Jag har åkt A-traktor :)

Jag har nu jobbat i Säffle i 10 år och det är först nu som jag har hoppat in i en A-traktor och åkt runt skolan (2 varv). En kille i min klass har fått traktorkort och har en ljusblå A-traktor som han åker i så fort den är hel. När jag berättade att jag aldrig åkt så erbjöd han sig direkt! Jag tackade nej till åktur så länge som det fanns snö, herregud, vad som helst kan ju hända! Men i onsdags var det alltså dags.


Detta är alltså underverket. Som ni ser är taket sänkt rejält, så man kan inte sitta rakt i den utan får glida ner lite i sätet. Inte nog med det, det är svart lurv i taket. Teddy-tyg alltså. Så det hänger ner i ögonen, men det är säkert coolt.


Här syns lite av det svarta lurvet.. Här syns oxå att det är lite lågt till tak.


Ja.....det är väl såhär det ska se ut......tror jag.... :)

Musiken, jag tror det var musik iaf, spelades på volym som var lite högre än vad som var rimligt. Jag hörde ingen som sjöng, eller kunde urskilja någon melodi, men jag kände basen dunka i bröstbenet och det är väl det enda som räknas? De elever som såg mig i detta ekipage visste inte riktigt vad de skulle tro. Men det blev den dagens snackis iaf. :)

I tisdags var det dags att åka till Stockholm. Vi skulle på studiebesök i riksdagshuset. Jag och J hade ansvar för min klass. Det funkade finfint. Bussresan var full av bus, precis som det ska vara. Väl i Stockholm lämnade jag och J eleverna och träffade Anna och Hannes för lunch. Åh så trevligt det var!Kolla in den sötnosen! Man vill ju bara pussa på honom hur mycket som helst!

Efter ett mycket interssant studiebesök var det dags för buss hem. Efter lite godis led vi alla av sockerchock, men mest jag tror jag.... E hade köpt en ny tröja, jag förklarade för honom att han inte kan ha den i skolan.....Vad ska man säga???

I helgen som har varit har jag bara tagit det lugnt. Tanken var ju att jag skulle åka till Avesta på mässa med Mazzarin. Men det blev inte så. Jag stressar lite för mycket nu och det funkar dåligt i tillvaron. Jag har därför bestämt mig för att ta det lugnt och försöka styra saker och ting rätt....men det är lättare sagt än gjort. Måste försöka få jobbet att hålla sig på jobbet och inte äta upp min fritid liksom.... det är helt tokigt just nu, men jag ska jobba lite på det och veckan som kommer är kort och avslutas med Stockholm, det kommer bli toppen det!

Dagens plus: Jag har mekat med bilen, och den blev hel!
Dagens minus: Jag har inte städat (idag heller)
Dagens fundering: Är det en ögoninfektion, eller bara som det känns?

Vita-stenen-uppdraget utfört!

Fick ett ganska knivigt uppdrag som jag inte har löst på flera månader. Men nu har jag till sist lyckats med det.


Jag vill inte visa upp hela bilden, utan väljer en liten bit. Det hela är väl vad man kan kalla för oförklarligt :) INSANE kanske?

Efter en stökig tid på jobbet är det nu äntligen påsklov. Gudomligt skönt. Jag har inte blött näsblod på en vecka, och det måste vara ett gott tecken. Det borde bero på den underbara Tranås-luften som krupit in i näsan senaste tiden. Efter en personalfest med tema Bowling (som för övrigt klassas som kärring-sport) och ett par vinglas (för mycket?) kan vad som helst hända. Och det gjorde det :)

På fredagen styrde jag kosan mot Tranås. Fritz trilskades lite, men inte medvetet....han gillar inte att krypa in i transportburen, men har inget emot att åka bil. Fattar inte varför han ska vara så bångstyrig!

Påsken firades med familjen och släkten och det var väldigt trevligt och gemytligt. Allt blev så klart bättre av att solen sken och fåglarna kvittrade. Nåja, fåglarna hörde man inte eftersom det var så många andra ljud...men ändå :) roade mig med promenad, läsa bok, plocka blommor (blåsippor, både blåa, röda och vita), rätta biologiprov och bara umgås med familjen. (Blåsippor är fridlysta och får inte plockas i Stockholms, Skåne, Hallands, Västerbottens och den del av Västra Götalands län som utgörs av före detta Göteborgs- och Bohus län.). Jag hade även tid att få träffa Wilgot, och hans stolta föräldrar! Tyvärr hade jag ju glömt paketet till honom hemma, men jag ska skicka det istället. Jag hade dock gjort ett kort till honom.Som vanligt var det en ursöt bebis. Okej att han skrek när han fick ligga i min famn, men till min glädje skrek han även hos sin mamma och sin pappa :)

Har gjort fler kort.Ett grattiskort. Märks det att jag gillar de där paisley-papperena från bg? Har använt dem på jättemycket senaste tiden. Men nu tror jag att de är slut....
Här har jag stansat i dekorgummi och jag blev jättenöjd. Ska prova med lite andra alfabet oxå. Man kan aldrig prova för mycket :)

Idag har jag träffat Jonas och fikat med honom. Trevligt. Saknar att vara kollega med honom. Vi hade väldigt kul tillsammans och vi drog upp lite nya planer. Bara på skoj så klart, men ändå en svindlande tanke :)

Senare under dagen så rättade jag mer prov (tar de aldrig slut???) och har även gjort två stycken nya ringar. Visar upp dem en annan dag. Nu är det sovdags, imorgon är det Säffle för att jobba...

Dagens plus: Fika med Jonas
Dagens minus: Onödig (?) ångest
Dagens fundering: Vilka foton ska jag framkalla?

Ännu en dag....

Vissa dagar på mitt jobb får mig att känna mig som i den här helt underbara sketchen.Men jag pratar ju inte med ekomomer, men jag har elever och jag jobbar på Cirkus Maximus. Vad mer beöver jag säga?

I lördags strosade jag runt på stan och hamnade inte helt otippat på Panduro. Shoppade loss på dekorgummi och har sedan stansat bokstäver och det blir ju jättefint! Har gjort tre kort med dessa bokstäver på. De två första är beställningskort och det är samma som beställt dem och det gäller samma fest. Så jag tänkte göra dem lika, men ändå inte...

Stämplen är från Stampsmith.

Det tredje kortet jag har gjort med mina egna thickers ligger på glitterlims-torkning, det kommer upp en annan dag.

Nu har jag fått hem mina nya skor. Vilka det blev? Jo, dessa


Åh de är så fina och de är så våriga! Underbart! Tyvärr är jag orolig för att de inte är så vita så länge till...

Dax för lite te och lite provkonstruktion

Dagens plus: Mina fina skor i den starka vårsolen
Dagens minus: Min fina röda hårfärg rinner bort med vattnet
Dagens fundering: Men varför ringer du överhuvudtaget till mig???

RSS 2.0