Vecka 43 -Utblommat

Ett tema som passar mycket bra för årstiden. Det mesta är ju utblommat nu på hösten. Trevligt tema på något vis.
 
Min balkonglåda ser inte alltför skojig ut..... Pelargonerna har gjort sitt. Funderade ett tag på att övervintra dem, men....jag vet inte..... har inte riktigt plats för dem. Men just nu väljer jag att inte titta på dem, om jag bara tittar lite snett åt vänster så ser jag istället detta vackra träd.
Nu på hösten är det gyllengult i solen, även om senaste blåsten tog ner alla löv på marken. På vintern ser man rimfrost och snö på trädet, på våren kommer de ljusgröna knopparna och blommorna och på sommaren är det grönt och härligt. Varje årstid har sin charm från min balkong. Detta foto blev som en liten bonus till trissen och räknas inte med. :)
 
Det ser bättre ut i verkligheten, det blev ju så rörig bakgrund..... Men detta är min favorit bland de blommor som står kvar när kylan kommer. Den är så otroligt vacker.
 
Även inomhus är det lite utblommat. Jag har bara orkidéer som blommar just nu inomhus. Jag önskar att mina vita skulle vilja blomma om, men de verkar vägra. Ja ja, de kankse kommer till våren.
 
Nu ska jag ge mig ut och njuta av solen och den klara höstluften. Otroligt vacker söndag!

Metallblock

Jag har gjort ett block till mig själv med metalltejp som jag har på jobbet. En kollega gillade detta och beställde två stycken av mig. Alltid kul att göra något till någon annan. Såhär blev blocken.
 
Framsidan på Sannas blogg. Tog fram mitt älskade Frankie-alfabet, det är nog ett av mina bästa köp (även om det kostade en liten förmögenhet.... :) ) Guldade på lite runt och på bokstäverna för att framhäva namnet.
 
Det här är baksidan. (Fotona är väl inte överdrivet bra, men så blir det ibland)
 
När det var dax för block nummer två tänkte jag prova en ny grej.
 
Efter att ha använt den sedvanliga svarta akrylfärgen så tänkte jag istället använda en lila färg runt och på namnet för att göra något av det. Blev inte helt nöjd med detta, la guld ovanpå. (Efter att fotot togs la jag på mer svart och sedan guld så det lila försvann helt och hållet....) Däremot tycker jag att hjärtana blev väldans snygga. (chipboard från panduro).
 
Såhär blev baksidan. Här upptäckte jag att om man använder suddet på en blyertsstiftpenna så blir det snyggt resultat. Man får fram mönstrena på ett väldigt snyggt sätt. Det ska jag komma ihåg till nästa gång. Guldade till nyckeln.
 
Blocken blev väl mottagna och det var ju skojsigt!
 
Höstlov!?! Snart!!! Jag längtar verkligen. Jag känner mig sliten. Jag tror jag borde sova mer, ska skärpa mig. Men det är ju en del som ska göras. Har börjat höstgreja här hemma. Har fått ordning på köket nu. Köpte ju en duk för ett tag sedan som jag skulle göra om till gardiner och denna veckan sydde jag klart dem och hängde upp dem. Blev väldans nöjd med detta.
Känns mysigt och ombonat på något vis. Mönster och färger tilltalade mig på en gång. Så nu ska jag sitta lite mer i köket. :)
 
I slutet av sommaren så råkade jag trilla över ungefär ett sådant bord som jag skulle vilja ha som nytt soffbord. Problemet var 'bara' att benen var på tok för långa, de var ju matbordshöga. Nåsta problem var att de var gjorda i metall och inte helt enkla att såga av på ett bra och snyggt sätt. Tog med dem till jobbet och tänkte att där fanns det nog möjligheter, men det gjorde det inte. Men så löste jag problemet. Skulle ju lämna in bilen som behövde få sig ett nytt slangrör monterat.
 
Ja, vad skulle det annars heta? Det är ju liksom både slang och rör i ett. Nu är det i bilen och den blev så glad så glad! :)
 
Nåja, frågade om de kunde kapa bordsben oxå, på en verkstad finns ju alla möjliga verktyg man inte ens vet namnet på. Så när jag hämtade ut bilen så fanns det även 4 korta ben oxå. Så nu ska gamla bordet ut. Ett problem bara det! En kompis till mig sa en gång att allt man får ner i en kasse kan kategoriseras som skräp och kan kan därför slängas i soporna. Men ett bord! Det går ju inte ner i en kasse. Kanske slänga ut det från balkongen och låtsas som inget? :) Näe då, det blir en benavskruvning och sedan får vi se...... vinden kanske...... Ska bli kul att se hur det blir med det nya bordet. Det har en skiva av mjölkvitt glas, funderar på om man ska limma mönster på undersidan. Tål att tänkas på om inte annat.  Ska sy gardiner till rummet oxå, tyg och allt finns, det är bara tiden som saknas. Men nu är jag ju på gång.
 
Så det blir hemfix på de lediga dagarna på lovet, plus att jag ska läsa in mig på nationella proven i kemi. Ska vara med på kravgränsmöte så det är en del att sätta sig in i.
 
Så blev det en rejäl hög med prov som ska rättas, och det ramlar in ett par imorgon oxå. Idag fick jag även in mitt första prov som var skrivet på sebiska. Ska bli spännande att använda google translate och se vad det blir av det. Översättningen blev inte helt bra kan man väl säga. Jaja, det är inte lätt alla gånger. Jag frågade om "vilken jon som finns i alla basiska lösningar", google translate fick det till "Vad är jon som finns i alla grundläggande lösningar?", det var även något om finländare och ja..... vi stappalde oss fram på engelska, svenska, peka och rita göra-så-gott-det-går. Det kan bli spännande.
 
Så står jag i valet och kvalet om att åka till Stockholm under lovet. Jag vill på sätt och och vis, men samtidigt vill jag inte..... Suck! Ska klura på det under helgen. Jag ska ju åka till jobbet och jobba ett par dagar oxå.
 
Dagens plus: Fixad bil, lagom höga bordsben, bra flyt på jobbet.
Dagens minus: Att råka höra ett samtal som inte var ämnat för mina öron och man bara tänker "Det där är ju inte ens sant..." men man kan inte göra något åt det...
Dagens fundering: Ska man köpa en ny pensel bara för att prova att måla naglarna på ett nytt sätt?

Vecka 42 - Alla lika, alla olika

Detta var ett tema som jag valde, ett svårt tema, på sätt och vis. Men jag valde detta på grund av att mina tankar gick till ett ungdomsprojekt Ungdom mot rasism som en elev för längesedan var engagerad i. Något som är otroligt viktigt.
 
Här kommer veckans foton.
Äpplen är kanske inte min favoritfrukt, men jag äter ändå många. Det är ju så smidigt att ta med sig och sådär... Det ser alltid så trevligt ut i affären när de ligger upplagda, Lika, men olika.
 
Här är två lika (men helt olika) proteinkällor sammanslagna. Blev lite förvånad när jag hittade en liten fluga inklämd innanför plasten på en fläskbit. Jag valde dock en annan bit och sa till personalen.
 
Cyklar på rad. Karlstad är ju en väldigt cykelvänlig stad och jag borde använda min cykel oftare... Alla cyklar är ju lika, men olika...

Vecka 41 - Hett

Svåraste temat hittills! Utan tvekan. Lite störigt att det var jag själv som valde det....
 
Här kommer i alla fall mina tre tolkningar.
 
Hetare än såhär blir det inte i kemisalen. Har nu lärt hälften av mina sjuor att såhär ska det se ut om man vill få den varmaste lågan på brännaren.
 
Om man gillar när thaigrytan smakar hett är detta lösningen. En otroligt god pasta, nu äter jag mat med koksmjölk som jag själv har lagat. Jag har nämligen inte gillat koksmjölk, om jag har själv har gjort maten. Jag får inte till någon god smak, men med denna burk (som kommer räcka länge) så blir det supergott, men hett som tusan! :)
 
När jag kokat te i min bodumkokare så syns värmeslinga i plattan supertydligt. Vet inte om det beror på att kokaren är gjord i glas eller vad det är, men det ser fint ut iaf. Jag kan lova dig att detta är hett som busen!
 
 
 

Vecka 40 - I Köket

 
Veckans tema har varit I köket. Ett ganska lätt tema egentligen, jag har funderat lite på hur jag ska variera temat, men hade svårt att bestämma mig.... så ja.... Här kommer veckans foton.
 
I köket lagar jag ju min mat. Här en laxpaj som var riktigt mumsigt. Jag lagar alltså mat, men jag ägnar mig även åt bakning i köket. Detta är ju något jag tycker är jätteroligt, men kanske inte alltid så kul alla gånger när man ska göra till sig själv. Så jag tycker det är trevligt när jag får besök och jag får greja i köket.
 
I köket ska det snart bli nya gardiner. Har hittat detta underbara tyg som passar bra till väggarna, till stolarna och bäst av allt, det passar bra till mig. Ska bli kul att höstifiera köket lite, det är lite vårigt där nu med gardiner med rosa pelargoner på. :)
 
I går hade jag och Maria pysseldag i köket. Det är bästa platsen att sitta på när vi är två som ska pyssla. Men det blev inget foto förrän Maria hade åkt hem... Jag var väl inte så himlans produktiv, men man kan ju skynda långsamt. Jag har lite på gång...men ibland är det svåraste beslutat att ta vilket alfabet man ska använda till titeln. :)
 
Dagens plus: Tvättat, jobbat, slappat, umgåtts med Heléne....har hunnit med mycket.
Dagens minus: Hann inte allt ändå...
Dagens fundering: Långt hår? Kort hår? Halvlångt hår? Vad ska jag göra med eländet?
 

Tack!

I början av terminen var det dags att tacka av ett par kollegor. Det kan låta lite konstigt, för det är inte så vanligt att man börjar läsåret med avtackningar. Men så kan det bli ibland.
 
Jag gjorde därför två tackkort.
 
Detta är en textstämpel jag gillar. Har använt den oftare än jag trodde när jag köpte den.
 
Kort nummer två blev helt utan stämplar, det är ovanligt för att  vara mig. Använde istället färgglada papper. Hittade en alfabetdie som varit borta och det passade perfekt. Jag gillar verkligen stilen och storleken är perfek för kort.
 
Lite glitterlim är alltid trevligt! Så använde jag de små fjärilarna som jag stansat i svart cardstock. En fin stans som jag har lånat av Diana, ska försöka att slippa lämna tillbaka den ;)
 
Idag har jag varit konstant trött. Det är helt värdelöst. Tror jag har en förkylning som ligger och lurar i kroppen som påverkar, för jag sover ju ordentligt....nästan... Vaknade idag med halsont och har därför druckit mycket te under dagen. Vem vet, det kan ju hjälpa.... Det gör absolut ingen skada.
 
Dagens plus: Alla skratt i arbetsrummet idag. Underbart!
Dagens minus: Halsont.
Dagens fundering: Vad sa du att du sa, sa du?
 
RSS 2.0