Kan man få för mycket förvaring?

Har senaste tiden tyckt att mitt arbetsrum/pysselrum har varit löjligt stökigt och har insett att det beror på att jag inte har tillräckligt med förvaringsmöjlighet. Men nu tror jag att jag har löst det problemet. Nu ser mitt rum ut såhär


Nu får jag plats med massor av stämplar och jag har även planer på att fixa till så att jag kan ha glitterlimmen hängandes i möbeln oxå. Ska bara mäta och klura lite först. Jag är väldigt nöjd i alla fall. Har insett att arbetsrummet krymper och pysselrummet växer......

I lördags var jag och Diane i Leksand på Papperskraft. Det var jättekul att hon ville följa med, det är ju alltid roligare att åka tillsammans. Tyvärr såg vi inte Brad Pitt på vår Roadtrip, inte ens Björn Skifs stod i skogen och väntade på oss. Men men, vad gör det egentligen? Väl framme i Leksand så vaknade köplusten till liv. Jag köpte 5 stazon-dynor. De är ju helt underbara att jobba med, varför har jag inte fattat det förrän nu? Köpte även en hel del stämplar, från Pysselmyran och Inkywings. Tyvärr glömde jag att köpa EZ, men det fixar jag imorgon är min plan. Köpte lite glimmermist och dewdrops. Det var 'bara' 8 affärer där, men vi tillbringade ändå 3 timmar där. Då kände vi oss båda 'klara' med mässan. Nu i efterhand är det vissa grejer som jag ångrar att jag inte köpte, men det går ju att beställa på nätet kanske? :)
Sedan träffade jag Riitta oxå, för att byta ATC med henne. Hon hade 96 från Finland med sig och jag hade 96 (nästan) från Sverige med mig och wow vilka fina ATC det var. (Jag har även sniffat in på ett par finska bloggar, men min finska är ruskigt dålig. Jag tog hjälp av google översättningssida, det funkar hyfsat bra. Vissa meningar blir helt galna och i vissa meningar finns finska ord kvar, men man förstår i stora drag iaf.

Jag har nu insett att jag har glömt att scanna mina ATC-bidrag till swappen. Men det berodde nog på att jag hade en skitbra plan i huvudet som jag började jobba efter. Allt fungerade superbra tills jag började stämpla. Jag vet inte vad som hände, men jag började med att göra bakgrundsstämplen i svart, och det förstörde hela huvudmotivet.....så jag fick slänga och göra om. Lagom kul när man sitter där i sista minuten....

Nu när jag fått lite mer ordning i mitt pysselrum (imorgon räknar jag med att det ska vara helt färdigstädat) så är jag otroligt pysselsugen. Me jag har inte hunnit få så mycket ur händerna ändå. Men ett kort som jag har gjort är detta.

Det är faktsikt finare i verkligeheten. Det är ett svartkort, och sedan är det en turkos ruta på det. Det andra är alcoincad aluminumfolie. Det blänker fint och är lila, turkos och gult. Nu syns ju det skitdåligt på bilden här. Varför kan man inte scanna och det blir som på riktigt? Eller beror det på att min scanner är lite skruttig? Stämpeln är från inkywings och målad med distresser (inte alls så flammig i ansiktet och på halsen som det ser ut som...), sedan 3d-lackad och lite pärlor på vingarna. Texten är Frankie (qk). Sedan ett par blommor oxå.

Alcoincade mer aluminiumfolie och det användes till några ATC som har skickats ut i världen.

Har ett litet projekt som ligger på tork nu, det får jag visa upp längre fram. Men jag känner ett stort sug efter pyssel så jag hoppas på pysselträff snart. :)

Vad har mer hänt? Jag har klipt mig, 10 cm rakt av bara. Madde frågade 'Törs du vara djärv och klippa såhär mycket?' Jag har ju haft betydligt kortare hår än såhär, så :) Jag är jättenöjd iaf. Färgade til det oxå, men det syns inte så stor skillnad.

Igår var K här med lilla E (och stora E). Lilla E skrek mest och tyckte inte alls om mig, stora E skrek inte så han tyckte nog bättre om mig :) Det var iaf jättekul att träffa K igen. Saknar henne massor. Tänk så mycket tokroligt vi har gjort tillsammans. Räknar med att träffa henne mer i sommar iaf, tydligen kan jag lika gärna åka åt hennes håll som hon åker åt mitt. :) Det som var bra med detta besök var att jag av en slump (före besöket) fick se den otroligt söte mannen. Varför ser jag inte honom oftare? Hmmmm, kanske går det lösa nu när jag är ledig? :)

Idag har jag varit på stan och kollat runt. Hamnade på Panduro där det var rea, så jag köpte ett gäng bazziller till halva priset. Eftersom de i vanliga fall är dyra med sina papper så brukar jag inte köpa där, men idag passade jag på. De reade ut Corduroy, och den strukturen är jag löjligt svag för. Så det passade perfekt. Köpte lite knappar och lite chipboard oxå, 50% gillar jag :)

Idag har jag oxå tagit tag i något som ajg inte velat göra förut. I förrgår kom Sixten in med en massa fästingar på sig (så klart....) jag plockade väl typ 7 på halsen när jag hittade en vid ögat. Precis vid kanten på ögonlocket, ner mot ögat. Var inte direkt sugen på att plocka den. Var lite orolig att skada ögat på honom. Så då tog jag til fegis-lösningen, jag smsade till J och bad om hjälp. Men den elake J har kommit på en lösning på mina problem. Han säger att han inte har tid, vilket resulterar i att jag gör det själv för jag har inget val... Kanske är den elake J istället den smarte J. Näe.....det vill jag aldrig erkänna ;). Igår kom Sixten in med ett par nya fästingar, den jag inte ville plocka den här gången satt i rumpan på honom, precis bredvid...hålet. Men idag på morgonen tog jag mod till mig, oj vad Sixten skrek när jag tog den vid ögat. Jag försökt hålla emot skinenr så gott det gick, men hur lätt är det då? I ren chock så tog jag den i rumpan oxå. SMÄCK! Jag fixar allt! Än har Sixten inte behagat att komma in, så än vet jag inte var dagens fästingar sitter. Men det kan väl inte gärna bli värre?

Dagens plus: Jag har börjat skriva brev.
Dagens minus: Jag träffade inte den söte mannen.
Dagens fundering: Vågar jag hoppas?

I år var det ingen som sa DET

Då var midsommar över och förbi. I år var det solsken på dagen, men regn på kvällen. Knott var det hela dagen. VÄRDELÖST! Myggspiraler funkar bra mot både knott och mygg, men det luktar äckligt. Tråkigt när det ryker så mycket när man ska äta. Bara brorsan som tycker det luktar gott....

Vilken mening var det då jag slapp höra detta år 'Ja, nu blir det bara mörkare'. Det var ingen som yttrade dessa klassiska ord, vilket var riktigt skönt. Varför inte bara njuta av att det är ljust? I år blev det heelr ingen midsommarstång eftersom regnet kom på eftermiddagen, det gjorde väl inget det heller.... :)

Har nu varit i mina föräldrars sommarstuga i en vecka. Gud vad skönt! Gud vad jag behövde det! Efter att ha varit helt uppe i varv så var urskogen rätta platsen att vara på. Ingen dator, ingen täckning på mobilen (i stort sett), inget jobbrelaterat. Bara skog och natur och familjen (vilken iofs kan vara påfrestande oxå...)


Här är lillebror och storebror i pyjamas. Snart dax att sova.


Det var även ett litet monster på besök. Varför är det så roligt att försöka ta foto på sig själv? Det blir ju liksom aldrig bra....


Jag och brorsan och brosbarnet var iväg och fiskade. Inte en endaste fisk ville äta mask, bulle, bröd eller deg. Vilka kräsna firrar. Gustav var dock övertygad om att fiskarna var på andra sidan sjön och inte såg maten som vi slängde i...


Flötet guppade fint i vågorna men försvann tyvärr inte under ytan.


Gustav tröttnade raskt på fiskandet och efter att bullen var uppäten hittade han på lite nya gångstilar. Här en av de minst bekväma. Men visst ser han nöjd ut? :)


Sixten spenderade dagarna sovandes på mammas säng. Jag och Gustav tassade ibland upp med lite kattgodis och händerna fulla med klapp och gos. Något vi alla tre var nöjda med.

Vad gjorde vi mer som inte hamnat på bild? Vi var i Kisa och hälsade på släkten efter ett något förvirrat telefonsamtal. Vi brukar ju försöka träffas ett par gånger om året och det är ungefär så ofta det brukar bli. Tyvärr.

Jag och mamma och pappa åkte även iväg på en liten tripp ut i Östergötland. Vi stannade till vid Bergs slussar och fikade och tittade på slussning så klart, vi åkte till Brunneby Gårdsbutik och köpte lite saft och sylt och såna grejer och till sist hamnade vi på Cloetta i Ljungsbro och handlade godis.

Jag var oxå i Tranås och hälsade på hos L och M som var nyförlovade. Härligt med kärlek! Det var även kul att få höra skvaller, det händer lite grejer i Tranås.

Sedan har jag använt tid till att läsa. Har läst tre böcker i veckan och det är så otroligt avkopplande. Det blev två bra och en mindre bra. De två bra var Sjöjungfrun (som jag iofs har några sidor kvar i) och  Sällsamma utbrott av kärlek. Sjöjungrun är ju en Läckberg-bok och visst är den bra. Men kanske börjar jag tröttna lite på stilen, kanske vore det trevligt om något nytt spännande hände.... Det är inte den bästa Läckberg-boken, men den är lättläst och det är trevlig avkoppling. "Sällsamma utbrott av kärlek "är en bok som jag råkade få, kan man väl säga. Den är skriven på ett annorlunda sätt som tilltalade mig. Den tredje boken var Smuts. Jag tyckte iofs att den var väldigt bra, men den kändes lite förutsägbar på något sätt. Men jag rekommenderar alla tre böckerna för den som är sugen på att läsa lite sommar. Ska ge mig i kast med fler böcker som ligger och väntar på att bli lästa. Har ter böcker av Stephen Booth som väntar, det kan bli spännande och bra.

Imorgon är det dax att gå och klippa sig. Vet inte riktigt vad det ska bli, men det får väl Madde bestämma helt enkelt, det är ju hennes jobb :) En hjulinställning på bilen vore på sin plats, och storstädningen i arbetsrummet är ett måste. Vi kan väl se imorgon vad som blir gjort.

På lördag är det dax att åka till Leksand på Papperskraft. Det ska bli jätteskoj! Dels att få träffa lite kompisar men även att få klämma och titta på pysselgrejer. Det är väl inget som jag MÅSTE ha, men det finne en hel del grejer på VILL HA-listan. Om du oxå ska till Leksand på lördagen och ser mig där, ryck mig gärna i armen och säg hej. Jag är rätt dålig på att se folk, så....

Dagens plus: Att vara hemma igen
Dagens minus: Att vara hemma igen
Dagens fundering: Vore inte Stockholm kul på semestern?

Vackraste ordet just nu

SOMMARLOV

Det är det bästa just nu,  jag skiter i att det är mulet och renget hänger i luften. Jag skiter i att jag hade tvättstuga klockan 07.00 idag. Jag skiter i att Sixten skriker och vill gå ut, även om han har utegångsförbud just nu. Allt det kan jag stå ut med, för nu har jag sommarlov.

I vanliga fall så känns det bara bra att lämna Säffle när det är dags för sommarlov. Men i år kändes det mest konstigt och lite jobbigt. Det konstiga för att jag inte kommer tillbaka till samma skola till hösten, jag kommer tillbaka till kaos (tippar jag på iaf). Det jobbiga för att jag inte packat ihop kemisalen. Jag vet inte vad som ska slängas, tas med, säljas, magasineras. Är nu orolig för att det inte kommer se likadant ut i salen när jag kommer tillbaka...

Att säga hejdå till kollegor är oxå konstigt och lite jobbigt, man vet ju inte vilka som är kvar till hösten. Det är väldigt svajjigt allting. Det är anställningsintervjuer och ändrade planer till höger och vänster.

Men nu är det SOMMARLOV. Jag packar väskan med böcker och solskyddsfaktor och åker hemhem. Ska slappa och slöa och glömma jobbet (är min plan). Jag ska skriva brev oxå, det finns en del att göra.

Men nu ska jag ner till tvättstugan igen, snart är allt klart.

Dagens plus: SOMMARLOV
Dagens minus: Jag var trött när klockan ringde
Dagens fundering: Vad ska jag packa?

Alla beställningar är inte lätta

Fick en beställning av en kompis på ett bröllopskort. Beställningn lyder såhär 

"vi ska ge bröllopsparet deltagande i stockholm halvmaran.. (JOOO de kommer bli glada) så min tanke är att det ska vara två personer som joggar och något som har med stockholm att göra... kanske tre kronor eller karta ja vet ej.. saken är den att de kommer ej få sina "biljetter" på bröllopet utan de kommer senare. sedan ska de ju ha en känsla av amor och kärlek också så klart."

Inte sprättlätt direkt. Det kort jag fick till ser ut såhärJag hoppas det blir bra, den som har beställt det har ännu inte sett det, så det akn bli hur som helst :)

Nåja, nu är det dax att packa väskan inför personalfest imorgon och sedan fundera på vad som ska packas till resan hemhem.

Dagens plus: Att kortet blev klart
Dagens minus: Att jag inte har packat
Dagens fundering: Vilken planering fyller sitt syfte bäst?

Jag har SCRAPPAT

Ja, vem kunde tro det? Köpte ett album på Panduro som är 8x8 och det fick plats 20 LO's. Min plan var att göra 10 stycken och lämna tomt på varannan sida. Men när jag väl kom igång så fick jag ihop 20 och en massa foton blev över. Är inte sådant konstigt? :)

Jag gav detta album till Stefan som jag delat klass med i 8 år och han blev jätteglad. Han berättade även att hans fru hade börjat gråta när hon tittat i det. Vilken grej.

Ska nu visa upp några av LO'sarna


Det är här vi har jobbat i alla år. Varje morgon när vi stannar på parkeringen så säger vi något av dessa tre 'smeknamn' på stället.


Här är jag och Stefan på jobbet. Man kan dra ut ett foto under där det inte är ett riktigt rumsrent kort men ett kort i samma bildserie kan man väl säga :)


Här blev det en dubbelLO om vårt pendlande.


Ibland händer det konstiga saker på jobbet...


Ett härligt foto från skolavslutningen förra året. Solsken och trevlgit folk. Vad mer begär man?Ännu en dubel-LO


Vårt Arbetslag.


Ja, så enkelt är det...

Sedan var det LO's med de tre klasser vi har haft tillsammans, ett kort från varje år.

Det var faktiskt kul att scrappa, men jag vet inte hur mycket mer sådant jag komemr att göra. Men just 8x8 var en väldigt bra storlek och det är en kul grej att ge bort. Så det akn ju bli mer sådant, men jag kommer nog inte ta tag i mina egna foton....tror jag :)

Dagens plus: Sommarlovet är löjligt nära nu. Jag känner hur stressen börjar lämna kroppen....
Dagens minus: Min näsa är jätteful efter det att jag har bränt den.
Dagens fundering: Hur kunde Ronny vara så uppmärksam efter så många öl?

Så var den dagen här....

Idag är det onsdag, en tillsynes vanlig onsdag, men helt ovanlig i mitt liv. Idag har det varit skolavslutning i Säffle (även om jag jobbar en vecka till...). Jag har fått visa upp min fina bonnabränna (men det finns någon som har det värre, eller hur A? ;) ) och min sönderbrända näsa. Den liksom sprack sönder igår. Det var inga blåsor på den men helt plötsligt så hade det lossnat två stora hudbitar och det vätskade en hel del. Under fanns inte ny hud direkt utan det blev som sår. Idag har de blivit mörkröda, ser lite konstigt ut. När ska jag lära mig att man inte ska snåla på solskyddsfaktor? Det har inte funkat på de senaste 8 åren iaf....

Nåja, idag var vi tre klassföreståndare som stod för att ta farväl av klassen. Jag är den enda som blir kvar till hösten. Både S och J försvinner, även om jag hoppas på att J tackar ja till att bli kvar på skolan. Kanske kan man fixitrixa honom kvar i klassen oxå. Får sätta in operation övertalning tror jag bestämt. Naturligtvis blev det tårar för min del. Att skiljas från S känns jättejobbigt, han har varit en stor del av mitt liv de senaste åren. Jag insåg där jag stod att det blev väldigt jobbigt att skiljas från J oxå. Båda supergrabbarna på en gång. BLÄ! Men men, det kommer att bli bra, jag kommer att överleva men jag kommer att sakna dem, men jag räknar kallt med att träffa dem ändå.

J blev glad för sin whiskey och S blev glad för sitt scrappade album. Jag kommer visa albumet här snart, typ i helgen ska jag lägga ut allt jag har gjort, 20 LO i 8x8 blev det totalt, jag som trodde jag skulle få svårt att få ihop 10 :) Tänk vad man kommer igång bara man börjar. Själv fick jag vin och örhängen, så jag är superduper nöjd. Jättefina verkligen och med lite tanke bakom.

Jag fick i uppdrag att göra ett par tack-kort oxå, som tur var hade jag några kvar sedan tidigare men jag gjorde ett par nya, det blev dessa.


De blev uppskattade och det känns alltid kul. Nu ska jag sätta mig och göra ett till en kollega som fyller 40år, eller var det 30 vi sa ;)

Fick beställning på ett kort till en man som fyller 50 år och tycker om whiskey. Det blev ett kort gjort i all hast och det blev nog kanske inte så fint som jag hade hoppats på, men jag hoppas att mottagaren blir glad, det är ju viktigare än att jag är nöjd, eller?Nu ska jag sätta mig och pyssla en stund, behöver varva ner lite.

Dagens plus: SOMMARLOV
Dagens minus: Den ömma näsan och blåsorna UNDER fötterna
Dagens fundering: När kommer det rätta tillfället?

Min väska är klar

För ett tag sedan så började jag ju att sy en messenger bag när min klass har elevens val. Dels för att kunna umgås lite med elever som jag inte träffar så ofta och dels för att få en fin väska. Det har blivit en hel del sy, lite sprätta och en oerhörd stolthet när väskan blev klar.Yttersidan är brun manchester och fodret är från Åhléns. Jag är jättenöjd med den, men ska korta axelremmen lite. Det gav mig blodad tand iaf, det vore kul att sy något mer nu. Nu har jag ju sytt dragkedja och jag har krånglat med att fodra och sy ficka och grejat. Nu klarar jag allt :)

Annars har det inte hänt så mycket idag, det har mest varit varmt och kvalmigt.

Dagens plus: Att Sixten är hemma och spinenr i mitt knä igen
Dagens minus: Att jag har beställning på två kort men ingen lust att göra dem
Dagens fundering: Ska jag försöka få tag på större stämpelförvaringsmöbel så att jag kan ha dem mer märkesvis?

Titta vad jag hittade...

Igår när jag gick hem från Anna och Mattias hittade jag en lurvboll som jag tog med mig hem. Han protesterade en hel del, börjar han bli en vildkatt? Han både fräste och morrade, han rev och bet mig oxå. Totalt knäpp!

Men när vi väl kom hem så var allt som vanligt, han åt och drack (massor) och har sedan sovit med mig i sängen. Jag har plockat fästingar på honom och allt är som vanligt.


Han ser ju rätt avslappnad ut kan man säga :)

Vad är det som händer?

Jag trodde att jag bodde i ett hyfsat normalt bostadsområde (Om vi bortser från hon den där som bor under mig...) men efter den här helgen börjar jag inse att det bor en hel del knas här, speciellt i min trappuppgång. Vad säger det om mig egnetligen?

Igår kväll halvslappade jag i soffan framför TV:n med en mugg te inom räckhåll för att försöka hålla halsen i schack. Jag hörde hur det lät från någon av balkongerna, sådär som om man skjuter omkring möblerna lite snabbt. Tänkte inte mer på det. Efter ett par minuter ringde det på min dörr. Där utenaför stod H och frågade ifall jag sett vad som hänt. Vilket jag inte gjort. Hon berättade att det hade hoppat ut någon från min grannes balkong (andra våningen) och att denne kille sedan sprungit iväg i ilfart. Skumt. Vi ringde på hos grannen, men ingen öpnnade eller svarade, dörren var låst. H och hennes sambo kollade upp grannens telefonnummer och ringde. Jag gick in till mig och H&D till sig. Efter typ 5 minuter ringer det på igen. Det är D och grannen. Grannen berättar att det är en kompis till honom som hoppat från balkongen. Grannen var inte hemma då (var han var vet jag ännu inte). Kompisen är psykiskt sjuk och hade föreställningar om att någon var efter honom hela tiden. Jag sa då till min granne 'Ojdå, då får du försöka hitta honom då' som svar fick jag 'Näe, du vet, han har ingen telefon med sig' och sedan gick han in till sig.

Hur kan man inte bry sig om ens psyksjuke kompis hoppat ut från balkongen och sprungit till skogs?

Idag hade jag tvättstuga på eftermiddagen, när jag kom ner för att hämta mina grejer upptäckte jag att det som var i tumlaren samt min tvättkorg var borta. BORTA! Hur är det ens möjligt? Nog för att det var rena badlakan, men ändå. När jag gick ner i tvättstugan (som ligger i grannhuset) så såg jag en kille som satt vid den andra trapuppgången och han hade ju en tvättkorg bredvid sig. Mycket riktigt, MIN tvättkorg. Han bad om ursäkt för att han tagit min tvätt, han trodde att allt var hans... Jag sa bara att det inte var någon fara. Jag kände ju igen honom som far till de två barnen under mig. Åh herregud, nu har han kommitut igen och verkar vara välkommen tillbaka trots att han åkte in efter slagsmål med hon den där. Stackars barn som kommit till världen med en sådan ogynnsam start!

För övrigt har jag nästan hunnit med allt det där jag skulle göra idag. Jag har gjort studentkort, tvättstugan, solat, promenixat, handlat, pysslat och läst bok. Jag har dock inte hunnit dammsuga (idag heller) måste ju ha något kul imorgon oxå.

Det jag har pysslat är detta.
image664
Ett studentkort som skulle vara lite hardcore och absolut inte gult och blått. Hoppas att beställaren blir nöjd.

image665
Ett grattiskort till Isa som fyller 3 år idag.

Sedan har jag gjort ett till litet projekt, jag tror jag akn visa det här utan att det blir knas. Jag har ju delat klass en termin med Jonas och nu skiljs våra vägar åt, åtminstone på klf-planet. Jag hoppas att han tar sitt förnuft tillfånga och stannar kvar hos oss ett år till. Vad ska det annars bli med 'Förr eller senare'??? ;) Som tack för den här terminen som vi har jobbat otroligt bra ihop så ska jag köpa en flaska whiskey, så nu har jag piffat till en sådan flask-kartong, eller vad fasen det nu heter.....

image667
Här har vi framsidan. Jag tor det kommer hamna en guldmålad grungeboardkrona på jonas eller på mig innan det hela lämnas över.

image668

Så ser baksidan ut.

Kan även berätta att Sixten fortfarande lyser med sin frånvaro. Knäppa lurvboll. Var är han?

Dagens plus: Solen
Dagens minus: Att jag aldrig damsög
Dagens fundering: Ska jag göra som jag vill eller ska jag vara lojal och tänka på *piiiiiiip*? Hur ska jag väga säga något om detta alls?
RSS 2.0