Julkort på gång

Har börjat så sakteliga med mina julkort..... lite sent börjar jag känna nu.....det tar alltid mer tid än planerat. Fick ett kort färdigt och en del halvfärdiga (mest målade motiv....). Har ett gäng till att göra, men det ska säkert gå bra..... :) Nedan är det ett grönt bazzill som stomme, det mönstrade papperet kommer från Basic Grey. Det är stämplat med stämpel från Magnolia, målad med twinklar. Liquid pearl i det vita på mössan och glitterlim på vingarna. Järneken är qk som är satta med en röd snap. Stansade hjärtan som sitter på floss och guldbokstäver från qk (Olivia).
58601-118

På torsdag är det VV igen. Jag har banne mig bestämt mig för en femte guldstjärna. Det saknas 100gram, så det kan ju inte vara omöjligt, speciellt inte som jag var och kliptpe mig idag. Det långa håret är kvar, emn det är bara hälften så långt. Ska färga det oxå täntke jag. Madde som klipper mig tyckte antingen brunt, lila eller rött. Alla ter färgerna har jag ju haft förut så det vore ju ingen nyhet...vet inte vad jag ska välja. Jag hoppas verkligen på -0,1kg på torsdag, för jag har redan köpt min stjärn-present :) För visst var jag värd en instant setter? Ja, det tycker ju jag med :)

Ett läskigt grattiskort

På torsdag fyller ett av mina brorsbarn 7 år. Det måste man ju fira :) Döskallar är hans favorit just nu så vad mer behöver man göra en massa döskallar färdigt på papper?

58601-117

Jag har gjort ett par kort...

Det var längesedan jag satte mig ner och gjorde kort, framförallt var det längesedan som jag gjorde klart kortet jag börjat på. Jag har rätt många halvgjorda här hemma nu.... Sådär kul....

58601-116
Här är ett lila kort. Bakgrunden är gjord med torrchalks och en blomstämpel från reprint som är stämplade med watermark dyna. Otroligt roligt att göra. Den andra blomman från Penny Black är guldembossad. Så ett lila organzaband och självklart lite glitterlim. :)

58601-115
Här är ett rött grattiskort. Har använt papper från BG, stämpeln är från Paperbag och det är strött lite röda mikropärlor i det stämplade. Lite vitt mulbärspapper och sedan text från QK (Katie)

Tjejsnack vecka 47

Denna vecka handlar tjejsnack om barndomen.

Barndom
· Hur såg du ut när du var liten? (Lägg gärna in foto)
Jag var ju söt redan då, eller var det som så att jag hade ett utseende bara en mor kan älska? Jag blandar ihop det där hela tiden. Lägger med en bild....

58601-114


· Vad var din favorit lek/leksak?
Jag hade en rosa (skär) katt som hette Skäris och en grå katt som hette Gråis som var favorier. Det var jobbigt den gången då jag kräktes på dem och de hängde i svansen (Skäris) och öronen (Gråis) ute på klädstrecket... Men de tyckte nog det var roligt att åka tvättmaskin....

· Vem var din/dina bästa kompis/kompisar?
Det där har ju ändrats en hel del. Men jag hängde mycket med Linda, Catrine och Annika. Camilla så klart.

· Berätta om nåt speciellt barndomsbus eller barndomsminne du gjorde som liten!
Det är så mycket man minns..... Men jag minns ju att jag och Annika hade en låtsaskompis som hette Kajjo som faktiskt välte ner skivorna i Annikas syrras rum. Det låter som om vi ljuger om det, men vi rörde inte skivorna och de åkte faktiskt ner i golvet..... Så det så!

· Hur mycket vägde du och hur lång var du när du föddes?
Jag vägde 3 560gram och var 49 cm lång

Stefan Sundström

Igår var det då dax att traska till Arena för att se Stefan Sundström, denna turné gör han med band och det är ju inte det vanligaste. På Stefans hemsida står det  "Va vi ska göra ihop vet vi inte riktigt, men både spröda små visor med ackompanjemang av cello, flöjt, kanske trumpet och piano, samt även lite skumpigare saker med elektrisk gitarr och dunka dunka utlovas." Ja det är väl ganska bra skrivit.

Jag själv tycker ju att Sundström är riktigt riktigt bra och live är han toppen. Roligt mellansnack (som oftast sjöngs det med) och bra låtval. Mycket låtar från senaste plattan, men självklart kom gamla låtar om Sabina fram. hur skule något annat vara möjligt. När de sedan drog igång 'Babyland' så var det helt underbart, det är ju en klar favorit hos mig. Att de oxå körde 'Nån har slagit upp ett hål' kom som en överraskning att det sedan var ett hål över Arena i Karlstad gjorde ju allt bara bättre :)

Han är ju rätt roliga med det där, att han omformar texterna på plats och gör det väldigt bra. Han påminner mig om min kollega B de B, i just det avseendet :)

Som 'förband' var det Nina Ramsby & Martin Hederos och det var väl inte min favorit direkt. Det kändes segt och mest som en väntan på Sundström. Men när Stefan och Nina sjöng 'En näve näring' så kändes det väldigt bra att hon var med.

Som avslutning sa Stefan 'TACK, jag känner mig trött, glad och lite full' och det var väl precis så det var. :)

Mattias tog några bilder med sin mobil. Inte världens bästa kanske, men om ni kisar lite så ser ni kanske att det som är ljust är människor :) Tack Mattias för bilderna!

58601-113
Vanja Renberg, Stefan Sundström, Nina Ramsby (spelar tvärflöjt, passar till allt liksom...)

58601-112
same same, but different.

58601-111
Robert Dahlqvist och Stefan rockar loss.

58601-110
Tror bestämt att det är 'En näve näring'

58601-109
I så fall är det ju det här oxå.....

Tjejsnack vecka 46

Fikadags

· Hur ofta går du på café?
Någon gång i månaden. Det är i alla fall alldeels för sällan i min smak. Det är ju ett härligt sätt att umgås.

· Vad köper du oftast när du fikar?
Te och en macka

· Favoritcaféet?
Café Råtorp (åtminstone på sommaren när man kan sitta ute)

· Vad föredrar du; kaffe, te eller varm choklad?
Te, utan konkurrens

· Hur mycket pengar lägger du ner varje månad på att fika?
Så lite att det inte är mätbart :)

EFIT 12 november

12 november var min andra EFIT-dag i livet.

08.30
58601-88
Knappt vaken, Sixten och jag försöker vakna till liv.

09.30
58601-89
Frukost framför TV:n. En blåbärs-smotthie och två knäckemackor. Mumma!

10.30
58601-90
Idag var det pysselträff. Började klockan 10.00 och nu hade jag kommit igånt med ATC-swappen till England. Bling-papper och en skridskoprinsessa från Magnolia.

11.30
58601-92
Veronika och Lena jobbar på med sina projekt. Veronika jobbar oxå med swappen till England och Lena håller på att måla julstämplar.

12.30
58601-93
Nu har jag målat alla skridskoprinsessor och börjat leka lite med watermarkdynan och torrchalks.

13.30
58601-94
Paus i pysslandet. En kopp te är alltid gott.

14.30
58601-104
Börjar att packa ihop. Återigen är det jag som breder ut mig mest.....

15.30
58601-106
ÄNTLIGEN! Jag har åkt omkring med sommardäcken i min bil ett tag nu, men nu har jag burit upp dem på vinden.

16.30
58601-95
Tar på mig skorna för en promenad. Skulle börja på ny bok att lyssna på idag. Trist när jag upptäckte att det var en bok som jag redan läst.....

17.30
58601-96
Dax att diska. Inte roligt, men det måste ju göras...

18.30
58601-97
Mat på gång. Kyckling i ugnen och ris i kastrullen. Det blir till och med matlåda! :)

19.30
58601-99
Håller på och packa upp stämplarna och grejerna från dagens träff.

20.30
58601-103
Pratar i telefon med min vän Nicole. KRAM på dig Nicki! :)

21.30
58601-107
Hamnade vid datorn, msn med lite kompisar och lite allmänt slösurfande..... Sedan var det dax att sova och när klockan var 22.30 sov jag sött....

Fars Dag är snart, julen är längre bort

Söndag..... Ja visst är det söndag idag. Har det varit helg? Har det varit långhelg? Det gick så fort, jag hann inte med. Jag jobbade lite och vips är det söndagkväll.....

Jag är klar med mitt Fars Dags Projekt. Kan visa upp det här då jag är helt säker på att min far inte hittar hit :)

58601-84

Jag har gjort en sådan tändsticksask som man flippar upp liksom..... Ja, det var väl en bra förklaring. Jag har gjort små blad inuti med små hälsningar. Visar två av dem
58601-85
Ja, nu har jag ju bara en pappa och är väldigt nöjd med honom så varför skulle jag byta bort honom?

Försökte hitta ett kort med honom och mig på tillsammans, men det enda jag hittade är ju typ 32 år gammalt..... Men det funkar väl?
58601-87

Jag har småbörjat lite med julkorten. Började med dem under mässan förra helgen. Provade Min DT-mammas roliga pussel-mall som funkar som coluzzle. En mall som amn har en speciell kniv och en speciell matta till för att skära. Otroligt skojigt och man kan använda antingen pusselbiten eller oxå själva hålet. Hål-kortet blev ett shaker-kort (det lila som du kikade på Chruss :) )
58601-82
Det är ett vitt kort med pusselbitar på, i mitten är det embossat God Jul & Gott Nytt År med guld och runt pusselbitarna är det guldigt glitterlim.

58601-83
Det lia shaker-kortet. Silverembossat utanför pusselbiten (vilket blev aldleles för kladdigt mot vad jag hade tänkt....men men....så blir det ju ibland). Inuti är det en silverembossad ängel från Magnolia.

Under mässan satt Eva på Papprika och gjorde bland det finaste jag sett. Hon använde watermarkdynan och chalks och gjorde så otroligt fina hjärtan och granar. Så efter det köpte jag storpack chalks, skimmerchalks och en gran (jag har köpt hjärtat oxå.....) och ikväll satt jag och testade lite. Rosette visade mig detta för länge länge längesedan, men nu har jag fått lite mer kläm på det. Detta är vad jag klarade av att göra.
58601-81
Granen är från Reprint och texten från Hero Arts. Detta var otroligt roligt och det kommer nog bli något julkort med den här tekniken. skev precis listan vilka jag ska göra julkort till...30 stycken är med på listan. Det är nog dax att börja på riktigt.

I torsdags var det VV, fick min fjärde guldstjärna. Stolt som alltid. Men jag tror inte det går så bra på torsdag, den här helgen har varit konstig, eller rättare sagt, idag har det varit konstigt. Har känt mig rastlös och lite sorgsen och kikat i skafferiet lite väl ofta. Vet inte vad det är, en tråkig känsla som jag inte blir av med är det iaf, hoppas på bättre till imorgon.

Igår var F är och käkade lite mat. Det var trevligt att träffa honom igen. Det är ju en trevlig kille, så det blev ju som förväntat.

Näe, nu ska jag....hmmmm..... göra något julkort kanske, eller kolla in chatten på stämpelsnack kanske.....

Ännu en utmaning

Så fort jag ser en utmaning så kan jag inte låta bli... jag MÅSTE svara på frågorna..... Här kommer dagens skörd.

FÖRSTA
Riktiga jobb: Lärare (jag är kvar på samma skola 7,5 år senare)
Egenköpta CD: Det minns jag inte…..
Piercing/tatuering: Ett hål i vardera örat, jag var kanske 10 år eller så, minns faktiskt inte. Tatuering har jag bara en och den kom när jag var typ 22.
Riktiga kärlek: När man är mitt uppe i den så känns den så klart riktig så riktig kärlek har jag stött på flera gånger, men det har ändå inte varat livet ut….
Fiende: Jag tror inte jag har några, inte vad jag vet iaf.

SENASTE

Biltur: Från Säffle och hem till Karlstad
Kyss: Det passar sig inte här…
Låne-bok: Lånade en bok av mamma tror jag, köper gärna mina böcker…
Film sedd: Wallander – Brandvägg.
Dryck förtärd: Te
Mat äten: Apelsin
Telefonsamtal: Pratade med Mari idag innan vi träffades för att fika.
Skiva spelad: Stefan Sundströms ’Fabler från Bällingebro’
Irritation: Sixten hoppade upp bland mina papper och levde rullan….

JAG

Vill: att det blir en härlig vinter
Har: massor att jobb att göra, trots att det är lov.
Önskar: att jag hade massor av pengar…
Hatar: varför ska man hata?
Är rädd för: spindlar
Hör: TV:n
Undrar: hur det är med bananer. När de är omogna (typ gröna och goda) är skalet tjockt, när de blir gamla är skalet tunt. Förvandlas skalet till banan?
Ångrar: det är en del grejer, men trots det är det ju ändå de som gjort mig till den jag är….
Älskar: Mina nära och kära, min katt, och många andra fast på olika sätt
Sjunger: när ingen hör…
Gråter: jadå, det händer…

JA ELLER NEJ
Jag har en dagbok: Ja.
Jag gillar att laga mat: Ja.
Jag har en hemlighet jag inte delat med någon: Ja.

FAVORIT

Nummer: 8
Färg: Turkos, Blå, Lila, Grön, Orange, Rött, Svart (om det nu är en färg) och...ja...jag kan inte välja
Dag: Alla dagar har väl sin charm, men ju närmre helgen det är desto bättre! :)
Månad: Den månanden det är liksom, det finns något bra med varje månad (mindre i januari och februari men...)
Drycker: Vatten

FÖREDRAR

Gos eller hångel: Varför välja?
Te eller kaffe: Te.
Mörkt eller ljust öl: Varken det ena eller det andra
Rött eller vitt vin: Jag dricker vilket som, och på sommaren så dricker jag gärna rosé.

INOM DET SENASTE DYGNET HAR JAG

Gråtit? Nej
Hjälpt någon? Ja det har jag gjort. Har hjälpt en tjej att hitta finfina stämplar.
Köpt något? Ja EZ till mina omonterade stämplar
Gått på bio? Nej.
Sagt ‘jag älskar dig’? Nej.
Saknat ett ex? Nej.
Skrivit i en dagbok? Nej.
Haft ett seriöst samtal? Ja.
Saknat någon? Ja.
Kramat någon? Japp, Anita måste få massor av kramar när jag träffar henne.

Nu vill jag se dig svara på dessa frågor i din blogg! :)
RSS 2.0