Snart är en underbar helg slut.

Har haft en härlig helg men fint väder och sensommarvärme, men nu verkar det som om hösten äntligen är här. Jag är en av de som verkligen gillar hösten, så det är helt okej med mig. Lite regn, lite mörker, lite tända ljus och det kan bli en bra höst det här med. :)
 
2013-09-06 Getting ready
Fredageftermiddag och dax att lämna jobbet. Packar väskan och lämnar Säffle.
 
2013-09-07 White
Frågade min ena brorsdotter vad hon önskade sig i födelsedagspresent och detta var vad jag fick för svar.
 
2013-09-08 Made by me
 För några år sedan så gjorde jag en tavla som nu för tiden hänger i min hall. Vissa dagar gäller det att komma ihåg att vara glad. Det är definitivt roligare att vara glad.
 
2013-09-09 On the wall
För många år sedan var jag vikarie i teknik, två grabbar gjorde då dessa figurer till mig. Jag tycker de är coola och snygga så de får hänga på väggen i vardagsrummet.
 
2013-09-10 Sweet
Polly är gott. Bilar är gott. Detta borde ju vara perfekt! Men näe..... ingen höjdare alls. Det är väl i och för sig bra, för då behöver jag ju inte köpa dessa någon mer gång. :)
 
2013-09-11 What you did today
En helt vanlig onsdag på jobbet.Varken mer eller mindre.
 
2013-09-12 Shadow

När solen står lågt blir det långa vackra skuggor.
 
2013-09-13 Unexpected
Fredag den trettonde. Det borde inte byta något speciellt. Men just denna fredag så var det lite mer oturligt än vad jag hade tänkt mig. Skulle blanda till lite saltsyra som eleverna i åk 8 skulle göra laboration med. Då såg jag att det runnit och att det var brunt "skum" vid dunken med salpetersyra i. Men suck! Frät frät frät! Plockade ut dunken, spädde ut syran så jag kunde tömma ut den. Kollade så det verkligen var dunken som läckte och inte något annat som trilskades. Det läckte yttepyttelite, men det räcker ju. Hann inte göra något åt skåpet, men tänkte ta det senare. Nästa klass som skulle vara i salen kunde inte vara därinne ens. Stickande gas i luften. Så klart! Det var ju syra, varför tänkte jag inte på det. Det vädrade inte ur på hela dagen så på eftermiddagen gick jag till rektorn och funderade på vad som skulle göras. Räddningstjänsten tillkallades för sanering. Det slutade med att hela skåpet bars ut. Så nu ska nytt skåp köpas in. Så fort som möjligt hoppas jag, för just nu är dragskåpen i kemisalen fulla med kemikalier så laborationer blir svårt. Det kändes skönt att allt blev klart innan det var dags för hemgång. Ingen större fara skedd.
 
2013-09-14 Liquid
En burk cola med ordet Kompis på får representera en dag fylld av kompisar. Otroligt trevligt.
 
2013-09-15 Season
Färgglada hösten är här!
 
Jag har haft en underbar helg. En såndär helg när man bara träffas, umgås och har det bra.
 
I fredags direkt efter jobbet så var det dags för badminton med Anna. Det var ju hundra år sedan sist så det var otroligt roligt att det passade. Det märktes på oss båda att vi var ringrostiga, men det är väl bara att skylla på synapserna och att man är övertänd? Hastigt och lustigt hade vi bokat tid till söndagen också. (Det gäller att utnyttja maximalt de helger Anna är i stan :) ). Eftersom vi började så bra med att återuppliva gamla traditioner så åkte vi till Tam hrap thai för att köpa smaskig mat. Sedan åkte vi hem till mig och käkade och hängde en stund. Trevligt med lite tjejsnack.
 
I lördags hade jag bestämt med Maria-Therese att vi skulle åka til Sliperiet. Vi brukar göra en tripp dit varje sommar.Ett jättemysigt ställe som jag tycker är värt att åka till!
Denna gång var det konstnären Karl Mårtens som gjorde starkast intryck på mig. Tänk om man hade ett gäng tusenlappar över som bara låg och skräpade....
Detta var favoriten.
 
 
 
Utanför Sliperiet så låg det en liten död snok. Inte så mycket att fota kanske, men ändå :)
 
Efter besöket i Borgvik var jag och Maria lite fikasugna. Enligt facebook (som man tydligen inte kan lita på) så var Helene hos Tina i Grums och fikade. Så vi bjöd helt fräckt in oss. Men då hade ju Helene redan åkt hem. Så det slutade med först en fika hos Tina, skratt och skoj och smaskig kladdkaka. Efter detta åkte vi till Helene för att träffa henne oxå. Men även lilla söta kissekatten Zizzi.
Härligt slapp stil. Så söt att jag helst hade velat ta med henne hem. Men det var inte så lätt att göra det. Inte behöver jag det heller....jag har ju världens sötaste katt hemma redan. :)
 
Så åkte Maria och jag hem till mig och hängde en stund till. Massor att prata om och skratta åt och fundera på. Trevligt värre.
 
Så blev det då söndag, och det var dags för returmatch i badminton med Anna. En bra start på dagen.
Lika roligt denna gång. Så nu är jag sjukt sugen på att spela lite mer regelbundet. Problemet är bara att jag inte kommer på någon att fråga. Men skam den som ger sig. Efter badminton blev det brunch på stan med Diana och helt bedårande Esther. En clubsandwich kändes helt perfekt. blev lite förvånad när tallriken kom in...
 
Lättsaltade chips till.... Kändes märkligt med chips och te, men det var väldigt gott med något salt. Mackan var supergod så det var ett lyckat köp.
 
Passade på att gosa med Esther oxå. Hon somnade gott i min famn, inte så konstigt eftersom hon precis hade bytt blöja och blivit ammad. Väldans mysigt var det iaf.
 
Vi passade även på att gå på stan och det blev så klart ett nytt nagellack inköpt och lite annat smått och gott. Det var härligt att strosa runt och göra lite små inköp som är helt onödiga på samma gång som de inte är det. En skönt avslappnad dag. Åkte sedan hem och målade naglarna så klart. Ett lack som skiftar i lila och grönt, ljuvligt! Har ju ett sådant sedan tidigare men det börjar ta slut och det är lite väl tjockt nu, så det passade bra med ett nytt.
 
Nu blir det en kopp te och lite yollibox.
Jag var helt enkelt tvungen att köpa en ny smak....
 
Dagens plus: En helt underbar helg!
Dagens minus: Jag skar mig i fingret, det kom blod! (Lite stelhet i ryggen efter badminton, men det är väl bara ett tecken på ålderdom)
Dagens fundering: Vem vill spela badminton med mig?
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0