsen inte kom med, men mycket nöjd när hans tröja kom med i #fmsphotoaday
 
2013-02-09 Guilty pleasure
Allt kan man ju inte fota, men choklad kan man alltid fota. Konstigt nog gillar jag denna, jag gillar ju inte vanlig Japp, men om man slänger med lite hasselnötter blir det smaskens. Konstigt. Choklad är ju otroligt gott, i alla former. Eller vänta nu, den mörka chokladen med smak av havssalt och coctailtomater var otroligt äcklig. "This is how evil taste like" så att säga.
 
2013-02-10 3 o'clock
Städade i ordning på pysselbordet. Jag drar ju alltid fram en massa när jag pysslar. Men nu är det städat och fint igen, kanske stöka till det lite snart igen.
 
Sådär, nu ska jag ta mig en tekopp till..... snora lite.....tycka lite synd om mig själv....kolla tempen igen...ja, ynka mig som fasen helt enkelt. Som tur var övertalade Maria mig igår att köpa choklad, det känns bra nu. :)
 
Dagens plus: Mitt te är gott
Dagens minus: Jag är ju sjuk, hur mycket mer minus kan det bli?
Dagens fundering: Hur kan en människa vara en orm egentligen?

Fredagsmys med raggsockor och Craft Stamper

En bra fredag. Det rullade på på jobbet, har skrattat mycket där, trots allt. Även om jag höll på att sätta morgonteet i vrångstrupen. Det är härligt med kollegor som får mig att förstå att världen är stor som en tändsticksask.
 
När jag kom hem idag så möttes jag så klart av en liten lurvig katt, men oxå av den underbara tidningen Craft Stamper på hallmattan. Härligt att bläddra i den och inspireras. Har hittat ett par projekt som jag vill prova. Ska försöka ta mig tid i helgen, har lite andra planer men det har varit en knölig vecka så jag behöver rensa huvudet med pyssel. Har ju fått foton på sötaste Sigrid så det kan nog bli något med det. Ska väl börja med att städa lite kanske. Men inte idag. Inte en fredag. Då är det soffhäng som gäller.
 
2013-01-29 Grow
Här är en fin liten blomma som nu växer så det knakar, jag hoppas på lite blommor nu till våren. Den här har jag fått av elever i min förra klass som en liten ursäkt. Så gulligt och så omtänksamt! Den betyder mycket på något vis!
 
2013-01-30 Down
En dag när det kändes som om allting bara gick neråt. BLÄÄÄÄÄ! Vissa dagar är bara såna och det är svårt att sätta fingret på det. Bara att gå vidare, eller som man kan säga, "Men grin då!".
 
2013-01-31 Yourself
Vaknade lika tidigt som vanligt eftersom detta var en jobbdag. Jag såg att mitt öga såg lite rött ut, så jag skulle bara kolla hur det såg ut. Hejsan hoppsan! Det gjorde inte ont alls, och jag blev inte ett dugg orolig. Förstod att det var ett blodkärl som brustit och det går ju över av sig själv och det försvinner ju på ett par dagar. Men det ser ju läbbigt ut. Men när jag tittade rakt fram och inte tvingade upp ögonlocket på det där viset så syntes det knappt. Kan hålla med om att är det läskigt, men samtidigt är det ju coolt på något vis.
 
2013-02-01 Fork
Ordet tilltalade mig inte alls. Så fotot blev inte så kul det heller..... Bara en gaffel.....och jag blev påmind om att jag borde olja in handtagen igen...... Det kanske jag kan göra i helgen.....möjligen....
 
2013-02-02 Pattern
Det vackraste mönster jag vet är paisley. Jag har alltid gillat det. Jag vet inte vad det är som tilltalar mig så, men det är liksom....ja.....formen kanske... Eller något. Inte så mycket att fundera på. När jag bestämde mig för att tatuera mig så var valet enkelt, självklart skulle en paisley täcka ödlan jag gjode för längelängesedan. Att lägga med färgerna lila och turkos kändes även det helt naturligt. :) Även om jag var väldigt nöjd med ödlan när den var nytatuerad så känner jag att paisleyn är mer rätt. Jag är mycket mer nöjd med den. Vilken tur att jag kom iväg till sist. När jag tröttnar på min paisley så får jag dras med den ändå, annars blir det ju bara en stor svart blobb... :)
 
Nu får det räcka för idag. Nu ska jag fortsätta att slappa på fredagskvällen. Kanske till och med ta en kopp te och läsa lite i Dingo Dingo. En helt knasig bok! Ska bli spännande att se hur det utvecklar sig!
 
Dagens plus: Glada skratt på jobbet med kollegor och elever.
Dagens minus: Näsblod helt oförtänkt.
Dagens fundering: Dax att skaka liv i myrfarmen?
 

Ibland läser Linnea min blogg...

...och det är ju trevligt! Tack för det. ;) Så nu ska du och alla andra få läsa lite om de senaste dagarna i mitt liv (som kanske inte är så väldans intressanta, men så är ju livet ibland....)
 
2013-01-21 What you do
Man borde göra det under helgen, men jag vill inte alltid jobba då....jag drar på det.....till måndagen. Har bestämt mig för att inte jobba lördagar, men söndagar brukar vara svårt att hålla fritt, men jag skjuter på det...så länge jag kan. Man kan ju tro att jag borde ha lärt mig, men icke! Nåja. Här var de tju måndag, och det var bra läge att rätta lite mattediagnoser. Det piggar ju alltid upp. :) Det känns iaf skönt när det är det är gjort.
 
2013-01-22 Corner
En liten söt pralin kan faktiskt pigga upp en hel dag. Choklad är vissa dagar det enda som kan rädda en. Eller ja, vissa dagar får jag för mig det iaf. :) Vem är inte ett chokladtroll?
 
2013-01-23 Electric
ARGH! Det ser ut så......sladdar och trassel och skit. Otroligt irriterande! Vill ha sladdlöst på riktigt, inga sladdar alls!
 
2013-01-24 Stripes
Ränderna på en tröja på en kille som gjorde mig på bra humör. Vissa dagar är det så, att man stjäl lite bra humör av någon annan och vips har man massor av det. Det bästa av allt, den man stjäl av märker inte av det, det bara finns mer av det. Jag gör det med mina elever ibland oxå. :) För hur det än är så älskar jag mitt jobb. Att gå upp tidigt, att pendla, att jobba på helgen, att stressa och allt vad jag nu som kan se som negativt med jobbet kan jag även vända på och få det positivt. Det är faktiskt ett underbart jobb jag har, även om jag glömmer det då och då. :)
 
2013-01-25 Landscape
Man har så mycket man tänker att man borde fota, men dagen rullar på. Köra bil till jobbet och man missar chansen att ta bra foton. Så här kom jag hem från jobbet, trött efter en veckas arbete och kom på att jag måste ju fota lite. Så det här är precis utanför dörren. Kallt, snö och mörkt. Det är allt en riktig tråkig tid på året. Det är det tråkigaste just nu. Skittråkigt! Många har sin depp på hösten, den bekommer mig inte alls, snarare tvärtom. Men nu....denna tid på året gör mig galen. Inget roligt att se fram emot....dagarna bara går....men ändå långsamt.
 
2013-01-26 Together
Vissa saker passar bättre ihop än andra. I mitt tycke så funkar bok, te och soffa och gärna en mysig katt väldigt bra tillsammans. Så lite av dagen tillbringade jag tillsammans på det sättet. Började med ny bok denna veckan under läsprojektet vi har på skolan. Att alla ska läsa 15 minuter per dag. Det är helt underbart! Så jag har läst och läst och ibland känns en kvart för lite! Märker att eleverna tycker olika om det där med att läsa. Kanske finns det för mycket annat som pockar på uppmärksamhet. Men för mig så är det härligt att få försvinna in i bokens värld. Denna bok var väl kanske.....inte riktigt vad jag hade hoppats på..... men men.... Jag har svårt att ge upp en bok, det är inte många som jag faktiskt gett upp att läsa. Men egentligen, när det finns så mycket bra att läsa, varför fortsätta med något man tycker är dåligt?
 
2013-01-27 Sun
Hade en plan för dagens foto. Var på stan och tänkte mig att hitta Karlstads vackra logga, men såg den inte någonstans. När jag sedan bestämde mig för att leta lite mer aktivt började jag bra, men glömde sedan bort mitt uppdrag och så plötsligt var jag hemma. Det kändes lite snopet när jag kom på det. Ha ha ha! Kan man börja skylla på åldern? Den riktiga solen höll sig ordentligt gömd bakom tjocka gråa moln. Tråk tråk tråk. Så det fick bli en solgul frukt istället. Mango. Det är riktigt smaskens det. Det kändes till och med bättre än choklad. :)
 
2013-01-28 Through
På jobbet har vi mycket glas, vi ser rakt igenom ibland hela skolan känns det som. Vissa dagar är det bra, vissa dagar inte alls bra. Här har jag några tjejer i min klass som sitter och räknar matte, jag har full koll på dem, åtminstone när jag går förbi. :)
 
Näe, nu orkar jag inte fler foton. Varför har jag sparat så länge? Härda ut Linnea, jag ska snart uppdatera igen, och jag ska stalka dig och smygfota dig.....så fort jag får chansen! ;)
 
Dagens plus: Kompishäng
Dagens minus: Scrappade och det blev både fult och dåligt!
Dagens fundering: Har jag koll på läget?
 
 
RSS 2.0