Boktips # 17 - Nattvakten

Nattvakten - Sarah Waters


Boken handlar om några kvinnor under kriget i London. Jag är otroligt förvirrad av boken. Den är baklänges. Den är uppdelad i tre delar, 1947, 1944 och 1941. Jag känner mig lite lurad på konfekten så att säga. Jag får ju läsa hur det slutar och känner ju till vad som ska hända. När man sedan får gå bakåt i tiden och läsa vidare om vad som hänt tidigare känns det konstigt att redan innan veta vart de tär på väg så att säga.

Det är en kärleksroman (vilket inte är min favoritgenre) som i och för sig är väldigt välskriven. Det är ett bra språk och jag kan verkligen leva mig in i de olika händelser som vävs samman. Jag tror nog att jag kommer läsa en annan bok av samma författare, men detta blev lite varken det ena eller det andra på något vis.

Sammanfattningsvis kan vi väl säga att författaren tilltalar mig, men inte boken.....konstigt kanske, men så får det bli.

Betyg:

Danmark 2009

I somras bjöd mor & far hela familjen på resa till Danmark. En resa som bjöd på sol, bad, rosévin och semester. Jag har framkallat massor med foton men mer har det inte blivit. Förrän i lördags när det var mer eller mindre snöstorm. Att då titta på sommarfoton kändes helt rätt! Hittade ett finfint foto på mig och Anna-Karin när vi sitter i kvällssolen och löser korsord och dricker rosévin. Otroligt trevligt och det är ju så sommaren ska vara.


Jag utmanade mig själv med att använda stämplar på min LO. Min vän Helene är så otroligt duktig på att kombinera stämplar och LOs och jag blir alltid så avundssjuk, så nu gav jag mig på ett försökt. Jag har använt mig av en rut-stämpel från Cherry Pie och stämplat lite bakgrund. I och för sig är ju bakgrundspapperet redan lite rutigt, det är baksidorna (?!) på senaste Basic Grey-papperena. Jag är nog mer förtjust i rutorna än de andra mönstrena :) Jag har använt mig av ett turkost papper från BG där jag klippt ur mönstret. Jag har även använt mig av en penn-stämpel från Non Sequitur som jag har färglagt med akrylfärger från Ranger. Jag fullkomligt älskar att måla med dem, det blir liksom bara bra varje gång. :)

Jag har stansat ut 'korsord' med Studio classic från qk och 'Danmark 2009' med mitt sprillans nya Hedi Swapp från qk.

Heidi Swapp-alfabetet är en ny favorit. Okej, inte jätteroligt att limma kanske, men när man väl har gjort det så var det ju verkligen värt det.

Ute så trillar snön ner så sakteliga. Kan det inte räcka nu? Jag har inget emot vintern egentligen, det får gärna vara -10grader. Men jag vill gärna ha sol! Snö finns det ju så det räcker nu. Om en månad vill jag se våren på väg! Det som är trevligt med all snö är ju de otroligt vackra istapparna. De bara hänger de. De växer för varje dag. Jag fascineras av dessa skapelser. Att de sedan kan ha ihjäl folk utan några svårigheter gör dem ju än mer intressanta på något vis. Om man bara vågade skulle man fota dem underifrån :) I Säffle åker vi varje dag förbi hus (framför allt två hus) med otroliga istappar. De är ett par meter långa. I bilen börjar de tröttna på mitt dagliga glada utrop 'KOLLA vilka istappar!'.

Näe, om man skulle ta och jobba lite. Elelr kanske återigen bläddra igenom reklamen för årets bokrea så att man har koll på läget. På fredag ska jag kika runt bland hyllorna och så får vi väl se vad det blir.

Dagens plus: Solens VARMA strålar
Dagens minus: Stress
Dagens fundering: Hur mycket snö ska det bli denna säsong?

Mycket snö

Det är inte bara i år som det är mycket snö. Jag hittade ett foto på sommarstugan, fast istället på vintern. Detta är från den snörika vintern 1965-66. Det är konstigt att se sommarpardiset med så mycket snö. Det är ju så sällan som vi är ute i stugan på vintern. Men de gånger vi varit det så är det ju mysigt. Älskar elden i kakelugnen och det tysta lugnet utanför knuten....

Här har jag provat det där knasiga med att ha olika fonter på LOn. Det är ju en 8x8 LO Så det blev ganska små fonter. Det känns bra att ha både stora och små alfabet när man göra så mycket i olika storlekar och former. Har köpt ett nytt alfabet som är så sjukt snyggt. Hedi Swapp från qk. Lite tråkgit att limma, men det är det verkligen värt. För alla som har Ginger så vet ni vad jag menar :)

Det är konstigt när jag tittar på fotot på min LO. Där ser ju allt snett och vint ut, men på originalet så är det inte alls så. Ja jo, kanske lite, men inte så himlans mycket. Hur kan det bli så egentligen?

Ska använda dagens snöstorm som anledning till att sitta inne och scrappa hela dagen.:)

 

Syskon

Detta är en layout i storlek 8x8. Det är till min fasters album. Det är ett foto på min pappa och hans syskon och det är taget runt 1950. Det som är bra med svartvita foton är ju att man kan använda vilka färger man vill till. Här blev det brunt och turkost som är något av en favoritkombo för mig. Jag gjorde den på en inspiratörsträff på Mazzarin och där i kurslokalen hittade jag det fina beige papperet som det är sytt på och guldglitter. Det gillade jag verkligen. Spillet fick följa med mig hem och det kommer nog till användning framöver.

Jag har nu gjort klart, och lämnat över, en beställning på inbjudningskort. Förra helgen blev de klara och jag blev väldigt nöjd med dem. Som tur var blev en beställaren nöjd, och det är ju det viktigaste. Ska bli roligt att höra om reaktionerna. På inbjudan använde jag mig av mina nyuligen införskaffade siffror från QK. Skulle bli otroligt glad om det kom bokstäver i samma font, det är ju sjukt snyggt!

Helgen har varit bra. I fredags kom Anna, Mattias och Hannes hit en sväng och fikade och umgicks. Det var trevligt, för det var längesedan sist. Min plan var att åka till El Stockholmo på sportlovet, men det är ju samma vecka som Anna börjar jobba, så den idéen föll lite. Vet inte vad jag ska hitta på riktigt. Det kan bli en sväng till Tranås och vännerna därhemma. Men det finns ju en liten plan att träffa Karin som ska komma till Karlstad just den veckan.

Under sportlovet får jag oxå veta vilket ämne det blir som ska ha nationellt prov på skolan i år. Jag håller tummar och tår för att det blir fysik. Självisk? Japp! Jag har alla fyra niorna i kemi och det kommer ta knäcken på mig om det blir kemi istället. Jag har försökt förklara detta för skolledningen, de lyssnar, förstår till hälften men det finns inga pengar till kompensation som det varit förr om åren. Så värst av allt är att jag redan nu stressar upp mig för någon som KANSKE kommer att inträffa. Måste ta det lugnt!

Igår var jag hemma hos Sven och Anna, Mr Egman kom oxå dit. Vi hade det trevligt och skojigt och det blev en sen natt. Men vad gör det, idag kunde jag ju sova hur länge jag ville....eller så länge som Fritz ville. :)

Nu blir det te och film. Vilket påminner mig om att jag borde köpa mer Marelds-te...

Dagens plus: Otroligt vackert väder
Dagns minus: Låset på bilen
Dagens fundering: Dax med en massa nya saker i livet?


Cherry Pie gör mig alltid gladFick i uppdrag att göra ett kort till en person som ska vara tjänstledig ett par månader för att prova på ett nytt jobb. Satt och lekte med mina Cherry Pie-stämplar (och från Stämpelgården och Stampers Anonymous så klart :) ) och olika stämpeldynor. Detta kort är vad det blev. Tyvärr är ju blomman lite stor och tjocka så scanningen blev inte speciellt bra. Men kortet blev mycket uppskattat och stämplarna är faktiskt väldigt noga utvalda till personen i fråga, även om det kanske inte ser ut så.

Dagens plus: Fika hos Jessica
Dagens minus: Mer snö
Dagens fundering: Varför är de flesta saker enklare att säga än att göra?

Boktips # 16 - Hypnotisören

Hypnotisören - Lars Kepler

Eftersom man har läst så otroligt mycket om denna bok så blev jag ju tvungen att läsa den. I början blev jag faktiskt rent av rädd när jag läste boken. Jag har svårt att läsa om onda barn. I min värld är barn inte onda av naturen (trots att jag lyssnar på Sundströms 'Onda Barn' och där sjungs ju att det är precis vad de är...) och det känns otroligt krypande och obehagligt med barn som mördar.

Jag tycker boken var bra i början och i slutet. I mitten var det segt, segt, segt. Det stod och stampade och det blev liksom inget av det på något sätt. Personerna i boken blev aldrig riktigt levande för mig, de blev lite platta och ointressanta.

Det mest intressanta med boken var väl egentligen vem det var som skrivit den?

Betyg: eller kanske tre.....eller däremellan.....typ :p
RSS 2.0