1:a advent

Idag är det alltså första advent. Jag hade tänkt att gå en sväng på stan men snö och blåst talade till mig och sa att hålla mig inomhus istället. Så det har blivit städning, pyntning, läsning och minimalt med jobb idag. Nu har jag rättat nästan alla prov (har typ 4 matteprov att rätta) och jag har planerat de flesta lektionerna för kommande vecka. Så jag räknar med att inte behöva ägna mig åt en massa jobb på kvällarna. Jag har istället planerat att umgås med mina vänner istället. Det blir toppen det!

För ett par dagar sedan fick jag en beställning på två kondoleanskort. Det är inte det lättaste att göra. Jag gjorde dem enkla.

Här är ett etruskakort som jag har embossat rutor på. Sedan är det svarta blingswirlar och texten är sedan stansad i Uptown girl.

 

 

Här är fågeln embossad med vinrött EP och sedan målad med distress. Texten är magnetstämplar. Varför använder jag dem så sällan? Det är ju snyggt och smidigt.

Igår var jag hemma hos kompisar som nyligen fått barn. En liten söt Lillasyster hade hittat ut i världen. När jag var där passade hon dock på att sova hela tiden. När jag skulle åka hem fick jag med mig Storasyster som ville pyssla lite hos mig. Det blev lite alltmöjligt gjort... På sätt och vis julkort, men även grattiskort...allt i ett på något vis. Jag ägnade mig åt att färglägga lite så det kanske kan bli något julkort klart snart.

Håller även på med ATC i utmaningen från Helene. Jag ska göra tre stycken ATC med tema Fika. Ett är klart och två är typ klara....åtminstone inne i mitt huvud.... Vi får väl se vad det blir av det.

Nu är det dags att hoppa ner i sängen och läsa lite i boken och sedan sussa sött och sedan se fram emot en vecka i Säffle!

Dagens plus: Rensad golvbrunn
Dagens minus: Tiden som inte räcker till
Dagens fundering: Varför sitter det inte ett vägguttag där JAG vill ha ett???

Pepparkaksfil?

Den här veckan är det dags för IUP-samtal. Jag gjorde en hel del igår, fortsätter imorgon och har ett på torsdag. Sedan är det gjort för den här veckan. Snart är det dax för att sätta betygen. Det är tidigare är vanligt känns det som. Inser att det kommer bli helt knas med undervisningen. Jag kommer ha otroligt svårt att hinna med allt jag ska hinna. Suck och stön! Vet inte riktigt hur jag ska lösa det... Men om man bortser från den 'lilla' detaljen så har det lugnat sig något på skolan. Det är mer harmonsikt i min egen klass nu och det känns även lugnare överlag på skolan. Längtan till jullov är stor både hos personal och elever.

Häromkvällen skulle jag ta och göra ett julkort men hade ingen inspiration. Diana kom då med en utmaning. Det skulle var grönt, vara bling och jag var tvungen att använda embossingdie. Behövde inte fundera länge på vilken die jag skulle använda :) Blinget blev det lite dåligt med, men snöflingorna är täckta av glasflingor som ger ett härligt snö-intryck. Det kommer fler såna på korten framöver.

 

Nu börjar det vara vinter ute. Det behöver inte vara glasflingor som ger snöintrycket ute, det är ju faktiskt snö ute på riktigt. Vackert och fint! Till helgen är det ju 1a advent och det ska väl vara snö då. Så man kan dricka glögg och mysa och pyssla och känna lite längtan till julen. Det är inte så pjåkigt med vintern heller.

 

När jag var och handlade idag så såg jag pepparkaksfil. Eller rättare sagt, den var slutsåld, men jag såg hyllan.... Pepparkaksfil? Varför? Låter ju inte så väldans gott. Pepparkakor = gott. Pepparkaksdeg = gott. Mjuk pepparkaka = gott. Pepparkaksfil = TVEKSAMT. Maria säger att allt som har med kakor att göra är gott, jag tror inte riktigt på det. Jag kan komma på en hel del läbbiga kombinationer. Jag kommer inte prova denna fil, men vill gärna höra om någon annan provar....

 

Dagens plus: Jag har hunnit mycket idag, bara att städa på skrivbordet på jobbet kvar nu då.

Dagens minus: ignore-list

Dagens fundering: Vem kom på idéen med pepparkaksfil?


Samma söndagsångest som vanligt

Det har varit en härlig helg. Men det är väl alltid härligt på helgen?

Avslutade fredagen med att spela badminton med Anna. Herregud vad roligt det är! Det var rätt jobbigt oxå, för oss båda. Vi började ganska storstilat men på slutet var det inget skönspel direkt. Vi var båda överens om att vi saknar våra badmintonfredagar. Kanske kan man få tag på en ny badmintonpartner? Jag hade en liten plan, men den grusades så klart. Men skam den som ger sig! Efter badminton så blev det thai-mat, skitsnack och slötittande på TV. Det kändes verkligen som 'den gamla goda tiden' :)

Trodde jag skulle få träningsvärk på lördagen, men jag kände faktsikt bara lite stelhet, och den kanske man kan skylla åldern för? På lördagen kom Anna och Hannes på besök. Mattias kände sig krasslig och stannade kvar hemma. Hannes har ju nu fyllt två år och han fick så klart present nu då. Då Hannes är kreativ så tyckte jag att lera var helt perfekt. Självklart provade vi leran på en gång. Vi gjorde lite olika former och djur och grejer och det var minst lika roligt för mig och Anna. :)

Det som slog mig var att Hannes är så stor. Redan två år, och faktiskt stora killen. Saknar att vara mer delaktig i hans liv. Men nu är det ju snart jul och nyår och då hoppas jag att kunna träffa honom igen (och hans mamma och pappa oxå så klart :) )

När det gäller födelsedagar så hade jag en kollega som nyligen fyllde år och som vi skulle fira. Jag provade på att göra en färgglad bakgrund. Jag har pearl-emobssat swirlen (från Hero Arts), sedan har jag färgat in bakgrunden med distresser och använt stämplar från Tingtura. Sedan har jag stämplat Sinatra (Stampsmith) och klippt ut och sedan satt på 3d-kuddar för att lyfta det litet. Sedan stansat ut texten i två olika alfabet (jag börjar lära mig att våga :) ).


Helgens pyssel blev det inte så mycket med, det blev mest provrättning idag. Jag hade ju tänkt mig att hinna så mycket idag, men jag hann väl ungefär hälften. Och nu slår det mig att jag inte har gjort sammanställningen inför morgondagens IUP-samtal. Shit! Ja ja, jag har ju lite tid imorgon oxå. Längtar efter att den här arbetsveckan ska vara över!!!

Till helgen är det första advent. Hur fort har tiden gått? Det ska bli trevligt i alla fall. Det verkar som om det blir snö och kallt då, härligt. Perfekt för lite glögg då med andra ord.

Dagens plus: Storslagna planer
Dagens minus: Morrisey utan M (Orrisey så att säga)
Dagens fundering: Kommer jag få ihop 35 julkort?

Det är skönt att sluta tidigt!

Idag kunde jag åka hem tidigt från jobbet. Niorna är ju på PRAO och då så hade jag ingen lektion på eftermiddagen. Så vid 10.30-tiden blev det hemfärd. Strålande!

Idag har jag hunnit att handla, sova, promenixa, städa (litegrann), pyssla, hitta dies och klappa Fritz på magen. Bestämde tidigt att det skulle vara en slappardag idag, för det tycker jag att jag är värd. Jag skulle ju ta och bära upp grejer på vinden idag oxå, men de kom bara ut i hallen.....suck.... hinner väl det imorgon :) Har jag gått och blivit världsmästare på att skjuta upp saker och ting eller?

Julkortsproduktionen fortskrider så smått. Behöver nog lägga på ett kol om jag ska hinna med alla....


Här har jag använt den löjligt snygga embossingdien och embossat tunn kopparmetall. Lite mörkbrun akrylfärg fåt mönstret att framträda på ett annat sätt. Sedan har jag embossat granen med distressEP för lite härlig struktur. Sedan kostade jag på mig en glitterbrad. Jag köpte det paketet för typ 2 år sedan, men snålar med dem hela tiden. Helt knäppt för snart kommer jag väl att tröttna på dem....

Imorgon är det äntligen dax för lite fjäderboll med Anna. Det ska bli jätteskojigt, men kommer jag överleva? Imorgon är inte målet att vinna, utan att orka. :) Det ska även bli kul att träffa Anna igen, det var längesedan sist.

Dagens plus: Sluta tidigt
Dagens minus: trötthet
Dagens fundering: När ska jag lyssna klart på boken?

Födelsedagar

Jag behöver väl inte tala om för någon att november är den bästa månaden att fylla år i. Det vet ju alla :) Jag har nu skickat i väg två stycken grattiskort till två små troll som fyllt år. Det ena är till min brorsdotter Tanja som har fyllt ett år. Hon är världens sötaste unge (jo, jag tror bestämt att det är så...).

Skickade med en present bestående av lila byxor och en färgglad tunika. Kommentaren från brorsan var 'Det var inte för litet iaf' så jag tippar på att det var lite för stort :) Men han har lovat ett foto iaf. Då kommer det i bloggen oxå lovar :)

Sedan har ju även Hannes fyllt år, två år för att vara exakt. TVÅ år. Vaddå? TVÅ!?! Jag fattar ingenting....hur fort kan tiden gå egentligen? Det är helt knasigt. I helgen räknar jag med att få träffa Skrutten och överlämna en present. Jag skickade ett kort till honom iaf.

Funderade länge och väl på vad jag skulle ha för motiv på kortet. Letade bland stämplarna och hittade ingen mindre än Grover! Tyckte det passade bra. Ska försöka använda den och även stämpeln med Kakmonstret lite oftare.

 

Det är det bästa med att ha köpstopp, jag hittar ju en massa bra grejer i mina gömmor. Om jag nu bara kunde städa i ordning i pysselrummet så vore ju lyckan total. Det är så himlans rörigt hela tiden och så drar jag fram lite för att göra något och sedan plockar jag inte tillbaka lika bra. Varför? Finns ingen förklaring på ett sådant beteende. Det kan bli en uppgift nu då, att fixa i ordning! (Ja inte nu, men sen.....sen.....typ.....)

 

Denna vecka har jag haft två helt normala dagar på jobbet. Än så länge verkar det som om mitt jobb denna vecka är lärare. Känns bra, förutom att jag får in fem klassers prov denna vecka. Det där med att rätta är ju inte direkt jätteroligt. Men det är skönt när det är gjort. Nästa vecka är det dax för IUP-samtal. Jullov? Är det långt kvar? Sedan har det gått en termin på nya skolan och det har varit lite virrigt på sina ställen. Men det kanske blir bättre på vårterminen?

 

Dagens plus: Solsken och att sluta tidigt

Dagens minus: Jag klarar inte av att måla i sepia....skit oxå!

Dagens fundering: Varför är det som är bra egentligen helt fel?

Så fort det gick...

Helgen gick snabbt som vanligt. Mörkt har det varit. Mycket har jag fått gjort. Så det har varit en bra helg trots allt. :)

Jag har läst ut boken "Lilla Stjärna", det komer en recension längre fram. Så jus nu är jag boklös....ska ta upp en ny ikväll är min plan, vet inte vilken bara. Har många på den olästa sidan av sängen, men ingen som riktigt lockar. Känns tråkigt.

Idag visar jag upp ett julkort. Har embossat renen i chokladbrunt EP på grungepaper och sedan klippt ut. Sedan är det bara knappar och lite mönstrade papper och guldEP på kanterna. Skulle väl mest teste grungepaper. Det är ju som boarden, fast tunnare....men det luktar lika konstigt, som ger mig biominnen (kan låta konstigt men så är det).

 

Diana har nu utmanat mig på promenader, så nu ska jag alltså ut och promenixa i mörker, regn och rusk. Det funkar än så länge. Det är ju skönt att gå, man kan tänka fritt liksom. Inget som stör och inget man måste göra. Hade ju tänkt att lyssna på bok när jag gick, men jag har ju lurarna på jobbet. Eftersom mina öron är lite vanskapta så kan jag ju inte ha såna där som man trycker in i örat, de bara ploppar ut hela tiden. Om jag ska vara ute och röra mig så blir det ju än värre liksom. Jag behöver ju ett par på jobbet oxå, det är otroligt störande att dela arbetsrum med 10andra personer. De är ju inte tysta när jag vill (JA, jag vet, det är väl som så att jag babblar när de vill jobba, men det störs ju inte jag av ;) ). Det är rätt skönt att skärma av lite.

Veckan som kommer blir lite luftigare i schemat. Niorna är ute på PRAO, det gör inte så jättemycket i mitt schema eftersom jag inte har så många nior i år. Men ett par timmar gör det och min plan är att försöka städa lite på mitt skrivbord. Kanske rent av använda de där pärmanar som står i hyllorna. Sedan börjar det bli dags att förbereda IUP-samtalen för hösten. Sent sent sent.....som allt annat på jobbet just nu. Jag saknar flytet!

Dagens plus: Jag hann göra alla kort jag lovat att göra
Dagens minus: Jag har inte målat naglarna
Dagens fundering: Hur många julkort ska jag göra egentligen?

Sällan har jag längtat till en fredag så mycket.

Äntligen fredag! Puh! Efter en riktig helvets-vecka på jobbet kändes det skönt att bara säga 'Trevlig helg!' till kollegorna och sedan tassa ut i bilen. Klockan var då 14.30 och det började redan bli mörkt....mörker och en varm bil vaggade mig snabbt till sömns. Vaknar upp i rondellen vid IKEA. Snacka om att trolla bort hemresorna!

Åkte hem och fixade till en blåbärspaj och sedan kom Lena och Maria-Therese hit för lite fredagsfika. Mysigt att bara sitta och prata skit och mumsa paj. (Så blev det paj kvar tills imorgon oxå, perfekt!) Det var en väldigt bra avslutning på en jobbig arbetsvecka liksom. (Nåja, har lite prov att rätta imorgon....men det är ju då det...) Så borde ju alla fredagar vara.

Jag har blivit lite fast i de här distressrutorna. :) Här är det en med varm ruta och bkomman kommer fårn pysselmyran (tror jag bestämt) och texten är från Octoberstamps. Gillar de där silhuettstämplarna, jag borde använda dem oftare!

Så skönt det är att tänka att helgen bara ligger där framför en liksom och man kan använda den till lite vad man vill. Den enda planen jag har just nu är sooooooova. Sedan har jag väl lite småplaner i huvudet, som kanske blir verklighet kanske inte.... :)

 

Ska försöka läsa ut boken denna helgen oxå. Ruskig, otäck, krypande.

 

Dagens plus: Fredagsfika

Dagens minus: Att jag kom på det så sent.....eller gjorde jag?

Dagens fundering: Var är mina dies??? (tre är på rymmen...)

 

Tröttsamt

Jag orkar inte ens skriva om mitt jobb......det är som ett dårhus.....jag orkar inte ens tänka på det!

Det kliar konstigt i halsen och jag nyser en del. Är det bra eller dåligt? Jag låtsas att det ska vara så...jag tänker minsann inte bli sjuk. Inte alls, inte det minsta. Men kanske ändå... Känner mig trött och lite hängig....men jag måste ändå fixa till två prov tills imorgon. Men det borde ju gå lätt. Har grunderna klara iaf. :) Sedan sova lite kanske?

Idag tar jag och visar upp en LO på tatueringen. Körde stenhårt med paisley-mönster, av helt förklarliga skäl.

Näe, jag orkar inte mer nu...

 

Dagens plus: En elev med sunda värderingar

Dagens minus: Planer som gick i stöpet

Dagens fundering: Hur är det möjligt?


En dagbok på jobbet

Jag bestämde mig för att göra en jobb-dagbok häromdagen. Ska skriva ner lite allt möjligt i den är planen. Började redan igår faktiskt. Det är otroligt härligt och befriande att skriva. Man skulle så klart kunna skriva detta i ett block som jag har på jobbet...men det är ju roligare med ett piffigt block. :) Just nu känner jag att jag behöver allt det där som är lite roligare...

Bakgrundspapperet är från Magnolia och är väl från årets julserie. Sedan har jag stämplat en paisley från BG (den som faktiskt är grunden till min tatuering :) ) och embossat den med turkostglitter-EP. Underbart snyggt :) Sedan blev det en lila titel (Heidi Swapp). Ville ha det enkelt eftersom blocket kanske får åka i väskan lite då och då. Nu ska jag bara komma ihåg att skriva oxå :)

 

Idag har den första snön trillat ner. Men jag är ju helt orutinerad, jag har ingen glögg hemma. Snyft och snörvel! Det fick bli te istället. Har insett att Grön Safari kvalar upp på favoritlistan av teer. Nu när det börjar närma sig advent kommer nog mitt krydda Mandarin-te förgylla ett gäng kvällar. :)

 

Idag skulle jag åka och handla lite smågrejer på ICA och när jag kom till köttdisken så hittade jag grishjärtan. Jag har aldrig sett färska grishjärtan i affären förut. De var ju billiga oxå, 3 kronor. Jag köpte 4 stycken för att ha till jobbet. Perfekt eftersom vi precis har pratat om hjärtat och blodomloppet. Så okej, jag köpte 4 härtan, av kanske 15 som låg där. Det som jag nu funderar på är, VEM åker till ICA för att köpa grishjärtan? Vad har de hjärtana till? Mat? Helt oförklarligt! Jag ringde till Maria som då började gissa vad jag hade köpt för något. Hon gissade på många andra grejer och hon fick ställa många frågor innan hon kom rätt. Men det var en kul lek iaf :)

 

Imorgon är det onsdag, halva veckan har gått...tiden går fort. Jag borde se till att bli klar med mina omdömen. Det får bli morgondagens uppgift. Det är visst lite segt det där. varför? Det är värre än vanligt. Är det för att jag inte längre har dem i pappersform längre? Varför fundera på det nu? Varför inte bara skriva? Eller, varför inte bara kolla på House och skjuta upp det till imorgon och tro att det kommer vara roligare då?

 

Dagens plus: Nya tankar och nya idéer.

Dagens minus: Människors totala respektlöshet mot sina medmänniskor

Dagens fundering: Grishjärtan verkligen?



Utmaningen antagen!

Efter att ha kikat runt i bloggar (hos Chruss och Sara) så hittade jag in på Stämpelsnack. Det var väl hundra år sedan jag var där senast, och det är ju otroligt dumt. Chruss har där utmanat oss att göra ett kort med distressruta. Sagt och gjort. Jag hade, som vanligt, en klar bild av vad jag skulle göra....det blev inte så....men jag kommer ju göra fler julkort så vem vet. :)

Jag är ju svag för det där som går i turkos-blå-lila. Textstämpeln är embossad i blåglittrigt pulver och den andra stämpeln är 'bara'vanligt svart. Jag gillar det här med distressrutor, oavsett form...så det kommer som sagt var fler.

 

Nu är mitt lov slut, att vara ledig två dagar extra märks ju knappt. Huj vad tiden går liksom. Är det inte sommarlov snart? Vad har jag gjort på mina lediga dagar då? Umgåtts med Maria, både live och per telefon, umgåtts med Diana per msn, jag har gjort lite julkort, jag har skrivit omdömen för mina elever, jag har köpt presenter och börjat fundera på julklappar, jag har läst bok, jag har sett film, jag har varit ute i solen. Så jag ska absolut inte säga att jag inte har fått någit gjort, men det känns alltid på söndagskvällen som om man kunde gjort mer...

 

Det känns som om vintern börjar ramla över oss nu. Idag var tjärnen frusen och det var krispigt kallt i luften hela dagen. Solen sken dock och det har varit en härlig dag. Blev en liten kort promenix bara. Fick för mig att jag hade massor att göra...men jag valde en enkel utväg, så det löste sig smidigt, plus att jag fick veta att nästa vecka är v45 och inte v46, så jag behövde inte läsa en jobb-bok. Smidigt!

 

För att tala mer om jobbet, så har jag nu gjort i ordning en jobb-dagbok. Tänkte skriva lite om saker som händer på jobbet. Bra saker, dåliga saker, skriva om möten och hur jag upplever dem. Smart som dokumentation men även fiffigt att ha för att kunna skriva av sig lite. Kanske kommer det att hjälpa lite, just nu känner jag att jag är villig att prova allt. Funderar även på att plocka ut lite av min inarbetade tid som lediga dagar. Har en del att ta ut, men samtidigt vill jag ju inte 'bara slösa bort dem'. Finns det någon människa som är veligare än vad jag är?

 

Dagens plus: Att få stryka mycket på Att-Göra-listan

Dagens minus: Jobba imorgon

Dagens fundering: Hur ska jag lösa detta nu då?

Boktips #41 - Idealisten

Idealisten - Thomas Bodström

En ung politker med invandrarbakgrund, Carlos, startar ett upprop mot rasismen tillsammans med en äldre kollega, socialdemokraten Jan-Olov. De sitter båda i justitieutskottet där Gerd är ordförande. Det blir ett uppmärksammat initiativ eftersom man jobbar över partigränserna. När Carlos brutalt skjuts ner utanför sin villa i Nacka går misstankarna direkt mot Sverigedemokraten Carl Struwe och hans rasistiska anhängare. Susanne har stigit i graderna och är chef på länskriminalen i Stockholm. Och hon blir den som nu får leda polisutredningen.

Mattias och hans fru Lotta väntar sitt andra barn och han har lagt sin kärlekshistoria med Susanne bakom sig. Men som en ödets nyck utses Mattias till ombud för målsägaren, d v s Carlos familj. Det för med sig att Mattias och Susannes spår korsas igen.

När ytterligare ett politikermord sker skakar landet i sina grundvalar. Mattias får reda på saker kring Carlos som han använder som förevändning att få möta Susanne på tu man hand igen. När de träffas har de båda svårt att motstå den uppblossande passionen dem emellan.

Gerd förväntas utnyttja läget politiskt men har svårt att komma på hur hon bäst ska göra det. Istället blir hon skrämd av politikermorden. Vem är nästa att stå på tur? Som vanligt hamnar hon i ett läge som hon har svårt att hantera. Och nu när hon är "vanlig" riksdagsledamot har hon ingen smart pressekreterare som Petra att få hjälp av.

Det har Susanne däremot eftersom Petra numera är presstalesman för Stockholmspolisen och stöttar Susanne på ett strategiskt sätt. När Susanne plötsligt försvinner är det Petra som slår larm. Nu är läget riktigt kritiskt. Handlar det om rasistiska attentat eller är det en galen mördare som går lös? (hämtat från Bokia.se)


Nja....det var inte så bra som det faktiskt låter! Själva storyn är det väl inget fel på, men det fångar inte mitt intresse fullt ut. Det ska vara en deckare, men det känns inte som det ändå. Jag tycker att inkompetenta Gerd tar över boken, varför ska hon vara i så stort fokus? Nej.....det får nog räcka med Bodström-böcker för min del nu.

 

Betyg:

Höstlov

Idag är det första dagen på mitt höstlov. Det känns otroligt skönt! Idag hade jag tänkt att jag skulle skriva klart mina omdömen, jag har 4 klasser kvar. Men så vaknade jag (av obehagliga renoveringsljud från lägenheten bridvid min) och såg att solen sken. Underbart härligt efter ett par dagar med regn och blåst. Jag läste lite bok och funderade på vad dagen skulle erbjuda. Det blev en tur till universitetet för att träffa Diana en kortis, sedan blev det en sväng på stan och efter det åkte jag ner till Pappersarken. Där var Lena och packade ihop affären. Den ska inte vara kvar nu. Det är ju lite märkligt. Jag var ju med där när Åsa hade Lilla Pappersbutiken och jag har ju hängt en del hos Lena oxå. Så jag kollade runt i kartongerna och vi drack lite te och snackade skit.

Sedan åkte jag hem och började fundera på att göra julkort. Fram åkte pysselgrejerna men jag kom inte igång riktigt. Funderade på att börja med omdömen, men jag kände ingen lust alls, inte ens lite... Känns bäst att göra klart en hel klass på en gång, så man är klar och kan bocka av..... Men så, hittade lite inspiration och började med julkorten.

Detta är alltså årets första julkort. Jag har använt stämplar från Reprint och Magnolia. Efter att ha sett julkort gjorda med denna embossingdie så blev jag så otroligt sugen på att köpa den. Den är så himla snygg tycker jag. Det kommer nog fler julkort med den involverad på något vis.

 

Imorgon har jag planerat att jobba på förmiddagen. Jag måste bli klar med alla omdömen, mitt mål är att vara klar klockan 12 eftersom jag sedan ska på lunch med Gunilla. Det ska bli trevligt eftersom det var ett tag sedan vi träffades. Det kan väl räcka som plan? Eventuellt så svischar jag iväg på lite 30årsfirande (allt hänger på om jag verkligen blir klar med alla omdömen till 12 eller inte). Det är skönt med lov, att försöka hinna det där man inte brukar hinna annars...men samtidigt att planera in inget alls och bara se vad det blir

 

Nu blir det lite te och lite mer pyssel....

 

Dagens plus: En resa, typ jorden runt

Dagens minus: Jobbet som inte blev gjort

Dagens fundering: Undrar om man kan göra pebbles oklistriga på något smidigt vis...

Vilken härlig helg!

I helgen som gått har en kompis, Anna-Karin, hem-hemifrån varit och hälsat på. Det har varit superskojigt. Mycket flams och trams så klart, och en hel del rosévin....som det brukar bli när vi träffas. Vi gick en sväng på stan och det var trevligt men dyrt :) Det kändes skönt att använda en hel helg till att slappa och skratta i alla fall, det behövdes verkligen.

Idag har det var mycket på jobbet. Även om det är höstlov och det inte är några elever på skolan så blev det otroligt intensivt idag. Så myket att göra och så lite tid. Blev lite stressad av att jag ännu inte har skrivit så många omdömen. Man kan väl kanske tro att det inte riktigt räcker med onsdag för att skriva 8 klassers omdömen. Men jag ska verkligen göra mitt bästa. Har nu börjat fila lite på formuleringar, det är nästan det som är det svåraste. Det blir nog bra när det blir klart....häften av stressen är väl att det är ett helt nytt system vi ska använda.

På pysselfronten försöker jag komma igång med julkorten, jag har färglagt några motiv, men jag behöver ju komma vidare, har tänkt använda någon eftermiddag till att göra lite julkort. Tiden går ju löjligt fort, och snart är det väl jul tillråga på allt. :)

Visar upp en LO som jag gjorde för ett tag sedan. På fotot är det Sven och hans dotter. Det är ett foto från när Sven och Anna gifte sig och jag gillar att fotot är så spontant liksom. nget uppställt och ordnat.

Även detta är en ganska kantig LO, men nu har jag fått en utmaning av Diana att lifta en LO som är allt annat än kantig....får se när jag lyckas med något sådant... det är väl bara att ta mod till sig och kasta sig ut i det okända...

 

Dagens plus: Vinterdäcken är på (tack Jan)

Dagens minus: Stress

Dagens fundering: Hur ska jag skriva?


RSS 2.0