Metallblock

Jag har gjort ett block till mig själv med metalltejp som jag har på jobbet. En kollega gillade detta och beställde två stycken av mig. Alltid kul att göra något till någon annan. Såhär blev blocken.
 
Framsidan på Sannas blogg. Tog fram mitt älskade Frankie-alfabet, det är nog ett av mina bästa köp (även om det kostade en liten förmögenhet.... :) ) Guldade på lite runt och på bokstäverna för att framhäva namnet.
 
Det här är baksidan. (Fotona är väl inte överdrivet bra, men så blir det ibland)
 
När det var dax för block nummer två tänkte jag prova en ny grej.
 
Efter att ha använt den sedvanliga svarta akrylfärgen så tänkte jag istället använda en lila färg runt och på namnet för att göra något av det. Blev inte helt nöjd med detta, la guld ovanpå. (Efter att fotot togs la jag på mer svart och sedan guld så det lila försvann helt och hållet....) Däremot tycker jag att hjärtana blev väldans snygga. (chipboard från panduro).
 
Såhär blev baksidan. Här upptäckte jag att om man använder suddet på en blyertsstiftpenna så blir det snyggt resultat. Man får fram mönstrena på ett väldigt snyggt sätt. Det ska jag komma ihåg till nästa gång. Guldade till nyckeln.
 
Blocken blev väl mottagna och det var ju skojsigt!
 
Höstlov!?! Snart!!! Jag längtar verkligen. Jag känner mig sliten. Jag tror jag borde sova mer, ska skärpa mig. Men det är ju en del som ska göras. Har börjat höstgreja här hemma. Har fått ordning på köket nu. Köpte ju en duk för ett tag sedan som jag skulle göra om till gardiner och denna veckan sydde jag klart dem och hängde upp dem. Blev väldans nöjd med detta.
Känns mysigt och ombonat på något vis. Mönster och färger tilltalade mig på en gång. Så nu ska jag sitta lite mer i köket. :)
 
I slutet av sommaren så råkade jag trilla över ungefär ett sådant bord som jag skulle vilja ha som nytt soffbord. Problemet var 'bara' att benen var på tok för långa, de var ju matbordshöga. Nåsta problem var att de var gjorda i metall och inte helt enkla att såga av på ett bra och snyggt sätt. Tog med dem till jobbet och tänkte att där fanns det nog möjligheter, men det gjorde det inte. Men så löste jag problemet. Skulle ju lämna in bilen som behövde få sig ett nytt slangrör monterat.
 
Ja, vad skulle det annars heta? Det är ju liksom både slang och rör i ett. Nu är det i bilen och den blev så glad så glad! :)
 
Nåja, frågade om de kunde kapa bordsben oxå, på en verkstad finns ju alla möjliga verktyg man inte ens vet namnet på. Så när jag hämtade ut bilen så fanns det även 4 korta ben oxå. Så nu ska gamla bordet ut. Ett problem bara det! En kompis till mig sa en gång att allt man får ner i en kasse kan kategoriseras som skräp och kan kan därför slängas i soporna. Men ett bord! Det går ju inte ner i en kasse. Kanske slänga ut det från balkongen och låtsas som inget? :) Näe då, det blir en benavskruvning och sedan får vi se...... vinden kanske...... Ska bli kul att se hur det blir med det nya bordet. Det har en skiva av mjölkvitt glas, funderar på om man ska limma mönster på undersidan. Tål att tänkas på om inte annat.  Ska sy gardiner till rummet oxå, tyg och allt finns, det är bara tiden som saknas. Men nu är jag ju på gång.
 
Så det blir hemfix på de lediga dagarna på lovet, plus att jag ska läsa in mig på nationella proven i kemi. Ska vara med på kravgränsmöte så det är en del att sätta sig in i.
 
Så blev det en rejäl hög med prov som ska rättas, och det ramlar in ett par imorgon oxå. Idag fick jag även in mitt första prov som var skrivet på sebiska. Ska bli spännande att använda google translate och se vad det blir av det. Översättningen blev inte helt bra kan man väl säga. Jaja, det är inte lätt alla gånger. Jag frågade om "vilken jon som finns i alla basiska lösningar", google translate fick det till "Vad är jon som finns i alla grundläggande lösningar?", det var även något om finländare och ja..... vi stappalde oss fram på engelska, svenska, peka och rita göra-så-gott-det-går. Det kan bli spännande.
 
Så står jag i valet och kvalet om att åka till Stockholm under lovet. Jag vill på sätt och och vis, men samtidigt vill jag inte..... Suck! Ska klura på det under helgen. Jag ska ju åka till jobbet och jobba ett par dagar oxå.
 
Dagens plus: Fixad bil, lagom höga bordsben, bra flyt på jobbet.
Dagens minus: Att råka höra ett samtal som inte var ämnat för mina öron och man bara tänker "Det där är ju inte ens sant..." men man kan inte göra något åt det...
Dagens fundering: Ska man köpa en ny pensel bara för att prova att måla naglarna på ett nytt sätt?


Kommentarer
Gunvor

Å så fint du fixat - både med skrivböckerna och köket!

Ha ett skönt lov!
Kram, Gunvor

2012-10-26 @ 06:17:14
URL: http://gunvors.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0