Imorgon börjar en ny vecka!

Och det ska bli riktigt skönt det. Det har varit en märklig vecka och det ska bli bra med en ny start. Någon sa att man måste slå i botten först innan det vänder uppåt, jag har traskat omkring i gyttjan på botten ett tag nu, så nu är det dag att sträva uppåt uppåt uppåt!

2011-11-09


Sitter och gör ett kort till en utmaning. Så härligt att få plocka fram stämplarna och bara titta på dem och inspireras av dem. Fick ihop ett kort till Octoberstampsutmaningen iaf. :)

2011-11-10


Jag förstår inte varför eleverna säger så. Det är ju superkul! :) (och frågan är ju alltid om suga är bra eller dåligt...)

2011-11-11


ÄNTLIGEN!!! Mitt badrum är klart! Det blev toppenbra och jag är så nöjd! Det är skönt att inte behöva dela badrum med okända människor. Det är skönt att allt ser ut som vanligt hemma. Nu ska man bara lära sig att de sänkt lysknappen, sänkt golvet och sådär.

2011-11-12


Det är ingen snäll hund, det är en elak blå varg! Den är bara så söt :) Impulsköp på IKEA.

2011-11-13


Söndagsfrukost! Det är rätt trevligt att käka frukost på söndagen. Till och med Fritz gillar ju när jag äter lite yoghurt, för då får ju han slicka skålen... Ingefärsmarmelad var smaskens!

2011-11-14


Ännu ett besök hos veterinären. Ännu ett nytt blodprov. Nu vet vi att Fritz inte har diabetes, inga problem med njurar, inga problem med lever, inte ont i tänderna, inga konstiga blodvärden. Veterinärerna förstår inte vad som är problemet.... Jag känner mig maktlös! Men nu är det slut med tvångsmatningen, dax att försöka få lite mer ostressad miljö.

2011-11-15


Provbakade muffins inför morgondagens lektion. Dax att testa bakpulvers inverkan på muffinsarna. Det kommer att bli toppen det!

2011-11-16


Nu ska Fritz äta lite medicin för att minska magsyran. Förhoppningsvis är det detta som är problemet. Han äter mer nu, men helst kattgodis och väldigt lite av annat. Men...ja.....vad ska man göra....

2011-11-17


Om jag bara kunde skulle den här dagen bara försvinna! Jag har i alla fall lärt mig att tårar aldrig tar slut....

2011-11-18


Bio med Diana och en miljard fjortisar. Det misstaget gör vi inte om en gång till. Filmen var bra, men lite seg.... Det var iaf en trevlig avslutning på dagen. Dagen var återigen fylld av tårar men även skratt. Jag inser att jag har otroligt bra kollegor och vänner. Det har varit skönt att få prata.... Men på bio var jag tyst, önskar att brudarna som satt brevid mig hade varit det oxå. Vilka kommentarer....

2011-11-19


Pysselträff! Började med en kortliftning av ett kort som Ingrid/Inola gjort som jag fastnade för. Jag kom halvvägs med det iaf, ska göra klart resten sen....jag ska bara.... Hade inte så mycket ro i kroppen....satt ett par timmar sedan åkte jag hem.

2011-11-20


Men allvarligt talat! Hur stora spindlar finns det egentligen i Sverige? Den satt där upp vid taket i soprummet. Den putsade sina sylvassa gifttänder och bara väntade på att anfalla. Det är ett under att jag fortfarande lever....


Här är en LO från Sundströmspelningen i somras.


Ett tackkort med spöket Laban. Provade mitt nya whirlpool-alfabet. Gillar det massor!

Dagens plus: Storstädat till hälften
Dagens minus: Mamma ligger på sjukhus
Dagens fundering: Kan det inte bara vända nu?

Mörkret smyger sig på...

....sakta men säkert. Mörkt när man åker på morgonen, mörkt när man kommer hem. När hände det egentligen?

2011-10-29


Man ska ju prova nya grejer! Köpte cashewnötter med sesamfrön på. De ser goda ut, men nej.... det var väl ingen större hit. Kommer fortsätta med att äta dem var och en för sig.... Det funkar bra.

2011-10-30


Till och med bilen gör sig förberedd på vintern...

2011-10-31


Ja, det må vara att jag är vuxen, men visst är dessa monster otroligt söta. När jag var på Apoteket för att köpa medicin till Fritz hittade jag denna söta serie med produkter. Köpte duschgel och lotion, men hmmmm.... det som luktade gott på Apoteket luktar nu Piña Colada....och det är inte bara bra minnen som följer med det.... :) Men monstrena är fortfarande väldgt söta!

2011-11-01


Knasdag på jobbet! Men vi hade iaf lunch tillsammans med långbord. Trevligt! Eftermiddagen ägnade jag åt kurs på Karlstads Universitet. Ja, vad ska man säga..... En trevlig kurs, men jag ligger efter för jag gör inte de där smågrejerna som typ tar en timme. Det är så vårdelöst! Dax att skärpa sig!

2011-11-02


Fritz kinkar fortfarande med maten. Matar honom med vispgrädde i handen. En seger att få i honom 3 msk grädde. På tok för lite, men....vad ska jag ta mig till???

2011-11-03


Fritz fick följa med till Kristinehamn för att träffa Musto och Maria. Den egentlige planen var att om de två katterna kom överens så skulle Fritz kunna bo hos Maria och Stefan. Han kanske bara är stressad över hantverkarna i lägenheten och han korde kanske få lite mer lugn och ro hemma hos Nordström. Fritz verkade tycka att allt var okej, Musto däremot var inte lika övertygad.... Musto lät konstigt, Fritz var mest nyfiken, men de fräste lite men höll sig sedan på varsin kant. Det betyder att Musto var i närheten av Maria och Fritz gick på upptäcksfärd i huset. :) Han fick iaf följa med mig hem och kommer inte bo där nästa vecka. Suck! När jag skulle åka hem så smet Fritz in under soffan. Maria hjälpte till att få ut honom, och med en hockeyklubba så gick det lite lättare....efter ett par timmar... :) Om man bortser från katterna så hade vi en härlig dag med pyssel. MAn borde ha höstlov oftare. :)

2011-11-04


Det går framåt i mitt badrum. Långsamt! Nu är det en vecka kvar. Jag är sjukt trött på att dela badrum med grannar och hantverkare och gud vet vad som är på toaletten..... Äcklo-päcklo, är något som kommer upp i mitt huvud. Nu ska jag bara hålla ut en vecka till!

2011-11-05


Jag och Maria tog en sväng till Esters Café i Långesrud. Jag har inte varit där förut och hade ingen koll alls, typ....men har hört mycket om detta ställe. Det var väldans trevligt. Vi kikade på loppisgrejer, skrattade gott åt än det ena än det andra. Vi tittade på trevliga grejer på övervåningen och till sist så fikade vi. Träffade på gamla elever som jobbade på Esters och nuvarande elev som var där och fikade. Det var en lagom slapp och trevlig dag. Afternoon Tea lockar mer och mer.

2011-11-06


Fick en burk Kusmi Tea av Maria i torsdags. Jag har aldrig lyxa och köpt det själv, men nu så. Det var väldigt gott och framförallt väldigt lent. Svårt att förklara för icke-tedrickare, ni andra förstår vad jag menar. :) Det passade bra såhär på söndagen. Lovet gick som vanligt löjligt fort. LÖJLIGT FORT säger jag! Jag hade en så lång lista på vad jag skulle göra, men jag hann inte med allt. Kanske ska jag skita i att göra listor i fortsättningen?!

2011-11-07


Jag har massor med inslagningspapper, både födelsedag och jul.....men det här....ja..... man blir ju lite sugen :)

2011-11-08


Jag skulle bara köra om en lastbil på motorvägen.... En stor sten, eller meteorit, kom farandes och gjorde det största och djupaste stenskottet jag sett. Suck! Men inte i siktfältet iaf, man får vara glad för det lilla.....

Detta får bli alla foton för denna gång, det är ju inte ens söndag :)

Gjorde en LO på mig och Karin från det att vi var på resa i Edinburgh. I en affär hittade vi spännande diadem och vips var ett foto taget. Vi är ju snygga som få! Saknar Karin nu för tiden, så dumt att hon flyttade liksom....

 

Här sitter jag och plocka maskrosor......många år sedan men än idag så kan jag uppskatta en bukett av maskrosor.

 

Dagens plus: Jag tog mig tid

Dagens minus: Jag städade aldrig skrivbordet på jobbet.

Dagens fundering: Kommer muffinsbaket på morgondagens kemilektion gå bra?

I all enkelhet #4


 

Fröken Paraisio/OctoberStamps har en tävling i sin blogg och denna gång ska man inspireras av lila, grått och grönt. Det syns lite dåligt på mitt foto, men snöstjärnorna är grå och bradsen är lila.

Men hu!!

Söndagkväll, nu igen... Det har visst varit höstlov, löjligt snabbt drog det förbi. Jag har inte hunnit med det jag hade tänkt mig. Det är så mycket annat man ska tänka på hela tiden. Man måste ju fokusera på det som är viktigt, men hur fasen ska man veta vad som är viktigt. I vanliga fall har jag använt höstlovet till att jobba, men i år har det inte blivit så. Mest oro för katten.... Sabla katt! Men nu lite foton.

2011-10-17


Idag skippade jag lunch på skolan. Jag och Veronika gick till Holgers istället för att ta en fikalunch i annan miljö. Holgers är ett väldigt trevligt fik i Säffle. Denna skylten hänger i trappen upp.

2011-10-18


Trollull till en labb och jag bjöd på trollull-dans. Vissa dagar känns allt lite roligare! :) Och vad kostar det egentligen att bjuda på sig själv?

2011-10-19


Renovering i mitt badrum. Blä! 4 veckor utan badrum känns sådär. Även om det är en bra lösning denna gången, med att låna badrum (just nu) i samma trapphus, men om två veckor i grannhuset. Lagom skojigt. Just nu kan jag inte ens glädja mig åt att det blir bra när det blir klart, det är ju så lång tid kvar....och det luktar konstigt....tråk tråk tråk!

2011-10-20


Skrapa rutor.... Brrrrr.........

2011-10-21


Köpte vindruvor idag. Blev förvånad när de skulle vara aningen kryddig. Vindruvor? Hå hå jaja. Kanske har han som skrivit vad olika viner smakat börjat jobba på ICAs smakavdelning?!?

2011-10-22


Hade besök av Hannes och hans föräldrar. Hannes pysslade ett vackert kort som han skulle ge till sin Farmor. Favoritfärgen just nu är tydligen rosa. Tyvärr blev fotot inte i någon höjdarkvalité...

2011-10-23


Vissa saker tror jag att jag måste prova när jag ser dem i affären. Det här var kanske ett mindre lyckat inköp. Julskum som smakar tandkräm......nja......det var inte min grej riktigt.

2011-10-24


Fritz har ätit lite dåligt så jag åkte med honom till veterinären. En lös tand och en infektion har gjort att han har haft ont. Stackars liten plutt! Men nu är tanden utdragen och jag ska ge honom antibiotika i 8 dagar. Hoppas det läker snabbt på honom!

2011-10-25


Sjukt stora antibiotikakapslar att trycka i Fritz två gånger om dagen. Tipset att öppna dem och strö över maten var värdelöst eftersom han inte har kommit igång att äta än. Får nog ringa veterinären igen...

2011-10-26


Purear kattmat och sprutar in det i munnen på Fritz. Så gott det går! Fy fasen, det här bland det värsta jag varit med om som djurägare. Det är fruktsansvärt. Han vill vekligen inte äta, och veterinreän säger att han MÅSTE äta för det är jättefarligt för honom annars. Jag får inte alls i honom så mycket som han ska ha. Tänk om han kunde prata!!!

2011-10-27


Hittade en av mina favoritfilmer i reahögen på ICA. Något otippat! Den bara stod där längst fram och lockade mig. Så jag köpte den så klart! Perfekt inför helgen!

2011-10-28


Då Fritz fortfarande inte äter så fick jag sondmat som jag ska trycka i honom. Slafsigt som välling och en doft som var fruktansvärd. Fritz vägrade! Försökte få i honom lite, men det rann ut igen. Fy!!! Nu ska han ha antibiotika och han ska ha smärtstillande. Smärtstillande ska han ha tillsammans med mat. Herregud. Det är inte så enkelt som man kan tro. Jag oroar mig till döds. Tänk om han vägrar att äta och inte kommer att överleva.

Det får räcka med foton för denna gång. Klockan börjar ju bli mycket, det är ju läggdags.....typ :)



Här har jag gjort en LO på min storebror, fotot är från 1973 och det är en vårdag bland gullvivorna ute i stugan. Jag gillar verkligen detta foto. Detta var en LO som jag deltog med i en tävling, och faktiskt vann. Det var väldigt roligt.


Ett kort jag gjorde på Scrapträff i Uddevalla för ett tag sedan. Det var en inspirationsutmaning. Fick låna en stämpel av Marie D och den är otroligt fin. Är lite sugen på att köpa en sådan själv. Vi får väl se hur det blir med den saken.

Dagens plus: När jag vaknade hade Fritz ätit en skål med mat
Dagens minus: Jag har inte alls jobbat så mycket som jag trodde jag skulle göra.
Dagens fundering: Hur ska jag orka den kommande veckan med många sena kvällar?

I all enkelhet #3


Fröken Paraisio/OctoberStamps har en tävling i sin blogg och färgerna inspirerade mig på en gång! Jag har gjort en distressbakgrund och sedan har jag satt clownen på 3d-kuddar. Kortet ska skickas till en mycket speciell person.
RSS 2.0