Det blåser på månen...

...och även i Värmland. Helt galet mycket blåser det idag.

2011-05-23


Vi har fått ett första utkast på schema inför nästa läsår. Det brukar ju bli femtielva versioner så man kan väl ta detta med en nypa salt. Men det kan väl vara en start iaf. Nytt är att vi kommer ha utökad schemaram, vilket gör att vi har skoldagar till 15.20 varje dag. Som pendlare betyder det ju längre dagar, och det är ju inget positivt... Men det blir ju mer luft i schemat, och det är ju skönt det med. Vi får väl se vad det blir. Det är mycket att tänka på och väga in.

2011-05-24


Har börjat på en ny bok på Storytel. Otroligt fiffig uppfinning! Det är ju väldigt smidigt att kunna lyssna när man vill och snooze-grejen är perfekt. Ja, jag är bortkollrad! Är nu inne på min tredje bok. Läste Svinhugg förra sommaren och nu tar jag bok två i serien om Mirjam och Hervor.

Jag har gjort ett grattiskort. Använde min nya die från Tim Holtz och fick ut en finfin gubbe. Den embossade jag sedan och målade med akrylfärger. Papperet och den fina gemstjärnan kommer från kittet jag fick från Karin. Stämpeln kommer från Nordic Art Stamps och är embossad i orange distressEP.

 

Just nu ligger fjärilspapperet från Karin överst i högen.....så jättefint och det kommer nog hamna på mitt nästa projekt. Jag har dragit igång en utmaning på Stämpelsnack.se där man ska använda stämplar som man inte använt förut. Jag inser att jag köper stämplar och ibland blir de liggandes...det är en dum taktik! Så nu ska jag ta tag i det. Jag har en idé i huvudet, där är det lila, ansikten och påfågel. Kan kanske bli något....

 

Dagens plus: Powernap med Fritz

Dagens minus: Att datorn på jobbet strular hela tiden och sätter käppar i min undervisning

Dagens fundering: Kommer naglarna hålla sina fina till skolavslutningen?


Veckodagar och helger borde byta plats.

Så man jobbade två och var ledig fem, då skulle jag hinna göra allt det jag vill när jag är ledig. Men det skulle iofs köra ihop sig på jobbet då det är väldigt mycket kvar att göra där oxå.

2011-05-16


Det luktar avlopp i kemisalen. Inte bara lite sådär, utan sjukt mycket. Det har gjort det nästan hela tiden, men nu är det helt galet. Så efter att ha vägrat att ha lektioner i salen så har det kommit någon och fixat det.

2011-05-17


Det här låg på hallmattan och väntade på mig när jag kom hem. Det var underbara Karin som skickat. Jag hade förväntat mig att få tillbaka två stämplar som hon hade lånat av mig, men det var med massor med fina grejer. Otroligt fina papper från Tim Holtz och de där vingarna...helt nya för mig. Ska försöka komma på något att använda dem till. Än så länge tittar jag bara på dem, känner på dem.....och lägger tillbaka dem. :) Så tack så mycket Karin, detta gjorde min dag!

2011-05-18


Vit saltgurka från Kinda. Mumsigt värre! Så det var jag ju tvungen att köpa. Det är sällan man ser det här uppe i Värmland.

2011-05-19


Började dagen med lite bilmek. Den sortens bilmek jag klarar av, det vill säga kolla oljan (och fylla på) och fylla på spolarvätska. Sedan var det bara att köra till Säffle!

2011-05-20


Ibland påminns man om hem-hemma på de mest otippade sätt. Skulle ta fram lite ny stålull till en laboration, och det stod Aneby på den....

2011-05-21


Maria skulle komma hit och pyssla en stund. Jag började innan hon kom. Satt i köket och lyssnade på bok och pysslade. Otroligt trevligt sätt att fördriva lördagen på. Började lyssna på Kallentofts senaste bok (Den femte årstiden) och jag hann ju lyssna jättemycket. Väldigt trevligt att kunna kombinera dessa två grejer, att scrappa och läsa böcker. Så är det kul att Maria och jag försöker lyssna/läsa på samma böcker så att vi kan diskutera dem efteråt. Det känns bra att kunna fundera på dem tillsammans. Vi hade nu läst Änglvakter så den kunde vi prata om.


Fritz väntade på Maria. Han ville väl åt hennes väska igen eller bara gosa lite med henne.


Äntligen kom hon!!! Fritz fick trampa runt och greja länge innan han kom till ro på Marias väska med grejer i.

2011-05-22


Tre födelsedagspresenter som har införskaffats och slagits in. Kändes bra att få det gjort.

Jag har gjort några kort till dessa paket oxå, men de visar jag inte än. Istälet visar jag upp de senaste LO:erna jag har gjort.


Här har jag gjort en LO på Gustav (mitt brorsbarn) som hade fått en mycket tjusig Darth Vader-dräkt. Har använt mitt älskade bright-alfabet. Det är så sjukt snyggt. Använder det så fort det är ett G med i texten. Ska försöka få foton som passar ihop med geggamojja... :)


Här är det Hannes och Mattias som står i blickfånget. Jag framkallade dessa foton i dubbla upplagor, så jag ska scrappa dem en gång till. Tänkte att jag ska behålla den ena och att Hannes får den andra.


Här har färgerna blivit lite konstiga, men det är sådant som händer. Detta är min moster Karin 1955


Här har jag gjort något konstigt, jag har scrappat någon annans foton. Jag hittade dessa foton (och fler....) på internet och blev helt betagen i dessa. Jag som är född och uppväxt i Småland har lite förkärlek för Linnean som är vår landskapsblomma. Vi har alltid plockat och beundrat den när vi är i sommarstugan (som i och för sig ligger i Östergötland). Jag gillar doften av Linnea i en solig tallskog....

Efter alla dessa LOs så inser jag att jag inte har album så det räcker. Måste köpa något att stoppa dessa i. Tror inte de har kvar på Panduro de jag har sedan tidigare, men det kan jag ju försöka kolla framöver. Men jag har många som står i ett ställ i pysselrummet... Kanske lika bra att köpa två album på en gång...

Dagens plus: Klar med Kallentoft och jag gillade den, betydligt bättre än föregående bok.
Dagens minus: Jag har inte full koll på morgondagen.
Dagens fundering: Har börjat med betygen, så det är mycket att fundera på....

Veckorna rullar förbi

Det går snabbt nu på slutet av terminen. Längtan till sommarlovet är som störst just nu. En månad kvar...eller 5 veckor kanske.....eller vad det blir...jag håller inte räkningen, för då går det inte alls lika snabbt.

2011-05-12


Passade på att köpa nya stämplar när det var 50% rabatt på Papermaze. Ska försöka komma igång att gör lite kort. Det går lite trögt med det just nu... Vet inte riktigt varför, men det känns som om allt blir fult och fel.

2011-05-13


FREDAG! Det är alltid skönt när det är fredag. Jag har många lektioner just på fredagar och det går i ett. Jag är helt matt när det väl tar slut. Så det kändes skönt att lämna jobbet och sedan åka hem och trilla ner i soffan och ägna sig åt fredags-tacos. :)

2011-05-14


Blev bjuden på grillkväll och ESC. Grilla är ju smaskens så det kunde jag inte tacka nej till. ESC kunde kanske ha kvittat, men men... :) Har man trevligt sällskap kan man stå ut med det mesta. Det var korvgrillning och när bostongurkan kom fram på bordet så kunde jag inte sluta tänka på filmen Zingo. Det är en av mina favoritfilmer, alla kategorier. Så otroligt mycket roliga klassiska citat. Jag använder många av dem utan att ens tänka på det. Just bostongurkan är ju en favorit. :)



2011-05-15


Helgbaket denna vecka blev frysmuffins. Typ kladdkaksmuffins som man hr något sås på och så in i frysen. Där står de nu i tryggt förvar.....vet inte hur bra de blev, men de ser goda ut iaf :)

Har gjort två kort senaste tiden, det blev ett grattiskort och ett vänskapskort.


Grattiskort till Maria. Gillar den där stämpeln. :)

Vänskapskort till Diana. Hade lånat stämpel av henne och vi umgås ju dagligen på msn och sms så jag kände att ett litet kort och en liten gåva var på sin plats.

 

Dagens plus: En stund i solen med en bra bok

Dagens minus: Tiden har gått för fort

Dagens fundering: Det kan väl aldrig vara fel att ta ledigt?

Gud i London!

(Försöker flitigt lansera detta uttryck, det går sådär....)

Har inte bloggat på hur länge som helst. Alla foton är tagna, men jag får inte tummen ur. Tiden rinner mellan fingrarna känns det som....men nu är det inte många dagar kvar till sommarlovet. 30 arbetsdagar var det någon som sa. Det blir bra det! Sommarplanerna är få och diffusa.....känns skönt.

2011-04-18


Det var så städat och fint på min arbetsplats för inte alls längesedan.....nu ser det ut såhär. (Fast om man tittar på det idag, dagens datum, så ser det ännu värre ut.) Min bordsgranne städade hyseriskt idag och sa att det liksom kliar på hennes kropp när det ligger en massa papper på skrivbordet. Jag vet inte om det var en pik.... Men jag hinner inte riktigt. Planen är att få till det bra imorgon, då har jag ett hål som jag kan använda. Jag gillar ju egentligen bäst när det är städat och fint, det bara blir stökigt ibland för mig....

11-04-19


Idag var Jessica tillbaka på jobbet. Det var underbart att träffa henne en stund. Det är då när man väl träffas som man inser hur mycket man saknar varann. Men jag lovade att snart skicka långa mail, det har jag inte gjort än. Vad är det frågan om? :) Jag berömde hennes iphone-skal och då sa hon direkt att jag fick det av henne och att hon kunde köpa ett nytt. Smack! Ett glittrigt och superfint skal har jag nu. Jag är mycket nöjd. Även om mitt lila skal var väldans fint det med.

11-04-20


Smaskig glasyr till mina cupcakes som jag har gjort till mina elever inför imorgon. Det har varit lite slitigt i klassen på mattelektionerna och jag har drivit på dem riktigt hårt. Så nu tycker jag de är värda cupcakes då det är ett påsklov som hägrar! Blå karamellfärg är för övrigt väldigt fint!

11-04-21


Påsklov! Det blev o'boy och Xanté.....underbart gott! Funkar varm som kall! :)

11-04-22


Världens bästa Hannes kom på besök! Han hade så klart med sig sin mamma och pappa. Det är alltid så roligt att träffas, varje gång tänker jag att jag borde åka till Stockholm och hälsa på. Men helgerna går så snabbt... Hur är det möjligt? Nu har Hannes kommit ut ur sin blyg-fas och var en härligt sprallig och fartfylld kille. Vi hann äta glass och fruktsallad. Strössel gjorde succé! Klappa katten, jaga katten, mata katten, skrämma katten. Sedan ville Hannes åka hem :)

11-04-23


Promenad i Stadsträdgården. Det är otroligt fint där. Jag som är intresserad av alla växter där ska försöka hänga där lite i sommar. Kul att se olika växter. Nu var det alla magnolior som lockade mig dit. Stora fina träd med massor av blommor. Det är väldigt vackert! Strålande sol och klarblå himmel gjorde så klart saken ännu bättre. Nästa gång tar jag med mig en bok!

11-04-24


Påskbesök i Tranås. Alla var samlade hem-hemma. Solen sken och syskonbarnen var ute och lekte i solen. Fick ett foto på Tanja i solen. Underbara lilla solstråle.

11-04-25


Passade på att åka till Anna-Karin och hälsa på. Det var så soligt och varmt att vi tog en promenad i omgivningen. Vackert som en saga. Vi såg en simmande snok, en bebis-snok och en hel del småfiskar. Naturen är en spännande plats! Det var som vanligt kul att träffa Anna-Karin och barnen.

11-04-26


Denna kväll skulle mamma ha symöte och då dukas det alltid med dessa speciella tekoppar. De har fascinerat mig i alla år. De är så otroligt vackra. Jag har knappt aldrig fått dricka ur dem...som  jag minns det så används de bara de kvällar som mamma har symöte.

11-04-27


Tillbaka mot Värmland. Vitsipporna stod i full blom och swischade förbi bilen i full fart. Detta är något jag saknar i Värmland. Lövskogen som fylls av vitsippor på våren. Så otroligt vackert.

11-04-28


En dag med Maria. Hon lärde mig lite mer om Hipstamatic. Massor med olika funktioner och sådär....provade en massa olika grejer. Det blev kort på Maria och Fritz. Får väl se när detta ska användas....

11-04-29


Balkongen blev piffad! Efter många år slängde jag mina favoritstolar. Det kändes tungt. Men nu är det sommargrönt på balkongen. Ny fin duk, så jag ser fram emot paraplydrinkar och härliga sommarkvällar.

11-04-30


Grill-tajm på Skåreberget. För mig var det årets första grillning. Mums mums! Elinore fick vara med en liten stund. Dock blev det inget grillat för henne utan det blev lite majskrokar att sällskapa med.

11-05-01


Nya gardiner i köket. Är så otroligt nöjd med hur det blev. Rosa är väl ingen favoritfärg direkt men jag kunde inte motstå dessa pelargoner. Mamma har fixat gardinen åt mig och det blev så bra. Fönstrena blev oxå putsade, nu är det bara resten av lägenheten kvar.

11-05-02


Köpte kex. Gott! Två sorter. En med valnötter och en.....svart....vet inte vad det är i det. Men det var gott iaf. Kanske godare med lite smaskig möglig ost på, men det hade jag ju inte köpt. Men kex och te funkade bra det med.

11-05-03


Tittade ut på morgonen. ALLVARLIGT TALAT!!!!! Inte alls vad jg ville se. Klart jag vet att snön inte blir liggandes, men ändååååååååå. Sopade bilen och åkte mot Säffle. Där fanns inte ett snökorn...men det kom under dagen...och försvann. Vi kan väl räkna detta som säsongens sista snö??

11-05-04


Man tror att man har koll på läget. Men på en högstadieskola har man aldrig koll på läget. Vi skulle gör en laboration med fast och flytande. Vad passar då bättre än att blanda potatismjöl och vatten  och få en blandning som är både och samtidigt? Eleverna tog det som en klet-och-lek-lab. Det blev inte alls som jag hade tänkt mig!!!!

11-05-05


Plötsligt låg det en stol vid min parkeringsplats? Var kommer den ifrån? Hur hamnade den där?

11-05-06


Världens bästa Fritz!

11-05-07


Pysseldag med Helene och Maria. Vilken underbar dag! Flams, trams, allvar och mycket pyssel. Jag fick 2 LOs klara och började på en tredje. Visar upp dem snart här i bloggen.

11-05-08


Fritz fick något spel under natten och lekte med en av min blommor. Något han inte gjort tidigare (och inte efter det heller.... Förstår inte vad han tänkte på. Jag var iaf lagom nöjd med detta tilltag!

11-05-09


Dagens inköp. Kanske bra? Kanske dåligt? Maria och Diana röstade på köp!

11-05-10


Ett bra inköp!!! :)

11-05-11


Ännu ett inköp. Ett skal till min iphone. Helt onödigt jag vet, men kunte inte motstå kassettbandet... Jag menar kassettband. Så otroligt härlig retrokänsla på det!

Dagens plus: Bloggen har blivit uppdaterad.
Dagens minus: Dålig ventilation på jobbet som gjorde slutet på dagen jobbig
Dagens fundering: Är det slut på det roliga nu?
RSS 2.0