En ny skärmaskin

Idag har jag köpt mig en ny skärmaskin. Visste inte riktigt vad jag ville ha, men när jag såg att Ljuva Änglar hade den nya modellen av Fiskars så slog jag till. Jag har ju hela tiden varit nöjd med den jag har haft.Såhär ser den ut. Det ska tydligen vara titanblad till den, som jag hoppas hålla längre. Men de är säkert dyrare så.....det går väl på ett ut. Men det är ju bra linjal på den och pra med streck längs med hela skärmaskinen. Så det blir nog toppen detta. Har ännu inte provat den, men det kan jag ju göra imorgon.

Kanske i något av de ny vårfärgade papperena jag passade på att köpa tillsammans med skärmaskinen?

 

Jag fick ju post häromdagen. Ett kuvert där man inte kunna avsändaren. Men när jag öppnade det och fick se

förstod jag direkt vem det var ifrån. Min bror! Han ogillar ju skarpt allt som smakar lakrits. Jag däremot älskar ju saltlakrits. Så jag provade en.....men näe....detta var ingen höjdare. I konsistens som nöt-creme men med salmiaksmak. Sedan såg det ju ut som.....ja....kletigt snus...

Har ätit en, bjudit bort två....har tre kvar. Kanske kan de komma till användning framöver? Eller kanske inte...

 

Har gjort en somrig LO på Tanja som hoppar från stenen utanför somarstugan. Den som vi alla klättrat upp på (eftersom den var stor som ett litet berg) och sedan handlöst kastat oss ut för stupet. Jag verkligen älskar det där somriga papperet med skarpa färger. Köpte på mig många så de dyker upp titt som tätt.

 

Lite julkort kanske? :) Det är väl raka motsatsen till somrigt iaf. (Stressfotade så de är inte skarpa av någon anledning...suck...)

 

Det var det det.......nu sängen snart dax att gå upp igen..... GÄSP!

 

Dagens plus: Nya skärmaskinen

Dagens minus: Att bli rädd för väckarklockan

Dagens fundering: Hur ska jag lyckas med fototriss denna vecka?

 

Vecka 4 - VäderVeckans tema blev Väder. Det är ett roligt och spännande tema, vilken vecka som utom vecka 4 2012. Denna vecka har varit jämngrå mest hela tiden. Det har varit svårt att få till några foton som har passat bra. Det skulle ju vara norrsken under veckan, det hade jag gärna sett, och fotat. Men då kom molnen i vägen, så vem vet vad jag annars hade haft för foton. :)


Vädret (minusgrader) har ställt till med en vattenläcka precis där jag bor, precis där jag ska köra ut med min bil. (Samma som förra året....). Så det läcker vatten, som tydligen är varmt, men det fryser höga kanter runtom, så det är spännande att köra bil. Parkerar nu på vägen för att inte köra sönder bilen (mer). Har även gjort en anmälan så nu har de varit här och tittat, hackat is, satt upp koner och det är inte så mycket vatten längre.... Man kan ju alltid jobba mot vädrets makter.


Det snöade vackra snöflingor en dag. Snöflingor är så vackert. Inte en enda som är lik den andra....svindlande tanke!


Idag kom solen, äntligen blå himmel! Det vackra vädret lockade ut många på Mariebergsviken för en skridskotur. Jag som är livrädd för isen stod bredvid och tittade. :) Skönt med lite sol på eftermiddagen iaf. :)

Dagens plus: Att solen äntligen kom fram.
Dagens minus: Jag har glömt papper på jobbet så jag har inte kunnat skriva omdömen.
Dagens fundering: Varför valde jag en film som inte var så bra som jag hade hoppats?

Vecka 3 - Triss

Här kommer mitt valda ämne. När det väl blev draget så är det för mig helt oförklarligt hur jag tänkte. Vilket tråkigt tema....Jag har valt att tolka temat på följande vis


Eleverna i vår klass spelar ofta kort på rasterna. Stod och pratade lite med dem när detta uppenbarade sig och jag fick hejda dem att spela vidare för jag skulle ta kort.... Knasigt, men de tyckte det var helt okej. Nu när jag ser fotot inser jag att det är åttor, och åtta anser jag vara mitt turnummer (vad nu det är.... :) ) Så det blev väl ett bra kort trots allt.


Ett något uppenbart kort kanske. På kylskåpet sätter jag upp mina trisslotter som det är vinst på. Jag hoppas ju varje gång på miljonerna.....men det brukar sluta med 25kronor. Men man har ju större chans att vinna om man köper lotter åtminstone.


Skoltröjor! Vår klass har ritat eget tryck och det tycker jag är helt suveränt. De har bra idéer och de genomför dem.

Dagens plus: Jag har kommit igång att scrappa Varje-dag-fotona från förra året. En dubbel-Lo för varje månad.
Dagens minus: Jag skippade att gå til vinden.
Dagens fundering: Är kalas alltid något bra?

Vecka 2 - Tidens tand

Vecka 2 i Fototrissen fick temat Tidens Tand.


Ett lite klurigt tema... Det blev tre foton som är helt olika och tolkningen är helt annorlunda...


Var i en samlingssal i Säffle som verkar användas flitigt. Ett foto på bordsskivan framför mig. Tydligt märkt av tidens tand. Kanske en kaffekopp, kanske ett vattenglas.....vad vet jag....


På mitt jobb har vi faktiskt ett äkta kranium. Tänderna är inte riktigt kvar och tack vare mig finns även en limmad spricka i den lösa överdelen. Snacka om Tidens Tand :)


Idag hade jag tvättstuga och där står det en gammal mangel. Jag manglar inte mina lakan, men varje gång tänker jag att jag borde göra det. Det är ju så otroligt skönt med manglade lakan. Min mamma gjorde alltid det när jag bodde hemma. Det var skönt att krypa ner i de supersläta lite hårda och stela lakanen. Är det någon som manglar sina lakan nu för tiden eller är det något på utdöende? Jag som har rätt trångt i mina skåp borde verkligen mangla mina lakan bara för att få plats....men..... Kanske nästa gång.

Dagens plus: Pyssla ihop med Lena och Maria.
Dagens minus: Fick inte iväg något SMS idag heller.
Dagens fundering: Ska jag göra en såndäringa ARTjournal och vad ska jag ha den till?

4 arbetsdagar...

...och jag ligger redan efter. Men hur är det möjligt? Jag förnyar, förbättrar och försöker effektivisera allt. Det tar alltid mer tid än vad jag tror... Men jag räknar med att det kommer att bli bra när det blir klart (om hundra år...).

Det har varit bra att börja jobba igen. Kul att träffa kollegorna och det var toppen att träffa ungarna igen. Igår hade jag en sådan där dag att jag kände att jag har världens bästa jobb. Det som är mindre bra är att klockan ringer så himlans tidigt...och det är mörkt. Det är nu jag dalar in i 'höstdepressionen', det är först nu som mörkret tynger ner mitt humör. Folk säger att ljuset är på väg tillbaka och varje dag är en dag närmre våren, och visst är det sant, men jag känner det inte.....alls....

Julsakerna har iaf fått försvinna upp på vinden igen. Känns lite skönt på sätt och vis. Har nu fina lila stolar i köket (tack mamma och pappa för det :) ). Ny klädsel är trots allt ett billigt sätt att göra nytt. Sugen på nya tapeter oxå, men kanke bättre att ta den dyra supersupersnygga tapeten jag har suktat efter i många år och göra något enklare i köket. Nåja, en ny lampskärm fick piffa köket lite.

Har städat och sorterat och grejat i pysselrummet, bara att sätta sig och göra något, men det blir inte av. Vet inte varför egentligen. Men jag hoppade på en hantverksutmaning på facebook (av alla ställen :)), så nu under 2012 ska jag göra något hantverkligt till de fem första personer som kommenterade den statusen och nu har jag tre so komenterat. Det ska bli kul. Jag har redan idéer i huvudet och jag försöker tänka lite utanför boxen. Inte helt likt mig, men någon gång ska väl vara den första.

 

 

Några julkort som skickades ut i vårt avlånga land. På något vis känns julen väldigt långt borta, och det är den ju om man tittar på 2012, men det känns som hundra år sedan jag var i Tranås. Skumt. Nåja, på väg hem från Tranås fick jag ett uppdrag, som jag löste galant. Ett foto var det och ett foto blev det.

 

Inte alltid enkelt att foto och köra bil samtidigt. Kanske ska man inte ens använda mobilen när man kör...men.....det blev ju inte ens ett bra foto, men uppdraget är slutfört. Detta räknas inte som ett Vita-Stenen-Uppdrag, vad hände med dem? Det blev visst inga fler...eller? Kanske dax att skaka liv i en trevlig tradition. På tal om tradition så har jag ju ett ATC att fixa till. Hmmm..... kanske det kan bli något för morgondagskvällen?

Har haft ett par födelsedagar att uppmärksamma och då har jag gjort dessa två kort.

Detta kort blev till Sven som endast önskade sig fred på jorden. Han fick jorden, freden får han fixa själv :) Jag tror han har börjat, men jag är inte säker.

Inte helt otippat var det en 30åring som fick detta kortet. Har fler planer för siluetten. Den är otroligt fin. Ska nog ta och kolla in Cherry Pie och se om det kommit något nytt fint.

 

Dagens plus: Promenix

Dagens minus: Att jag har sparat hemjobbet tills nu...

Dagens fundering: Och nu då?

 

Vecka 1 - Skugga

Den nya fotoutmaningen för 2012 har rullat igång. Det är jag och Diana som gör detta tillsammans. Diana har teman i en burk och planen är att det dras ett tema på söndagen och så börjar utmaningen på måndagen och så bloggas de tre fotona på kommande söndag.

Vecka 1 fick tema Skugga

Det har varit konstigt att inte fota varje dag, eller ja det har jag ju gjort. Det här med dagens foto har jag inte helt släppt, det blir oftast ett sådant oxå. :)

 

Jag har valt att tolka temat på följande sätt

Växten i sig är ju fin, men jag gillar nog skuggan bättre. Kanske för att där syns inte de gulnade bladen eller de ställen som Fritz har varit och tuggat på..... :)

 

Att duscha i lila ljus piggar upp må jag säga. Skuggorna blir oxå roliga

 

Om man har världens finaste glasmonster hängandes i fönstret så får man fina skuggor.

 

Nu är ett nytt tema draget och det kommer fler fototriss nästa söndag. Däremellan kommer det nog lite julkort tror jag....

 

Dagens plus: Sortering sortering och sortering. Det är ljuvligt att få sortera! :)

Dagens minus: Lite ångest över att gå upp 05.33 imorgon....

Dagens fundering: Kan det vara lika bra att vara tyst även om man har mycket att säga?

De sista fotona från 2011

2011-12-12


"This is how PURE EVIL tastes like". Hade med mig soppa till lunch och skulle köpa en smörgås i cafeterian, tyvärr var alla mjuka mackor slut men jag tog en sån här istället. Första och sista gången! Det var helt vanvettigt otäckt. "Cream cheese" trodde jag var färskost men det var istället något konstigt kletigt som ändå var mjöligt i konsistensen. Åh fy! Det var hemskt!!!! Det var en erfarenhet jag gärna hade varit utan....

2011-12-13


Ett underbart luciatåg på jobbet.

2011-12-14


En helt otroligt rolig bok. Jag skrattar och skrattar. Det är från Kalle Linds böcker och det är så otroligt roligt. Alla ni som har Storytel, lyssna! Ni andra, köp Kalles böcker!

2011-12-15


Jag kan ta att folk skäller på mig om jag förtjänar det, men annars kan det faktiskt kvitta.... Denna dag skulle jag in en snabb sväg på mitticity. Parkerade bilen vid älven och gick för att betala min parkeringsavgift. När jag står där och lägger i mynt så flaxar något vitt till i ögonvrån och jag får känslan av att jag fått en fågelskit på axeln. Men det hade jag inte (som tur var! :) ). Jag förstod inte vad det var jag hade sett så jag brydde mig inte mer än så. Då kom det en kvinna och sa till mig 'Du tappade visst något!' och jag vände mig om och såg då en papperslapp på marken. Jag har aldrig något papper i mina fickor så jag svarade kvinnan 'Nej, det var inte jag...'. Hon svarar mig då 'Jo, det kom från din ficka!'. Bara det var ju en omöjlighet! Men jag gick slokörad tillbaka och tog upp lappen. En lapp om att jag skulle försökt betala parkeringsavgiften med kort, vilket jag inte gjort. Men men.....jag plockade ju upp skräpet iaf :)

2011-12-16


Min mamma kom med en otroligt rolig sägning "Det är bara fett och humbug sa han som stekte kalvsylta". Ett otroligt roligt uttryck! Så när det var julbord på jobbet var det ju självklart att det skulle bli ett foto på just syltan (som jag inte tycker.....). Ett otroligt gott julbord var det och det var trevligt att laga mat tillsammans.

2011-12-17


Lussebullsbak. Gjorde lite lussebullar att ta med hem till Tranås vid jul. Dessa var sjukt smaskiga!

2011-12-18


Postar årets julkort till mina nära och kära.

2011-12-19


Har slagit in lite paket som ska delas ut till kollegor på avslutningsdagen.

2011-12-20


Julfirande med Maria. Vi träffades på Råtorps Cafe och fikade och sedan bytte vi julklappar. Otroligt trevligt. Sista gången före jul som vi kunde träffas.

2011-12-21


Skolavslutning! Äntligen! Sjukt skönt! Här är några från min klass som ivrigt väntar på att få gå till kyrkan för avslutningen. Vi går alltid klassvis dit med två facklor per klass och det är en trevlig känsla att traska iväg i mörkret. Som ni förstår är det en mycket uppslupen stämning. Detta år var det lite lite lite snö på marken och möjligen lite i luften.

2011-12-22


Åkte hem till Tranås denna dag. Skönt att få komma hem. Mamma hade vunnit dessa två nagellack och hon gav dem till mig. Vilken trevlig för-julklapp! Det bruna lacket åkte på på en gång. Det grönglittriga är ett lack so man kan måla på andra lcak för att få lite glitter på dem. Det får komma till användning en annan gång.

2011-12-23


Dax att klä julgranen. I vår familj kör vi inte med färgtema eller less is more. Hos oss är det massor med kulor. Alla kulor har sin historia. Dessa är några av mina favoriter. Gamla kulor som funnits i släkten länge. Min mamma 'samlar' på julkulor och det köps nya varje år. Glittriga och färggranna. Som vanligt blev granen det finaste vi någonsin har haft. :) Jag har själv ärvt denna fascination för julgranskulor och jag har en stor kartong med kulor på vinden. Men eftersom jag inte är hemma över jul så har jag ingen gran, men en vacker dag så :)

2011-12-24


Hemma hos Gustav och Oscar i väntan på tomten....

2011-12-25


Var på besök hos Anna-Karin, Andrea och Joakim. De har skaffat sig två übersöta katter, Chucky och Stina, som låg och gosade i soffan på en fårskinnsfäll. Sicka sötnosar! Det var trevligt att umgås med Anna-Karin, det var väl hundra år sedan sist.... Vi käkade, fikade, glodde på film och pratade skit i största allmänhet. Hann färga håret på Andrea oxå. Det fick mig att tänka på att mitt eget hår borde färgas....

2011-12-26


Nu kom sista brorsbarnet på besök. Tanja visade glatt sitt pekbok med ljud. Här är det hunden och den låter Vov Vov. :)

2011-12-27


När det bara var jag, mamma och pappa kvar i stora huset så var Fritz lite mer avslappnad. Vi slappade framför TV.n och kikade på ett par avsnitt av Huset Elliott som mamma fått i julklapp. Vilken bra serie det var. :) Det var mysigt och lugnt och skönt.

2011-12-28


Tillbaka i Karlstad igen. En stor hög av reklam, julkort och grejer mötte mig på hallmatten. Borta bra men hemma bäst, det var skönt att komma hem till sina egna grejer igen. Känner mig utvilad och avstressad. Tänk vad lite Tranås-luft kan göra :)

2011-12-29


Fick ett duschmunstycke som ändrar färg efter temperaturen i duschen. För att få duscha i lila så får jag ha lite varmare än jag brukar, men det är det värt. Sjukt fint!

2011-12-30


Lite spontanfika med Anna, Mattias, Anna, Joakim, Sven, Klara och Hannes. Det var bra familjen Olsson-Eriksson som saknades, men de fick inte plats :p Det var väldigt trevlans att kunna samla ihop så många på en gång. En bra avslutning på året.

2011-12-31


Nyårsafton! Gott Nytt År! Må 2012 innehålla stora och små saker att föreviga på olika sätt. :)

Ja, det var allt det..... 365 foton. Tänk att både jag och Diana höll ut hela året. Vissa dagar har det varit svårt att få ett bra foto men lika många dagar har jag fått välja vilket foto jag ska ta....

Inför 2012 ska vi inte fortsätta med detta utan vi övergår till fototriss. Vi har tillsammans valt ut 52 teman, en del enkla men en hel del svåra, där vi ska fota tre foton på samma tema per vecka. Det ska bli spännande! Diana har varit ambitiös nog att göra en fin burk med alla teman i och så dras det varje söndag en lapp som blir temat för kommande vecka.Det blir en ny utmaning som jag tror kan inspirera och få mig att fundera lite på fotona. Ska bli kul. Det hade kännts tomt utan en fotoutmaning 2012.

Dagens plus: Att vakna till en vintervit värld, äntligen!
Dagens minus: Lusten att städa pysselrummet har inte infunnit sig. :)
Dagens fundering: Varför ska det vara så svårt hela tiden???
RSS 2.0