Men var är vintern?

Mitten av december och det borde vara vinter. Åtminstone lite snö. Men näe då, inget.....bara en massa jävla mörker, och regn. När kommer Kung Bore och hälsar på??

Nu kommer det lite foton från senaste tiden av mitt liv.

2011-11-21


Säsongens första pepparkaka! Intogs som efterrätt på jobbet.

2011-11-22


Att lämna dörren till badrummet öppen är inte speciellt smart. Fritz har en förkärlek till toapapper.....

2011-11-23


Sådär! Present och kort till Hannes är fixat!

2011-11-24


Ja.... Fritz och badrum är ju spännande kombo. Vet inte om han fått ett slag mott huvudet, men det händer grejer som aldrig hänt förut. Jag skulle på toa och Fritz följer ju alltid med... jag hann knapp fälla upp locket förrän han var där. Varför inte dricka vatten i någon av vattenskålarna? :)

2011-11-25


Det är mycket krämpor nu för tiden. Klämde mig riktigt rejält, men det gick inte hål. Men jag har nu en jättestor blodblåsa på fingret. Den är jättehög och gör jätteont. Att ha den på pekfingret på högerhanden när man är högerhänt är uruselt. Hoppas dock på att överleva..... :P

2011-11-26


Har haft en mysdag med Maria. Vi var på julmarknad i Kritinehamn och sedan fikade vi hemma hos Maria. Musto var som galen i havreflarn. Sicken liten sötnos!

2011-11-27


1:a advent.

2011-11-28


Köpte mig en ny fin dörrkrans. En som man kan ha nästa år oxå. Smidigt! Den kommer inte barra, inte torka och inte spicka sönder. Bara en massa fördelar!

2011-11-29


Min födelsedag! Firade den tillsammans med Maria. Trevligt att ha någon att fira med när familjen bor så långt borta. Vi mumsade i oss bakelser med glasyr. "Det är ju synd att låta en bakelse stå", som Maria brukar säga. Jag fick trevliga presenter, kort och grattishälsingar under hela dagen. Tack alla som gjorde min dag speciell.

2011-11-30


Det blåser helt galet mycket. Det i sin tur gör att det knäpper och låter i fönstrena. Fritz gillar inte detta. Han har stor burrig svans och rest ragg på ryggen. Han hoppar oroligt upp i alla fönster och stirrar ut och verkar väldigt rädd. Stackars liten plutt. Han vill inte ens sitta hos mig....

2011-12-01


Man tror att nagellacket har torkat....men näe.....det har det ju inte. Så skaver man sönder det och man har målat i tre lager. Ja, det är ett i-landsproblem...men det är otroligt irriterande.......

2011-12-02


Jag hittade inte bilnyckeln. Sjukt stressande på morgonen. Letade på alla ställen jag kunde komma på, även de helt otroliga ställena. Jag hade den dock på ett superfiffigt ställe, i bilen, i tändningslåset. Den passade ju jättebra där, men näe......där ska jag inte ha den igen!

2011-12-03


Renbäddad säng. Åhhhh........ :)

2011-12-04


Har haft Daniel, Helena och Judith här på fika. Otroligt trevligt att träffa dem igen, det var ju drygt hundra år sedan sist. Jag bakade en saffranskaka och den blev helt otroligt god, så vi mumsade i oss. Judith var mest intresserad av tranbären, så hon fick en skål med tranbär och mumsade i sig glatt. Själv tyckte jag att tranbären var lite väl beska...

Judith skrämde även liv i Fritzs matlust, underbart!!!!

2011-12-05


Ett värdelöst foto, jag vet....men min plan var ju att ta på första snöfallet. Men....... det snöade när jag åkte bil, skulle sedan fota på de stora snöflingorna som syntes i ljuset av gatlamporna. Väl hemma så hade det ju slutat snöa och jag försökte fota de få flingorna som låg kvar på marken.....men de syns ju inte. Men men, det är lite snö där.

2011-12-06


Tyckte det var kallt i kemisalen, liksom löjligt kallt. Kollade på termometrarna som ligger i salen, 15 grader är allt i kallaste laget. Hela skolan var svinkall och alla frös. Det var visst någon cirkulationspump som gått sönder. Så vi hoppas på att det lagas och att värmen kommer tillbaka.

2011-12-07


Glöggmys med Stefan och Johannes. Otroligt trevligt att träffa dem igen. Jag saknar dem verkligen!!! Det var skojigt att prata lite skit om vad som hänt senaste året, för det är typ ett år sedan vi träfades alla tre samtidigt. Stefan kommenterade det med att det sociala pusslet är i stort sett omöjligt att lägga. Det är så mycket som ska hinnas göra i december.

2011-12-08


Är nu inne i betygskarusellen som snurrar lite snabbare i år än tidigare. Nytt betygssystem är inte det enklaste... Nu är det många prov som ska rättas, många inlämningar att titta igenom. Har försökt mig på att göra någon matris att kryssa i, men är inte nöjd, kommer försöka göra en ny till nästa termin. Ska bli skönt med jullov, för nu känns det som om man jobbar mest hela tiden...

2011-12-09


Det finns inget som är så gott som te när man känner sig kall och frusen. Fick en superfin teburk av Diana i födelsedagspresent och tillhörande te. Det är choklad och chili-te, helt otroligt gott. Min favorit just nu. Dricker ett par muggar varje kväll.

2011-12-10


Såhär ser en 40-åring ut nu för tiden. (eller ja, inte riktigt 40, men bra nära....) Jag minns den tiden när man såg en 40-åring och tyckte att det var en lastgammal person som hade ena foten i graven, nu när jag kollar på Sven så ser jag inte något sådant alls. Herregud, han ser ju ut som Peter som tror att han är sin bror.....eller som en helt underbar vän eller en yngling. Härligt att perspektiven förändrats! Var på en trevlig 40års-fest hur som haver.

2011-12-11


Blev bjuden på fika hos Jan och Linda idag. På schemat stod även att sätta ihop ett pepparkakshus. Det blev ju suerfint. Även jag fick garnera och pynta och greja. Jag är mycket nöjd med min insats, men det var ju Isa och Alex som gjorde det stora jobbet. Det var ett mycket trevligt pyssel, det var många år sedan sist jag höll på med pepparkakshus. :)

Dagens plus: Pepparkakshus-mys
Dagens minus: Att själva ledigheten på helgen var såhimla kort...
Dagens fundering: Betygsfunderingar!
RSS 2.0