Det är väl sommar?

Idag har jag både sett och hört svalorna, och vad är mer sommar än det? Idag har det varit soligt och härligt och jag har sutit på balongen och haft det skönt. Vågade inte för länge dock, jag vet ju hur min stackars näsa brukar se ut, och om jag håller på så varje sommar så kommer den väl snart trilla av.... Hade tänkt mig att köpa fina blommor och göra i ordning balkonglådorna idag, men det hade ju 3 miljoner andra karlstadbor kommit på. Så jag hoppade över det, det får bli imorgon istället. Nu vill jag ju sitta på balkongen och ha det slappt och gott. Fritz gillade oxå balkongen. Han fick i sig en fjäril och en skalbagge av något slag. Plus att han var väldigt sugen på fåglarna som verkade finnas överallt. Helst ville han ligga i knät på mig, men det var ju varmt så det räckte ändå, och jag satt ju och läste kemiarbeten så jag hade inte tid eller plats för honom just då.

Igår började med att scrappa et block som jag fått på beställning. Det blev fint, men idag så skulle jag känna om limmet var torrt och om det hade tagit ordentligt så jag tryckte till lite ovarsamt och papperet sprack. Inte bra! Jag hade ju tänkt att jag skulle bli klar med det idag, men nu ligger det där, jag har inte ens börjat om på det. Man ska väl ha något att göra imorgon? Det är ju så himla tråkigt att sitta och skära till för spiralen på ryggen på blocket...... Har inte kommit på någo fiffigt sätt ännu.... Ett tag var jag inne på att använda min BIA, men vad ska man använda för papper för att få till ett bra snyggt randigt block?

Jag visar upp en LO som jag gjorde för ett tag sedan. Det är ännu en LO till mitt släktalbum, just detta är min mammas farmor och farfar.

Dagens plus: Vit saltgurka från Kinda

Dagens minus: Jag hann inte allt jag hade tänkt mig

Dagens fundering: Kanske kan jag lika gärna städa imorgon?

Slappaste helgen på länge!

Helgen som har passerat har nog varit den slappaste på väldigt länge. Jag har bara gjort såna grejer som jag måste göra, annars har jag varit lite i solen (försökt att inte blåsa bort från min balkong), kollat på Prison Break och fnulat runt lite här hemma. Ändå känns det som om helgen inte varit lång nog, blir man någonsin nöjd?

Nu är det inte många veckor kvar till sommarlovet. Nedräkningen har börjat! Snart är det dax för hemstudiedagar för eleverna och packningsdagar för oss lärare. PUST! Det är alltid så himla mycket som ska packas, men sedan är ju frågan vad som MÅSTE med och sådär. Allt kommer väl inte få plats ens... Nåja, det ska bli spännande att flytta (till något helrenoverat denna gång :) )

Jag gjorde ett grattis-kort för ett tag sedan. Hittade min Maude-stämpel från Stampsmith som jag tycker otroligt mycket om, men som ofta hamnar långt ner i högen... Här har jag stämplet henne i blått och sedan embossat med icicle (glittrigt alltså) över hela motivet. Det tycker jag blir snyggt på många av fotostämplarna. Har faktsikt några fotostämplar som ligger helt oanvända än.....de där stora fina blommorna jag köpte för 1½år sedan..... Kanske nästa projekt...eller så.....

Jag använde mitt fina bright-alfabet....är fortfarande löjligt nöjd med det. :)

Nu har jag även börjat läsa i Kallentofts nya bok. Har inte kommit in i den ännu känner jag....får fortsätta lite till och se om det losssnar....

Näe, de tär väl lika bra att klämma ett till avsnitt av Prison Break??? :)

Dagens plus: Att vinden nu har stora löv att susa i.
Dagens minus: Jag fick en massa bensin på mig, trots att jag bara skulle vara snäll
Dagens fundering: Är det imorgon jag ska vara vikarie??

Boktips # 27 - Fallet Osmo Vallo

Fallet Osmo Vallo - Jovan Rajs


Jag minns själv 30 maj 1995 som en valborg där jag på natten vaknade av blåljus. Jag bodde nämligen då på Basungatan på Kronoparken i Karlstad. Inte kunde jag då tänka mig att allt berodde på att polisen hade ihjäl en person vid ett gripande. Att hela storyn mörkades och de mest märkliga ting hände...

Nu har jag läst boken som är skriven av Jovan Rajs som gjorde den tredje obduktionen. Frågan är ju dock hur objektiv han är i den här historien... Men ingen kan väl tvivla på att det var polisens stamp/tramp på Osmos rygg som knäckte revbenen och tryckte ihop bröstkorgen så att han faktiskt dog. Att polsen sedan sagt till ögonvittnen att de skulle hålla tyst om vad de sett gör ju det hela än mer otäckt.

Är det verkligen detta vi har polisen till? Varför har ingen fått stå till svars för detta?

En bok som är väl värd att läsa, även om det ibland är upprepningar och utsvävningar som inte riktigt håller ihop boken.

Betyg:

Glad i bad

Idag har det varit soligt, somrigt, varmt och härligt. Det kan väl vara såhär i ett par månader nu? :) Så härligt att inte behöva dra på sig kängor, jacka, vantar och sådant tjafs längre! Kanske dax att försöka få de löjligt vita benen att inte vara så vita längre.....eller kanske bara bränna näsan till ett stort rött köttsår....

Här är ännu en LO på Hannes. Det är gamla foton som jag fick för längesen men de har blivit liggandes. Det lila papperet med bubblor på kommer från Magnolia. Jag köpte det nyligen bara för att jag tyckte det var så sött. Jag hade ingen genomtänkt tanke med det. Visste inte alls vad jag skulle ha det till, men här passade det perfekt! Det ihop med en bit av ett Basic Grey-papper och lite KI Memories-papper. Det gäller att blanda och ge :) Jag provade Marias Martha Stewart-stans och den är ju väldans fin. Kanske blir det en sådan framöver....ska vänta och se lite. Jag har även var lite galen och provat två olika alfabet, det ena är mitt nya Bright och sedan Heidi Swapp. Är så glad att jag köpte Bright, det stod överst på önskelistan. Det som står överst på listan nu är ett papper från KI Memories från 2005. I tråk-Sverige där man bara kan få tag på nya papper (möjligen något som är ett år gammalt) så är det kört, men i USA finns det...... Någon som vill sambeställa??? :)

 

Jag börjar se slutet på alla Nationella Prov, det känns bra. Bara ett par timmar till, förhoppningsvis imorgon. Kanske kan man fira med lite rosévin? :)

 

Har nu köpt Mons Kallentofts nya bok 'Vårlik'. Vill så gärna börja läsa den, men jag måste bli klar med den boken jag håller på med först. Jag läser just nu 'Flickan från ovan', har sett filmen och jag gillade verkligen filmen och boken är lite anorlunda, men väldans bra. Jag fattar inte att jag har tagit mig tid att läsa så mycket som jag gjort det senaste året....jag brukar vara dålig på att läsa under terminerna, men nu har jag hunnit många böcker. Det är helt underbart! :)

 

Oj, klockan är snart 22, dax att sova alltså. Det jobbigaste med att pendla är att man måste gå upp helt sjukt tidigt vilket i sin tur leder till att man börjar bli trött när klockan är 20.....SJUKT!

 

Dagens plus: Sol och värme

Dagens minus: Jag hann färre prov än jag hade trott

Dagens fundering: Ska jag lyxa till det och köpa en annan bil?

Coola brudar

I torsdags var Helene och Maria-Therese här och vi hade pysseldag hela dagen lång. Det är så otroligt roligt att pyssla tillsammans. Det blir liksom lite lättare! Här gjorde jag en LO på ett foto på mig och Andrea. Jag gillar det fotot massor, kan inte riktigt förklara så jag försöker inte ens. Jag har nu börjat med att försöka använda upp alla mina papper och allt pappersspill. Det går ganska så bra :) Bakgrundspapperet med paisley har jag haft länge i min ägo, men inte ritkigt vetat hur jag ska använda, nu bestämde jag mig bara för att komma igång och göra något.  Gjorde lite mer som ni får se längre fram :)

 

Jag har ägnat löjligt mycket tid att rätta nationella prov i kemi senaste veckan. Jag är nu klar med den teoretiska delen, nu är det bara den praktiska kvar att rätta. Även om jag har fått lediga dagar för att rätta så har den tiden inte räckt, men nu känns det ändå skönt att ha gjort så mycket jobb på det. Ska ta med prov imorgon och se om jag kan få något gjort på jobbet imorgon. Det är ju lite mer stök där så det är svårt att komma till ro. Ska även försöka få några elever att göra den praktiska delen, man kan inte bli godkänd på provet om man inte gjort båda delarna.....och för en del är det ett viktigare resultat än för andra. :)

 

Under helgen har jag oxå umgåtts med Anna, Mattias och Hannes och det har varit strålande bra. Undrar just hur man ska kunna övertala dem att flytta tillbaka...eller kanske är det bara Mattias som ska övertalas :) Hannes bara växer och växer och blir stora killen. Helt makalöst! Önskar jag kunde träffa honom oftare. Ska försöka ta mig till Stockholm i sommar och parasitera lite. För övrigt är sommaren inte ett dugg planerad, så om någon har några kuliga idéer så är jag intresserad :)

 

Jag har även lyssnat massor på The Nationals nya skiva 'High Violet'. Herregud vad jag gillar dem! Härligt att bara råka hitta något nytt när man klickar runt på Spotify. Trodde inte de skulle ge ut några nya skivor och blev tokglad när denna uppenbarade sig.

 

The National - "Bloodbuzz Ohio" (official video) from The National on Vimeo.

Ett litet smakprov från skivan. Jag kan inte få nog..... (Men det där med skägg har jag bestämt fått nog av, det borde han banne mig göra sig av med :) )

 

Ibland säger jag mer än vad jag kanske borde. Eller rättare sagt, jag borde nog tänka en gång till innan jag säger något. Men nu har jag berättat för Honom, och det kan jag inte ändra på. Min tajming var kanske inte tipp-topp, men det känns ändå bra att ha sagt det. En smärre chock borde väl pigga upp tillvaron lite :D

 

Dagens plus: Provrättningen börjar ta slut

Dagens minus: Jobbångest (det var länge sedan jag gick upp så tidigt för att åka till Säffle, och imorgon är det dags igen....)

Dagens fundering: Hur kan en upp-och-nedvänd fjärrkontroll vara samma sak som en försvunnen fjärrkotroll?

 

 

 

 

Boktips # 26 - Hjärtslag

Hjärtslag - Karen Robards

Min mamma hade med sig en kasse med gamla böcker för ett tag sedan och nu tog jag översta boken och läste den. Det märks att boken är 10-15 år gammal, men den funkar väl....

Handlar om Lynn och hennes dotter Rory som åker på ridläger och råkar komma bort från resten av gruppen i en olycka. När de ska tillbaka till lägret råkar de bli vittnen till en religiös avrättning. Därför jagas de genom skogen av en grupp mördare som planerar att spränga upp jorden om 24 timmar...

Självklart lite kärlek oxå. Typsik sådan där kärlek som bara finns i böcker och inte i verkligheten, ni vet vad jag menar :)

Betyg:

Boktips # 25 - Postcard Killers

Postcard Killers - Liza Marklund & James Patterson



Jag är inget stort fan av Liza Marklund direkt men tänkte att detta kan ju bli bra. Blev dock besviken. Jag tyckte inte att boken var något vidare. En tuff snut från New York och en journalist från Sverige som ska lösa gåtan med de unga vackra mördarna som åker runt i Europa och skär halsen av folk känns som en bra story, men det blev på något sätt lite platt fall.

Jag gillar dock att man får läsa lite ur mördarnas perspektiv varvat med omvärlden. Men själva slutet.....det blir så konstigt och krystat på något sätt. Men det är en lättläst bok som man klämmer på ett par dagar, om de tnu är kvantitet man vill ha före kvalité...

Betyg:

Jag är med i en utlottning


Tänk att få vinna denna superfina akvarell! Jag hittade den hos http://annaleenashem.blogspot.com/ som lottar ut den. Jag är helt betagen av den!

NU förstår jag...

...exakt hur stor högen med 110 nationella prov i kemi blev av den första delen. Det blev en hel kopieringspapperskartong full med papper. Det var nog lite mer än vad jag hade tänkt mig..... Har inte tittat på dem ännu. Orkar inte! Men imorgon ska det bli av. Ska börja med att sortera och plocka och greja. Struktur är ju väldans trevligt :) Ska sätta mig in i rättningsmallen och sedan ska jag ge mig i kast med den delen som handlar om den vetenskapliga undersökningen som eleverna ska utföra på måndag. Efter att ha pratat med elever så verkar det som om de kört fast på denna uppgiften och det verkar som om de svarat både det ena och andra. Kan bli hur spännande som helst. Det som gör mig mest irriterad är att jag har glömt att kopiera matrislappar till alla elever. Det hade ju varit väldans fiffigt att ha här hemma imorgon.... Men det löser sig på något sätt.

Dagen idag har varit som i ett töcken....så mycket att tänka på när det gäller just de nationella proven. Var lite orolig för att något skulle gå fel....men det gjorde det inte som tur var.

Idag fick Eva i uppgift att gå hem till vår kollega Mari som blivit mamma till världens sötaste och snällaste bebis. Han heter Jack och jag passade på att gosa med honom ungefär hela helgen. Eva skulle ha med sig present till Jack och jag gjorde ett kort till honom. Jag tänkte i lite Warhol-stuk och det blev ett färgglatt bebiskort.

Det hade ju varit trevligt att få följa med till Jack men det är ju sådant som är baksidan med att pendla. Det som är bra med att pendla är att vi vissa dagar har helt tokigt roligt i bilen. Dagens hemfärd var en sådan dag, det var flams och trams mest hela tiden. Efter detta bestämde sig jag och Jessica att ta en fika. Allt trevligt att ta en kopp te på Wayne's, men den söta pojken var inte där idag.....tyvärr. Men men, man kan inte få allt här i livet.

Vårsolen piggar upp tillvaron nu. Björkarna blir grönare och grönare och solen lyser riktigt varmt. Det gör att man orkar lite mer och visst blir man på bättre humör oxå? Snart är det sommar och minnet av meterhöga snövallar är som bortblåst. En mjukglass i solen och det är som om det varit sommar jämnt. :) I vissa lägen har jag minne som en guldfisk.

Idag berättade rektorn om vår nybyggda skola. Det flyttas in möbler där nu. Det ska bli så otroligt spännande att se hur det blir när det blir klart. Ska bli kul att få flytta in alla grejer och köra igång på nytt ställe till hösten. Det blir möjligheter och svårigheter i ett enda stort kaos. Det där med struktur kan jag nog glömma...men men...jag kan ju få drömma om det. Ser fram emot det hela med skräckblandad förtjusning.

Nu är det dax att planera morgondagens lektion om könssjukdomar.....

Dagens plus: Att faktiskt hinna prata med Jessica
Dagens minus: Stress-ont i axlarna
Dagens fundering: Har vi kommit på den ultimata lösningen för måndagen?

Farfar och Farmor

För ett tag sedan gick jag igenom en rejäl dipp i mitt pysslande. Jag kunde inte få något vettigt ur händerna. Det mesta hamnade i papperskorgen, lite blev halvfärdiga projekt (som aldrig kommer att avslutas...). Till sist så sa Helene till mig att komma till Kristinehamn och pyssla en hel dag. Hur skulle man kunna tacka nej till något sådant?? Satt och bläddrade i Helens skisspärm, i gamla scraptidningar och kikade på mina foton. Det kändes bara jobbigt allting. Så då bläddrade jag genom papper....det kändes inte bättre..... till sist fick jag tag på en skiss som kunde funka. Sedan tog jag papper som jag hade bestämt mig för att använda till ett helt annat foto. Så var det bara att sätta igång. Det är en enkel LO men jag fick verkligen värka fram den. Men jag blev faktiskt väldigt nöjd med den. Fotot är på min farmor och farfar och min pappa. Kortet är i original väldigt lite, men det blev riktigt bra att scanna det och förstora det. Det är väldigt roligt. Jag har aldrig träffat min farfar eftersom de skilde sig långt innan jag föddes. Men det är roligt att ha foton ändå.

Igår var jag i Säffle på födelsedagskalas. Det var en kollega som fyllde år (27 tror jag det var... :) ) och det firades med överraskningsfest. Det var väldans trevligt. Kul att träffa en massa nya människor. En del av de nya människorna räknar jag med att få träffa igen :)

 

Idag har det varit lugnt och sansat. Kom hem till Karlstad mitt på dagen och har grejat lite här hemma, fixat grattiskort till jobbet och burit däck. Åh vad tråkigt det är att bära omkring på dem. Men de hade ju fullt på däckfirman så mina däck fick inte plats. Ja ja, jag överlevde denna gång. Insåg dock att mitt vindsförråd skulle må bra av en urstädning....men inte just nu..... Nu går jag in i två-tre helvetesveckor rent jobbmässigt så jag ska överleva det först och främst. Sedan kan man ta tag i det där.

 

Dagens plus: Jack

Dagens minus: tiden

Dagens fundering: Vad ska man göra med dagböckerna från högstadiet och gymnasiet?

RSS 2.0