Varför ska man ha ångest?

image541

Ja...så är det väl :)

Dagens plus: Jag har äntligen fått tummen ur och beställt Stenmarks almanacka för 2008.
Dagens minus: Jag blev illamående av att spela PS2, hur känslig får man vara???
Dagens fundering: Har änderna gula fötter bara för att de ska kunna simma? (Eller hur var det han sa?)

Julen är förbi

Det är lite konstigt det där, man förbereder och grejar i flera veckor och så vips är julen slut. Det går så fort på något sätt!

Jag har passat på att bli bortskämd hela julhelgen och det har varit skönt. Det har varit härligt att umgås med släkt och vänner, men det var även väldigt skönt att slå igen bildörren och åka hem hit igen.

Jag har i år fått väldigt många väldigt fina julkort och det tackar jag för. Båda handgjorda och förtryckta plus att jag har fått många julhälsningar via sms oxå. Det är skönt att det finns så många som faktiskt ägnar mig en liten tanke, ska försöka komma ihåg det när jag tycker att hela världen är emot mig. :)

Igår var det då dags att träffa den ena av de mystiska M:n som finns. Det var otroligt trevligt att träffa honom igen, och en kopp te är aldrig fel. Vi ses säkert igen, vi har en del att prata om, men det är inte kärleken som kommit in i mitt liv. Men intressanta söta pojkar ska man ta till vara om man får chansen. Planen är ju att 2008 ska bli året då jag träffar Mannen i mitt liv. Kan det möjligen vara den andra M? :) Man kan väl hoppas!

Jag har idag varit och köpt lite pysselgrejer, ska göra kort i helgen. Jag har några 'måsten' som jag faktsikt ser fram emot plus att jag har några kort som jag bara ska leka fram. Sedan har jag tänkt ta tag i det där med att måla, på riktigt. Inspirationen finns, grejerna finns, det är bara modet som saknas. Kanske kan det bli ett nyårslöfte, om man nu måste lova något.

Så snart har jag lite grejer att visa upp här i bloggen igen. Det har varit lite foto-löst senaste tiden. I och med att jag glömde kameran så blir det heller inga foton från mitt julfirande heller. Men hur interssant är det egentligen?

Dagens plus: Jag är på bra humör
Dagens minus: Jag har inte fått skvallra av mig ännu
Dagens fundering: Är barn elaka av naturen eller är de bara äckligt ärliga?

"Stora tårar rinner nerför kinderna och ner i knät"

Vem har skrivit textraden?

Nu är det alltså jullov. På riktigt! Det känns så skönt. Efter att ha stressat hela dagen så var det en riktig befrielse att få tåga iväg med klassen till kyrkan. Tjolahej tjolahopp! Efter det avslutning med klassen, jag grät inte en droppe när vi sa hejdå till S. Jag grät inte en droppe senare när Rektorn sa hejdå till S. Men när jag släppte av S och insåg att nu kommer vi inte dela klass på en termin, eller kanske ever. Då kom de....de stora tårarna..... Det är liksom på riktigt, även om jag inte förstår det.... Jäkla skit!

Plockar ihop här hemma nu, en vecka hemhemma känns perfekt. Det ska bli skojigt. Ska köpa klart de sista julklapparna, umgås med familj, umgås med vänner, umgås med släkt men framförallt bara vara. Inte längta för mycket till nästa torsdag, har jag startat något jag inte kan ro i hamn?

När jag väl kommer hem hit igen så ska jag sätta mig och pyssla. Gjorde tre kort igår, som nu är hos sina mottagare men de glömde ju bort att hoppa in i scannern först, så de är borta... Men snart har jag mer att visa upp!

Vill passa på att önska alla läsare en ritkigt god jul. Snart har jag något att berätta för er, då återkommer jag! :)

Dagens plus: Att jag äntligen kommit på varför jag känner mig glad och nästan lite lycklig.
Dagens minus: Att verkligheten kommit ikapp mig.
Dagens fudnering: Hur många sms på en dag är för många?

(Textraden är från Jakob Hellman btw)

Jag är glad att jag lever

För mitt liv är inte så dumt som man först kan tro :)

Jullovet smyger närmre och närmre, nu ska man bara 'härda ut' imorgon så ska det nog gå bra. Det är så klart skönt att få lov, det är klart att det ska bli skönt att komma hem-hem. Men visst hade det varit kul att stanna tiden typ nu. Eller kanske inte :)

Idag har jag och Anna spelat badminton mot K och E. Vi dominerade! Trots en förkylning hos Anna var vi överlägsna. Kanske blev jag lite kaxig men samtidigt sugen på att spela igen, så direkt jag kommer hem hit ska det bli match. Det blir toppen det. Hoppas att vi har vilat oss i bättre form.

Mitt förra inlägg verkar ha väckt mångas nyfikenhet. Jamen sitt där och var nyfikna, för jag vet knappt själv hur saker och ting hänger ihop. Det finns många M i min närhet nu och de är intressanta på olika sätt och vis, eller hur man säger. Äsch, jag vet inte, jag är glad att jag har huvudet ovanför vattenytan! Kryptiskt kryptiskt, jag vet att det är så, men jag kan inte göra något åt det...internet är ju så stort så stort ;)

Imorgon är det sista dagen med S på jättelänge. Bara jag tänker på det får jag en klump i magen och tårar i ögonen. Känner jag honom rätt kommer han trycka på de rätta knapparna och få mig att gråta i klassrummet. Han har ju gjort det förut menar jag. Jag kommer att sakna honom på Cirkus Maximus! Men visst, det blev ju Kandidaten som blev Kollegan så jag är helnöjd. Det kommer bli bra, men inte som förut. Men det är väl bra det?

Nu ska jag fnula vidare här hemma.

Dagens plus: Prata med M, träffa M och att jullovet kommer närmre.
Dagens minus: Jag hinner inte baka mitt knäckebröd
Dagens fundering: Är det så bra att en liten förändring i mitt liv har rullat iväg som en snöboll och blivit en massa förändringar som bara är bra?

En konstig helg

Ja, det är väl det minsta man kan kalla den här helgen!

Betygen satte jag i torsdag och jag ändrade inte på något, jag pratade med eleven det gällde och eleven var helt med på noterna. Så det känns bra!

I fredags hade jag fått ett foto i posten på jobbet. Märkligt, men skojigt. Vet bara inte vad jag ska göra med den. Sätta upp den på väggen? Motsvarar den verkligen den bild jag på begäran skickade till mannen på bilden? Måste jag oxå fråga min chef om man kan sätta upp den på mitt rum? Jaja, efter det följde en mailkonversation med skräckblandad förtjusning. Kommer det verkligen komma bilder på Fabio till min dator nu? Man kan aldrig vara säker på något när det gäller den här mannen....tror jag :)

På kvällen var det dags för personalfest. Det brukar alltid vara trevligt och så även denna kväll. Två nya grepp var det som gällde, vi bjöd med grannskolan och vi införde groggbuffé. En kombination som gjorde att festen höll igång på småtimmarna. Det var skönt att släppa loss, det var skönt att vara på disco och det var skönt att dansa tryckare. Man gör det alldeles för sällan, allt ovannämnda egnetligen!

Lördagen blev jag toklurad. Grundlurad. Jag svalde med hull och hår. Jag fick en obehaglig känsla i magen men vågade inte annat än stå för mitt ord. Glad men orolig när sanningne uppdagades. Vad sa jag egentligen? :) Nåja, jag hann gå på stan och kollade julklappar, men det slutade med att jag bara köpte grejer till mig själv så då gick jag hem. Men visst, som M sa 'ibland är man ju bara värd en massa grejer' och det var väl det jag var.

Idag har jag gjort klart de sista julkorten och jag har till och med postat dem. Sista dagen som vanligt...när ska det bli mer ordning på mig? M ringde och kollade läget. Läget var bra hos mig och hos M.

Nu är det jobb som gäller måndag och tisdag och onsdag sedan är det JULLOV!!! Imorgon får vi se om Kandidaten ska få ta steget till att bli kallad Kollegan istället. Jag håller tummarna. Virrvarr alla dagar i veckan. Snart hem till mamma och pappa och bli bortskämd ett par dagar!

Nu ska jag kolla på filmen Adam och Eva. Kanske en av de bästa filmerna....oj så skoj!

Dagens plus: Att M ringde för lägeskoll.
Dagens minus: Alldeles för få julklappar köpta/gjorda...orkar inte stressa mer.
Dagens fundering: Varför är ålder så löjligt viktigt i våra liv?

Jag överlever nog!

Nu har jag satt betygen! Ska nog ändra ett imorgon......tror jag.....

Dagen idag har inte varit någon höjdare massor av prov att rätta och massor av betyg att sätta och massor kaos på jobbet. Cirkus-känslan har återfunnit sig. Men mitt i allt kaos så känns det som om vårterminen kan bli bra oxå. Min blivande (vad kan gå fel på måndag) klassföreståndarkollega är toppen och det är någon jag kommer jobba bra ihop med, men jag kommer sakna S och det blir tomt i bilen!

Nu ska jag slappa vidare i TV-soffan. Det är jag värd!

Dagens plus: Att det verkar lösa sig bra med klf-grejset.
Dagens minus: Jag är helt slut efter all betygshets
Dagens fundering: Får man verkligen säga vad som helst till folk????

ÄNTLIGEN..... på sätt och vis

Ja idag när jag kom hem så hade det hänt grejer i mitt badrum. Porsliner var på plats (föruom badkar) och min taolett funkar! WOW! Vilken lyx!!!! Man kan liksom bara trycka på en knapp och vips kommer det vatten. Alltså....Vilken grej! :)

Men om jag ska gnälla lite, och det brukar jag ju göra så...., naturligtvis har de haft sönder en kakelplatta. Men vad störigt! Jag kommer reta mig på det hela tiden. Men men, jag får vara glad över att de satt upp min finfina lampa jag köpte igår på IKEA, men hyllorna och handdukskrokarna har inte kommit upp.... kanske tröttnade de när de hade sönder en kakelplatta? Jag hoppas på framsteg till imorgon! Men jag är riktigt nöjd. Mitt vardagsrum är superfint och badrummet oxå. Så, den som väntar på något gott, väntar ofta lite för länge, men tid och pengar är ju allt jag har :)

Idag har jag fått några julkort gjorda och min plan är att kolla Prison Break och måla samtidigt, det kan gå.... Det jag har gjort idag är detta.
image534
Härliga papper från Reminisce. Glitter lim och bokstavsstämplar från Lilla Pappersbutiken.

image535
Ett grönt bakgrundspapper med guldigt mönster som är läckert som attan. Granraden är från Forma Hantverk.

image536
Snöflingan är från Lilla Pappersbutiken och texten är från Inkido. Sedan har jag sytt med lite metallictråd.

Det senaste jag kan visa upp från Stämpelstafetten är följande
image538
En julgransprydnad (som har fötrollats till ett julkort) snöflingan känner du igne och bocken är från hÄnglar.

image539
Här skule jag göra en tändsticksask och använda mig av krympplast. Det är blomman det, det är en die till revan så den var stor från början. Så målade jag med promarkerpennor (de är bra till mycket) och limmade lite. Bakgrundsstämpeln är från octoberstamps och den lille tomten är en gåva från längesedan och jag vet inte var han kommer ifrån.

image540
Här sulle jag göra ett kort i hjärtform. Har gjort en gran med grangrenarna från Lilla Pappersbutiken, smällkaramellen och hjärtat från samma ställe. Kulan är från Inkido. Allt målat med twinklar (hör och häpna ;) )

Idag har jag lämnat in lapp till skolledningen om hur man vill jobba nästa läsår. Hur ska man kunna fylla i den när man inte vet hur saker och ting kommer vara??? Jag hoppas jag har gjort rätt val....

Dagens plus: Mitt badrum
Dagens minus: Knäppa elever
Dagens fundering: Hur ska jag föra det på tal på ett bra sätt?

1:a advent

Det är inte klokt, men det är faktiskt 1:a advent redan. Men var är vintern???

Jag har suttit och gjort lite julkort i helgen, men inga som jag kan visa upp ännu, av olika orsaker. Men jag har hunnit göra ett bröllopskort oxå.

image533
för visst var det Anna-Carin med C?

Dags att sova....ska ju jobba imorgon...är det inte slut på eländet snart? ;) Eller är det snart eländet börjar? Jag kommer sakna....eller kanske inte?

Dagens plus: Trevlig dag med Anna
Dagens minus: Att min ärvda adventsljusstake vägrar lysa
Dagens fundering: Varför skriver folk på forumet med Stämpelstafetten att de har röstat i de olika utmaningarna? Till vem skriver de 'Jag har röstat!'? Räcker det inte med att skicka mail med sin röst? Jag förstår bara inte vitsen.....
RSS 2.0