Kolla vad jag har!




Som ni ser har jag den perfekta förvaringen för mina stickles. Det finns fler hål lediga, så jag ser fram emot de nya färgerna. Räcker det inte så kan jag ju alltid borra fler hål :) Det som gör mig förundrad är att jag exempelvis har två som heter aqua, en som är bara turkos-aktig medan den andra är samma turkosa blandad med silver. Har två koppar som är olika i färg oxå. Har de svårt att bestämma sig hur det ska vara, eller har det blivit fel någonstans? Nåja, nu hänger de så fint där och det är bara att använda och jag behöver inte oroa mig luftbubblor. Vill tacka S som borrade så fint åt mig. Han undrade dock om det var någon snaps-kalender men att det var för många snapsar för 24 dagar.... Man kanske kan använda den lite vad som helst? :)

Fick en fråga vad Vita Stenen-uppdrag är för något. Det kommer från TV-serien 'Den Vita Stenen' som handlade om Fia (Fiddeli) och Hampus (Farornas Konung). Fia hittade en fin vit sten och den ville Hampus få, men den kunde han bara få om han målade ögon och mun på kyrkklockan. När han gjort det och fått stenen så skulle Fia vara tyst en hel dag för att få tillbaka stenen. Så höll de på, de gav varandra uppdrag för att förtjäna stenen. Så jag får ett uppdrag som jag ska utföra, när jag är klar får jag ge uppdrag till min kompis osv osv. Men vi har ingen vit sten inblandad.... Något klarare?

Nej, jag gillar väl inte åska överdrivet mycket, men det vore skönt om luften rensades ut. Så kan man ju hoppas på att blixten slår ner i alla tvestjärtar för de är äckliga äckliga äckliga och de är överallt!

Ingen Sixten idag heller. Hur länge ska man vänta tills man skaffar sig en ny katt?

Dagens plus: Säffle - hur konstigt det än kan låta
Dagens minus: Svart fläck på vita byxor
Dagens fundering: Varför glömmmer jag bort viktiga saker?

Vilket är djuret?


Det blir inte så himla bra bilder på ett mörkt museum med en mobilkamera....men man fick ju inte fota alls så..... :) Men vad är det för djur då? Tog denna bild endast för Johannes skull, och han blev ju glad och överraskad :)

Jag har nu kommit hem efter en vecka i Stockholm. Hade en skön vecka, även om det var väldans varmt i slutet på veckan. Då känner man verkligen av att man är i stan. Värmen slår från husväggar och mark och det blir ...ja....varmt. Men jag gick runt i olika parker och läste böcker så det gick ingen större nöd på mig.

Jag hälsade på hemma hos Elsa.

Titta vilken sötnos. Träffade även Elsas föräldrar (oxå sötnosar :) )och jag fick te och scones. Vad mer kan man begära. Jag tror fortfarande inte att M och J pratade skit om mig när de pratade spanska....eller? :)

Så var jag och Elsa och Elsas mamma på stan. Det var varmt och mycket folk, det hade varit gott med en kall cider, men istället blev det en varm kopp te, det funkar ju det med. Vi strosade runt och tittade på allt möjligt och omöjligt.

Sedan åkte jag hit oxå

Man är ju lite nördig.... :) Strosade runt därinne (Naturhistoriska riksmuseet) i fem - sex timmar och då kändes det skönt att vara själv. Vem annars hade stått ut att gå där och titta på fjärilar, skelett och uppstoppade djur? Vissa saker förstår inte mina vänner. På kvällen hade jag tänkt att gå på en spelning med Lars Demian + Johan Johansson + Dan Viktor, men orken fanns inte. Något jag kanske ångrar såhär efteråt....


Stockholm är en väldigt fin stad. Att det är vatten inne i stan gör mig bara det lite kär. Så ska det vara. Men jag tror inte att det är min grej ändå att bo i stora staden. Trots allt folk så kände mig lite ensam. Men visst, pratade med lite folk där i parkerna.

Hann läsa två böcker. Liza Marklunds Livstid och John Ajvide Lindqvists Pappersväggar. Är inte överförtjust i Marklund, men det funkar bra som lite tidsfördriv. Lindqvist-novellerna gjorde mig lite besviken, visst kan han bättre än sådär??? Har ett gäng böcker kvar att läsa så det är väl bara att sätta igång innna jag börjar jobba.


Här satt jag de flesta eftermiddagarna. Nära hem när man hade lite ont i tassarna och mycket folk att titta på, eller spionera eller vad man nu gör :)

Det var en kul vecka, men det var väldigt skönt att komma hem igen. Tyvärr var det ingen Sixten där som väntade på mig, nu har han varit borta i 4 veckor.....*SUCK* Jag vill ju ha katt!

Idag har jag varit och lunchat med H. Åh vad trevligt. Det gäller att passa på nu när jag är ledig och är i stan, det är då jag hinner göra allt det där. Imorgon ska jag hem till S och luncha, jag är bra på att bjuda in mig själv till folk! :)

Dagens plus: Jag fick träffa den söte mannen.
Dagens minus: Jag kunde inte utföra mitt Vita-Stenen-Uppdrag
Dagens fundering: När kommer åskan, egentligen?

Allvarligt talat!

Nu är jag i Stockholm och har det bra. Min plan var att göra ett besök på Ljunggrens papper. Semesterstängt vecka 30. Jag blir så trött!!!!!!!!

Nåja, det finns en massa annat att göra. Idag har jag strosat runt på Söder och ikväll ska jag hem till en kompis på te och scones. Trevligt.

Det finns risk för regn imorgon i så fall håller jag mig nära hemma då oxå, annars tror jag att det blir gamla stan imorgon. Vi får väl se vad det blir.

Dagens plus: Jag är inte vilse.
Dagens minus: Huvudvärk
Dagens fundering: Var är alla bakelser?

Sommarkatt

Jag tror Sixten VILL vara en sommarkatt. Nu har han varit borta i två veckor och verkar trivas med det. Ingen i närheten har sett röken av honom. Jag fattar inte var han håller hus. Får väl se när han dyker upp denna gången, kanske till hösten? Verkar som om han trivs med att vara sommarkatt.... Jag borde inte skaffat mig ett husdjur som klarar sig så bra utan mig...

Idag har det varit urtristväder. Mulet och blåst i massor. För att roa mig då så har jag sorterat i mina pappershögar. Det är spilpapperet som har fått sig en urplockning och bättre sortering. Jag måste bli bättre på att använda allt gammalt papper som ligger. Så jag har börjat på ett par kort. Alltid något.

Har gjort två ATC idag


Tema Mörker. Man kunde ju ha gjort på en massa olika sätt, men såhär blev det...


Tema Student. Min tid som student var 1993-1999 och jag pluggade vid Karlstads Universitet. Ni ska inte tro att jag drack paraplydrinkar varje dag under alla dessa år, men mer party än så har jag nog inte haft i livet :) Vilka stolliga år....

Nu är det bara 22 ATC kvar....

Idag har jag börjat klura lite på min Stockholmsresa. Kommer åka upp på lördag och sedan stannar jag några dagar. Har egentligen inget planerat, ska bara strosa runt och se mig omkring. Senaste dagarna har jag känt ett litet märkligt sug efter att scrappa, så kameran kommer att åka med och så får vi se om det blir en resa att scrappa eller vad det blir. Naturhistoriska kommer bli besökt. Jag kommer att träffa K, det ska bli otroligt roligt. Sedan får vi väl se vad det blir. Man ska inte bestämma för mycket här i världen (Jag försöker övertala mig själv det iaf )

Imorgon ska jag luncha med Jonas. Den dumstruten ska nu flytta till El Stockholmo och jobba där. Det kommer bli ännu ett avbräck för skolan som jag jobbar på alltså. Vad ska det bli till hösten egentligen?

Dagens plus: Mailkonversationen med quickutz
Dagens minus: Att ingen ville kolla på Morden i Midsomer med mig... ;)
Dagens fundering: Vad ska jag hitta på i Stockholm? (förslag tas tacksamt emot...)

En helg i Kristinehamn

Igår åkte jag hem till Maria för att pyssla. Det blev lite gjort, fick två kort gjorda och några atc gjorda. Korten är inte ritkigt klara, det fattas text på dem, så jag visar dem inte nu.

Mina ATC är dessa


Tema Himmel. Det är sprayat med glimmermist, fåglarna är stämpel från paperbag och molnet är liquid pearl.


Tema Glädje. Stämplar från Paperbag och Reprint. Blomman är glimmermistad och skimrar riktigt fint i verkligeheten.


Tema Blod. Kunde inte låta bli..... Har frångått min ambition att ha något stämplat på alla ATC:er.


Tema Söka Lindring. Stämplar från Cherrypie. Några fina gröna mikropärlor, gillar dem massor. Fler färger till mig :)


Tema Regnbåge. Vad passar bättre än en regnbågsdyna? Stämplar från See D's. Lite målat med vit penna oxå. Upptäckte att stämpeldynan inte torkade så bra på det glossiga papperet så det fick bli lite fixativ på oxå.


Tema Katt. Stämpel från Cherry Pie


Tema Favoritfärg. Har tagit en diabildsram och målat med skimrig turkos akrylfärg. coh seadn virat lite lila ståltråd och trätt lite pärlor. Fjärilen kommer från kortstugan.


Tema Cirklar. Stämplarna är från Octoberstamps. Det gröna är embossat och lite glittrigt. Tycker det känns lite cirkligt i mitt liv ibland, men det kanske för mig framåt?


Tema Vansinne. Jag vill inte berätta hur jag täntke här, för det är lite väl personligt men helt knasigt och det räcker att jag vet. :)

Ja det var ju en hel del att visa.

Efter en heldags pyssel tillsammans med Maria och Helen så öppande vi upp en flaska vin och sedan fnissade vi glatt åt gamla musikvideos på You Tube. Trance Dance, rockar, eller 'Sån här musik görs verkligen inte längre'. Frågan är om det är bra eller dåligt? :) Efter lite sådant skoj tog vi en taxi till "Mastis". Där fick man en gris-stämpel på handen och keps var förbjudet, vilket place :) Vi käkade och umgick med vänner till Maria, vi hamnade snart i drink-träsket. Svårt att ta sig upp, och ibland vill man inte ens. Blir man bjuden tackar man ja, även om man får Gin & Tonic. Hur gott är Tonic egentligen?

Vad var det mest galna som hände? Maria fick herrbesök (helt ofrivilligt) på toaletten? Vi dansade tryckare (inte med varann), eftersom pojkarna var söta som bakelser så det vore synd att låta bli? En vakt var orolig för vår säkerhet, men vi hade koll på läget? Vi träffade Mos-smurfen och blev alldeles smurfiga? Jag vet inte riktigt, var det ens galet? Det var en kul kväll som slutade med att en taxi tog oss tillbaka hem. Samma taxi-gubbe som kört oss ner till stan, vi tyckte det kändes bra att vi kom hem med samma karl som vi hade gått ut med. Det var väl ordentligt tänkt av oss?

Dagens plus: Borta bra men hemma bäst.
Dagens minus: Google är inte überbra.
Dagens fundering: Varför bytte vi inte telefonnummer?

Det var nystädat...

ett kort tag i min pysselhörna. Efter dagens pyssel så blev det lite...stökigt. Men jag ska städa imorgon bitti på en gång. Alla saker ska hamna på sin plats.

Jag har idag börjat på Hellen och Mojkas ATC-utmaning. Att göra olika 100 olika ATC efter ett inspirationsord. Denna utmaning började i mitten på september 2007 och först idag hamnade jag med. Det finns 35 ord att inspireras av, jag har hunnit göra 2 :)


1. Introduktion - jag tänkte att det var för att jag börjat så sent. Det är distresser som bakgrund, sprayat med vatten. Sedan en bakgrundsstämpel från Cherrypie. Texten är från Forma Hantverk. Klockan är Heidi Swapp, visarna QK.


31. Blommor - En äppelblom från Prickiform. Första gången jag såg den var nyligen på ett ATC jag fick, hade ingen aning om vad det var för märke. Så tittade jag in i Chruss blogg och fick där veta att det var Prickiform, så då var jag tvungen att beställa. Jag hann precis före deras semester. Tur som en tok. Målad med akrylfärger. En liten metallblomma som jag tror 'ska' användas vid smyckestillverkning.

Jag hann även göra ett kort idag. Provade en stämpel som jag köpte på Papperskraft i Leksand. En underbar stämpel, men mycket att måla...

Blir det mer sommar än sådär?

Så har det i dagarna blivit klart att Lilla Pappersbutiken är såld. Den kommer öppna upp igen efter semestern, i samma lokaler men istället heta Pappersarken. Kolla in på sidan och se lite vad det kommer bli, det är mycket spännande på gång. För dig som är klok förstår då att min DT-plats hos Lilla Pappersbutiken avslutas. Jag håller nu på att ta mig en funderare vad jag vill till hösten. Ska inte säga att det står erbjudanden som spön i backen, men vem vet vad det blir. Det räcker inte med att sova på en sådan sak.

Dagens plus: Att umgås med Maria och Lena.
Dagens minus: Min braiga plan var bara en bra plan i mitt huvud.
Dagens fundering: Är jag ovanligt korkad?

Det blev ett halsband

För ett tag sedan kom en kollega till mig med ett foto på ett halsband och frågade ifall jag kunde göra ett liknande. 'Jajjemän' svarade jag glatt utan större eftertanke. Igår satt jag och fnulade med detta. Det blev riktigt snyggt när det blev klart, men det var svårt, och jag hoppas verkligen att det håller. Det var svårt att 'fästa' till det så att det blev snyggt.


Jag tror jag ska göra ett likadant till mig själv, fast med andra färger och med mindre pärlor. Vi får väl se. Kanske regnar det även imorgon? Det är kul att göra lite smycken oxå....

Jag har även fått hem lite stämplar på posten idag, hoppas på fler imorgon. För då har jag redan ett kort klart i huvudet. Det är skönt att det i huvudet, men det är sällan som det blir så ändå iofs :)

Dagens plus: Det är färdigstädat
Dagens minus: Sixten har varit borta i en vecka. Är han en vildkatt nu eller?
Dagens fundering: Varför tycker inte alla om Lasse?

Jag har fått en award

Det har ramlat ner en award från lite olika håll. Det tackar jag för :) Har fått den från Annelie, Gunvor, Tesa. Tack så jättemycket tjejer, jag blev verkligen jätteglad.




Who gets the “Brillante Webblog Award”? Websites and blogs, which by its currency,the issues of choice and for their designs are especially noteworthy.

Here are the Award Rules:
1. The winner can take the logo.
2. Place a link to the person that send you the award.
3. Give the Award to at least 7 other Blogs, which by its currency,the issues of choice and for their designs are especially noteworthy.
4. Put a link to these sites on your Blog.
5. Write a comment on their Blogs that they’ve won an Award.


Jag tycker alltid att det är svårt att nämna några bloggar som inspirerar mig, för det finns så otroligt många :) Me jag skulle gärna ge tillbaka awarden till de ter jag redan fått den av, för det är tjejer som jag inspireras av, de är med i min bloggrunda :)

Men andra som inspirerar mig är (utan någon som helst rangordning)

1. Elwa - visar mig en massa nya tekniker och galna idéer som jag blir alldeles glad av.
2. Diane - massor av kreativitet bubblar fram i denna blogg
3. Inger - En ny blogg jag hittade till när jag var ute och pyssel-surfade. Den hamnade raskt bland favoriterna.
4. Chruss - Här finns det tekniker över högt och lågt. Alltid något nytt som provas och lockar in mig på farliga vägar.
5. Maria-Therese (blogglös) - Inspirerar mig i både pyssel och resten av livet :)
6. Lena - Underbart glad människa som inspirerar mest med sin personlighet eftersom hon scrappar och jag stämplar ;)
7. Ann-Louice - Här finns det mycket fint att titta på!
8. Marianne - Massor av fina scrappade sidor som får mig att vilja scrappa, men det blir liksom inte av ändå.

Känner du dig bortglömd? Gör absolut inte det, jag inspireras av alla bloggar jag är inne och snokar runt i, så ta gärna awarden med dig vidare :)

 


 


RSS 2.0