Åka till eller åka ifrån?

En kompis berättade för mig om någon undersökning eller vad det var där det framkom att vi svenskar åker FRÅN något istället för TILL. Visst låter det tråkigt? Men visst säger man 'Det ska bli skönt att komma bort ett tag', 'Det ska bli kul att se något annat', 'Man behöver verkligen semester från det här stället' och i den stilen? Det låter inte så roligt, varför inte se fram emot det man har framför sig och inte se tillbaka hela tiden.

Jag funderade mycket på det när jag åkte bil i påsk, det blev ju dryga 60 mil jag åkte. Åkte jag till släkt och vänner eller åkte jag hemifrån? Åkte jag sedan hem eller från släkt och vänner? Jag kan inte riktigt bestämma mig... Jag tror banne mig att jag har åkt lite vilse. "Wherever I lay my hat (that's my home)" sjöng Paul Young på 80-talet (Ja, jag vet att det inte är hans låt från början, men jag minns vad jag minns!) och kanske är det så. Kanske är det dags att jag lägger ifrån mig hatten och hittar hem liksom. Det känns som om jag söker något men vet inte var jag ska söka. Jag vet väl på sätt och vis vad jag vill, men har ingen aning om hur jag ska ta mig dit. Kanske en prickig hatt är lösningen? Börjar det bli dax att bli vuxen på riktigt? Hatt-jakt och slutsvamlat kanske?

Nåja, en liten förkylning sitter i halsen och killar lite. Hur kul är det då? Hela lovet har jag tackat gud för nässprayen. Hur skulle jag annars klara mig? Det är skönt att kunna andas på kvällarna. Jag har tillbringat mycket tid med att läsa, har läst ut 'Hanteringen av odöda' av John Ajvide Lindqvist och den var faktsikt riktigt bra. Jag rekommenderar den verkligen. Har nu börjat på den tredje boken om Grace från Irland, den heter 'När morgondagen gryr' och är den tredje och avslutnade delen, har kommit halvvägs och är helnöjd med den.

Påskhelgen firades i mina föräldrars sommarstuga med familjen och lite släkt oxå. Det var trångt, snöigt och kallt. Det är härligt med vedspis och kakelugn, men det är mindre kul att bära ved. Men man kan även hitta överraskningar i vedbon. Inte något av värde men en liten mus som var lätt mumifierad även om ryggraden och mycket av skallen framträdde tydligt i den förtorkade pälsen. Undrar just vad som hade hänt med den lille stackaren... Inne i huset fanns inga möss, men väl en livrädd katt, Sixten. Han tillbringade den mesta av tiden under täcket i mammas säng på övervåningen dit ingen gick (mest på grund av den isnade kylan däruppe....). Vi andra ( 5 barn och 10 vuxna som mest) höll oss på nerevåningen och då i ett rum och köket. Trångt men härligt, men lite påfrestande efter ett tag oxå. På sätt vis tyckte både jag och Sixten att det var skönt när alla åkte utom mamma och pappa. Då vågade sig till och med Sixten ner och på upptäcktsfärd i huset. Vi hann med att fira två födelsedagar. Jag hade gjort ett grattiskort och det såg ut som såhär.
image592

Återigen kom den fina sämplen från Inkywings till användning. Väntar på nya stämplar, kanske något i samma stil??

Idag har jag gjort något jag inte har gjort förut. Jag har gjort en ring. Fick rinstommar och sewers av en kollega och idag blev jag då tvungen att prova. Här är resultatet.
image593

Den går i blått och turkost mest, inte vad jag hade tänkt mig från början, men de andra pärlorna jag hade hemma var ju förstora. Men det kommer bli fler ringar. Imorgon är min plan att göra ett halsband, men jag måste köpa tunnare fiskelina som jag tänkt använda. Nu funderar jag dock på om klämpärlor funkar på fiskelina eller om det måste vara wire. Nåja, det är väl bara att prova och se.

Nu ska jag nog ta och läsa lite mer om Grace och snora lite och tycka synd om mig själv. Så måste jag ju planera inför den stora fråga-chans-på-dagen nästa vecka. Det är mycket att tänka på ;)

Dagens plus: Mina hemmafru-takter sitter i, jag har frostat av frysen idag.
Dagens minus: Det börjar göra mer ont i halsen, kan det inte räcka med en enorm snorproduktion?
Dagens fundering: Hur ska jag komma ihåg att det är EFIT-dag på lördag???

Var det verkligen såhär det skulle bli?

Varför kan det inte bli som jag har tänkt? Det är mycket som strular just nu, först och främst strular det med bilen. Det blev ombesiktning på den och så fixade jag till det enligt protokollet och åkte på ombesiktning, vad hände då?

Jag tycker inte det är så himla svårtmed höger och vänster, höger = goddaghanden. Det kan man ha som regel. Jag kan i och för sig tycka att det är svårt att veta vad som är höger och vänster på en bil. Det som är höger när jag sitter i bilen är ju vänster när jag står framför den. Konstigt det där! Jag har då lärt mig att man alltid pratar om körriktningens höger och vänster.

Om man nu jobbar på bilbesiktningen, borde man då inte veta det där med höger och vänster och hur det funkar med en bil? Jag besiktade min fina lilla pärla och fick anmärkning på spindelleden på vänster sida. Den var lite glapp och behövde bytas. Okej, tänkte jag, det får jag fixa. Jag lämnade in bilen, fick det bytt. Allt var frid och fröjd.

Vad hände på ombesiktningen? Han hissar upp bilen och den hoppar från sida till sida, som den ska göra. Han lyser upp vid hjulet och säger 'FAAAAAAAAAAN' och ropar till sig den andra snubben. De pratar, svär och suckar. Jag anar så klart oråd. Han kommer fram till mig och säger 'Duuuuuuuu, den där spindelleden som du har bytt..... Det är fel i protokollet, det är ju högersidan som är dålig.....' Så nu har jag bytt båda spindellederna och hoppas att vänstern var så pass dålig att den oxå behövde bytas. Besiktningen är dock hyvens killar och jag behöver inte betala nästa gång jag kommer dit. Verkstaden ville dock ha betalt för båda reparationerna. Lagom skojigt!

Igår fick vi veta LIIIIIIIIIIIIITE mer om vad som kommer hända på jobbet nästa termin. Det stora hemska har nu hänt. S måste byta skola. Jag blir kvar. Hur ska jag klara mig nu då? Nya frågor som dykt upp i hjärnan är
Vem ska jag dela klass med nu?
Vilka ämnen kommer jag undervisa i?
Vem kommer jag ha som rektor?
Kommer jag ha ett arbetsrum?
Vill jag jobba kvar eller ska jag försöka byta skola?

Det är tur att det snart är lov! Då ska jag bena i saker och ting och försöka komma på lite lösningar på saker och ting.

Jag har gjort några små kort till kollegor som fylelr år. Jag är en sådan där som är med i 'trivselkassan' på jobbet och jag tycker alltid det är kul att uppmärksamma födelsedagar, även om de inte är jämna. Så jag har gjort såna här kort med lite spillpapper. Hoppas det blir uppskattat. Det är ett dubbelt kort som man ställer på arbetsplatsen är min plan.
image590

Nu ska jag börja planera packningen inför påsk. Kan jag planera för mycket mån tro? :)

Dagens plus: Solsken
Dagens minus: Planer som gick i stöpet
Dagens fundering: Varför törs bara jag kör om en polisbil som kör i 80km/h?

Han är tillbaka :)

Sent igår dök han plötsligt upp, den lille lurvbollen. Men mina naglar är nu obefintliga, undrar om det har ett samband. Jag traskade runt igår i bostadsområdet för att se om han låg påkörd i någon rännsten och det gjorde han ju inte, som tur var. Vad skulle jag ha gjort om jag hade hittat honom så?

Så plötsligt när jag var nere och ropade på honom så pep han tillbaka som han alltid gör och kom springandes. Han åt massor och sedan somnade han i mitt knä. Han somnade på en gång, han blev helt tung och slapp så han har nog saknat att sova :) När vi väl skule sova för natten så hoppade han med till sängen och han har i natt varit väldigt noga med att ligga nära och gärna på mig. Han har nog saknat mig lite iaf :)

image589

Han är inte sugen på att gå ut idag, så nu när jag ska gå in på stan för att kika runt så får han vara kvar hemma och sova lite till.

Tack alla ni som kom med kommentarer igår, det behövde jag verkligen!

Dagens plus: Sixten är tillbaka
Dagens minus: Tvättstuga klockan 7.00 betyder väckarklocka
Dagens fundering: Var är solen?

Jag är inte orolig, jag är inte orolig, jag är inte orolig...

Jodå, man kan åtminstone FÖRSÖKA att övertyga sig själv!

Varför är jag då orolig? Jo, lille Sixten bestämde sig igår för att inte komma hem. Han dök inte upp på hela kvällen och han visade sig inte idag på morgonen.... Jag har inte sett honom på över ett dygn. Klart jag är orolig! Vad som helst kan ha hänt. Mest troligt är att han blivit instängd någonstans och sitter och väntar på mig i eftermiddag när jag kommer hem. Men jag har även helt andra scenarion uppspelade om och om och om igen i huvudet. Scenarion med ett helt annat slut kan man väl säga......

Dagens plus: Att träffa R som säger 'Du är jävligt snygg' (Synd att han är gift ;) )
Dagens minus: Oroskänslan för Sixten
Dagens fundering: Var är han?????

Barnmässa

Igår jobbade jag på Barnmässan. Jag var där för Lilla Pappersbutikens räkning och jag hjälpte barn att fixa till påskkort. Vad härligt det är att se så kreativa barn. Det blev Frölunda-kycklingar, glittriga kycklingar och fjäderbeklädda kycklingar. Det var härligt att se :)

Vad har hänt på pysselfronten det senaste, inte så himla mycket faktsikt. Har gjort ett grattiskort på beställning.

image588
Jag gör inte vita kort så ofta har jag upptäckt...... :)

Jag är så otroligt sugen på att klöpa nya stämplar. Men jag vet att det snart ska bli släpp på nya stämplar så jag väntar och väntar och väntar..... Vad jobbigt det är att vänta!

Dagens plus: En dag ledigt som jag inte trodde jag skulle ha
Dagens minus: Att jag insett att jag är ett andrahandsval (tredjehand?) som duger om inget annat (roligare?) erbjuds.
Dagens fundering: Dax att styra upp tillvaron, men var börjar man?

Leo - en gitarr?

Igår var jag hemma hos en kollega som fått barn, eller en gitarr. För visst är han döpt efter en gitarr? Men det är ju glasklart vad syskon ska heta, tycker jag i alla fall. Lille Leo var så otroligt bedårande söt och tyst och snäll så jag tänkte nästan stoppa honom innanför tröjan och ta med honom hem. Men det gick inte föräldrarna med på, möjligen över natten bara :)

Jag hade med mig presenter och självklart ett par kort oxå. Det blev dessa kort

image586
Stämpel från Housemouse Design som är målad med akrylfärg och lite 3d-lack här och där. Swirlar från Autumn Leaves och bokstäverna från Lilla Pappersbutiken.

Kort nummer två blev såhär
image587
Stämplar från Octoberstamps och så lite knappar och texten är qk Frankie.

Igår hade vi en ganska dyster konferens på jobbet.  i vårt ämneslag gjorde vi en tänkbar timfördelning på våra ämnen och det känns tungt att se att det räcker till fem tjänster och vi sitter sju stycken där.... Man förstår ju vad det betyder. :( Än så länge har vi inte fått någon tjänstefördelning från ledningen så vi vet ännu inte vilka som blir kvar och vilka som får gå. Det märks hårt på en skola när det blir 70 färre elever... Men jag försöker att inte tänka så mycket. Ni som känner mig förstår ju hur det går....

Idag har det varit temadag på jobbet. I vår årskurs så jobbade vi med relationer och syn på tjejer/killar. Spännande att se och höra vad eleverna tycker är viktigt hos sig själva och det motsatta könet. Kan ju säga att jag inte riktigt har samma uppfattning som dem. Beror det på att jag är gammal och klok eller på att jag är gammal och oförstående? :) Dagen har gått i ett och att varva ner med tvättstuga är inte direkt någon höjdare det heller...

Dagens plus: J visade mig nya siffror och beröm. Precis vad jag behövde just nu. Otroligt bra tajming!
Dagens minus: Brevet är fortfarande inte färdigskrivet.
Dagens fundering: Vem jobbar var och med vem?

Bilar, elektronik och får

Ja, så löd informationen när jag skulle göra ett grattiskort.  Här är resultatet.

image585
Fåret är lite lösryckt, men det är där iaf :) Elektroniken består i resistorerna runt grattis-stämpeln. Tack Inola för bilen, jag hade inte fixat detta utan dig. Hoppas att beställaren (min far) blir nöjd nu då, imorgon kommer domen :)

Idag är det då sista dagen på lovet. Har jag gjort allt det där jag trodde jag skulle göra? Näe det har jag inte. Vad är mitt försvar? Det är snart påsklov. Hå hå ja ja, jag har haft ett bra lov där jag har försökt ta hand om mig själv och hoppa vidare med saker och ting. Vågen börjar åter peka neråt efter uppgångar och stillastående, nu är jag med i matchen igen. När det gäller kärleken är det fortfarande lite stiltje, eller är det bara lugnet göre stormen?

Nu ska jag slappa lite i TV-soffan och göra två kort till samma mottagare, det är knivigt men det är halvklart allting iaf. Imorgon är det upp i ottan som gäller och efter det kan vad som helst hända :)

Dagens plus: Brunch på stan, även om det var utan sällskap
Dagens minus: Sista dagen på lovet.
Dagens fundering: Varför har jag alltid löjliga ursäkter att INTE gå och träna?

Jag har varit kreativ

Nästa helg är det dags för Mamma-Pappa-Barn-mässa här i Karlstad. Då ska Lilla Pappersbutiken vara med i en monter och jag har då fått i uppgift att göra färgglada kort som tiltalar nybörjare inom stämpel-hobbyn. Det är lätt att man fastnar i samma hjulspår och det tror jag att jag har gjort, så nu ger jag upp fler kort...tror jag :) Detta är vad jag har gjort den här gången.

image578
Alla stämplarna är från Lilla Pappersbutiken och de är målade med glaze- och souffle-pennor.

image579
Texterna kommer från Lilla Pappersbutiken och fen är från Paper Salon. Målad med samma pennor.

image580
Bakgrunden är gjort med hjälp av bubbelplast (Tack SaGam för det tipset, det blev bra med stämpeldyna och dåligt med akrylfärg :) ). Hjärtstämpeln är från Lilla Pappersbutiken och de är färglagda med versadynor.

image581
Stämplarna är från Lilla Pappersbutiken och här har jag fått använda nästan hur mycket glitterlim som helst :)

image582
Fotohörnen och texten är från Lilla Pappersbutiken och blomman är från Paper Salon. Varför finns det ingen vit dyna som blir lika vit som pennan?

image583
Kanske är det dax för ett ap-kalas? Text från Lilla Pappersbutiken och apan från Paper Salon. Samma gamla vanliga pennor :)

image584
Text från Lilla Pappersbutiken och planet från Paper Salon. Samma gamla vanliga pennor :)

Idag ska jag försöka få till ett kort som min pappa har bestält av mig. Det ska innehålla bilar, får och elgrejer. Det är inte ett helt lätt projekt kan jag säga. Jag har alla tre delarna, men jag vet inte riktigt hur jag ska få ihop det till ett vettigt kort. Men det blir till att klura på idag så återkommer jag med det senare. Så håll utkik!
RSS 2.0