Vecka 17 - Skräck

Vecka 17 har alltså varit skräckens vecka. Både som fototema men även för övrigt oxå. Har haft en skum vecka kan man väl minst sagt säga. Toppar och dalar och knappt något däremellan....


Temat var ju mitt val, så man skulle ju kunna tro att det var lätt....men nja....... hur många foton på spindlar kan man ta egentligen?


Fick brev. Innan jag ens öppnade visste jag att detta var brevet som jag väntat på. Innehållet fick en megaklump i magen att släppa och allt kändes så sjukt bra. Så bra som livet alltid ska kännas.....typ :)


Som tonåring upptäckte jag Dean Koontz som författare och jag har läst månag böcker under åren. Nu var det dock ett tag sedan jag läste något av honom.....läste så många i rad att jag tröttnade. Phantoms är nog favoriten... eller Blixtsken. Ibland gillar jag att bli skrämd, men då kan ju mörkret bli lite otäckt oxå....

Nejdå, jag känner ingen skräck för skor.... skräcken känner jag för skoskavet som alltid kommer. Det är mer regel än undantag att jag får skoskav. Det är värdelöst! Men idag gick jag iväg i dessa nya skor och det gick ju bra. Gick inte så långt dock.... inflammation i hälsenan gör sig påmind och det känns verkligen. Men jag räknar med att vara så gott som ny typ snart...

Dagens plus: Strålande sol och gröna björkar.
Dagens minus: Otrolig pyssellust men större pysselblockering.
Dagens fundering: ...och nu då?

Vecka 16 - I bakgrunden

Veckans tema har varit i bakgrunden. Det var inte det enklaste.... Jag har försökt fota några av mina tankar och det är ju helt omöjligt :)

 

Hos mig står nästan alltid TV:n på i bakgrunden. Jag hade förhoppningen att kunna fota TV:n med testbild, men det verkar ju vara program dygnet runt. Varför testbild? Jo, du vet det där höga ljudet som är samtidigt (ja jag vet att det är massor med olika toner...), det ljudet har jag i mina öron eller i mitt huvud mest hela tiden. Inte så högt att det stör mig, om jag har annat ljud samtidigt... Därav TV:n. Den står på och låter så att jag tänker mindre på pipet. Det funkar även med att lyssna på musik, bok eller umgås med vänner. :)

 

 

Här är en bild som visar att man kan ha det vackra precis framför sig, men ändå inte se det tydligt utan man försöker titta längre borta och se om man hittar det där istället. Oftast vet man väl inte ens vad det är man letar efter....

 

 

Ibland är man som gladast när man är i bakgrunden. (Tack Evelina och Andréa för detta fotot :) )

 

Dagens plus: Nya nagellack av mitt nya favoritmärke Essie.

Dagens minus: Det dumma gråa vädret.

Dagens fundering: Håller jag för mig själv.

Vecka 15 - Tre bilder - en låt

Vecka 15 var en något rörig vecka för mig, så därför kommer inte fotona idag istället :)

Temat var alltså Tre bilder men en låt.Jag valde följande låt. (Ta dig nu tid att titta och lyssna på denna underbara låt!)Så kommer mina foton till detta.


Här var stället jag förde låten för första gången. Skin Deep Tatoo i Karlstad när jag gjorde min första tatuering. Fastnade direkt för den.... Senare fick jag singeln av en kompis och lyckan var total.

Det här är huset jag bor i. Kanske inte riktigt som grannarna i sången....men inte långt ifrån :)

 

 

Om jag istället vänder mig bort från huset så har jag faktiskt en riktigt vacker utsikt.

 

Dagens plus: Tuggan var inte så stor som befarat

Dagens minus: Påsklovet var visst redan slut

Dagens fundering: Hur gick det till?


Vecka 14 - Skyltar

Jag var ju bortrest i söndags så blogginlägget kommer lite sent, men bättre sent än aldrig. :)

Veckans tema var iaf skyltar. Inte helt enkelt, men here goes!

 

 

I mitt trapphus så är förstås sopnedkasten borta men skyltarna sitter fortfarande kvar.

 

 

Här svänger man in för att komma till mina föräldrars sommarstuga. Två naturreservat i närområdet, det passar ju perfekt för mig och min famlj som är naturintresserade. Vi åker gärna och tittar andäktigt på en liten blomma som är fridlyst. Det är inte alla som förstår sig på detta beteende. Men jag tror bestämt att detta har legat till grunden för att jag valt den yrkeskarriär som jag gjort. Ångbåten har jag åkt många gånger från stugan och till Tranås, men nu var det många år sedan sist. Det är alltid trevligt att se dessa skyltar efter ett antal timmar i bilen.

 

Var hemma hos en god vän som har kissekatter, en fin skylt på dörren talar om vad som väntar besökaren. Men nu är kissekatterna så stora att de inte alls sitter vid dörren och väntar. Istället så låg de och vräkte sig i en säng och var mest intresserade av att njuta av solen och lite klapp och gos.

 

Dagens plus: Huset Eliott

Dagens minus: Dagens post

Dagens fundering: "Unikum kallas ett föremål som är det enda i sitt slag." Jag har tänkt mycket på det idag.


Vecka 13 - InspirationskällaVeckans tema. Detta var inte enkelt direkt, även om jag tog mina tre foton i början på veckan. :)


Ett tänkvärt ord, ett motto, eller en sägning (ett ord jag tackar Jessica för och det är ju användbart i alla lägen :) ) som inspirerar till att tänka positivt. Denna gång på festisförpackningar. Man kan hitta det stora i det lilla, det gäller bara att vara uppmärksam.


Var med åk9 på Karlstad Universitet under veckan. Dels blev väl eleverna (förhoppningsvis) inspirerade av detta besök. Men jag blir ju inspirerad av dem. Detta är min stora inspirationskälla i mitt jobb, mina elever. Nu är jag klassföreståndare för en åk9 och det kommer återigen bli sorgligt att släppa dem, samtidigt som jag påminns om att min förra klass nu tar studenten och att jag snart får ta emot nya sjuor. Galet!


En annan stor inspirationskälla är så klart mitt pysselbord. Nu när jag äntligen fått till bran småförvaring för mina grejer känns det otroligt skönt. Att sätta sig här och bara ha alla grejer framför sig är otroligt inspirerande. Just nu är det dock lite mycket på jobbet så jag har inte riktigt ron att sitta. Därför är det bra med lite små pysselträffar, förra helgen var det Bengtsfors och kanske blir det bara en liten med Maria snart. Vi har i alla fall pratat om det. :)

Dagens plus: Den braiga känslan jag har.
Dagens minus: Att helgen gick så snabbt!
Dagens fundering: Film-mys ikväll?

RSS 2.0