Turkost passar till allt!

Ja, jag är nog svag för turkos trots allt :) Jag har gjort två kort med samma teknik.

image662
Glossigt papper som jag har gnuggat turkos färg på och sedan sandpapperet i ett rutmönster. Sedan har jag stämplat diamonds med samma turkosa färg. Kransarna är svart stazon och fyllda med kopparfärgat glitterlim, texten är svart stazon. Alla stämplarna kommer från Lilla Pappersbutiken.

image663
Här kommer stämplarna från inque boutique förutom texten som är från Tim Holtz.

Det var allt för denna gång.

Dagens plus: Att spela badminton med tjejerna.
Dagens minus: Ont i halsen och kroppen är trött.
Dagens fundering: Var är Sixten? (Har inte sett honom på en vecka.....)

15 år...

Hittade en rolig utmaning som gör att jag får rota lite i mitt minne.

För 15 år sen (1993):
Tog studenten i Tranås.
Flyttade till Karlstad i augusti 1993 för att börja plugga vid Högskolan. Had ekommit in på Basåret och var direkt-antagen till Lärarlinjen efter det. Inget att tveka på. Utan att känna en kotte eller veta något om staden flyttade jag in i en ett på Kronoparken. Nervös till en början men oj vilket roligt läsår jag hade.

För 10 år sen (1998):
Levde som en glad student, mer glad än student. Kom in i en svacka och pluggade inte så mycket som jag borde. Jag blev sambo i en etta i Viken detta år. Allt kändes skojigt.


För 5 år sen (2003):
Förlovade mig i början av året och var singel i slutet av samma år. Med andra ord ett känslomässigt kaos på alla plan.


För 3 år sen(2005):
Tror det var detta år som jag fann stämplingen och slukades snabbt av denna underbara hobby.

För 1 år sen (2007 ):
Oron på jobbet var total, allting var konstigt och inget visste man (ingen större skillnad mot nu, men ändå). Hade gått ner mycket i vikt och var väldigt stolt över mig själv,

För 3 månader sen (januari):
januari är sämsta månaden varje år, minns bara mörker, regn, snö, slask och tidiga mornar....

Igår (25maj):
Söndag med sol (och blåst). Satt hemma och rättade lite inlämningsarbeten i kemi. Städade och scrappade till mitt album som ska ges bort. Blev riktigt nöjd och riktigt missnöjd....

Idag (26Maj):
Sitter nu på jobbet och ska ta tag i att skriva varningar till de elever som riskerar att bli underkända i mina ämnen. I eftermiddag ska jag sy på min väska och sedan är det långkonferens med arkitekten som har ritat den nya skolan. Det kan bli hetsiga diskussioner, men jag önskar mest något läckert att titta på. Jag tänker inte lyssna på gnällisarna idag.

Imorgon (27Maj):
LÖNINGSDAG! (Men det studsar ut lika fort...) Ska försöka genomföra en matteuppgift i min klass i den kurs som jag har påbörjat.

Om ett år (2009):
Hoppas på att ha tappat ännu mer i vikt, målvikt vore skojigt. Det är lite stiltje nu så det vore skönt att bli klar med det någon gång. Får väl ta tag i det i år för att bli klar nästa år... :)
Hoppas på lite kärlek i mitt liv oxå.
Kan man vara miljonär så vore det önskvärt oxå, men viktigaste är att jag mår bra och att min familj och mina vänner har det bra oxå.
Hoppas hitta lite fler vänner oxå, de gamla börjar ta slut.

Utmanar den som läser att göra sina 15 år (speciellt Christine ;) )
skriv en rad så kommer jag och kikar!

Stress

Det finns visst något som heter positiv stress, jag har nog halkat förbi den gränsen och är och sniffar på den negativa stressen. Inget bra alls känns det som i kroppen. Men men, jag tror att lite vitt vin på Maris balkong imorgon kan göra allting bra igen. Eller oxå är det bara att umgås med Mari, Eva och Camilla som gör alltin skoj, det ska bli väldans kul iaf.

Pysslandet ligger inte på tork, även om jag har lite att visa, jag skapar LOs var och varannan kväll, men jag kan ju inte visa dem ännu, men det kommer var så säker. Kan visa några kort jag har gjort så länge.

image659
Ett student kort till Jeanette (inte helt otippat). Uppgiften var 'glammigt och gärna leopard', det blev zebra istället och lite glitterglammigt. Beställaren är nöjd iaf.

image660

Här är oxå ett studentkort. Jag hade tänkt mig att ha ett stämplat motiv på kortet, men så tyckte jag papperet var så otroligt fint att det fick räcka. Bokstäverna är qk Mademoiselle (Tack Maria för lånet). Ett enkelt kort som jag hoppas beställaren blir nöjd med.

image661

Ett grattiskort till Oscar. Embossade stjärnor och sedan vita thickers. Enkelt men ändå....

Jag har även hunnit att göra ett halsband till Anna som fyllde år igår. Jag hade andra planer, men de gick i stöpet. Ibland är plan B oxå en bra plan.

I tisdags var jag inbjuden till Mazzarin på en inspirationsträff. Det var superkul. Jag hade med lite stämplar och lite grejer och visade lite olika tekniker och lät andra prova. Det blev uppskattat och lyckat. Det kändes nästan lite skönare att göra på det sättet än att hålla i en regelrätt kurs. Det var mer avspänt det här. Folk hade med sig scrapsaker och det var inte så himla mycket fokus på mig. Det var skönt. Tiden flög iväg. Jag gjorde några kort där, men jag lämnade kvar dem som inspiration. Jag blev till och med inspirerad av mig själv :)

Nu ska jag sätta mig och rätta matteprov, oj så skoj.

Dagens plus: Jag har fått lite städat
Dagens minus: Det blev inte färdigt....
Dagens fundering: Hur ska tiden räcka till?

Lite är bättre än inget :)

Jag har fått lite pysslat idag. Jag har gjort ett grattiskort i modell enkel :)

image657

Stämpeln är från Lilla Pappersbutiken.

Så har jag gjort ett litet minikort.
image658
Texten från october stamps och resten från See-D's.

Nu väntar jag på foton jag beställt, så att jag kan scrappa ännu mera. Snart ska jag visa, jag ska bara ;)

Dagens plus: Den otroligt söte och trevliga mannen.
Dagens minus: Att den otroligt söte och trevliga mannen kallade mig 'Lilla Gumman'.
Dagens fundering: Varför oroade jag mig för framtiden? Det verkar ju lösa sig riktigt bra på jobbet!

Äckliga fästingar

Det är hur många som helst! De är hur äckliga som helst. I år har jag även sett något jag inte sett förut, att det sitter små fästingar och suger blod från de stora fästingarna. Vilka gamar! Jag plockar på Sixten iaf, som en tok. Försöker känna igenom honom varje kväll, men e är lätta att missa, men nu har jag plockat av honom fem stycken, eller sex för det var två i ett par eller vad man säger... Funderar på fästingmedel, men det skrämmer lite. Kan det verkligen vara bra?

Idag har skolan haft besök från Säffleoperan. Det var Jonas Remeika (känd från Smala Sussie) och så Åsa (vad hon nu hette i efternamn...) som var där för att prata om manligt och kvinnligt i klassen. Jag och Jonas (min Jonas alltså...) var oxå med och lekte, så nu har jag ett stort blåmärke på ryggen. Så tokigt. Halkade omkull och slog ryggen i en stolssits. Det är synd om mig! Men det gick över fort när både Jonas och Åsa berömde både klassen och mig och Jonas. Tänk så glad man blir för lite beröm.

Tänk så glad man kan bli för att läsa att en elev skriver 'Agneta är en skitbra lärare. Snäll och lätt att prata med och hon får till och med kemilektionerna att bli roliga. Hon är klart ballast.'

Dagens plus: Träffa M (som är så läcker att man bara vill ta av sig byxorna, eller hur var det du sa Christine?)
Dagens minus: Att mina åsikter om hur NO-salar (framförallt kemisal) ska utformas inte tas på allvar. Vem är experten? Jag som utbildad och som undervisar i ämnet, en ex-militär eller en arkitekt? Jag ger upp!
Dagens fundering: Blir det date i helgen?

EFIT - men ändå inte....

Det är EFIT-dag idag men min dag är så tråkig att den knappt är värd att nämna....eller hur man ska säga.

Jag började storstilat att ta kort när jag vaknade.

image655
Sixten ligger och vräker sig i sängen.

Sedan var det dax att åka till jobbet, sedan var jag på jobbet och jag kan inte fota där direkt. Jag har nu börjat sy en väska och gör det tillsammans med min klass (några av dem iaf) när de har slöjd. Eftersom jag inte träffar klassen i helklass gäller det att passa på. Så här fotade en elev mig när jag klipper till bitar till fodret till min väska.

image656

Började sy lite idag oxå, men det blev rätt uselt, så jag fick sprätta och göra bättre nästa gång istället.

Sedan var det dags att jobba lite till och sedan åka hem. Inget värt att fota med andra ord. Sedan när jag väl kom hem så går jag mellan tvättstugan och mitt hemliga projekt. Jag kan inte visa det hemliga projektet för det är något som jag ska ge bort och det kan tänkas att mottagaren kollar i denna blogg. Som om typ en månad eller så så ska jag visa. Men jag kan avslöja att jag har börjat SCRAPPA. Ja, vem kunde tro det? Det är kul, men svårt, jag har inte ritkigt fått upp blicken för det.....men snart kanske.

Nu måste jag leta foton, jag har ett perfekt foto i åtanke men jag måste hitta negativet så jag kan framkalla det (ja, så gammalt kort är det :) )

Så hur kul är det att se kort från min tvättstuga? Därför blir det inga EFIT-kort denna gång......sorry :)

Nu ska jag fortsätta att hemlighets-fnula....

Dagens plus: Söta pojkar överallt
Dagens minus: Att vissa får veta men andra inte, värdelöst
Dagens fundering: Jag har köpt yoghurt med jordgubb, lakrits, vanilj-smak. Äter man den med müsli eller utan?

Inspirerad

Idag har det varit något av en inspirationsdag. Jag har idag påbörjat en fortbildningskurs i matematik och problembaserat tänkande. Det känns härligt roligt, och jag tror verkligen på den här idéen. Men i bakgrunden lurar ett stort MEN.... Jag ensam kan inte förändra världen.

Min plan var att gå till universitetet och hem igen för att få ihop lite steg, plan B var att cykla.....nu blev det varken det ena eller andra, skjuts dit och skjuts hem. Som tur var så var vi ute och promenixade på lunchen så jag fick ihop mina steg idag ändå.

Efter lite sms-kontakt med mina kollegor så förstod jag att det har varit en spännande dag på jobbet, undrar just vad som kommer hända imorgon..... Tjoflöjt, vad som helst kan hända (som vanligt....)

Nu ikväll var jag på pysselträff, hade med kameran men inga foton att visa, inte ett kort blev taget. Idag passade det bra eftersom jag var i Kalrstad på kurs, men annars är onsdagar en dålig dag, det blir nog inga fler träffar för mig, om inte något specieltl inträffar...

Jag har fått kort gjorda under veckan som varit.

 image653
Ett grattiskort, det distressade bakgrundspapperet är egentligen rosaglittrigt, men.... Stämplarna är från Lilla Pappersbutiken.

image654
Ett beställningskort till konfirmation. Jag gillar stämplen massor, den passar liksom till allt.

Dagens plus: Träffa P som är lika härlig som jag minns och som säger snälla saker.
Dagens minus: Det blev inte som jag trodde.
Dagens fundering: Är jag självisk eller bara helt galen?

...Det är allt som behövs för att tina upp en frusen säl...

Idag kändes det nästan som om sommaren var här och hälsade på. Det är grönt och fåglarna kvittrar och det är dagar som denna som jag älskar Sverige. Jag har redan glömt januari och februari och till viss del mars som bara är mörka, jobbiga och trista.

Igår var det dags för lite cybercroppar runtom i cybervärlden. Jag, Lena och Helen träffades hemma hos Maria och vi pysslade i tio timmar. Inte i sträck, för vi käkade och fikade oxå, men det blev många timmar. Jag fick ihop fyra kort så jag är väldigt nöjd. Fick även en hel del idéer och väldigt trevligt sällskap. De lyckades oxå rädda min dag, jag glömde ju alla mina stämpledynor hemma men jag fick låna det de hade och det blev så bra så. Jag kunde nämligen välja på 1. Åka hem och hämta dem eller 2. Gnälla om det hela dagen. Jag valde 2., till allas glädje. Vem tycker inte om gnälliga människor?

image640
Här har vi Maria-Therese som sitter med sitt tävlingskit och gör en LO.

image641
Helen gav sig i kast med ett annat tävlingskit och gjorde ett kort.

image642
Lena chockar med ett par handklovar....hmmm......man kanske skulle köpt ett par ;)

image644
Samuel var mest med för att bli gosad med och bli pussad på.

image643
Lena fick sitta och greja med robocraften och den som behövde hjälp fick underhålla Samuel. Här fick Maria gosa lite i soffan.

När klockan var runt 22 så packade jag mina grejer för att åka hem från en heldag i Kristinehamn. Det första jag tänkte på var att det faktiskt inte var becksvart ute. Man såg lite ljusa skiftningar på himlen. Underbart, eller Wunderbaum eller vad man nu vill säga. Det finns hopp om livet!

Vad fick jag då gjort? Detta är korten jag har fått till
image645
Här är ett brunt kort med stämpel från Stampsmith. Har använt lite grungboard oxå, kuliga grejer det där..... det kommer mer längre fram i framtiden :)

image646
Ett kort där stommen skulle vara vit och man fick inte använda några mönstrade eller färgade papper. Stämpeln är från Stampsmith och målad med adirondacks akrylfärger. Texten är från Lilla Pappersbutiken, cirkeln från Reprint och prick-cirklarna är från Stampendous. Fjärilen är bara stor och glittrig :)

image647
Det här är det jag åstadkom med mitt stämplekit. Jag hade en annan tanke först, men det bidde inte så (som så många andra gånger.... :) )

image648
Här är ett blomkort (Tack Lena för att du fixade till det med Robocraften) Stämplen är från Lostcoast och är målad med adirondacks akrylfärger.

Det enda som var riktigt uselt med denna dag var ju mina steg. Gå 7 000steg, skulle inte tro det..... knappt hälften blev det, men på fredagen slog jag mitt eget rekord och hamnade över 20 000 steg. Så mitt snitt är fortfarande bra!

Jag har även gjort ett kort och skickat till en kompis som fyller år
image649
Något av en favorit i repris...... Det där med band är inte så tokigt, om man bara kommer ihåg dem. :)

Idag är det då söndag och jag var tvungen att ut och gå en sväng. Fick med mig Anna och vi traskade på en bra bit, tyvärr fick ju min stegräknare spel och räknade inte alla stegen. Men jag tror vi fixade det bra ändå. Det var soligt och skönt, fåglarna kvittrade och vi kunde till och med sitta på en parkbänk i solen och njuta lite. Några alkisar blev oxå glada när vi kom och sa glatt 'Tjena tjejer (fast så där sluddrigt som bara fulla männiksor kan). SKÅL!' Vi skålade oxå och blev nästan onyktra av deras utandningsångor....

Senare på dagen åkte vi hem till Jan och Linda på lite födelseadgskalas.
image650
Linda, Alex och Jan sitter i solen och har det gott.

image651
Isa väntar på att få lite isglass att mumsa i sig.

image652
Mattias och Anna satt och mumsade glass, precis som vi andra.

Härligt att sitta i solen och njuta. Som vanligt lyckades jag bränna mig lite sådär lagom. Mn visst är det snyggt att vara (lite lätt ill-) röd i urringnignen? :)

Jag har bestämt mig för att försöka fota lite mer (för vilken gång i ordningen???). Jag har ju en liten plan på att scrappa ett litet album till mig själv och jag vill få med viktiga och oviktiga saker. Vill ha minnen kvar när allt är på väg att förändras.

Dagens plus: Att umgås med mina vänner
Dagens minus: Att helgen redan är slut.....
Dagens fundering: Kan du inte skicka fler sms, jag behöver dem verkligen nu!?!

Fördelsedagskalas

Det är alltid trevligt med en födelsedagsfest sådär mitt i veckan, ännu bättre är det ju när man är ledig dagen efter. :) Det var en väldigt tervlig fest och jag fick lära känna nya människor. Nya roliga människor är bra tycker jag.

Jag gjorde en liten tagbok till födelsedagsbarnet. Som vanligt var jag ute i sista minuten så jag hann inte scanna allt när det var klart... Men såhär ser det ut det som blev

image635
Här är då framsidan. Först så har jag duttat färg (rosa och orange) från Brilliance och sedan embossat den med paisley till CB. Texten är Lucy till qk.

image636
Insidan har jag gjort med såna svarta plastmallar. Lagt på dem och sedan sprayat distress blandat mde perefct pearls (det skimrar alltså på ritkigt...) sedan har jag duttat med distressdynorna aged mahogny och dust concord runt mallarna. Tog sedan bort mallarna och duttade det med vintage photo och peeled paint på det vita. Embossade texten med pearl. Texten är en tim holtz-stämpel (tror jag...)

image637
Här var jag tvungen att prova en ny teknik för mig. Siffrorna i bakgrunden är embossade med pearlEP. Sedan tog jag distressdynor i olika färger och tryckte på ett sådant bakplåtspapper av plast (som man akn ha i evighet....vad de nu heter... afasi? jag? :) )Jag sprayade med vatten och sedan la jag tagen på och färgen fick sugas upp. Blåste den torr och gjorde om färgningen tills jag belv nöjd. Texten är rubons och runt på kanten är det pearl-dabber som skimrar urfint.

image638
Ville berätta lite för födelsedagsbarnet vad jag uppskattar hos henne. Bakgrunden är gjord med distressdynan Scattered straw och sedan har jag stämplat tim holtz-sirlen med samma dyna och med peeled paint. Sedan är det diverse stämplar i olika färger. Stora chipboard-bokstäver med guld akrylfärg.

image639
Stämplar från Cherry Pie och Invoke Arts.

Det var allt jag scannade, jag gjorde en baksida (lika som framsidan, men utan text) och en tag där jag skrev grattis och lite sådär.  Det blev även en tag med lite mönstrat papper och stämplar, men den glömde jag scanna..... tokigt. Jag gjorde två hål i den smala kanten och satte ihop med två ringar. Sedan var det dax att ge bort den.

Idag är det alltså 1 maj. Jag har inga planer på att gå ut och vifta med röda flaggor, men jag har tänkt mig att gå ut och gå så jag får ihop min 7000steg idag, jag vägrar hamna under 7000 i vår tävling! :) Annars har jag inga planer för dagen. På lördag tror jag att jag kommer cybercroppa ihop med några kompisar, det vore superkul. Det är tydligen Internationella Scrapbooking-dagen då. Inte för att jag scrappar, men det finns säkert några stämpeltävlingar oxå...

Dagens plus: Jag är ledig
Dagens minus: Det regnar
Dagens fundering: Ska jag orka städa idag?
RSS 2.0